Elektronika.lt
 2024 m. spalio 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 13 d. 18:29
Į ateitį su dirbtiniu intelektu: nauja programa Lietuvos moksleiviams leis paragauti inovacijų kūrėjų duonos
Spalio 13 d. 14:34
Nuo oro taršos stebėjimo iki išmaniojo transporto: „Vilnius Tech“ siekia tapti autonominių sistemų kompetencijų lyderiu
Spalio 13 d. 10:12
„Volkswagen“ pristato naująjį „Tayron“: įspūdinga erdvė ir aukščiausios klasės technologijos
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Kaip iš „debesies“ išspausti maksimumą?

Publikuota: 2015-06-16 14:12
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Andrius Zienius
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Perėjimas nuo lokalaus informacijos laikymo ir apdorojimo į debesiją taupo ne tik jūsų laiką, bet ir žymiai apkarpo išlaidas. O kur dar lengvesnė administravimo našta? Būtent, lengvesnė. Klaidinga manyti, kad perkėlus įmonės resursus į debesų serverius, atsikratysite administravimo ir priežiūros rūpesčių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kaip iš „debesies“ išspausti maksimumą? Perėjimas nuo lokalaus informacijos laikymo ir apdorojimo į debesiją taupo ne tik jūsų laiką, bet ir žymiai apkarpo išlaidas. O kur dar lengvesnė administravimo našta? Būtent, lengvesnė. Klaidinga manyti, kad perkėlus įmonės resursus į debesų serverius, atsikratysite administravimo ir priežiūros rūpesčių. Deja, vis tiek turėsite tikrai daug atsakomybės ir tik tinkama priežiūros strategija bei planavimas į priekį padės pasiekti norimų rezultatų bei pasinaudoti debesijos privalumais.

Kompiuterinių technologijų valdymo pareigos debesyje labai priklauso nuo to, kokia paslauga naudojatės. Pavyzdžiui, infrastruktūros kaip paslaugos vartotojai (IaaS) neturi rūpintis „geležies“, serverių, interneto reguliavimo įrangos priežiūra, bet daugmaž lieka atsakingi už visos kitos programinės įrangos veiksmingumą ir funkcionalumą. O tai apsunkins dar labiau, ypač jei jūsų IaaS teikėjas neaprūpina jūsų įrankiais, padėsiančiais pačiam valdyti biure esančias sistemas.

Administravimo problemų gali iškilti ir įsigijus platformos kaip paslaugos (PaaS) sprendimą. Taip, jums nebereikės sukti galvos dėl operacinės sistemos valdymo ir administravimo, bet vis tiek liksite atsakingas už aplikacijų, reikalingų testuoti programinę įrangą, aprūpinimą ir valdymą. Ir nors ši paslauga dar nėra ypatingai populiari, ji jau randa vis daugiau savo gerbėjų. Suprasti už ką esate atsakingas reikia būtent tiems, kas vysto tarptautinį verslą, nes antraip nėra jokių šansų, kad operatyviai sužiūrėsite savo vartotojus, dirbančius skirtinguose regionuose.

Programa kaip paslauga (SaaS) taip pat turi savo niuansų, į kuriuos reikia atsižvelgti. Nors ši paslauga išvaduoja administratorius nuo tokių rūpesčių kaip operacinės sistemos ir programinės įrangos administravimas, tačiau pakiša išbandymus siekiant apsaugoti įmonės programinę įrangą. Trumpai tariant, bet kam palikus organizaciją, jie išsineša ir prisijungimo duomenis, o surasti ir deaktyvuoti kiekvieną vartotoją gali būti tikrai stiprus galvos skausmas.

Ką ir kaip daryti, norint palengvinti debesijos valdymą

Kiekvienas verslas gali labai lengvai sumažinti savo vaidmenį debesų serverių administravime, o tam tereikia laikytis kelių paprastų ir aiškių taisyklių:

Rinkitės tokias debesų paslaugas, kurios suderinamos su esamais valdymo ir palaikymo įrankiais

Jei tik įmanoma, rinkitės tokias debesijos paslaugas, kurias galėsite valdyti tais pačiais įrankiais ir aplikacijomis, su kuriomis valdote likusią savo įmonės infrastruktūrą. Kitu atveju ne tik pralošite, išleisdami didžiules pinigų sumas naujiems įrankiams ir programinei įrangai, bet dar ir sugaišite daug brangaus laiko mokydamiesi dirbti su nauju pirkiniu. Jei įmonėje viskas pastatyta ant „Microsoft System Center“ kortos – pasinaudokite tuo ir šiuo produktu valdykite tiek „namines“ sistemas, tiek pasistenkite vartoti su „Microsoft“ suderinamus debesijos sprendimus.

Nepagailėkite pinigų darbuotojų mokymams

Administruoti debesyse patalpintas technologijas nėra kažkuo sunkiau nei kad valdyti tas, kurios įdiegtos jūsų įmonės biure. Tiesiog yra tam tikri skirtumai. Ir darbuotojai privalo išmanyti tuos skirtumus. Kaip pradėti? Debesų paslaugos teikėjo jau pačioje derybų pradžioje paprašykite bent pagrindinės informacijos apie paslaugą ir jos niuansus. Ypač atkreipkite dėmesį į tai, su kokiomis problemomis susidūrė ankstesni paslaugos teikėjo klientai. Išmokite jų problemų sprendimus ir, planuodami į priekį, užbėkite nemalonumams už akių.

Nepagailėkite lėšų veiksmingai tapatybės ir prisijungimo (IAM) sistemai

Tokie šaunūs sprendimai kaip „Microsoft‘s Azure Active Directory“ leidžia jūsų įmonės technikams centralizuotai valdyti programos kaip paslaugos (SaaS) vartotojų prisijungimo duomenis, todėl turėsite privilegiją bet kada greitai ir lengvai užkirsti kelią buvusiems darbuotojams prisijungti prie sistemos.

Drąsiau pereikite nuo IaaS į PaaS

Jūsų biure įdiegtos aplikacijos dažniausiai infrastruktūros kaip paslaugos platformoje veikia puikiai ir be papildomų modifikacijų, bet norint jas naudoti platformos kaip paslaugos sistemoje gali prireikti šiokio tokio perkodavimo. Deja, dažniausiai vartotojai pasikliauna vien IaaS paslauga vengdami papildomų rūpesčių, bet šiuo atveju jie užšoka nuo vilko ant meškos, nes vartotojo kompetencijoje lieka operacinės sistemos administravimas, o su ja – ir kitų aplikacijų priežiūra. Nors infrastruktūra kaip paslauga atrodo lengvesnis tramplynas į debesiją, tačiau ilgojoje perspektyvoje susidursite su didesniu administravimo krūviu. Palaipsniui modifikuojant IaaS aplikacijas ir perkeliant jas į PaaS aplinką tikrai pasilengvinsite administravimo naštą. Į tai atsižvelkite rinkdamiesi ir paslaugos teikėją – siūlydami integruotą IaaS bei PaaS sprendimą, jie pavers integracijos procesą žymiai paprastesniu.

Tai – tik keli pavyzdžiai, kaip kruopštus planavimas padės sutaupyti ir išnaudoti visas debesų kompiuterijos galimybes. Kas be ko, geras pasiruošimas padės susitvarkyti su didžiuliu informacijos srautu, užplūsiančiu pradėjus naudotis šia technologija. Nereikia atleisti vadelių ir gana rimtai pažvelgti į naujus iššūkius. Tik tada debesija tarnaus jums, taupydama jūsų laiką, resursus ir, aišku, pinigus.

Įrašą komentuoja „Blue Bridge“ infrastruktūros valdymo sprendimų skyriaus vadovas Povilas Kaminskas:

Įmonėms, svarstančioms naudotis debesų kompiuterijos sprendimais, asmeniškai rekomenduočiau atkreipti dėmesį į du dalykus. Pirmasis – neišvengiamai turi kisti IT personalo profilis. Iš gilų techninį vienos srities išmanymą turinčių specialistų, jie turi virsti plačiai IT paslaugas valdančiais įmonės atstovais, padedančiais įmonei siekti savo tikslų. Svarbu išmanyti paslaugų specifiką, jų pritaikymą verslo poreikiams, gebėti vykdyti nuoseklų sutarčių administravimą. Ar persikvalifikuoti yra noras ar ne, priklauso nuo to, kaip kiekvienas žmogus jaučiasi. Faktas, kad šiuo metu Lietuvoje yra didžiulė IT specialistų paklausa bei jų trūkumas, tad labai įdomių pozicijų IT rinkoje yra visuomet ir daug. Organizacija, įsivardinusi, kad debesų kompiuterija gali būti naudinga ir patogi kryptis, atitinkamai tam turi paruošti savo IT skyrių.

Antrasis svarbus aspektas – jau paminėtas šiame straipsnyje, tačiau norėčiau jį dar kartą akcentuoti. Vienas svarbiausių debesų kompiuterijos kokybiško ir patogaus naudojimo reikalavimų – tapatybės valdymas. Debesų kompiuterijoje žmogaus tapatybė (dauguma atveju) yra vienintelis parametras, kuris leidžia „autentikuoti“ naudotoją ir suteikti debesų paslaugas. Todėl tapatybės valdymas debesyje turėtų būti atliekamas specialiai tam skirtais produktais, pasirenkant praplėstų galimybių (dažniausiai mokamas) versijas. Tapatybės valdymas debesyje, mano galva, yra kaip namo pamatas: gali taupyti langams, durims, apdailai, tačiau pamatas turi būti rimtas, tvirtas ir be kompromisų. Taip ir su tapatybės valdymu: jeigu sprendimas bus rimtas, tvirtas ir su plačiomis valdymo bei saugumo galimybėmis, naudojimasis debesų kompiuterijos paslaugomis taps gerokai lengvesnis ir malonesnis, o valdymas – patogus. Be to, suteiks įvairių papildomų tapatybės ir duomenų apsaugos funkcijų, kurios lengvai realizuojamos pasitelkus debesų kompiuteriją.


įDebesis



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama