Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Kodėl verta žvalgytis per petį, arba konkurentas – geriausias tavo sąjungininkas

Publikuota: 2013-10-30 10:11
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©helis.lt
Inf. šaltinis: helis.lt

Įsivaizduokite, kad jums priklauso puikiai žinoma ir žmonių pamėgta gardžių bandelių kepyklėlė. Jūsų socialinio tinklo paskyra yra ne tik aktyvi, tačiau sulaukiate daug klientų atsiliepimų bei patys dalijatės įdomia informacija ir originaliomis bandelių nuotraukomis. Viskas atrodo idealu, kol rinkoje nepasirodo konkurentai, kurie yra paruošę kandžią ir agresyvią marketingo kampaniją. Netrukus Jūsų socialinių tinklų profilį papuošia žinutė: „mes jus iškepsim“. Ką daryti?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Įsivaizduokite, kad jums priklauso puikiai žinoma ir žmonių pamėgta gardžių bandelių kepyklėlė. Jūsų socialinio tinklo paskyra yra ne tik aktyvi, tačiau sulaukiate daug klientų atsiliepimų bei patys dalijatės įdomia informacija ir originaliomis bandelių nuotraukomis. Viskas atrodo idealu, kol rinkoje nepasirodo konkurentai, kurie yra paruošę kandžią ir agresyvią marketingo kampaniją. Netrukus Jūsų socialinių tinklų profilį papuošia žinutė: „mes jus iškepsim“. Ką daryti?

Reikia nedelsiant atsakyti, nes internetinėje erdvėje greita reakcija yra vienas iš svarbiausių būdų išlikti. Toliau tęsdami turėtumėte galvoti: kodėl gali būti naudinga sekti konkurentų veiklą ir kaip į ją reaguoti. Juk ne veltui sakoma „laikyk draugus arti, o priešus dar arčiau“.

Kodėl verta žvalgytis per petį, arba konkurentas – geriausias tavo sąjungininkas

Kuris laikas tinkamas: rytas, diena, o gal vakaras?

Užsiprenumeruodami konkurentų naujienlaiškius bei RSS srautą, taip pat sekdami socialinės medijos paskyras, galite pastebėti, kokiu turiniu ir kokiu metu yra dalijimąsi. Kokiu laiku skleidžiamos žinutės sulaukia didžiausio skaičiaus komentarų? Ar naujienlaiškių turinys yra informatyvus, ar specialūs pasiūlymai siunčiami reguliariai, o galbūt informacija primena brukalus?

Pasimokykite iš konkurentų ir nekartokite jų klaidų, o tai padaryti nesunku, jei atliksite tinkamą veiklos analizę.

„Experian Marketing Services“ duomenimis, didžioji dalis (apie 40 %) įmonių naujienlaiškius siunčia ryte / vidurdienį. Verta atkreipti dėmesį, kad nors tik 2 % įmonių renkasi vakaro laiką, tačiau būtent jos sulaukia didžiausio paspaudimų skaičiaus bei pelno.

Kas ką kalba?

Pastaruoju metu išpopuliarėję įmonių tinklaraščiai sulaukia vis didesnio dėmesio, tad prieš pradėdami rašyti savąjį, peržvelkite ką skaitytojams siūlo jūsų konkurentai, kokios temos yra nagrinėjamos, kurios iš jų sulaukia didžiausio kiekio reakcijų, kurio tipo turiniu yra daugiausiai dalijamasi socialiniuose tinkluose.

Reklamos agentūra helis.lt rekomenduoja vieną iš paprasčiausių būdų išsiaiškinti kokia medžiaga yra patraukliausia vartotojui – tereikia pasinaudoti „socialcrawlytics“ įrankiu, kurio dėka galima analizuoti bet kurį internetinį projektą.

Žinoma, nepakanka žinoti, koks turinys yra patraukliausias vartotojui, todėl yra verta stebėti ar Jūsų konkurentai atsižvelgia į skaitytojų nuomones, ar pateikia kontrargumentus. Jei ne – patys suduokite atsakomąjį smūgį, komentarų skiltyje pateikdami svarius argumentus. Net jei konkurentas jūsų žinutę pašalins – tai galima laikyti maža pergale.

Sekite ne tik konkurentus, bet ir Jūsų prekių ar paslaugų sferos atstovus užsienio rinkose. Stebėkite garsiausių prekių ženklų elgseną internete bei socialinėje medijoje, nes tik tokiu būdu galėsite perprasti sėkmingų kampanijų priežastis, kurias galėsite panaudoti patys.

Ar čia pataikėme?

Vienas svarbiausių žingsnių pradedant verslą ar bet kokį projektą – aiškiai žinoti, kas bus pirkėjas, tiksliau tariant, kokia yra tikslinė auditorija. Sunku patikėti, bet čia Jums vėl pagalbos ranką tiesia konkurentai – jums tereikia peržvelgti jų socialinių tinklų profilius, pirkėjų atsiliepimus – grįžtamąjį ryšį. Taip lengvai atliksite paviršutinę analizę, kokio amžiaus ir socialinio sluoksnio vartotojai komunikuoja su rinkos konkurentais.

Nepamirškite, kad pritaikyti žinutę vartotojo interesams yra labai svarbus darbas. 684 478 žinučių yra paskelbiama „Facebook“ erdvėje kiekvieną minutę, tad žmonės tikrai turi iš ko rinktis. Būkite tais, kurių pranešimų ir įžvalgų laukia Jūsų tikslinė grupė.

Dvi rinkos

Stebėdami konkurentus internetinėje erdvėje dažnai pastebime, kad rinkos lyderiai ir rinkos lyderiai internete ne visuomet sutampa, tai reiškia, kad net ir stipriausi Jūsų konkurentai gali būti neveiklūs internete, o tai yra puiki proga išsiveržti į priekį ir užimti neįtikėtinu greičiu besiplečiantį internetinių pardavimų pasaulį. Jau daugiau kaip 45 % Lietuvos interneto vartotojų apsiperka internetu, o bendros metinės prekybos apimtys siekia daugiau kaip 500 mln. litų, todėl galima drąsiai teigti, kad egzistuoja dvi rinkos – įprasta bei internetinė. Kurios vietą užimsite Jūs?

Šilta vietelė

Atlikę išsamią konkurentų internetinės rinkodaros ir elgsenos analizę, trūkumus galite paversti stiprybėmis siūlydami savo potencialiam klientui tai, ko nesiūlo niekas kitas. Žmonės mėgsta išskirtinumą ir jiems rodomą dėmesį, o internetinis marketingas yra unikalus įrankis pasiekti šį tikslą.

Nuo ko pradėti? Helis.lt specialistai siūlo atsižvelgti į tai, kur jūsų konkurentai yra nepavejami, o kur yra daromos klaidos. Tokiu būdu galite rasti nišas savo veiklai, o tai leis sėkmingai veikti. Juk mokytis iš kitų klaidų yra mažiau skausminga, ar ne?

Tikslūs šūviai

Net ir didelės kompanijos bei prekiniai ženklai taupo pinigus – peržvelgdami, kokioms prekėms ar paslaugoms yra metamos didžiausios investicijos internetinei rinkodarai, pvz., „Google AdWords“ kampanijai, puikiai matysite, kur konkurencija yra sunkiai įveikiama, o kur galite pralenkti savo konkurentus. Stebėdami rinkos dalyvius išmoksite tiksliai smūgiuoti ten, kur pasieksite norimus rezultatus. Du trečdaliai įmonių vadovų svarsto didinti išlaidas internetinės rinkodaros plėtrai, tad stebėkite jų veiklą ir nebijokite eksperimentuoti, nes internete taip pat laimi originalumas bei sveikas įžūlumas.

Konkurentai jums gali suteikti ne tik papildomos motyvacijos, ar priversti pasitempti, bet kiekvienas iš jų gali duoti neįkainojamos naudos siekiant pagerinti komunikaciją su klientais, didinant reklamos apsukas, o taip pat išlikti unikaliu rinkos dalyviu. Galiausiai, žinodami konkurentus ir jų taktiką, galite apginti savo bandelių kepyklėlę, atsakydami žinute, kuri lems jūsų pergalę: „ir žmonės galės paragauti pačios skaniausios bandelės pasaulyje“.


helis.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama