Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 30 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 30 d. 11:51
Lietuvių tyrimas apie švytinčias daleles – prestižiniame fizikos žurnale „Nanophotonics“
Rugsėjo 30 d. 08:37
Keli mažiau žinomi „iOS“ „Mail“ patogumai
Rugsėjo 29 d. 18:45
Įprastus skambučius keičia naujos technologijos: kai kuriems jas išbandyti trukdo vienas dalykas
Rugsėjo 29 d. 15:12
Geriausios „Galaxy S24“ funkcijos – pigiau: „Samsung“ flagmanų gretas papildė „Galaxy S24 FE“
Rugsėjo 29 d. 12:36
Vaizdo stebėjimas klasėse pamokų metu. Ar tai legalu?
Rugsėjo 29 d. 09:28
„Xiaomi“ pristatė naujus išmaniųjų telefonų flagmanus – dirbtinio intelekto funkcijos, naktinė fotografija ir produktyvumas
Rugsėjo 28 d. 18:28
Daugiau nei pusė apklaustųjų nori, kad dirbtinis intelektas palengvintų kasdienybę
Rugsėjo 28 d. 15:17
Vandeniliu varomas „Renault Master“ brėžia naujas ribas: 700 km nuvažiuojamas atstumas ir vos 5 minučių įkrovimas
Rugsėjo 28 d. 12:50
Politinis humoras: ar „TikTok“ ir memai veikia rinkėjų nuomonę?
Rugsėjo 28 d. 09:23
Prie Marijampolės pradedamos vienos moderniausių saulės elektrinių Baltijos šalyse statybos
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

5 skaitmenizacijos tendencijos sėkmingam verslui 2022 metais

Publikuota: 2022-02-03 20:39
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Profesionalams
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Skaitmenizacija jau tapusi neišvengiama sėkmingo verslo dalimi, vien žengti šiuo keliu nebepakanka – reikia žinoti, kokiomis naujovėmis pasinaudoti, kad įmonei skaitmeninimo procesai padėtų aplenkti savo konkurentus ir patirti kuo mažiau nuostolių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Skaitmenizacija jau tapusi neišvengiama sėkmingo verslo dalimi, vien žengti šiuo keliu nebepakanka – reikia žinoti, kokiomis naujovėmis pasinaudoti, kad įmonei skaitmeninimo procesai padėtų aplenkti savo konkurentus ir patirti kuo mažiau nuostolių.

5 skaitmenizacijos tendencijos sėkmingam verslui 2022 metais
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Baltic Amadeus“ technologijų direktorius Vitalis Kavaliauskas įvardijo, kokios 5 skaitmeninimo tendencijos vyraus 2022 metais. Nuo jų neatsiliekančioms įmonėms bus lengviau užtikrinti tiek darbuotojų ir klientų pasitenkinimą, tiek efektyviau valdyti procesus bei pasiekti geresnius verslo rodiklius.

Daugiakanalių sprendimų verslui būtinybė

Tendencija, kad vartotojai tikisi nepriekaištingo funkcionalumo visuose pardavimo kanaluose – tiek fizinėse parduotuvėse, tiek naudojantis mobiliosiomis programėlėmis – tik stiprėja. „Dėl to būtina užtikrinti, kad visi klientų įtraukimo ir pardavimo kanalai būtų integruoti vieni su kitais, nepriekaištingai veiktų drauge ir gebėtų reaguoti į žmogaus gyvenimo įvykius“, – pabrėžia IT ekspertas.

Daugiakanalė prekyba tampa vienu iš svarbiausių prioritetų. Remiantis pasaulinės tyrimų ir konsultacijų įmonės „Forrester“ duomenimis, 2022 m. net 70 proc. rinkodaros specialistų nuosekliai taikys skaitmeninio įsitraukimo strategijas, o 17 proc. verslo atstovų daugiakanalių sprendimų galimybę įvardija kaip svarbiausią veiksnį renkantis naudojamus įrankius.

Prognozuojama, kad 2022 m. rinkodaros atstovai skirs iki 25 proc. biudžeto dalies technologinių įrankių ir paslaugų taikymui.

Klientų privatumo užtikrinimas

„Nors įmonės dažnai pabrėžia, kad jų klientų duomenų privatumas ir sauga yra vienas svarbiausių prioritetų, tai ne visada yra tiesa, – pastebi V. Kavaliauskas. – Tai paprasčiausiai galima pamatyti patikrinus, kokius klientų duomenis ar informaciją konkreti įmonė tvarko.“

Tą parodytų jau vien interneto svetainių slapukų, mobiliųjų programėlių prieigų politika. O detaliau išnagrinėjus įmonių naudojamus duomenų analizės įrankius, galima nustebti, kaip dažnai neatsakingai yra tvarkomi milžiniški klientų duomenų kiekiai.

Anot IT eksperto, prastas saugumo praktikų užtikrinimas kyla dėl kelių priežasčių: netinkamo prieigų valdymo, atviru tekstu tvarkomų asmeninių duomenų, neprižiūrimos duomenų aplinkos ar naudojant pažeidžiamumų turinčius įrankius.

Remiantis „Forrester“ duomenimis, atsakingos įmonės pasitelkia technologijų paketus, o ne pavienius įrankius, siekdamos užtikrinti gerąsias saugumo praktikas. Šie paketai apima rizikos vertinimą, tiekimo grandinės žemėlapį, realaus laiko rizikos žvalgybą ir veiklos tęstinumo valdymą. Atsakingos įmonės investuoja finansinius ir žmogiškuosius resursus, kad jų versle apdorojami duomenys ne tik duotų naudą, bet ir nebūtų atskleisti ar panaudoti nusikalstamais tikslais.

„Niekas nėra apsaugotas nuo kibernetinių atakų, bet tie, kurie rūpinasi kibernetinio saugumo higiena, patiria mažesnius nuostolius“, – pabrėžia V. Kavaliauskas.

Visuotinė patirtis – svarbus šiuolaikinio verslo strategijos elementas

Dėl pandemijos ir nuotolinio darbo daugeliui įmonių prireikė vidinių sistemų, kurios padėtų tinkamai organizuoti tiek vidinius darbo procesus, tiek išorinę komunikaciją. Esminius įmonės sprendimus įmonėms efektyviausia įgyvendinti remiantis darbuotojų, klientų ir naudotojų patirties rodikliais.

„Visuotinės patirties (angl. total experience) užtikrinimas gali paskatinti didesnį klientų ir darbuotojų pasitikėjimą, pasitenkinimą, lojalumą ir palaikymą“, – teigia IT ekspertas.

Remiantis technologijų tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Gartner“ ataskaitos duomenimis, iki 2026 m. 60 proc. didžiųjų įmonių naudos visuotinės patirties praktikas siekiant transformuoti savo verslo modelius ir taip pasiekti pasaulinio lygio klientų ir darbuotojų palaikymo lygį.

Lengvesniems procesams – platforminės paslaugos

Pastaruoju metu yra labai išaugęs platforminių sprendimų, pritaikytų konkrečioms industrijoms ar net labai specifiniams verslo procesams pagerinti, poreikis.

„Didieji debesijos paslaugų teikėjai, tokie kaip „Microsoft“, AWS, vos ne kasdien išleidžia vis naujas platformines paslaugas (angl. Platform-as-a-Service, PaaS), kurios sumažina administracinius rūpesčius vartotojams. Reaguodami į tai programinės įrangos gigantai, kuria naujas sistemas, kurios nereikalauja didelio modifikavimo ir yra lengviau įdiegiamos“, – aiškina V. Kavaliauskas.

IT ekspertas pastebi, kad atskiriems projektams įmonės neretai renkasi skirtingas debesijos gamintojų aplinkas, dalį sprendimų vis dar palieka veikti nuosavuose duomenų centruose. Matydami tai, gamintojai siūlo vis daugiau sprendimų, kurie leidžia naudoti kelių tiekėjų resursus vienu metu (angl. multi-cloud) bei hibridinės architektūros modelio (angl. hybrid-cloud) sprendimus.

Įmonės vis dažniau dalysis duomenimis tarpusavyje

Pasaulinės tendencijos rodo, kad įmonės vis dažniau taiko duomenų dalijimosi (angl. data-sharing) praktikas. Organizacijos prie savo duomenų suteikia prieigą kitai įmonei arba atvirkščiai – naudojasi galimybe prieiti prie trečiųjų šalių suteikiamų duomenų.

Remiantis „Gartner“ ataskaitos duomenimis, prognozuojama, kad iki 2023 m. tos organizacijos, kurios skatina duomenų dalijimosi praktikas, pralenks savo konkurentus, atsižvelgiant į daugelį verslo rodiklių.

„Galimybė dalytis apsaugotais duomenimis su kitais ekosistemos atstovais skatina naujų verslo modelių ir produktų atsiradimą, – pabrėžia „Baltic Amadeus“ technologijų direktorius. – Geras to pavyzdys – kai pandemijos pradžioje mokslininkai ir medicinos atstovai sutelkė klinikinius duomenis bendrose platformose, tai leido paspartinti gydymo būdų ir vakcinų kūrimą. Be to, dalijimosi duomenimis praktikos padėjo vaistų gamintojams, ligoninėms ir vaistinėms efektyviai vykdyti išsamias vakcinacijos programas.“




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama