Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 19 d. 08:19
Nustokite naudoti telefonams skirtus dėkliukus ar ekrano apsaugas: tai gali pridaryti daugiau žalos nei suteikti naudos
Rugsėjo 18 d. 20:49
Nuo kitų metų nauja tvarka kasose – pirmieji iš prekybos tinklų reikalavimus įgyvendino „Rimi“
Rugsėjo 18 d. 17:42
Kokiais būdais savo aukas internete dažniausiai vilioja sukčiai?
Rugsėjo 18 d. 14:23
Sulaukiate gausybės erzinančių „WhatsApp“ skambučių? Paprastas triukas, kuris garantuos jums ramybę
Rugsėjo 18 d. 11:33
Nors besirenkančių inžinerijos studijas pamažu daugėja, inžinierių vis dar trūks (1)
Rugsėjo 18 d. 08:11
Elektromobiliai: sportiškų automobilių pabaiga ar pakilimas?
Rugsėjo 17 d. 20:31
Naujoji „iOS“ versija tikra dovana lietuviams – pristatytas ilgai lauktas atnaujinimas
Rugsėjo 17 d. 17:22
Didžiausios visų laikų technologijų nesėkmės: nuo prisvilusios „Windows Vista“ iki nevykusio „Apple“ socialinio tinklo
Rugsėjo 17 d. 14:47
Įkraunami įrenginiai sukelia vis daugiau nelaimių: kaip to išvengti?
Rugsėjo 17 d. 11:43
„Facebook“ kratosi „socialinių tinklų dinozauro“ etiketės: paskelbė planus susigrąžinti iš jo bėgantį jaunimą
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

„Facebook“ kratosi „socialinių tinklų dinozauro“ etiketės: paskelbė planus susigrąžinti iš jo bėgantį jaunimą

Publikuota: 2024-09-17 11:43
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Jei šiandien lankėtės „Facebook“, labai didelė tikimybė, kad jums ne aštuoniolika ir net ne 24-eri. „Pew“ tyrimų centro duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį šią platformą naudojančių paauglių dalis krito nuo 71 proc. iki vos 33 proc. Tačiau „Facebook“ nėra linkęs taikstytis su „socialinių tinklų dinozauro“ etikete.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Jei šiandien lankėtės „Facebook“, labai didelė tikimybė, kad jums ne aštuoniolika ir net ne 24-eri. „Pew“ tyrimų centro duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį šią platformą naudojančių paauglių dalis krito nuo 71 proc. iki vos 33 proc. Tačiau „Facebook“ nėra linkęs taikstytis su „socialinių tinklų dinozauro“ etikete – „Telia“ atskleidžia šios medijos planus iš naujo pelnyti jaunimo simpatiją.

„Facebook“ kratosi „socialinių tinklų dinozauro“ etiketės: paskelbė planus susigrąžinti iš jo bėgantį jaunimą

Nors į „Facebook“ kasdien užsuka vos keli procentai 13–17 m. paauglių, situacija nėra tokia dramatiška, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. 2024 m. duomenimis, didžiausias pasaulio socialinis tinklas savo pozicijų nepraranda – kas mėnesį juo pasinaudoja net trys milijardai planetos gyventojų. Todėl tikėtina, jog susirūpinimas patrauklumu jaunajai kartai yra labiau didesnio „Facebook“ plano dalis, nei pavojaus signalas.

„Niekam ne paslaptis, kad jaunimas laiką leidžia visai kituose socialiniuose tinkluose, nei jų tėvai ar seneliai. Bet „Facebook“, priešingai nei įsivaizduojama, nėra atsidūręs jų gyvenimo paraštėse. Tiesiog jaunuoliai čia užsuka ne pramogauti, o susitvarkyti reikalų – parduoti daiktus ar gauti reikiamos informacijos. Šie du aspektai, kartu su didesniu dėmesiu kūrėjams ir geresnėms turinio rekomendacijoms, būtent ir turėtų tapti pagrindiniais koziriais, siekiant pakeisti savo įvaizdį jaunimo akyse“, – teigia „Telia“ įvairovės ir įtraukties vadovė Julija Markeliūnė.

Atbaido „suaugėliškumas“

2004 m. sukurto „Facebook“ plėtra prasidėjo JAV universitetuose, todėl pats tinklapis ilgą laiką buvo lyg savotiškas jaunimo klubas. Ten mokyklinio ir universitetinio amžiaus žmonės būrėsi į grupes, dalinosi juokeliais ir organizuodavo vakarėlius. Visgi platformai išpopuliarėjus, į ją pradėjo plūsti vyresni žmonės, socialiniame tinkle pamatę galimybę atgaivinti ryšius su tolimesnėmis gimininėmis bei daugybę metų nematytais klasės draugais.

„Didelis vyresnio amžiaus vartotojų skaičius smarkiai pakeitė „Facebook“. Ten pradėjo daugėti politinės reklamos, pasisakymų svarbiomis temomis, suaugusieji ėmė dalintis savo laikų anekdotais ir pokštais. Tad ilgainiui naujasis socialinio tinklo veidas daliai jaunimo tapo nuobodus bei pradėjo sietis su jų tėvais, todėl jie persikėlė į „Snapchat“, „Instagram“, o vėliau ir į „TikTok“. Šių platformų funkcionalumas leidžia labiau atsipalaiduoti saviraiškos požiūriu ir pasinerti į madingą pramoginį turinį, kurio neužgožia rimtos suaugusiųjų gyvenimo problemos“, – įžvalgomis dalinasi J. Markeliūnė.

Priežastis, kodėl „Facebook“ nebandė susigrąžinti jaunimo, siūlydama naujus turinio formatus, dirbtinio intelekto (DI) filtrus bei kitas jaunesnei auditorijai patrauklias funkcijas, greičiausiai slypi bendrovės verslo modelyje. „Facebook“ valdančios „Meta“ pagrindinis uždarbis yra reklamų pardavimas, o daugelį ją perkančių verslų nedomina įprastai didelių pajamų dar neturintys paaugliai. Todėl labai tikėtina, kad nebuvo „Facebook“ nelinkusi eksperimentuoti, baimindamasi, jog naujovės atbaidys vyresnę auditoriją.

Grupės ir prekyvietė – vis dar aktualios

Dar 2021 m. vieną populiariausių technologijų dienraščių „The Verge“ pasiekė nutekėjęs vidinis „Facebook“ tyrimas, kuriame buvo konstatuota, jog jaunimas „Facebook“ įsivaizduoja kaip keturiasdešimtmečių ir penkiasdešimtmečių susibūrimo vietą, o šio socialinio tinklo turinį linkęs vertinti kaip nuobodų, klaidinantį ir negatyvų. Vis dėlto nėra taip, kad jaunuoliai šiomis dienomis skubėtų trinti savo „Facebook“ paskyras. Netgi priešingai – nemaža dalis jų „Facebook“ pasitelkia labai konkretiems poreikiams.

Milijardierius, laidos „Shark Tank“ žvaigždė Markas Cubanas teigia buvęs labai nustebęs, kai sužinojo, kad nepaisant dabartinio „Facebook“ įvaizdžio, jo grupėse dalyvauja didelė dalis jaunimo. Negalėdami rasti atsakymo „Google“ paieškoje, jaunuoliai iš tiesų pirmiausia skuba į specializuotas „Facebook“ grupes. Padedant kitiems žmonėms, jie čia tiksi greitai išspęsti savo problemas, kurios gali būti pačios įvairiausios – pradedant mokesčių mokėjimo neaiškumais ir baigiant jautriais sveikatos klausimais.

Pasak „Telia“ atstovės, kitas svarbus funkcionalumas, galimai svariai prisidėjęs prie to, kad „Facebook“ naudojančio jaunimo dalis nuo 2022 m. iki 2023 m. ne krito, o augo vienu procentu, yra šio socialinio tinklo prekyvietė. Ironiška, tačiau šį skelbimų portalą išpopuliarino „YouTube“ ir „TikTok“ vaizdo įrašai, kuriuose rodoma, kaip jame galima nebrangiai įsigyti įvairių daiktų, juos minimaliai atrestauruoti ir panaudoti savo būste arba tiesiog parduoti už didesnę kainą. Pirkimas „Facebook Marketplace“ populiariai laikomas sumaniu sprendimu ir tą patvirtina beveik 1,3 milijardo siekianti šią skelbimų platformą kiekvieną mėnesį naudojančių vartotojų auditorija.

„Facebook“ ketina vėl atsigręžti į jaunimą

Socialinių tinklų dinozauro įvaizdis „Facebook“ kuo toliau, tuo labiau nepatinka. Platformos vadovybė supranta, kad jaunimas diktuoja turinio madas, kuriomis po ilgesnio laiko paseka ir vyresnioji karta. Deja, bandyti „Facebook“ paversti „TikTok“ ir rizikuoti sudaryti vidinę konkurenciją to pačios „Meta“ valdomam „Instagram“, nėra gera mintis, todėl „Facebook“ nusprendė susitelkti į unikalius savo privalumus, kuriuos išvardino rugsėjo pradžioje paskelbtame savo tinklaraščio įraše.

Užuot fokusavęsis į paauglius, šis socialinis tinklas ketina padėti jaunimui žengti į trečioje dešimtyje pasitinkančius suaugusiųjų gyvenimo iššūkius. „Facebook“ nori pakviesti jaunus žmones jungtis į grupes, kuriose mokomasi namuose pasigaminti madingus vėlyvuosius pusryčius, ieškoma karjeros patarimų ar tiesiog draugijos einant pabėgioti. Tuo metu „Facebook“ prekyviete norima paversti pirma stotele ieškant baldų bendrabučio kambariui ar pirmiesiems nuosaviems namams.

„Dar gegužės pabaigoje „Facebook“ paskelbė savo planus keistis ir evoliucionuoti kaip platformai. Socialinis tinklas ketina daugiau investuoti į DI algoritmus, kad jaunimas gautų geresnes turinio rekomendacijas. Taip pat daugiau dėmesio ketinama skirti vaizdo įrašų formatui ir kūrėjams, kuriems nuo šių metų pradžios siūlomas peržiūrėtas išmokų modelis. Tokiomis priemonėmis siekiama „Facebook“ paversti jaunimui daugiau vertės teikiančia erdve, kurioje jis galėtų bendrauti, mokytis ir augti kartui“, – naują „Facebook“ strategiją detalizuoja „Telia“ įvairovės ir įtraukties vadovė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama