Elektronika.lt
 2024 m. spalio 8 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
Spalio 7 d. 14:50
Nykstantis internetas grasina sunaikinti mūsų istoriją: kas daroma dėl jo išsaugojimo?
Spalio 7 d. 12:37
Prie Kauno – galingiausia Baltijos šalyse saulės elektrinė virš elektromobilių įkrovimo parko su 40 įkrovimo taškų
Spalio 7 d. 10:26
Dirbtinis intelektas pamokose – anksti įgytas skaitmeninis raštingumas užtikrins sėkmę ateityje (2)
Spalio 7 d. 08:30
Penki automatinių sandėliavimo sistemų privalumai verslui: kodėl verta investuoti?
Spalio 6 d. 18:32
„Fintech“ bendrovės – finansų sektoriaus transformacijos priešakyje
Spalio 6 d. 14:20
Moksleiviams – galimybė pasimatuoti verslininko rolę: Lietuvos mokyklose startavo antroji skaitmeninio verslumo programa
Spalio 6 d. 10:42
Lietuviai veržiasi į priekį dvigubų technologijų sektoriuje – lazerinių sprendimų poveikis lyginamas su šviesolaidžio interneto revoliucija
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Skaitmeninis profiliavimas: kiek jūsų išmanusis laikrodis gali pasakyti apie jus

Publikuota: 2018-06-07 12:23
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Nauji tyrimai parodė, kad tyliai kaupdami akselerometro ir giroskopo signalus, išmanieji laikrodžiai gali tapti šnipinėjimo įrankiais, kurie po analizės gali paversti šiuos parametrus unikaliu laikrodžio savininko duomenų rinkiniu. Šie duomenų rinkiniai, jei jie yra naudojami netinkamai, leidžia stebėti naudotojo veiklą, įskaitant ir konfidencialią informaciją.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nauji tyrimai parodė, kad tyliai kaupdami akselerometro ir giroskopo signalus, išmanieji laikrodžiai gali tapti šnipinėjimo įrankiais, kurie po analizės gali paversti šiuos parametrus unikaliu laikrodžio savininko duomenų rinkiniu. Šie duomenų rinkiniai, jei jie yra naudojami netinkamai, leidžia stebėti naudotojo veiklą, įskaitant ir konfidencialią informaciją. Tai yra naujo „Kaspersky Lab“ tyrimo išvados apie poveikį, kurį gali sukelti „IoT“ (daiktų interneto) paplitimas kasdieniame vartotojų gyvenime.

Pastaraisiais metais kibernetinio saugumo pramonė parodė, kad privatūs naudotojo duomenys tampa labai vertinga preke dėl beveik neriboto panaudojimo nusikalstamiems tikslams – nuo sudėtingo elektroninio profilio kaupimo kibernetiniams sukčiams, iki vartotojų elgesio prognozių rinkos tikslais. Tačiau, nors vartotojų paranoja dėl piktnaudžiavimo asmens duomenimis auga ir daugelis jų atkreipia dėmesį į internetines platformas bei duomenų rinkimo metodus, bet kiti, mažiau akivaizdūs, grėsmės šaltiniai lieka neapsaugoti. Pavyzdžiui, norėdami padėti išlaikyti sveiką gyvenimo būdą, daugelis iš mūsų naudoja prietaisus, skirtus fiziniai veiklai stebėti. Bet tai gali turėti pavojingų pasekmių.

Skaitmeninis profiliavimas: „Kaspersky Lab“ ekspertai atskleidžia,kiek jūsų išmanusis laikrodis gali pasakyti apie jus

Išmanūs, nešiojami prietaisai, įskaitant išmaniuosius laikrodžius ir apyrankes, yra dažnai naudojami sporto veikloje, siekiant stebėti mūsų sveikatą, gauti skubius pranešimus ir kt. Kad geriau atliktų pagrindines funkcijas į dauguma šių įrenginių yra įmontuoti pagreičio davikliai (akselerometrai), kurie dažnai derinami su sukimosi jutikliais (giroskopais). Jie padeda skaičiuoti žingsnius ir nustato dabartinę naudotojo padėtį. „Kaspersky Lab“ ekspertai nusprendė išnagrinėti, kokią naudotojų informaciją šie jutikliai galėtų pateikti neleistinoms trečiosioms šalims ir atidžiau pažvelgė į kelis skirtingų tiekėjų išmaniuosius laikrodžius.

Norėdami išnagrinėti šį klausimą, ekspertai sukūrė gana paprastą išmaniesiems laikrodžiams skirtą programą, kuri įrašė signalus iš įmontuotų akselerometrų ir giroskopų. Įrašyti duomenys buvo saugomi nešiojamo prietaiso atmintyje arba pasitelkus „Bluetooth“ kaupiami mobiliajame telefone.

Naudojant matematinius algoritmus, kurie prieinami išmaniojo įrankio galiai, buvo įmanoma nustatyti elgesio modelius, laiką, kada ir kur vartotojai judėjo bei kiek laiko jie tai darė. Svarbiausia, kad buvo įmanoma identifikuoti slaptą vartotojo veiklą, įskaitant kompiuterio slaptažodį (iki 96 % tikslumo), PIN kodo įvedimą į bankomatą (maždaug 87 %) ir mobiliojo telefono atrakinimą (apie 64 %).

Netgi pačio signalo duomenų rinkinys yra elgesio modelis, kuris unikalus prietaiso savininkui. Naudodama šią priemonę trečioji šalis galėtų eiti toliau ir bandyti identifikuoti naudotojo tapatybę pagal el. pašto adresą, kuris buvo pateiktas užregistruojant programą arba įgalinant prieigą prie „Android“ paskyros patvirtinimų.

O po to, tai tik laiko klausimas, kol bus nustatoma išsami informacija apie auką, įskaitant jos kasdienę veiklą, kai ji naudoja svarbius asmeninius duomenis. Atsižvelgiant į didėjančią naudotojų privačių duomenų kainą, galėtume greitai atsidurti pasaulyje, kuriame trečiosios šalys užsidirbtų iš šio vektoriaus. Bet net jei šis pažeidžiamumas nėra kapitalizuotas, kibernetiniai nusikaltėliai gali jį panaudoti savo kenkėjiškiems tikslas. Jiems tik reikia šiek tiek vaizduotės ir gerų techninių žinių. Pavyzdžiui, jie gali iššifruoti gautus signalus naudodamiesi neuroniniais tinklais arba įdiegę „skimerius“ savo mėgstamuose bankomatuose.

Jau atrado būdą, kaip nusikaltėliai gali pasiekti 80 % tikslumą bandydami iššifruoti akselerometro signalus ir taip nustatyti slaptažodį ar PIN kodą naudodami tik iš išmaniųjų laikrodžių surinktus duomenis.

„Išmanieji nešiojami įrenginiai yra ne tik miniatiūriniai įtaisai, bet ir kompiuterinės fizinės sistemos, kurios gali įrašyti, saugoti ir apdoroti fizinius parametrus. Mūsų tyrimai rodo, kad net labai paprasti algoritmai, kurių pagrindu veikia išmanieji laikrodžiai, gali užfiksuoti unikalų naudotojo akselerometro ir giroskopo signalų profilį. Šie profiliai gali būti naudojami paviešinti naudotoją ir stebėti jo veiklą, įskaitant momentus, kai pateikiama slapta informacija. Ir tai galima padaryti naudojant teisėtas išmaniųjų laikrodžių programėles, kurios slaptu būdu siunčia signalų duomenis trečiosioms šalims“, – sakė saugumo entuziastas ir vienas iš „Kaspersky Lab” tyrimo bendraautorių Sergey Lurye.

Naudojant išmaniuosius įrenginius „Kaspersky Lab“ tyrėjai rekomenduoja vartotojams atkreipti dėmesį į šias ypatybes:

  • Jei programa siunčia užklausą atkurti vartotojo paskyros informaciją, tai turėtų kelti susirūpinimą, nes taip nusikaltėliai gali lengvai sukurti prietaiso savininko „skaitmeninį pirštų atspaudą“.
  • Jei programa taip pat prašo leidimo siųsti geografinės vietos duomenis, turėtumėte nerimauti. Nesuteikite savo išmaniųjų laikrodžių programėlės papildomų leidimų ir nenaudokite darbinio el. pašto adreso kaip prisijungimo vardo.
  • Greitas prietaiso baterijos suvartojimas gali būti viena iš pavojaus ženklų. Jei jūsų prietaisas veikia vos kelias valandas, o ne visą dieną, turėtumėte patikrinti, kas iš tikrųjų vykstą. Galbūt jis nuolatos fiksuoja ir išsaugo veiklos žurnalą arba dar blogiau – siunčia šią informaciją kitiems asmenims.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama