Elektronika.lt
 2024 m. spalio 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
Spalio 3 d. 20:25
Vien nuolaidų per „Juodąjį penktadienį“ nebeužtenka: el. prekybininkai vis dažniau atsigręžia į daugiakanalę rinkodarą
Spalio 3 d. 17:32
Lietuvio sukurta programėlė „+370“ nemokamai atnaujins Jūsų telefono adresatus vieno mygtuko paspaudimu
Spalio 3 d. 14:38
Skaitmeniniai ženkliukai: iš JAV – į pasaulinę švietimo inovacijų ir verslo praktiką
Spalio 3 d. 11:31
„Garmin“ pristato „Lily 2 Active“ – mažus, stilingus išmaniuosius laikrodžius su integruotu GPS
Spalio 3 d. 08:28
Naujas tyrimas atskleidžia: 86 proc. vartotojų nepaiso maršrutizatoriaus saugumo
Spalio 2 d. 20:29
„Škoda“ pristatė naująjį elektrinį visureigį „Elroq“
Spalio 2 d. 17:17
Norisi slėpti, kiek laiko praleidžiate telefone? Psichologas atskleidžia, kas išduoda priklausomybę nuo interneto
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Pažintiniai, įdomybės Dalintis | Spausdinti

Top 10: žymiausių melagysčių apie NSO

Publikuota: 2010-07-28 07:05
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Žmones visais laikais jaudino fantaziją audrinančios istorijos. XX amžiaus viduryje pasirodė daugybė istorijų apie NSO ir ateivius iš kitų planetų. Didžioji dalis istorijų yra visiški prasimanymai, kurių netikrumas jau yra įrodytas.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Žmones visais laikais jaudino fantaziją audrinančios istorijos. XX amžiaus viduryje pasirodė daugybė istorijų apie NSO ir ateivius iš kitų planetų. Didžioji dalis istorijų yra visiški prasimanymai, kurių netikrumas jau yra įrodytas. Tačiau žmonės kartais nori tikėti net ir tuo, kas kartais yra akivaizdus melas. Pateikiame dešimties melagysčių apie NSO sąrašą.

10. Michaelo Shermerio žinia apie ateivius

2007 m. žurnalo „Skeptic“ redaktorius Michaelas Shermeris internete publikavo trumpą video įrašą. Redaktorius jame pademonstravo, kaip buitinėmis sąlygomis sukurti suklastotas NSO nuotraukas. Jis įrodė, kad net vaikai iš namuose rastų daiktų gali tai padaryti. Fotografijos profesionalai peržiūrėję kadrus iš karto suprato, kad jos sufabrikuotos, tačiau atsirado daugybė nusivylusių NSO fanatikų, kurie nuoširdžiai tikėjo, kad fotografijos tikros.

9. Nežemiškų būtybių fotografijos

XX amžiaus šeštajame dešimtmetyje JAV prasidėjo masinė mada ieškoti NSO. Per visą šalį pasipylė daugybė pranešimų ir fotografijų, liudijančių žmones mačiusius NSO. Žmonės visais įmanomais būdais stengėsi suklastoti fotografijas ir pateikti jas kaip įrodymus laikraščiams. Jie net persirengdavo įvairiausiomis nežemiškomis būtybėmis.

Žurnalisto Ray'iaus Santilli'o kolekcijoje yra būtent tokių pavyzdžių. Fotografijose užfiksuotas neva nežemiškos būtybės skrodimas. Kraupiai ir bauginančiai atrodanti būtybė guli ant autopsijos stalo. Ji neturi plaukų, jos akys plačios ir išpūstos. Nuotraukos buvo išplatintos visoje JAV spaudoje ir kelis dešimtmečius žmonės tikėjo, kad jos tikros. Tik 2006 m. buvo įrodyta, kad tai klastotė.

Ateivio skrodimas (Nuotr. VIASAT)

8. Sensacinga „geltonoji“ spauda

Nuo XX a. vidurio, melagingi pranešimai apie NSO tapo tokių „geltonosios“ spaudos leidinių kaip „The National Enquirer“, „The Globe“ ir „Weekly World News“ duoda. šie leidiniai nuolatos klastodavo įvairias NSO vaizduojančias fotografijas, išgalvojo liudininkų pranešimus. ši informacija akimirksniu atsidurdavo pirmuosiuose puslapiuose. Kelios tų laikų antraštės: „Iššifruota ateivių Biblija“, „Rusai numušė NSO“, „Australijoje aptiktas dvi tonas sveriantis ateivių plaukų kuokštas“, „Ateiviai pagrobė mano veidą“, „NSO paleista žiežirba padegė mišką“, „Japonė susituokė su ateiviu“ ir panašios.

šie leidiniai savo straipsniuose nuolatos analizuodavo tokius klausimus kaip: „Ar ateiviai mėnulį naudoja kaip sąvartyną?“, „Kaip egzorcizmo seansai paveikia ateivius?“ ir kt. Skaitytojai suvokė, kad viską, kas yra rašoma tokio tipo leidiniuose yra išgalvota, bet jie vis viena skaitė. Ir skaito iki šių dienų.

7. Pasaulių karas

1938 m. Orsonas Wellesas Helovyno proga sukūrė ir režisavo radio teatro programą pavadinimu „Pasaulių karas“. Tai klasikinė istorija, kurioje pasakojama apie žiaurią ateivių invaziją į Žemės planetą. Tos nakties radijo teatro laidos, „CBS“ radijo kanalu niekas ilgai negalėjo pamiršti. Tai buvo labai įtikinantis ir realistiškas vaidinimas, nes dauguma amerikiečių pamanė, kad iš tiesų prasidėjo ateivių invazija į Žemę ir užsibarikadavo namuose. „Pasaulių karas“ buvo transliuojamas ne kaip vaidinimas, o kaip naujienų laida, todėl žmonės net nepamanė, kad viskas gali būti išgalvota.

6. Hale'o Boppo kometa ir sekta

Kas gali būti didesnė apgaulė, nei sekta? Ją sukurti yra labai paprasta, tereikia ekscentriškų lyderių ir geros istorijos. 1975 – 1997 m. gyvavusiai sektai vadovavo Marshallas Applewhite'as ir jo žmona Bonnie Nettles. Pora buvo pasivadinusi „Ti ir Do“. Jie vadovavo 38 žmonių grupei, kuri įvykdė masinę savižudybę tam, kad jų sielos patektų į ateivių erdvėlaivį, kuris skrenda už Hale'o Boppo kometos, kuri tuo metu artėjo prie Žemės.

5. NSO vaizdai internete

Tobulėjant kompiuterinėms 3D vaizdo apdorojimo technologijoms, padaugėjo netikrų NSO vaizdų. šie video įrašai rodo praskrendančius ir dūžtančius NSO JAV, Anglijos ir Haičio teritorijose. Haičio NSO vaizdo medžiaga tapo labai populiari „YouTube“ svetainėje 2007 m. Vaizdo klipe rodoma, kaip moteris neva nufilmavo krentantį NSO, kuris užkabina ir nulaužia palmių medžius. Internautai išsiaiškino, kad įrašas netikras, nes buvo pastebėta, jog visos įraše esančios palmės yra identiškos. Įrašą sukūrė vartotojas pasivadinęs „Barzolff81“. Jis teigė, kad viską sukūrė naudodamas programą „View 6 Infinite“.

4. Rozvelas Naujojoje Megsikoje ir „Zona 51“

Kaip 1947 m. pranešė JAV valdžia, Rozvele nukrito slaptas bandomasis oro balionas. Greitai pasklido gandas, kad vyriausybė meluoja. Atsirado liudininkų teigiančių, kad Rozvele nukrito ir sudužo ateivių kosminis laivas. Gandai teigė, kad kosminis laivas ir negyvi, nežemiškos kilmės pilotai buvo nugabenti į slaptą JAV armijos laboratoriją pavadinimu „Zona 51“, kuri yra Nevados dykumoje. Tai tapo žymiausių NSO atveju JAV istorijoje. Vyriausybė iki šiol neatskleidžia tiesios. Žinoma, tai nėra būtina, nes į Rozvelą vis dar plūsta turistai, norintys audrinti savo fantazijas šiuo faktu.

Rozvelas Naujojoje Meksikoje ir „Zona 51“

3. „Grūdėtos“ skraidančių objektų fotografijos

Rozvelo įvykis akimirksniu tapo pasauline sensacija. Tai stipriai įaudrino žmonių fantaziją ir norą tikėti, kad NSO egzistuoja. Vaikai ir suaugę į rankas pasiėmę fotoaparatus pradėjo fotografuoti ir falsifikuoti NSO fotografijas. Tinkamai sureguliavus fotoaparato ekspoziciją, net sena, ant žemės besimėtanti saga gali atrodyti kaip NSO. Kai kurios fotografijos net negali būti vertinamos kaip netikros, nes fotojuostos yra labai „grūdėtos“ ir iš jose matomo vaizdo negalima suvokti, tai falsifikatas ar ne. Dauguma NSO gerbėjų prisimena TV serialo „X failai“ personažo Foxo Mulderio kabinete kabantį plakatą su užrašu „Aš noriu tikėti“. šią fotografiją sukūrė vaikas, iš mamos bižuterinės dėžutės pavogęs sidabrinį papuošalą.

2. Laukuose palikti ateivių piešiniai

Visi yra matę pačių įvairiausių piešinių laukuose, neva paliktų ateivių. Pirmą kartą tokie piešiniai pasirodė 1975 m. Anglijoje. Keli britų fermeriai apleistame grūdų lauke sukūrė keistų formų piešinį matomą iš oro ir įtikino aplinkinius gyventojus, kad tai NSO darbas. Nuo to laiko įvairiose pasaulio vietose pasirodo pačių įvairiausių piešinių. Lauko savininkai visada sako, kad tai nežemiškų būtybių darbas.

Laukuose palikti ateivių piešiniai

1. Scientologija

Scientologijos religija yra pati didžiausia apgavystė iš visų, susietų su ateiviais. šią religiją 1952 m. sukūrė mokslinės fantastikos rašytojas L. Ronas Hubbardas ir ji per pastarąjį puse šimto metų tapo ypatingai populiaria ir pelninga. Tiksliau scientologiją religija vadina tik organizacijos nariai, visi kiti ją laiko pavojinga ir pinigus iš tikinčiųjų grobiančia sekta. Į ją priimami visi nariai, jiems išplaunamos smegenys ir absoliučiai atsitiktinumo principu veikiančiu aparatu e-metru nustatomas jų atsidavimo scientologijai lygis. Jiems pasakojama istorija apie ateivį ir karo vadą vardu Xenu, kuris milijardus metų valdė žemę, bet turėjo ją apleisti. Kilo karas ir to karo aukų vaiduokliai tapo „titanais“. Titanai nuodija žmonių sielas ir yra kalti dėl visų žmoniją ištinkančių negandų. Scientologai tiki, kad Xenu kažkada sugrįš ir išlaisvins jų sielas. Žinoma, kad bus išlaisvintos tik tos sielos, kurios tiki scientologija. Scientologai šios sektos lyderiams sukrovė milžiniškus turtus, nes ši „religija“ paremta didelėmis piniginės išraiškos paramomis. Sektai priklauso tokios įžymybės kaip Thomas Cruise'as ir Johnas Travolta.


Alfa.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama