Elektronika.lt
 2024 m. spalio 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 4 d. 17:13
Fizikai aptiko naujo tipo gama spindulių blyksnį
Spalio 4 d. 14:48
„Sony“ plečia „LinkBuds“ asortimentą: „LinkBuds Fit“, „LinkBuds Open“ belaidėmis ausinėmis ir „LinkBuds Speaker“ garsiakalbiu
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
Spalio 3 d. 20:25
Vien nuolaidų per „Juodąjį penktadienį“ nebeužtenka: el. prekybininkai vis dažniau atsigręžia į daugiakanalę rinkodarą
Spalio 3 d. 17:32
Lietuvio sukurta programėlė „+370“ nemokamai atnaujins Jūsų telefono adresatus vieno mygtuko paspaudimu
Spalio 3 d. 14:38
Skaitmeniniai ženkliukai: iš JAV – į pasaulinę švietimo inovacijų ir verslo praktiką
Spalio 3 d. 11:31
„Garmin“ pristato „Lily 2 Active“ – mažus, stilingus išmaniuosius laikrodžius su integruotu GPS
Spalio 3 d. 08:28
Naujas tyrimas atskleidžia: 86 proc. vartotojų nepaiso maršrutizatoriaus saugumo
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Kokios naršyklės norėčiau?

Publikuota: 2010-09-23 06:52
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Mėgėjams
Inf. šaltinis: Nežinau.lt

Nors naujienų apie įvairias naršyklių versijas, jų alfas, betas ir kitokias atmainas netrūksta kiekvieną savaitę, pastaruoju metu jos tapo nelabai įdomios. Ne, lenktynių įkarštis šioje srityje nė kiek neatslūgo, bet aš, matyt, praradau viltį, kad kuri nors iš jų taps tikrai patogi naudoti.

 Rodyti komentarus (7)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nors naujienų apie įvairias naršyklių versijas, jų alfas, betas ir kitokias atmainas netrūksta kiekvieną savaitę, pastaruoju metu jos tapo nelabai įdomios. Ne, lenktynių įkarštis šioje srityje nė kiek neatslūgo, bet aš, matyt, praradau viltį, kad kuri nors iš jų taps tikrai patogi naudoti.

Kokios naršyklės norėčiau? Dabar gi žmonės naršykles renkasi pagal asmenines simpatijas ar netgi „politinius“ motyvus. Tebetikintys „Don’t be evil“ naudoja „Chrome“ ar „Chromium“, tebejaučiantys pergalės (Lietuvoje) skonį prieš „Microsoft“ naudoja „Firefox“ ir taip toliau.

Man tai retkarčiais užeina naršyklių „tikrinimo“ karštinė, kai parsisiunčiu keliolika pačių įvairiausių ir bandau jas visas iš eilės. Būna smagu, bet po kiek laiko grįžtu prie tos, kuri yra su operacine sistema (mano atveju – „Safari“) arba tyčia naudoju kokią nors mažiau girdėtą (dažniausiai – „Stainless“). Man labai patinka „Stainless“ sparta, stabilumas ir minimalizmas. Na, ir dar patinka, kad ji pavogė iš „Chrome“ idėjas, bet su „Google“ nėra susijusi.

Bet kaip sakiau – tai tikriausiai irgi „politika“. O iš tiesų norėtųsi naršyklės, kurios niekas dar nesukūrė, nors atskirus norimus elementus turi tai viena, tai kita.

Ko man trūksta? Štai keli dalykai:

Protingas komentarų sekimas. Jei aš kur nors parašiau komentarą, naršyklė turi atsiminti ir automatiškai sekti diskusiją. Jei ji tęsiasi, aš adresyne turiu matyti kiek naujų komentarų atsirado. Jei kas nors atsakė į maniškį, ta svetainė turi būti specialiai išryškinta, o gal netgi pranešimas apie tai turi pasirodyti vos man paleidus naršyklę (kad ir po adreso juostele). Neįdomias diskusijas galėčiau kaip mat išjungti. Jokių RSS ar prenumeratos paštu. Kas po to man skaityklę ar paštą išvalys?

Automatinis adresynas. Kai kurios naršyklės turi gerai sukurptą naršymo istorijos sistemą ir padorią paiešką joje, bet dar geriau būtų, jei dažniau lankomos svetainės savaime atsidurtų specialiame sąraše. Taip, žinau, ne viena jų, įskaitant „Safari“, taip sudėlioja „namų“ tinklalapį, bet man patogiau būtų tekstinis variantas o ne paveikslėlių mozaika. Kitas papildymas – nedidelis mygtukėlis, kuris įmestų svetainę į adresyną be kvailos paklausimo lentelės, kurioje paprastai prašoma įrašyti adreso pavadinimą ir pasirinkti, kur jis saugomas. Kam to reikia? Paspaudei kokį nors spalvotą rutuliuką – ir viskas, yra.

Dar būtų labai gražu, kad pasirinktus adresus naršyklė galėtų pati aplankyti ir nusiurbti jų informaciją į švarų (kaip „Safari Reader“ režimas) archyvą. Viską „susegtų“ tvarkingai, o aš paskaityčiau savaitgaliais, ar kai turiu daugiau laiko. Galima tam pritaikyti RSS skaityklę arba „Instapaper“, bet geriau jau pati naršyklė tai mokėtų.

Integruoti socialiniai tinklai. Žinau, kad yra „Flock“, bet ji yra perkrauta. Trūksta elegancijos ir funkcionalumo. Man tereikėtų, kad prireikus parašyčiau naują „Facebook“ ar „Twitter“ pranešimą tiesiai adreso eilutėje. pvz., „fb Šiandien man skauda galvą“ arba „tw Skaitau ir neatsistebiu [link]“, o naršyklė tą [link] automatiškai pakeistų naršomo tinklalapio adresu. Plonoje šoninėje skiltyje bet kada galėčiau atidaryti „Facebook“ ar „Twitter“ srautą, o atsakymai ar asmeninės žinutės sužibėtų įrankių juostoje taip, kaip dabar apie laiškus praneša „Google Notifier“. Paprasta, neapkrauta, funkcionalu. Įvairius panašius įskiepius buvau bandęs, bet jie atbula ranka parašyti – arba lūžta, arba kažko nedaro, arba nebeveikia po savaitės kitos.

Mobili partnerystė. „Safari“ sinchronizuoja su telefonu savo adresyną ir slaptažodžius, bet galėtų sinchronizuoti ir naršymo istoriją bei naršyklės „sesiją“. Gali pradėti dirbti kompiuteryje, pratęsti telefone ar planšetėje – viską rasi taip, kaip palikai prieš tai uždaręs. Šioje srityje, beje, yra nemažai judėjimo į priekį – manau, netrukus turėsime.

Dinaminė iškarpinė + laiko mašina. Šiek tiek susiję su „automatiniu adresynu“. Naršyklė turėtų mokėti sekti svetainių pokyčius ir, jei taip pasirenka vartotojas, fiksuoti ir kaupti pokyčius automatiškai, kad paskui vienoje vietoje galima būtų peržiūrėti viską. Panašiai kaip „Internet Archive“ galima peržiūrėti senas svetainių versijas, bet čia tai būtų daroma nuolat, nors ir kelis kartus per dieną.

Be to, turėtų būti galimybė išsaugoti adresyne tam tikrus tinklalapio fragmentus, pavyzdžiui, tik orų diagramos laukelį iš viso didelio (ir nenaudingo) tinklalapio ploto. Žinoma, čia būtų daug nepatenkintų dėl nepamatytos reklamos ir pan., bet jei jau dėl „Reader“ režimo nekilo maištas, tai nekils ir dėl tokios iškarpinės.

Ir šiaip turėtų būti kažkokia vidinė sinchronizuojama sistemėlė ekrano fragmentų nuotraukoms. Taip, atimtų duoną iš „Evernote“, bet „Evernote“ pati kalta, kad yra tokia kerėpliška.

Taigi. Esu tikras, kad jūs tokios naršyklės nenorėtumėte (bent jau ne tiksliai tokios), bet blogiausia, kad nė viena naršyklė su įskiepiais negali pasiūlyti idealaus varianto nei man, nei jums. „Firefox“ būtų arčiausiai tikslo pagal priedų kiekį, bet ne pagal jų funkcionalumą ar stabilumą apsikrovus „svetimu“ kodu. „Internet Explorer“ kažką bandė daryti su svetainių fragmentais, bet juos kiekvienam svetainių administratoriui reikėjo sukurti pačiam – mažai šansų, kad kas tuo užsiims.

Užtat skaitau dabar apie naująją IE9 ir galvoju, kad žmonės kosminį kiekį energijos sunaudoja nežinia kam. Na, stabilumo, SVG, HTML5 ir ACID testų visiems reikia, bet tai yra labai standartiniai dalykai, kurių sieks visos naršyklės. O išskirtinumas? Duokite man naršyklę bent su pirma savybe iš išvardintų, ir man nereikės daugiau nieko. Pakaks 20 iš 100 ACID teste…

P. S. Beje, ar man vienam keista, kad „Internet Explorer“ yra vienintelė populiari naršyklė, kuri teegzistuoja tik vienai operacinei sistemai?




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama