Elektronika.lt
 2024 m. spalio 9 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 9 d. 08:26
BMW pristatė laukiamiausią sezono motociklą „BMW R 1300 GS Adventure“
Spalio 8 d. 20:20
Kam elektromobiliui gali reikėti vidaus degimo variklio?
Spalio 8 d. 17:45
Superkompiuteris – galingas įrenginys, galintis pasitarnauti ir moksle, ir kine
Spalio 8 d. 14:29
Ličio jonų baterijos tarp mūsų: kaip saugiai prižiūrėti namuose turimus prietaisus?
Spalio 8 d. 11:38
Kodėl elektromobiliai dažniau patenka į avarijas? (1)
Spalio 8 d. 08:35
„iOS 18“ pasiūlė ne tik lietuvių kalbą, bet ir daugiau įvairių naujovių
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
Spalio 7 d. 14:50
Nykstantis internetas grasina sunaikinti mūsų istoriją: kas daroma dėl jo išsaugojimo?
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Svarbiausios priežastys, kodėl technologijų specialistams anglų kalba – būtina

Publikuota: 2017-09-26 11:35
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Siekiant sėkmingai komunikuoti su skirtingų šalių ir kultūrų atstovais – kalba yra vienas iš pagrindinių įrankių. Nors daugelyje situacijų iš padėties gelbsti vertimų biurų teikiamos paslaugos, nepalyginamai daugiau naudos ir komforto suteikia naujų kalbų mokymasis. Kalbų žinios – puiki investicija ir vartai į tobulėjimą bei naujas karjeros galimybes.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Siekiant sėkmingai komunikuoti su skirtingų šalių ir kultūrų atstovais – kalba yra vienas iš pagrindinių įrankių. Nors daugelyje situacijų iš padėties gelbsti vertimų biurų teikiamos paslaugos, nepalyginamai daugiau naudos ir komforto suteikia naujų kalbų mokymasis. Kalbų žinios – puiki investicija ir vartai į tobulėjimą bei naujas karjeros galimybes.

Anglų kalba yra gimtoji daugiau nei 400 mln. žmonių, tačiau kasdienėje aplinkoje angliškai bendrauja apie 2 mlrd. planetos gyventojų. Tai oficiali daugelio tarptautinių institucijų, tokių kaip Europos sąjunga, NATO, Jungtinės tautos ir kitų, kalba, dominuojanti ir verslo, mokslo, medijų, technologijų, kino ir muzikos pasaulyje. Anglų kalbos mokėjimas suteikia prieigą prie milžiniško informacijos srauto – apie 60 proc. interneto puslapių pateikiami angliškai.

Svarbiausios priežastys, kodėl technologijų specialistams anglų kalba – būtina

Informacija apie naujausius pasiekimus, mokslo naujoves, išradimus ir pažangiausias technologijas padeda žengti koja kojon su šiuolaikiniu pasauliu. Naujausios technologijos įsiskverbė tiek į verslą, institucijas, tiek į daugelio kasdienybę – jau sunkiai įsivaizduojamas gyvenimas be išmanaus telefono kišenėje, nešiojamo kompiuterio, puikaus interneto ryšio ir t. t. Naujos programėlės ir įrenginiai pristatomi kone kasdien. Angliški valdymo mygtukai, meniu bei instrukcijos dažniausiai pateikiami ir įsigijus elektros prietaisus bei elektroninius įrenginius.

Taigi anglų kalbos žinios praverčia ir vartotojams, norintiems pirmiesiems išbandyti naujus patobulinimus ir jaustis komfortiškai, o technologijų specialistas vargiai gali tikėtis darbinės sėkmės, jei stinga anglų kalbos žinių. Nuolatinis tobulėjimas ir mokymasis svarbus kiekvienoje profesijoje, tačiau IT, elektronikos, technologijų atstovams nuolat domėtis ir sekti naujoves – būtina sąlyga norint išlikti konkurencingais.

Angliškai – daugiau naujausių informacijos šaltinių / greičiau prieinama informacija

Pažangiausių informacinių, komunikacijos ir elektronikos technologijų sritys yra ypatingai dinamiškos ir keičiasi labai sparčiai, tad norintys ne tik tapti, bet ir likti gerais specialistais, o ilgainiui užsitarnauti eksperto vardą, privalo nuolat tobulėti. Keliaujant susikalbėti padės ir anglų kalbos pagrindai, tačiau darbinėje verslo aplinkoje dažniausiai reikia išmanyti ne tik šnekamąją kalbą, bet ir specifinę terminologiją. Taigi siekiant tarptautinės karjeros anglų kalbos žinios dažnai tampa ne privalumu prieš konkurentus, bet būtinybe.

Beveik visos programavimo kalbos buvo sukurtos angliškai kalbančių specialistų, o anglų kalbos žodžiai naudojami kaip raktažodžiai. Tad anglų kalba daugelyje IT srities specialybių yra tiesiogiai susijusi su užduotimis ir būtina norint suprasti ir tinkamai vykdyti paskirtus projektus. Be to, ši kalba suteikia daugiau galimybių plėsti savo žinias ir kelti kvalifikaciją. Suprasdamas angliškai, IT specialistas gali greičiau rasti reikiamos informacijos apie dominančias programavimo kalbas ar naujausius išradimus.

Kokybiški straipsniai, virtualūs mokymai, vaizdo paskaitos, elektroninės knygos ir kiti informacijos šaltiniai anglų kalba dažniausiai pasiekiami greičiau ir yra kokybiškesni. Tai praplečia savarankiško mokymosi galimybes, o norintiems mentorystės ir patarimų – suteikia puikią progą diskutuoti įvairiuose specialistų forumuose, ieškoti bendraminčių ir mokytis iš svetimų klaidų.

Sklandesnis bendravimas su kolegomis atveria platesnes karjeros galimybes

Dauguma tarptautinių kompanijų, siekdamos ne tik optimizuoti kaštus, bet ir užkariauti naujas rinkas ir pritraukti talentingiausius specialistus, darbuotojų ieško visame pasaulyje, o bendra komandos bendravimo kalba dažniausiai būna anglų. IT specialistų poreikis pasaulyje vis auga. Daugelį šios srities profesionalų ir pradedančiųjų darbas didelėse pasaulinėse kompanijose vilioja ne tik kelis, o kartais ir keliolika kartų didesniais atlyginimais nei gimtinėje, bet ir palankesnėmis darbo sąlygomis, komfortiška aplinka ir didesnėmis karjeros perspektyvomis.

Taigi norint įsidarbinti tarptautiniu mastu, anglų kalbos žinios – beveik visada yra privalomas reikalavimas. Reikalingi ne tik kalbos pagrindai, leidžiantys sklandžiai pristatyti save darbdaviui, bet ir specifinės profesinės žinios, terminologija, leidžianti tinkamai suprasti visus reikalavimus ir nepriekaištingai atlikti užduotis.

O jau įsidarbinus multikultūrinėje aplinkoje, tiek persikeliant gyventi į kitą šalį, tiek dirbant nuotoliniu būdu, laisvai angliškai kalbančiam naujokui, bus gerokai lengviau užmegzti naujus kontaktus ir pritapti naujame kolektyve. Be to, kalbos žinios padės pasisemti gerokai daugiau naudos iš įvairių seminarų, įmonės renginių, komandos susitikimų ir sparčiau tobulėti.

Anglų kalbos kursai – investicija į karjerą

Suprasdami anglų kalbos svarbą, universitetai ir kolegijos bei specialūs mokymo centrai, ruošiantys IT, technologijų ar elektronikos specialistus, dažnai šį mokymo dalyką įterpia į programą ir žinias stiprina lygiagrečiai su kitais specialybės dalykais. Tačiau tie, kurie programavimo kalbų ar kitų pasirinktos krypties specialybės dalykų mokėsi savarankiškai ar jaučia, kad stinga užsienio kalbos žinių, gali rinktis iš kelių būdų, kaip jas pagerinti.

Žinoma, galima savarankiškai skaityti vadovėlius, stengtis kuo daugiau bendrauti angliškai, žiūrėti filmus be subtitrų ir pan., tačiau norintiems kalbos pagrindus įgyti greitai ir visam laikui, verta kreiptis į šios srities profesionalus. Rinkoje yra platus mokymų pasirinkimas – nuo tradicinių linijine mokymo metodika paremtų pamokų iki anglų kalbos kursų „Kolibrio metodas“, paremtų greitojo mokymo principais ir specialiomis įsiminimo technikomis, leidžiančiomis įsisavinti informaciją greitai ir visam laikui. Tokie kursai gerokai efektyvesni nei tradiciniai mokymai, trunkantys nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tačiau verta nepamiršti, kad norint siekti karjeros, svarbios ne tik bendrinės kalbos žinios, bet ir specialybės terminai, IT srities žargonas. Jau turintiems kalbos pagrindus, rekomenduojama pasirinkti specializuotus, IT ar technologijų specialistams skirtus anglų kalbos kursus, kuriuose daugiausiai dėmesio skiriama konkrečiai, praktiškai darbe reikalingai terminologijai.

Stipresnės anglų kalbos žinios ne tik atvers naujas karjeros galimybes ir padės išlikti konkurencingu dinamiškoje darbo rinkoje, bet ir prisidės prie asmeninio tobulėjimo bei bendros gyvenimo kokybės. Kalbos mokymasis – puiki mankšta smegenims ir atminčiai, taigi investuojate ne tik į karjerą, bet ir į sveikatą.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama