Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 28 d. 18:28
Daugiau nei pusė apklaustųjų nori, kad dirbtinis intelektas palengvintų kasdienybę
Rugsėjo 28 d. 15:17
Vandeniliu varomas „Renault Master“ brėžia naujas ribas: 700 km nuvažiuojamas atstumas ir vos 5 minučių įkrovimas
Rugsėjo 28 d. 12:50
Politinis humoras: ar „TikTok“ ir memai veikia rinkėjų nuomonę?
Rugsėjo 28 d. 09:23
Prie Marijampolės pradedamos vienos moderniausių saulės elektrinių Baltijos šalyse statybos
Rugsėjo 27 d. 20:39
Kokia reali naujų importo tarifų kiniškiems elektromobiliams nauda Europai?
Rugsėjo 27 d. 17:38
Reikalavimai auga: finansų įmonėms teks užtikrinti skaitmeninį operacinį atsparumą
Rugsėjo 27 d. 14:23
Prancūzija pranešė sukūrusi pirmąjį pasaulyje lazerinį ryšį tarp kosmoso ir Žemės
Rugsėjo 27 d. 11:22
Kaip pasirinkti tinkamą dažnio keitiklį?
Rugsėjo 27 d. 08:24
Ar Lietuvoje yra vietos energijos kaupikliams?
Rugsėjo 26 d. 20:26
Skaitmeninis pėdsakas: ar žinote, kokius duomenis apie vaikus paliekate internete?
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Telefonų pardavimai auga

Publikuota: 2008-04-29 07:20
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Vytautas Povilas Jurgaitis
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Pirmajame 2008 m. ketvirtyje mobiliųjų telefonų pardavimai padidėjo 14 procentų palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2007 m., praneša dvi rinkos tyrimų bendrovės. Tačiau jos pažymi, kad, palyginus su paskutiniu 2007 m. ketvirčiu, pardavimai šiek tiek sumažėjo. Abi tyrėjų grupės sutinka dėl penkių didžiausių bendrovių, nors yra nedideli skirtumai apskaičiuojant rinkos dalis ir bendrovių augimą.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Pirmajame 2008 m. ketvirtyje mobiliųjų telefonų pardavimai padidėjo 14 procentų palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2007 m., praneša dvi rinkos tyrimų bendrovės. Tačiau jos pažymi, kad, palyginus su paskutiniu 2007 m. ketvirčiu, pardavimai šiek tiek sumažėjo.

„Strategy Analytics“ (Milton Keynes, Anglija) teigia, kad per pirmuosius tris 2008 m. mėnesius parduoti 282 milijonai mobiliųjų telefonų vienetų, o tai yra 14 procentų daugiau, nei pernai. Didžiausia paklausa ir toliau išlieka besivystančiose Afrikos ir Azijos šalyse. Ši tendencija turėtų išsilaikyti ir visus metus.

Korėjos gamintojų LG ir „Samsung“ pardavimų augimas buvo įspūdingiausias. Šios bendrovės padidino savo telefonų pardavimus 2–4 kartus labiau nei kiti mobiliųjų įrenginių rinkos dalyviai. Nokia išlaikė tvirtus 41 procentą pasaulinės rinkos, tačiau nerimą kelią populiarumo stoka JAV ir ne itin stiprūs išmaningųjų telefonų pardavimai.

Motorola bendrovei sekasi gana prastai ir atsirado rimta rizika, kad persitvarkymo metu ją aplenks LG. „Sony Ericsson“ augimas sustojo, iš dalies todėl, kad įmonė nepasiūlė nieko ypatingo ir dėl prastų pozicijų besivystančių pasaulio šalių rinkose. Apple rinkos dalis smuko iki 0,6 procento.

Tuo tarpu kita rinkos tyrimų bendrovė IDC (Framingham, Masačusetsas, JAV) paskaičiavo, kad per pirmą 2008 m. ketvirtį bendrovės pardavė 291 milijonų telefonų, tai yra 14,3 procento daugiau nei tuo pačiu metu pernai, bet 11,6 procento mažiau, nei paskutinį 2007 ketvirtį.

Abi tyrėjų grupės sutinka dėl penkių didžiausių bendrovių, nors yra nedideli skirtumai apskaičiuojant rinkos dalis ir bendrovių augimą.

Telefonų pardavimai auga

„Strategy Analytics“ prognozuoja, kad antrą ketvirtį bus parduota apie 280 milijonų telefonų, 12 procentų daugiau nei antrame 2007 m. ketvirtyje. IDC konkrečių skaičių neprognozuoja, bet mano, kad telefonų pirkimams neigiamą įtaką gali daryti prasta pasaulinė ekonominė situacija.

Nokia jau antrą ketvirtį iš eilės gali pasigirti turinti 41 procentą pasaulinės mobiliųjų telefonų rinkos, kaip teigia „Strategy Analytics“. Ši bendrovė pardavė net 115,5 milijono telefonų. „Samsung“ rinkos dalis siekė 16,4, „Motorola“ – 9,7, „LG Electronics“ – 8,6, o „Sony Ericsson“ – 7,9 procento.

Savo ataskaitoje bendrovė IDC nurodo, kad „Nokia“ pardavimai padidėjo 26,8, „Samsung“ – 33, „LG Electronics“ – 54,4, o „Sony Ericsson“ – tik 2,3 procento palyginus su tuo pačiu 2007 ketvirčiu. „Motorola“ pardavimai lyginamu laikotarpiu krito net 39,7 procento.

„Strategy Analytics“ skaičiavimais, Nokia išmaningųjų telefonų sektoriuje nukrito nuo 50 iki 44 procentų palyginus su pirmu 2007 ketvirčiu. Varžovai, tokie kaip RIM („Blackberry“ telefonų kūrėjai) ir „Samsung“, daug aktyviau varžosi šioje rinkoje, o dalis naujausių „Nokia Nseries“ ir „Eseries“ telefonų nebuvo tokie populiarūs kaip tikėtasi.

Pirmo ketvirčio rinkos dalis

„Nokia“ vėl sekėsi geriau, nei konkurentams. Ši bendrovė pardavė daugiau telefonų, nei tris žemesnes vietas užimantys pardavėjai kartu. Didelę reikšmę kiekiams turėjo sėkmingi paprastų telefonų (tokių kaip 1100 ir 1200) pardavimai besivystančių šalių rinkose, o sudėtingesni įrenginiai, tokie kaip „Nokia 5310“, „Nokia 5610“, abu „Nokia 6500“ modeliai ir „Nseries“ telefonai užtikrino dideles bendrovės pajamas. „Nokia“ pardavimai neturėtų mažėti, nes ši bendrovė gerai įsitvirtinusi besivystančiose rinkose.

„Motorola“ nesėkmės gali leisti LG aplenkti konkurentę antrame šių metų ketvirtyje. Bendrovės „Motorola“ pardavimų smukimas, ypač Šiaurės Amerikoje, per pirmąjį 2008 m. ketvirtį ne tik nesumažėjo, bet dar ir pagreitėjo.

Šiuo metu vidinio pertvarkymo krečiamos bendrovės „Motorola“ pasaulinė rinkos dalis yra 10 procentų. Tai žemiausias rodiklis, kurį „Strategic Analytics“ tyrėjai užfiksavo per visą savo tyrimų istoriją. „Motorola“ mobiliųjų telefonų padalinys užregistravo 12 procentų nuostolius, didžiausius, kokius kompanija yra patyrusi nuo 2004 m.

Pagrindinis to veiksnys yra patrauklių telefonų modelių stoka visuose segmentuose. Deja, gali tekti dar ilgai laukti, kol ši situacija pasikeis, nors gandai apie visą šūsnį naujų „Motorola“ modelių jau sklando. Be to, „Motorola“ stengiasi pakeisti situaciją atskirdama savo mobiliųjų įrenginių verslą nuo motininės bendrovės ir gerindama savo technines ir programines platformas, kad pateiktų rinkai naujus modelius vėliau šiais metais.

„Sony Ericsson“ „Xperia“

„Sony Ericsson“ augimas praktiškai sustojo. Per pastaruosius 12 mėn. šios bendrovės pardavimų augimas sulėtėjo nuo 64 iki 2 procentų. Bendrovės teigimu, problemos kilo dėl mažėjančios paklausos pigesniems ir vidutinės kainos modeliams, dalių trūkumas ir pigių modelių augančioms Azijos ir Okeanijos rinkoms stoka. „Sony Ericsson“ tikisi pakeisti situaciją vėl susikoncentruodama į Šiaurės Amerikos rinką su naujais W350, W760, Z555 ir „Xperia“ modeliais. Be to, šiais metais visam pasauliui turėtų būti pristatyti keli nauji „Cybershot“, „Walkman“ ir naudojimuisi internetu skirti įrenginukai.

„Samsung“ dar geriau įsitvirtino antroje pozicijoje ir dar labiau pralenkė „Motorola“. Nors nuo šventinio ketvirčio pardavimai nepadidėjo, „Samsung“ pagerino savo pozicijas augančiose rinkose, siekdama išbalansuoti sumažėjusią paklausą Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Bendrovė sumažino išlaidas rinkodarai ir užsitikrino dviženklį pelningumą. „Samsung“ jaučiasi užtikrinti, kad parduos suplanuotus 200 milijonų telefonų vienetų šiais metais ir artimiausiais mėnesiais planuoja pateikti daugiau itin funkcionalių įrenginių.

„Strategy Analytics“ nuomone, geriausiai rinkoje sekėsi „LG Electronics“. Ši bendrovė pardavė 24 milijonus telefonų pasaulinėje rinkoje ir augo maždaug keturis kartus sparčiau nei konkurentų vidurkis. Pagal parduotų telefonų skaičių LG, pirmą kartą nuo 2006 m. pradžios, aplenkė „Sony Ericsson“ ir turi neblogą šansą pasivyti „Motorolą“ bei užimti trečią vietą tarp mobiliųjų telefonų gamintojų. LG sėkmę užtikrino aukšta bendrovės aukščiausios klasės telefonų, tokių kaip „Viewty“, „Voyager“ ir „Venus“, paklausa. Šios bendrovės pelningumas vėl pakilo iki dviženklio skaičiaus. Šiais metais LG planuoja stiprinti savo pozicijas besivystančiose rinkose ir pateikti dar daugiau aukštos klasės įrenginių.

„Apple“ „iPhone“

Rinkos naujokas „Apple“ parodė silpnumo požymius. Po trijų ketvirčių augimo iš eilės, šios bendrovės pasaulinė rinkos dalis nukrito viena dešimtąja procento, nuo 0,7 procento paskutiniame 2007 ketvirtyje.

„Strategy Analytics“ duomenimis, per pirmuosius tris 2008 m. mėnesius „Apple“ pardavė 1,7 milijono „iPhone“ telefonų visame pasaulyje, žymus sumažėjimas nuo 2,3 milijono parduotų 2007 paskutiniame ketvirtyje. Pardavimai greičiausiai sumažėjo dėl žemo „iPhone“ populiarumo Europoje ir dėl to, kad dauguma parduotuvių JAV nusipirko didelius „iPhone“ telefonų rezervus. 2008 birželį planuojama 3G „iPhone“ pardavimų pradžia turėtų padėti bendrovei atsigauti, jei tik ji nepakartos ankstesnių klaidų ir pernelyg neužkels naujojo modelio kainos.


Mobili linija



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama