Elektronika.lt
 2024 m. spalio 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
Spalio 9 d. 11:20
„Portathon 2024“ sprendimai – alternatyviai energijai įdarbinti uostuose ir jūriniame sektoriuje
Spalio 9 d. 08:26
BMW pristatė laukiamiausią sezono motociklą „BMW R 1300 GS Adventure“
Spalio 8 d. 20:20
Kam elektromobiliui gali reikėti vidaus degimo variklio?
Spalio 8 d. 17:45
Superkompiuteris – galingas įrenginys, galintis pasitarnauti ir moksle, ir kine
Spalio 8 d. 14:29
Ličio jonų baterijos tarp mūsų: kaip saugiai prižiūrėti namuose turimus prietaisus?
Spalio 8 d. 11:38
Kodėl elektromobiliai dažniau patenka į avarijas? (1)
Spalio 8 d. 08:35
„iOS 18“ pasiūlė ne tik lietuvių kalbą, bet ir daugiau įvairių naujovių
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

4 mitai apie socialinius tinklus

Publikuota: 2012-12-25 07:14
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Ekonomika.lt
Inf. šaltinis: Ekonomika.lt

Socialinių tinklų marketingas ir ypatingai rinkodaros sprendimai populiariausiame pasaulyje socialiame tinkle „Facebook“ vis dar yra gana didelė paslaptis tradicinio marketingo šalininkams. Tačiau įvairių nuomonių ir vertinimų netrūksta, todėl nutarėme panagrinėti, kurios žmonių mintys neatitinka tikrovės.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Socialinių tinklų marketingas ir ypatingai rinkodaros sprendimai populiariausiame pasaulyje socialiame tinkle „Facebook“ vis dar yra gana didelė paslaptis tradicinio marketingo šalininkams. Tačiau įvairių nuomonių ir vertinimų netrūksta, todėl nutarėme panagrinėti, kurios žmonių mintys neatitinka tikrovės.

Socialinių tinklų pradžia buvo labai paprasta. Tai buvo naujas žaisliukas, kuriame egzistavo galimybė sumažinti atstumą tarp atitolusių žmonių, bendrauti su artimaisiais, ieškoti naujų pažinčių bei dalintis įvairia įdomia medžiaga. Jeigu iš pradžių socialiniai tinklai daugiausiai traukė jaunimą, šiandien „Facebook“ naudojasi ir vidurinio amžiaus atstovai, vyresnioji auditorija, mūsų tėvai, kartais net ir seneliai.

Įvairaus dydžio įmonės suprato, jog socialiniai tinklai turi didžiulį potencialą, nes ten šiandien galima sutikti kas septintą pasaulio gyventoją. Vis augant socialinių tinklų populiarumui, pasirodė daugybė mitų, kurie neteisingai traktavo esminius socialinių tinklų marketingo principus. Ne visi į socialią erdvę persikėlę prekiniai ženklai sugebėdavo pasiekti prognozuotų aukštumų, todėl vietoje to, kad ieškotų klaidų, jie buvo linkę pritarti mitams.

Todėl mūsų tikslas – pristatyti bene populiariausius mitus ir panagrinėti juos. Mums į pagalbą atėjo socialių tinklų profesionalas Jeffas Bullasas, kuris šiuo klausimus nagrinėjo JAV rinkoje, o mes adaptavome Lietuvai.

4 mitai apie socialinius tinklus

Mitas nr. 1. Tai paprasta.

Bene didžiausias ir ryškiausiai išreikštas mitas – kad socialinių tinklų marketingas yra toks paprastas, kad galima pasisamdyti praktikantą, kuris per pietų pertrauką padarys visą darbą. Ir ne tik viską puikiai suspės, bet dar ir nieko nekainuos.

Galime užtikrinti, kad pradedant nuo mažytės įmonės ir baigiant gigantiška korporacija, teisingai ir efektyviai kurti savo socialinių tinklų paskyras yra ypatingai sudėtinga. Tam reikia daugybės teorinių ir praktinių žinių.

Socialinių tinklų komunikacijos specialistas turėtų mokėti:

  • Gerai ir taisyklingai rašyti, kurti vizualinį turinį (nuotraukos, paveiksliukai, maketai, kartais net ir filmuoti).
  • Nuobodų turinį (kurį įmonės marketingo skyrius nori perteikti savo gerbėjams) paversti įdomiu, naudingu bei įkvepiančiu. Vadinasi, specialistas turėtų būti pakankamai kūrybingas, jog kiekvieną kartą atrastų vis naują informacijos pateikimo formą.
  • Medžiagą reikėtų rengti ne tik „Facebook“, bet ir įmonės internetiniam puslapiui, tinklaraščiui, „Twitter“ įrašams, „Pinterest“ vaizdams, „Instagram“ nuotraukoms, „Linkedin“ kompanijos puslapiui, ateityje, tikėtina, kad populiarėsiančiam „Google+“ socialiniam tinklui bei naujiems projektams, kuriuos sunku suplanuoti.
  • Turinį reikia ne tik kurti, bet ir stebėti, reaguoti į žmonių komentarus, bendrauti su gerbėjais, inicijuoti diskusijas ir t. t.
  • Pamažu vis labiau populiarėja mobilūs įrenginiai, todėl reikia pradėti kurti turinį ir jiems.
  • Visus duomenis būtina analizuoti, nes tik tokiu būdu priimami teisingi sprendimai bei žinoma, kaip planuoti ateities darbus.

Po viso šio sąrašo, atsakykite sau, ar praktikantas tikrai sugebės pasirūpinti visais šiais darbais?

Mitas nr. 2. Tai nemokama.

Strategijos rengimas, planavimas, turinio paieška ir kūrimas, optimizavimas, analizė, bendruomenės būrimas ir nuolatinis bendravimas užima nežmoniškai daug laiko. O laikas – pinigai.

Pagal pasaulines darbuotojų paieškos tendencijas, šiuo metu socialių tinklų komunikacijos specialistas – viena paklausiausių profesijų, ir kompetetingų šios srities specialistų nėra daug. Vadinasi, siekiant kokybės, tenka ieškoti geresnio varianto ir už jį tenka mokėti.

Nemokama (kol kas) yra galimybė būti „Facebook“ platformos dalimi, skelbti įrašus ar įkelti nuotrauką, tačiau efektyvus ir kokybiškas sistemos išnaudojimas – mokamas. Banerinė reklama – mokama, norite, kad jūsų įrašą pamatytų 100 % auditorijos – reikia susimokėti, norite susikurti programėlę – programavimas negali būti nemokamas, turite ypatingą pasiūlymą – pasiruoškite susimokėti, jeigu norite, kad jį kas nors pamatytų.

Taigi reziumuojant, nemokamas yra nebent dalyvavimas socialinių tinklų gyvenime, tačiau tikrai ne marketingo sprendimai.

Mitas nr. 3. Juk tai tik „Facebook“

Daugybė įmonių tiki, kad norint sėkmingai dirbti socialiuose tinkluose, užtenka susikurti puslapį „Facebook“ ir tiek. O į klausimą, ką ten darysite, kraipo galva ir neturi atsakymo. Tačiau ar tikrai viskas taip paprasta ir elementaru?

Taip, „Facebook“s dominuoja socialiniuose tinkluose, tačiau vien tik buvimas ten negarantuoja sėkmės. Viskas prasideda nuo teisingos strategijos pasirinkimo, tikslinės auditorijos analizavimo, turinio kūrimo, bendruomenės priežiūros ir kt. Juk reikia ne tik skelbti sau įdomią medžiagą, bet ir prisitaikyti prie auditorijos, kad ji įsisavintų skelbiamą žinutę.

Jeigu mąstome tik apie „Facebook“ (nes kol kas tai yra absoliutus socialinių tinklų lyderis, nuo kurio artimiausias konkurentas atsilieka daugiau nei dvigubai), tuomet į puslapį galima integruoti įvairias programas, žaidimus, specialias programėles. Tyrimais įrodyta, kad efektyvias ir naudingas programėles vartotojai aktyviai naudoja.

Be to, nereikia pamiršti, kad yra ir kitų sparčiai populiarėjančių socialinių tinklų. Kaip juos išnaudoti ir ar jie tikrai tinka jūsų prekiniam ženklui, reikia mąstyti ir nagrinėti. Tačiau jeigu jau atidarėte duris į socialią erdvę, reikia stengtis išnaudoti visas įmanomas galimybes.

Mitas nr. 4. Socialiniai tinklai išspręs visas problemas.

Reikėtų suprasti, kad socialiniai tinklai nėra jūsų marketingo plano gelbėtojai. Socialiniai tinklai nepadės rytoj parduoti 5-iomis prekėmis daugiau, jie greičiausiai neatstos milijoninės vertės reklaminės kampanijos per televiziją. Tačiau socialiniai tinklai išspręs esminę problemą – kaip kurti dialogą su savo gerbėjais – esamais ir būsimais klientais.

Jums reikalingas geras turinys visuose pasirinktuose kanaluose. Jums reikia kurti santykius su savo pasekėjais. Tikros, nuoširdžios ir aktyvios bendruomenės kūrimas trunka ne vieną ir ne dvi dienas. Tam reikia skirti daug darbo ir kantrybės. Tačiau po pusės metų, po metų, o gal ir po dviejų turėsite tokį rezultatą, kurio pavydės aršiausi konkurentai.

Tradicinis marketingas niekur nedingo ir reklama televizijoje, radijuje ar internetiniuose portaluose yra reikalinga. SEO ir reklama „Google“ – yra ypatingai svarbūs bene kiekvienam verslui, tačiau ateitis priklauso socialiniams tinklams ir kuo greičiau pradėsite apie tai mąstyti, tuo daugiau laiko turėsite geriems santykiams kurti.


Ekonomika.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama