Elektronika.lt
 2024 m. spalio 7 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 7 d. 12:37
Prie Kauno – galingiausia Baltijos šalyse saulės elektrinė virš elektromobilių įkrovimo parko su 40 įkrovimo taškų
Spalio 7 d. 10:26
Dirbtinis intelektas pamokose – anksti įgytas skaitmeninis raštingumas užtikrins sėkmę ateityje (1)
Spalio 7 d. 08:30
Penki automatinių sandėliavimo sistemų privalumai verslui: kodėl verta investuoti?
Spalio 6 d. 18:32
„Fintech“ bendrovės – finansų sektoriaus transformacijos priešakyje
Spalio 6 d. 14:20
Moksleiviams – galimybė pasimatuoti verslininko rolę: Lietuvos mokyklose startavo antroji skaitmeninio verslumo programa
Spalio 6 d. 10:42
Lietuviai veržiasi į priekį dvigubų technologijų sektoriuje – lazerinių sprendimų poveikis lyginamas su šviesolaidžio interneto revoliucija
Spalio 5 d. 18:23
Įmonės „nulaužiamos“ per žmones: kaip darbuotojus paversti svarbiausiu ginklu prieš kibernetines atakas?
Spalio 5 d. 14:11
Socialiniai tinklai ir naudotojų privatumas – du tarpusavyje nesuderinami dalykai?
Spalio 5 d. 10:28
Svarbu dirbantiems iš namų: 5 patarimai, padėsiantys sumažinti elektros sąskaitas
Spalio 4 d. 20:26
Baltijos regione pradėtos didžiausio žemyninėje Europoje baterijų parko statybos
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Naują biurą atidariusi IT bendrovė „Visma Lietuva“ ieškos 150 naujų darbuotojų

Publikuota: 2018-11-23 12:35
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Lapkričio 22 d. verslo centre „3 burės“ atidarytas naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Korporacija specializuojasi programinės įrangos verslui srityje, daugiausia dėmesio skiria IT produktams, paremtais debesijos ir dirbtinio intelekto technologijomis.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Lapkričio 22 d. verslo centre „3 burės“ atidarytas naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Atidaryme dalyvavęs LR Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigė, jog Lietuvos politikai privalo atkreipti dėmesį į tokias sėkmingai augančias IT įmones ir sveikino „Visma Lietuva“ planus kurti naujas darbo vietas.

Naują biurą atidariusi IT bendrovė „Visma Lietuva“ ieškos 150 naujų darbuotojų

Žada dar didesnę plėtrą

Naujojo „Visma Lietuva“ biuro atidaryme kartu su V. Sinkevičiumi dalyvavo ir „Visma Group“ generalinis direktorius Oysteinas Moanas, „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius Carstenas Boje Molleris, Norvegijos ambasadorius Karstenas Klepsvikas ir kiti svečiai.

„Lietuvos informacinių technologijų specialistai yra labai aukšto lygio, todėl kompetencijų prasme užsienio bendrovių atėjimas ir plėtra Lietuvoje yra kur kas svarbesnė tobulinant vadybos įgūdžius. „Visma Lietuva“ yra viena iš pionierių diegiant kitokius valdymo principus, savitą kultūrą. Tai ne tik duoda gerus rezultatus pačiai įmonei, bet ir praturtina šalies informacinių technologijų sektorių bei kitas industrijas“, – reginyje teigė V. Sinkevičius.

Du dešimtmečius „Visma Group“ vadovaujantis O. Moanas atidaryme kalbėjo apie ambicingus įmonės planus bei pranašavo tvirtą visos Lietuvos šuolį tarp pasaulinių IT lyderių.

„Lietuvoje „Visma“ veikti pradėjo ne taip ir seniai – 2011 metais. Ir per tą trumpą laiką iš mažos įmonės išaugome į vieną didžiausių informacinių technologijų bendrovių šalyje, darbinančią 336 žmones. O iki 2020 m. pabaigos darbuotojų priimsime dar bent 150 ir turėsime jų ne mažiau kaip 500. Tai parodo, kiek daug čia talentingų žmonių ir kokia draugiška Vyriausybė verslui. Esate jauna demokratija, lengviau nei Vakarų valstybės adaptuojatės, todėl ir vystotės našiau. Manau, ateityje šis Europos regionas augs dar greičiau nei Vakarai“, – teigė O. Moanas.

Lietuvą pasirinko neatsitiktinai

Šiuo metu „Visma Lietuva“ pagal darbuotojų skaičių yra viena didžiausių Lietuvos IT bendrovių. Į naują, šešių aukštų biurą įmonė kraustosi, nes ankstesnėse patalpose paprasčiausiai nebetilpo. Nors apie 90 proc. „Visma Lietuva“ sukurtos produkcijos šiuo metu skirta Skandinavijai, kitose rinkose taip pat auga programinių sprendimų verslo klientams paklausa, kurią įmonė tikisi užpildyti.

„Sąmoningai priėmėme sprendimą vystyti įmonę Lietuvoje ir šiandien jau matome to rezultatus. Šiuo metu pasaulyje nėra pakankamai talentų įgyvendinti visoms programinės įrangos idėjoms. Lietuvos verslo aplinka, universitetų kokybė ir gabių jaunų žmonių skaičius paverčia jus viena patraukliausių vietų toms idėjoms realizuoti“, – analizavo „Visma Group“ generalinis direktorius O. Moanas, per du dešimtmečius įmonę užauginęs nuo 300 iki 8500 darbuotojų.

3D juostos kirpimas
3D juostos kirpimas

Savo darbuotojus įmonė skatina užsiimti ir įvairiausia veikla, tiesiogiai nesusijusia su „Visma“ rezultatais. Atidarymo metu svečiai perkirpo 3D spausdintuvo atspausdintą juostą, kokteilius maišė robotas-barmenas, o kitas robotas rašė kalėdinius atvirukus – visi šie išradimai sukonstruoti pačių darbuotojų. Šventėje grojusi grupė „Undefined“ – taip pat sudaryta iš „Visma“ komandos narių.

Investuoja į būsimus darbuotojus

Nors priklauso „Visma“ grupei, „Visma Lietuva“ gyvenimą pradėjo kaip atskira įmonė ir iki šiol išlieka ganėtinai autonomiška. Įmonės viduje priimta „no management“ kultūra: nėra vadovų, o sprendimus demokratiškai priima visi darbuotojai. Ir dėl paties biuro interjero, spalvų ir erdvių pasiskirstymo sprendė visa 336 žmonių komanda.

„Naujojo biuro tikslas nėra tiesiog sukurti daugiau erdvės, bet visų pirma sukurti patraukią, modernią ir atvirą darbo aplinką, kuri leistų kokybiškesnę sinergiją tarp įmonės komandų. Ir tuo pačiu pritrauktų gabiausius darbuotojus. Šis biuras – tai investicija į darbo kultūrą, nes „Visma“ tiki, jog būtent bendra kultūra ir sujungia atskirus žmones į vieną kompaniją“, – teigė „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius C. B. Molleris.

Renginyje dalyvavęs VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas R. Belevičius pabrėžė ir įmonės svarbą prisidedant prie naujų programuotojų kartų ugdymo – nuo 2013 įmonės ekspertai dalyvauja studijų procese kaip kviestiniai lektoriai ir etatiniai dėstytojai. Už tai renginyje dekanas įteikė „Visma Lietuva“ vadovui Mantui Urbonui oficialią VGTU padėką.

VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Belevičius ir Mantas Urbonas
VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Belevičius ir Mantas Urbonas

„Anksčiau patys universiteto atstovai turėjo prašyti IT įmonių, kad jos priimtų studentus praktikai. Šiandien yra atvirkščiai ir pačios įmonės medžioja studentus. Viena vertus, džiugu, kad visuomenei svarbus mūsų darbas, tačiau tuo pačiu tokia paklausa išretino akademinę bendruomenę ir ėmė tiesiog trūkti dėstytojų. Tuomet savo pagalbą pasiūlė „Visma Lietuva“, kurios ekspertai tapo mūsų dėstytojais“, – minėjo R. Belevičius.

Milijardo eurų apyvarta

„Visma Lietuva“ priklauso Norvegijos kapitalo bendrovei „Visma Group“, turinčiai biurus Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje, Olandijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Rumunijoje. Didžiausia Norvegijos IT bendrovė išvis įdarbina 8500 žmonių, o metinė jos apyvarta per du dešimtmečius išaugo nuo 250 mln. iki 9146 mlrd. (apie 1 mlrd. Eurų) Norvegijos kronų apyvartos. Korporacija specializuojasi programinės įrangos verslui srityje, daugiausia dėmesio skiria IT produktams, paremtais debesijos (SaaS) ir dirbtinio intelekto (AI) technologijomis.

Vieni svarbiausių „Visma Lietuva“ produktų: skaitmeninių darbo užmokesčių programa „Payroll“, administracinė mokyklų sistema „InSchool“, verta 60 mln. eurų ir šiandien užimanti daugiau kaip 80 proc. Airijos mokyklų rinkos, taip pat „Watts“ – Danijos rinkai skirtas „išmaniosios energijos“ produktas, nustatantis, kiek elektros energijos sunaudoja kiekvienas namų prietaisas, ir padedančių šį skaičių sumažinti naudojant „švarią“ energiją.

Naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Autorius – Evaldas Lasys. Naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Autorius – Evaldas Lasys. Naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Autorius – Evaldas Lasys. Naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Autorius – Evaldas Lasys.
Naujas informacinių technologijų bendrovės „Visma Lietuva“ biuras. Autorius – Evaldas Lasys.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama