Elektronika.lt
 2024 m. spalio 9 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
Spalio 9 d. 11:20
„Portathon 2024“ sprendimai – alternatyviai energijai įdarbinti uostuose ir jūriniame sektoriuje
Spalio 9 d. 08:26
BMW pristatė laukiamiausią sezono motociklą „BMW R 1300 GS Adventure“
Spalio 8 d. 20:20
Kam elektromobiliui gali reikėti vidaus degimo variklio?
Spalio 8 d. 17:45
Superkompiuteris – galingas įrenginys, galintis pasitarnauti ir moksle, ir kine
Spalio 8 d. 14:29
Ličio jonų baterijos tarp mūsų: kaip saugiai prižiūrėti namuose turimus prietaisus?
Spalio 8 d. 11:38
Kodėl elektromobiliai dažniau patenka į avarijas? (1)
Spalio 8 d. 08:35
„iOS 18“ pasiūlė ne tik lietuvių kalbą, bet ir daugiau įvairių naujovių
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Elektroninio sporto turnyrų organizatoriai vienijasi

Publikuota: 2017-08-02 18:36
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Lietuvoje nuolat daugėja e. sporto turnyrų bei juos kuruojančių organizacijų. Augantys priziniai fondai ir disciplinos diktuoja, kad vis daugiau jaunų žmonių įsitraukia į e. sportą, tačiau su augimu ateina ir tam tikros problemos. Autonomiškai veikiančios elektroninio sporto turnyrus rengiančios organizacijos vis dažniau susiduria su keliais iššūkiais, pradedant nesportišku elgesiu ir žaidėjų vėlavimu į varžybas, baigiant sukčiavimu ar organizatorių įsipareigojimų nevykdymu. Būtent šias problemas ir ketinama spręsti suburiant didžiausius Lietuvos turnyrų organizatorius, bendruomenių lyderius ir veteranus.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Lietuvoje nuolat daugėja e. sporto turnyrų bei juos kuruojančių organizacijų. Augantys priziniai fondai ir disciplinos diktuoja, kad vis daugiau jaunų žmonių įsitraukia į e. sportą, tačiau su augimu ateina ir tam tikros problemos. Autonomiškai veikiančios elektroninio sporto turnyrus rengiančios organizacijos vis dažniau susiduria su keliais iššūkiais, pradedant nesportišku elgesiu ir žaidėjų vėlavimu į varžybas, baigiant sukčiavimu ar organizatorių įsipareigojimų nevykdymu. Būtent šias problemas ir ketinama spręsti suburiant didžiausius Lietuvos turnyrų organizatorius, bendruomenių lyderius ir veteranus.

Liepos mėnesį trys didžiausi nacionaliniai e. sporto organizatoriai – „GameOn“, „ePlay“ ir „InfoShow“ – susitiko aptarti esamos situacijos ir išryškinti artimiausius veiksmus, siekiant pažaboti nesportišką elgesį ir užtikrinti Lietuvoje organizuojamų turnyrų aukštą kokybę.

Elektroninio sporto turnyrų organizatoriai vienijasi

Pirmas žingsnis – informacijos mainai

Pirmosios Lietuvos e. sporto lygos organizatorius Simonas Budraitis teigia, kad svarbiausias žingsnis yra informacijos mainai tarp visų turnyrus rengiančių organizacijų.

„Šiemet dėl nesąžiningo ar netinkamo elgesio iš savo lygos pašalinome 2 komandas ir vieną žaidėją. Nepaisant to, tai nėra pirmas kartas, kai tenka imtis drastiškų veiksmų norint užtikrinti sklandžią turnyro eigą. Norėdami, kad sukčiaujančiųjų skaičius nuolat mažėtų, ketiname šia informacija dalintis su kitų turnyrų organizatoriais“, – pasakojo S. Budraitis.

Pasak jo, ši informacija jau perduota šiuo metu vykstančių „GameOn“ e. sporto turnyrų koordinatoriams ir turėtų padėti atsikratyti dalies nesąžiningų žaidėjų dar prieš „League of Legends“ turnyro startą, kuris numatomas jau rugpjūčio 14-ą dieną.

Naujos asociacijos kūrimas

Ilgametis „InfoShow“ organizatorius ir šiuometinio „GameOn“ renginio koordinatorius Ridas Bušmanas mano, kad netrukus šis organizatorių bendradarbiavimas turėtų įgauti ir juridinę formą.

„Prieš kelerius metus buvome kūrę panašią iniciatyvą, tačiau tuomet mūsų įkurta asociacija labiau telkėsi į turnyrų rengimą ir paramą perspektyvioms ekipoms. Idėją išplėsti asociacijos veiklą, paverčiant ją savotišku visos bendruomenės arbitru, mes vertiname ypač palankiai. Labai džiaugiamės šia iniciatyva dar ir todėl, kad ją remia Lietuvos e. sporto veteranai“, – teigė R. Bušmanas.

Lietuvos žaidėjų balsu šiame susitikime tapo elektroninio sporto bendruomenės senbūvis Tomas „Karalius“ Špiliauskas. „Elektroninio sporto augimas Lietuvoje matomas aiškiai, tačiau auganti bendruomenė beveik neturi apsaugos priemonių nuo sukčiaujančių žaidėjų“, – po susitikimo mintimis dalinosi T. Špiliauskas.

Elektroninio sporto scenos senbūvis teigia, kad kai sukčiaujantis ar netinkamo elgesio žaidėjas būna pašalinamas iš vieno Lietuvoje vykstančio turnyro, jam niekas nedraudžia savo nesportinį elgesį atnešti į kitą mūsų šalyje vykstantį e. sporto renginį.

„Taip susidaro užburtas ratas, o bendruomenė valosi pernelyg lėtai, kad spėtų su industrijos augimo tempais. Labai džiaugiuosi, kad netrukus visą tai pasikeis, o reformuota asociacija ne tik padės įprasminti prasižengėliams skiriamas nuobaudas, bet ir sieks užtikrinti naują varžybų standartą, grįstą abipuse žaidėjų ir organizatorių pagarba.“

Gins žaidėjų teises

Nuolat auganti elektroninio sporto industrija taip pat vilioja ir greito pelno siekiančias organizacijas. Pasak Rido Bušmano, Lietuvoje netrūksta atvejų ir istorijų, kai turnyrų organizatoriai iššvaisto rėmėjų lėšas, organizuoja minimalių standartų neatitinkančias varžybas ar vengia išmokėti prizus.

„Net pernai turėjome atvejį, kuomet Rytų Europoje turnyrus organizuojanti organizacija GSL pasiskelbė apie Lietuvoje vyksiantį elektroninio sporto turnyrą su įspūdingu piniginiu prizu. Natūraliai, turnyre dalyvavo didelė Lietuvos e. sporto bendruomenės dalis, tačiau turnyro laimėtojai savo pažadėtų prizų negavo iki šiol. Šiai dienai būtų sunku rasti patyrusį žaidėją su stažu, kuris nebūtų bent kartą apgautas. Šioje vietoje net nesvarbu, kokio dydžio sumą bando nusukti organizatorius – penkiolika ar penkis tūkstančius eurų, nes kiekvienas atvejis smukdo žaidėjų pasitikėjimą turnyrais ir ryžtą siekti karjeros šioje srityje“, – pasakojo R. Bušmanas.

Pasak „GameOn“ organizatoriaus, nauja organizacija turėtų padėti kovoti su tokiais atvejais ir ginti žaidėjų teises, kai turnyrų organizatoriai nevykdo savo įsipareigojimų.

Tomas Špiliauskas tikina, kad panašios priemonės užsienyje taikomos jau kelerius metus, o didžiosios žaidimų kompanijos sankcionuoja tam tikrus turnyrus, taip užtikrindamos jų kokybę ir žaidėjų saugumą nuo nesąžiningų organizatorių.

„Jei tai įmanoma užsienyje, kodėl gi to neįgyvendinus ir Lietuvoje? Juolab, kad mūsų krašto e. sporto bendruomenė nuolat dalinasi informacija apie sukčius. Turėti organizaciją, kuri gali ginti visus sąžiningai žaidžiančius žaidėjus, atrodo ne tik logiška, bet ir reikalinga“, – kalbėjo T. Špiliauskas.

Pagalba visiems norintiems

Iniciatyvos autorių nuomone, reformuota Lietuvos elektroninio sporto asociacija sieks padėti ir savo kelią tik pradedantiems e. sporto entuziastams. Asociacijos nariai įsipareigoja standartizuoti turnyrų taisykles, kad net ir mažiausių turnyrų organizatoriai turėtų atvirą prieigą prie sukauptų žinių. Bus ruošiamos ir žaidėjams ar organizatoriams skirtos atmintinės, apžvelgiančios etikos kodeksą ir suteikiančios praktinių žinių.

„Nors asociaciją steigiame visų pirma tam, kad pažabotume nesportišką elgesį, ilgainiui ketiname plėsti savo veiklą. Elektroninis sportas yra visiška naujovė Lietuvoje, kuriai neskiriamas pelnytas dėmesys. Jauni, šia veikla užsidegę žmonės, net ir artimoje aplinkoje paramos ir supratimo sulaukia ypač retais atvejais. Mūsų siekis yra paaiškinti visuomenei e. sporto fenomeną ir užtikrinti, kad rezultatų aktyviai siekiantys jauni žaidėjai turėtų visas galimybes garsinti Lietuvos vardą“, – mintimis apie ateitį dalinosi Simonas Budraitis, taip pat atsakingas ir už Lietuvos moksleivių lygos organizavimą.

Elektroninis sportas jau kuris laikas vadinamas išskirtiniu XXI amžiaus fenomenu. Žiūrovų skaičiumi jis spėjo aplenkti daugelį tradicinių sportų šakų – vien „League of Legends“ pasaulio čempionatą pernai stebėjo 43 milijonai žiūrovų. Tarptautinė elektroninio sporto asociacija atvirai deklaruoja siekius paversti e. sportą Olimpine sporto šaka, o didžiausių turnyrų priziniai fondai jau kuris laikas skaičiuojami dešimtimis milijonų JAV dolerių.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama