Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Telefonas – išmanusis įrenginys su galimybe skambinti

Publikuota: 2014-03-04 11:03
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Austėja Bendoraitytė
Inf. šaltinis: Pinigukarta.lt

Seniai seniai, kai didžiausias mados klyksmas buvo nualpti nuo oro trūkumo korseto suspaustuose plaučiuose, karalių šeimos giminiuodavosi tik su kitų karalių šeimomis, o ekologija reiškė paplavų kibiro švystelėjimą į artimiausią upę, bet ne kaimynui ant galvos, tūlas A. G. Belas sukonstravo telefoną.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Seniai seniai, kai didžiausias mados klyksmas buvo nualpti nuo oro trūkumo korseto suspaustuose plaučiuose, karalių šeimos giminiuodavosi tik su kitų karalių šeimomis, o ekologija reiškė paplavų kibiro švystelėjimą į artimiausią upę, bet ne kaimynui ant galvos, tūlas A. G. Belas sukonstravo telefoną.

Pradžioje tai buvo pobaisės, gremėzdiškos, traškančios ir kleketuojančios dėžės, apraišiotos rietimais laidų. Vėliau telefonų gyvenimas gerėjo, formos gražėjo, džeržgiantys skambučiai buvo pakeisti melodingesniais. Galop kažkas atrišo telefonus nuo laidų ir pasipylė mobilieji: visos tos nesunaikinamos „Nokios“, dydžio ir svorio sulig vidutiniu statybiniu blokeliu, bei su ekranais, kurių pikselius būdavo galima be vargo suskaičiuoti net žiūrint iš už 50 metrų nuo aparato.

Vėliau prasidėjo izdevalkės. Telefonas, kurį galima nešiotis rankinėje, kuriuo eina paskambinti bei, iš didelės bėdos, parašyti žinutę, gavo daug nebūtinų navarotų: spalvotus ekranus, polifonines melodijas, fotografavimo ir filmavimo kameras, tris pūdus žaidimų, žadintuvus, skaičiuotuvus bei kitokius čiūdus. Dar kažkas prijungė internetą ir taip galutinai sugadino gerą daiktą. Doras telefonas reikalingas paskambinti ir jokių priedų čia nereik – taip galvoja negudri dvasia, dažnai penkiasdešimties metų ar vyresnė. O jau išmanieji su visomis programėlėmis tai išvis išsityčiojimas iš taurios telefono prigimties.

Geros naujienos tiems, kuriems iš mobilaus telefono tereikia galimybės atsiliepti į telefoninių sukčių skambučius. Kaip tulpės pavasarį dygsta modulinių telefonų daigai. Štai, viso interneto deivė motina „Google“ paskelbė, jog su draugais bei sugėrovais vykdo projektą Ara ir kitais metais pirmieji jų moduliniai telefonai bus paleisti į apyvartą. Kaina, sako, prasidės nuo 50 dolerių.

Telefonas — išmanusis įrenginys su galimybe skambinti
„Project Ara“

Tiems, kurie nežino, kas per padaras yra modulinis telefonas: tai anoks prietaisas, kurio hardware komponentus gali pasirinkti ir prisijungti pats. Reikia kolegas hipsterius iš vintažinių sportbačių išverčiančios kameros? Perki tokią ir prisijungi. Norėtum, jog baterija neišsikrautų dvi savaites? Ieškai atitinkamo plastiko bei metalo gabaliuko ir segi į komplektą. Smegenyse atsijungė pusė neuronų ir užsinorėjai „Nokia 3310“ stiliaus žalsvai pilko ekrano? Jokių problemų. Pirk ir naudok, jei tik tokį rasi.

Toks telefonas žmonėms, kurie vaikystėje neatsižaidė „Lego“ ir į valias neatsidėliojo puzlių. Reikalavimų komplektacijai bei apribojimų – minimaliai, erdvės kūrybingumui ir saviraiškai – į valias.

Revoliucija išmaniųjų telefonų kieme? Vargu bau.

Skamba gražiai: perki tik tokius modulius, kokių reikia, ir tik už juos moki. 50 dolerių, palyginti su standartinių, jau sukomplektuotų išmaniųjų telefonų kainomis, yra elgetos centai. Be to, dideliu greičiu nuskraidinus „iPhone“ į sieną, teks traukti daug banknotų iš kišenės ir pirkti naują. Moduliniai telefonai galbūt švelniau reaguos į traumas: užteks pakeisti sukultas dalis, o sveikos liks tolesniam naudojimui. Tai yra rimčiausias, jei ne vienintelis, puzliafonų privalumas prieš tuos smartphone‘us, kurių detalės suklijuotos ir surakintos taip, jog net atominė bomba jų neatskirtų.

Visų pirma, pakalbėkime apie pinigus. 50 dolerių nėra mažai. Aldona, kuri prieš tris dienas paklojo 5000 Lt sūnaus, kurio neturi, gelbėjimui nuo bėdų su teisėsauga, už tokią sumą gali maitintis mėnesį. Jos biudžetas mobiliojo telefono įsigijimui – apie 30 Lt. Tiek užtenka iš apspurusio, įtartinos reputacijos fanerinio kiosko įsigyti seną „Nokią“. Pigūs moduliniai telefonai Aldutei nerūpi.

O ir pigūs jie tik sąlyginai. Tie 50 dolerių – minimalios komplektacijos kaina. Toks aparatas turės pagrindinę plokštę, ekraną ir kokį nors Wi-Fi modulį. Už visą kitą teks mokėti atskirai ir jau čia kaina gali kilti kaip entuziastingas turistas liftu į stiklinį Sears bokšto balkoną.

Galima ginčytis, ar tokį primityvų įrenginį išvis galima vadinti telefonu. Juk mobilaus ryšio modulis bus ne pagrindinėje komplektacijoje.  Jį reikės pirkti kaip kamerą, garsiakalbį ar kištukus ausinėms. Vis dėlto, kiekvienam jaunesniam nei 45 metų asmeniui akivaizdu: seniai baigėsi laikai, kai mobilusis telefonas buvo įrenginys, skirtas skambinimui. Dabar galimybė paskambinti yra tiesiog antraeilis funkcionalumas, skirtas tokiems atvejams, kai žūtbūt reikia skubiai pasiekti kokį nors asmenį. Gerai, kad tokia galimybė yra, bet ir be jos galima gyventi.

Be to, maišas papildomų plastiko gabaliukų reiškia papildomą galvos skausmą vartotojui: kokią kamerą, kokią bateriją, kokį garsiakalbį, kokį atminties bloką rinktis. Vartotojas nemėgsta galvoti ir daryti sprendimų. Vartotojas norėtų būti išgelbėtas nuo svarstymo bei pliusų ir minusų dėliojimo. Jis kelia tik vieną klausimą: ar tai veikia pakankamai gerai, kad nesinorėtų telefono nuskandinti artimiausioje pelkėje?

Bitai, baitai, pikseliai, dažniai bei kiti skaičiukai ir raidelės eiliniams vartotojams nėra įdomūs. Tiesą sakant, dauguma tokių naudotojų mielai paklotų po papildomą šimtinę dolerių už šansą nieko nenutuokti apie technines charakteristikas, bet  žinoti, jog device‘as veiks adekvačiai.

Kalifornijos fyfa Kaylee, išgirdusi, jog norint turėti selfiams pritaikytą telefoną, jai reikės pasirinkti 7 modulius, tuoj pat apsisuks ant kristalais dailinto batelio kulno, nukrypuos į artimiausią „Apple“ parduotuvę bei nusipirks naują „iPhone“. Valandos bėgyje ji jau bus užpylusi „Instagramą“ savo autoportretais, kai kolegės modulinių telefonų salone dar klausinės: „Karoč, o tai gal, tipo, yra toks modulis, nu, kur pats filtrus, atseit, uždėtų?“

Galiausiai, lemiamas kortas dėlios ne silicis, stiklas, plastikas ir metalas, o programinė įranga, kuria tai bus užklota. Statistiniam naudotojui elektronika yra tarsi drobė, ant kurios nupieštas paveikslas. Jam rūpi, kas nupaišyta, o ne ant ko. Neturėdamas po ranka telefono, jis neatsimintų, kurioje vietoje yra ausinių kištukas. Užtat net vidurnaktį pažadintas be vargo perpieštų grotuvo programėlės sąsają. Nes ausinės yra gan irrelevant, o, štai, į dainų sąrašą ekrane žiūrėti tenka dažnai. Ir jei programinė įranga veikia sklandžiai, tai technika nėra tokia svarbi ir netgi šiokie tokie fail‘ai jai atleistini.

Tad, jei moduliniai telefonai gaus storą sluoksnį maloniai ir lengvai naudojamos programinės įrangos, bus galima šnekėti apie jų sėkmę. O jei ji bus blogiausias dalykas, nutikęs vartotojui nuo vieno sociopato pingvino gimimo, tai tebūnie staltiese klotas kelelis, kuriuo riedės modulinių telefonų laidotuvių kortežas.


Pinigukarta.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama