Elektronika.lt
 2024 m. spalio 9 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 9 d. 11:20
„Portathon 2024“ sprendimai – alternatyviai energijai įdarbinti uostuose ir jūriniame sektoriuje
Spalio 9 d. 08:26
BMW pristatė laukiamiausią sezono motociklą „BMW R 1300 GS Adventure“
Spalio 8 d. 20:20
Kam elektromobiliui gali reikėti vidaus degimo variklio?
Spalio 8 d. 17:45
Superkompiuteris – galingas įrenginys, galintis pasitarnauti ir moksle, ir kine
Spalio 8 d. 14:29
Ličio jonų baterijos tarp mūsų: kaip saugiai prižiūrėti namuose turimus prietaisus?
Spalio 8 d. 11:38
Kodėl elektromobiliai dažniau patenka į avarijas? (1)
Spalio 8 d. 08:35
„iOS 18“ pasiūlė ne tik lietuvių kalbą, bet ir daugiau įvairių naujovių
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Mobilūs įrenginiai ir internetas: CRE įsibėgėja

Publikuota: 2012-08-17 15:34
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Gemius

Panašu, kad Centrinėje ir Rytų Europoje internetas jau įsikūrė mobiliuose įrenginiuose – 2012 metų birželį kas 17-ta puslapio peržiūra regione buvo sukurta išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu. Populiariausių mobilių įrenginių gamintoja „Apple“ vis dar išlaiko lyderio pozicijas, tačiau jos konkurentės nestovi vietoje ir po truputį „mina ant kulnų“ pirmaujančiai įmonei.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Panašu, kad Centrinėje ir Rytų Europoje (toliau CRE) internetas jau įsikūrė mobiliuose įrenginiuose – 2012 metų birželį kas 17-ta puslapio peržiūra regione buvo sukurta išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu. Populiariausių mobilių įrenginių gamintoja „Apple“ vis dar išlaiko lyderio pozicijas, tačiau jos konkurentės nestovi vietoje ir po truputį „mina ant kulnų“ pirmaujančiai įmonei.

Mobilus srautas CRE auga įspūdingu greičiu. 2011 m. gruodį mobiliais įrenginiais buvo atlikta vidutiniškai 4 % visų „Gemius“ tiriamų svetainių puslapių peržiūrų. Per 6 mėnesius šis skaičius išaugo daugiau nei pusiau – daugiausia įtakos tam turėjo didėjanti konkurencija tarp interneto tiekėjų, o taip pat ir mobilaus duomenų perdavimo kokybės ir greičio augimas.

Pirmaujantis pasaulyje „Apple“ nepaliaujamai stiprina savo pozicijas CRE regione. 2012 m. birželį beveik 40 % visų mobiliais įrenginiais sukurtų „Gemius“ matuojamų svetainių puslapių peržiūrų buvo atlikta „Apple“ išmaniaisiais telefonais arba planšetiniais kompiuteriais. Šio gamintojo įrenginiai ypatingai populiarūs Baltijos šalyse, kurios yra vienos atviriausių technologinėms naujovėms – Estijoje pusė mobilių puslapių peržiūrų yra sukuriama „Apple“ telefonais ir planšetėmis.

1 pav. Populiariausi mobilių įrenginių gamintojai CRE
1 pav. Populiariausi mobilių įrenginių gamintojai CRE. Šaltinis: „Gemius“, „gemiusTraffic“, 2012 birželis. Duomenys apima 14 šalių: Baltarusiją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rusiją, Slovakiją, Slovėniją, Turkiją ir Ukrainą.

Nepaisant to, kad daugumoje šalių „Apple“ akivaizdžiai pirmauja, yra ir išimčių. Įdomią situaciją matome Baltarusijoje ir Ukrainoje – labai jaunose CRE interneto rinkose, kurios pasižymi netikėtomis regionui tendencijomis- abejose šalyse pirmauja „Nokia“. Nors Baltarusijoje gamintojui „Apple“ tenka antroji vieta, nuo jo vos 1 % atsilieka trečioje vietoje liekantis „Huawei“. Be to, Baltarusijoje beveik 17 % visų puslapių peržiūrų sukuriama šiais kinų gamybos prietaisais, o tai yra įspūdinga dalis lyginant su viso CRE regiono vidurkiu, kuris tesiekia 2,8 %.

„Nokia“ daugiau nei dešimtmetį buvo pirmaujanti mobiliųjų telefonų gamintoja pasaulyje, tačiau iš jos lyderės vaidmenį jau atėmė „Samsung“. Ne išimtis ir CRE regionas – čia „Nokia“ per 2011 metus neteko 13 % puslapių peržiūrų dalies ir jau 2012 metų pradžioje antrą vietą pagal populiarumą regione užleido „Samsung“, o pati nusileido į trečią. Būtent „Samsung“ įrenginiais sukurtų puslapių peržiūrų dalis per metus (2011 sausis – 2011 gruodis) CRE didėjo sparčiausiai iš visų mobilių įrenginių gamintojų. Remiantis „gemiusTraffic“ duomenimis, 2012 metų birželį 1/5 visų mobilių puslapių peržiūrų buvo sukurta „Samsung“ įrenginiais, o tai yra 4 % daugiau nei konkurentės „Nokia“. „Samsung“ mobilieji įrenginiai yra ypatingai populiarūs tokiose šalyse kaip Lietuva, Slovėnija ir Vengrija, kuriose šiems korėjiečių gamybos įrenginiams tenka daugiau nei 25 % mobilių puslapių peržiūrų.

Be CRE regiono lyderių reikšmingą dalį užima mobilių technologijų kūrėjai „HTC“ ir „Sony Ericsson“. Pirmieji yra intensyviausiai naudojami Čekijoje (10,4 %) ir Slovakijoje (13,2 %), o štai „Sony Ericsson“ siūlomi išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai randa kelią į vengrų (11,1 %), lenkų (13,4 %) ir slovakų (11,3 %) kasdienį gyvenimą

Kalbant apie populiariausius mobilių įrenginių modelius, naudojamus naršymui CRE, dominuoja „Apple“ produkcija –„iPhone“ ir „iPad“. „iPad“ stipriausias pozicijas turi Estijoje, Rusijoje ir Slovėnijoje (daugiau nei 30 % puslapių peržiūrų), o tuo tarpu „iPhone“ aktyviausiai naudojasi kroatai (32 %). Trečias pagal naudojimą regione yra „Samsung“ modelis „GT-i9100“ („Galaxy SII”), tačiau jam tenka tik apie 3,5 % puslapių peržiūrų ir jis stipriai atsilieka nuo lyderio „iPad“ (nors pastarasis ir prarado 20 % puslapių peržiūrų dalies). Galima numatyti kad „Apple“ dar kurį laiką išlaikys savo pozicijas ir nepasiduos „Samsung“ bent jau CRE šalyse.

2 pav. Populiariausi mobilių įrenginių modeliai CRE
2 pav. Populiariausi mobilių įrenginių modeliai CRE. Šaltinis: „Gemius“, „gemiusTraffic“, 2012 birželis. Duomenys apima 14 šalių: Baltarusiją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rusiją, Slovakiją, Slovėniją, Turkiją ir Ukrainą.

Lietuva

Lietuvoje atsispindi viso regiono tendencijos, nes „Samsung“ įrenginiais peržiūrėtų puslapių dalis per 2011 metus pakilo daugiausiai (149,05 % 2011 sausis – 2012 sausis), o „Nokia” labiausiai smuko (-46,07 %). „Apple“ taip pat auga, nors kur kas lėčiau nei artimiausia konkurentė – nuo 2011 sausio iki 2012 sausio šio gamintojo mobiliais įrenginiais buvo sukurta 44,91 % daugiau puslapių peržiūrų.

3 pav. Populiariausi mobilių įrenginių gamintojai Lietuvoje pagal jų įrenginiais sukurtų puslapių peržiūrų skaičių
3 pav. Populiariausi mobilių įrenginių gamintojai Lietuvoje pagal jų įrenginiais sukurtų puslapių peržiūrų skaičių. Šaltinis: „Gemius“, „gemiusRanking“ 2011 sausis – 2012 sausis. Daugiau informacijos ranking.lt.

Nors matome, kad Lietuvoje „Apple“ produkcija vis dar lenkia artimiausius konkurentus „Nokia“ ir „Samsung“, jos augimas 2012 metais yra gerokai sulėtėjęs – 2011 metais „Apple“ įrenginiais sukurtų puslapių peržiūrų augo beveik 50 %, o štai per pirmą 2012 metų pusmetį augimas tesudarė 2,45 %. Ir toliau sparčiausiai kilimas matomas kalbant apie „Samsung” – 2012 sausio – liepos mėnesiais šio gamintojo įrenginiais sukurtų puslapių peržiūrų dalis paaugo 23,69 %. „Nokia“ prognozės ir toliau mažai žadančios – per 2012 metus ji jau neteko 14,76 % puslapių peržiūrų dalies.


Gemius



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama