Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Išdalinti Lietuvos interneto apdovanojimai

Publikuota: 2016-05-06 23:18
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Jubiliejinis technologijų ir progreso festivalis LOGIN 2016 uždaromas su trenksmu – išdalinti Lietuvos interneto apdovanojimai. Dvi dienas trukusio festivalio baigiamajame renginyje interneto „Oskarais“ įvertinti labiausiai Lietuvos interneto kultūrai nusipelnę asmenys, įmonės ar interneto raidą labiausiai paveikę projektai bei judėjimai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Jubiliejinis technologijų ir progreso festivalis LOGIN 2016 uždaromas su trenksmu – išdalinti Lietuvos interneto apdovanojimai. Dvi dienas trukusio festivalio baigiamajame renginyje interneto „Oskarais“ įvertinti labiausiai Lietuvos interneto kultūrai nusipelnę asmenys, įmonės ar interneto raidą labiausiai paveikę projektai bei judėjimai. Iš beveik 500 nominuotų projektų ar kandidatų interneto vartotojų ir komisijos sprendimu 28 kategorijose ir subkategorijose išrinkti 26 laimėtojai. Dvi kategorijos liko be laimėtojų dėl per mažo balsavimo aktyvumo. Lietuvos interneto apdovanojimų laimėtojai:

Bene svarbiausioje Lietuvos interneto apdovanojimų nominacijoje – Metų interneto žmogus – nugalėtoja pripažinta Ieva Krivickaitė. Socialiniame tinkle „Facebook“ inicijuota akcija „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ prasidėjo nuo vaikiško entuziazmo ir pažado nusiskusti savo ilgus plaukus, jeigu mažųjų kovotojų vaistams ir svajonėms pavyks surinkti 30 000 eurų. Prie akcijos prisidėjo ir dainininkas Andrius Mamontovas, laidų vedėjas Andrius Tapinas.

Metų starto titulą nuraškė Karolio Januškos projektas „Siūlyk antraštę“. Šis didžiųjų portalų reakcijos sulaukęs įskiepis leidžia koreguoti didžiųjų Lietuvos naujienų portalų antraštes ir vietoje jų pasiūlyti savas.

Metų žaidimu tapo leidyklos „Alma littera“ kuriami „Kakės Makės nuotykiai“ – programėlė, skirta mažiesiems Kakės Makės gerbėjams. Naudodamiesi programėle vaikai mokosi žaisdami bei gauna gerų darbų ženkliukus. Metų inovacija pripažinta „Sky Video Pro“ SKYLARK stabilizavimo sistema, skirta filmuoti įspūdingus plaukiančius kameros judesius su galimybe pačiam kontroliuoti fokusavimo nuotolį, zoom’ą, ir turinti dar keletą nematytų funkcijų.

Internetinio filmo / serialo / laidos kategorijoje triumfavo laida „Apie“, kurioje linksmai ir ironiškai aptariami aktualiausi pasaulio bei šalies įvykiai. Pats laidos kūrėjas – humoristas, kandusis žurnalistas Oleg Surajev – pripažintas ir kaip geriausias personažas ar laidos kūrėjas.

Metų virusiniu vaizdo įrašu išrinktas „Šventinio bankucheno“ sukurtas „Lietuvos istorijos repas“, žaismingai pristatęs eiliuotą Lietuvos istoriją su svarbiausiais šalies istoriniais įvykiais ir įsimintiniausiomis istorinėmis asmenybėmis. Šis animuotas vaizdo klipas sukėlė tikrą audrą socialiniuose tinkluose: vos per mėnesį peržiūrėtas daugiau nei 840 tūkst. kartų.

Sėkmė apdovanojimuose lydėjo ir Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją. „Youtube“ paskyros nominacijoje laurus nuskynė būtent LRT paskyra youtube.com platformoje, kurioje aktyviai dalijamasi naujienomis iš televizijoje transliuojamų laidų, projektų ir renginių, jų kūrimo užkulisių. O LRT programėlė „Auksinis protas“, kurioje pamėgtos TV laidos gerbėjai gali išbandyti savo žinias, pripažinta kaip geriausia mobilioji programėlė.

Net tris apdovanojimus pelnė „Eurovaistinė“, pripažinta metų prekės ženklu internete. Įmonės vykdomas projektas „21 dienos iššūkis“, kurį kūrė „Jauskitės gerai“, laimėjo elektroninio naujienlaiškio kategorijoje. O Interaktyvios reklamos / kampanijos kategorijoje triumfavo kitas šios įmonės projektas – „Didysis savijautos testas“, kurį kūrė seniausia reklamos agentūra Lietuvoje – „McCann Vilnius“. Pastaroji kampanija internete padėjo ne tik surinkti daugiau nei 100 000 dalyvių atsakymų, bet ir sužinoti, kaip pataisyti Lietuvos savijautą. Socialinių medijų reklama / kampanija pripažinta „Alaus bibliotekos“ kartoteka „Facebook“ – didžiausių lietuviško alaus recenzijų bazė ir vieta, kur alaus mėgėjai gali diskutuoti neužsisakę nė vieno bokalo. Kūrėjas – jau minėtieji „McCann Vilnius“.

Sukūrusi tiek kampanijų, kurios triumfavo Lietuvos interneto apdovanojimuose, įvertinta ir pati reklamos agentūra „McCann Vilnius“ – ji pripažinta Metų agentūra.

Geriausiu mobiliu tinklalapiu / projektu tapo leidyklos „Šviesa“ unikalus edukacinis sprendimas, skirtas abiturientams pasiruošti lietuvių kalbos, matematikos, istorijos, biologijos ir geografijos brandos egzaminams – „Prieš egzaminą“ prieinamas tiek interneto svetainėje, tiek mobiliojoje programėlėje. Socialinio tinklo „Facebook“ paskyra „Šefo komplimentai“, su savo 19 tūkst. sekėjų nuolat besidalijanti šmaikščiais kulinariniais atradimais, pripažinta geriausia neasmenine paskyra / kampanija socialinėje erdvėje.

Tinklaraštis apie dizainą vaikams, šiuolaikinį buvimą tėvais ir dviejų skirtingo amžiaus draugių bičiulystę „Ū ilgoji“ pelnė geriausio BLOG‘o / asmeninio tinklalapio nominaciją.

E. spaustuvė KLIK.lt, teikianti profesionalias ofsetinės spaudos paslaugas, įvertinta geriausios e. paslaugos ar produkto tinklalapio kategorijoje. KLIK.lt elektroninė parduotuvė buvo sukurta naudojant e. komercijos Magento platformą, kūrėjas – el. prekybos ir WEB projektų kūrėja „ADEO WEB“, Spaustuvė „KOPA“.

Geriausiu e. prekybos tinklalapiu šiais metais pripažinta statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklo „Senukai“ atnaujinta elektroninė pardutouvė – senukai.lt. Atnaujinant e. parduotuvę, daug dėmesio skirta informacijos architektūrai ir dizainui, tad čia pasidarbavo šios svetainės kūrėjai „IDEA“, vystantys interneto sprendimus.

Geriausia Metų interneto svetaine pripažinta saldžiausia vieta internete – „Spurgų LABoratorija“, itin skaniai ir patraukliai integravusi vartotojų sukurtas spurgų nuotraukas. Geriausios interneto svetainės kūrėjas – skaitmeninio turinio kūrėja „Chocolate Agency“.

Geriausiu interneto svetainės dizainu tapo minimalistinė aksesuarų „Shkertik“ svetainė. Kūrėjai – Aurimas Preilauskas ir Tautvydas Kalvaitis.

Informacinė svetainė apie Dauno sindromą „Saulytės“ buvo įvertinta kaip geriausias švietimo ar edukacinis tinklalapis. Šis tinklalapis siekia informuoti ir edukuoti visuomenę apie Dauno sindromą – jo atsiradimo priežastis, su tuos susijusius lydinčius galimus veiksnius, ligas ir pan. Tinklalapio kūrėjas – interneto projektų kūrimo ir įgyvendinimo kompanija „Daisoras“.

Socialinės atsakomybės tinklapio kategorijoje apdovanojimas atiteko projektui „Patyčių muziejus“, kuriame galima rasti ne tik dažnose patyčių situacijose naudojamus eksponatus. Emocinės paramos tarnybos „Vaikų linija“ kampanijos projektu siekiama surinkti paramą, kuri leistų papildomai per metus atsiliepti į daugiau nei 40 000 vaikų ir paauglių skambučių. Socialinės atsakomybės tinklalapio kūrėjas – reklamos agentūra „ENTER Agency“.

Metų kultūrinio, ne pelno siekiančio tinklalapio, kategorijoje laurus nuskynė naujienų portalo 15min.lt vykdomas multimedijos projektas „100 Lietuvų“. Tai mūsų valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas, skatinantis atrasti ir pažinti visokią Lietuvą – jos savitumą ir kasdienybę.

Multimedija pasakojimas apie mažai žinomą gyvenimą Panevėžio moterų pataisos namuose „Vienodos dienos“, kurio kūrėjas – šiuolaikinės medijos agentūra „Nanook“, laimėjo metų žiniasklaidos portalo, projekto ar tinklalapio titulą.

Kelionių viešuoju transportu planavimo programėlė TRAFI pripažinta Lietuvos Metų eksportu. Lietuvių sukurta programėlė pasirinkta kaip geriausia kelionių planuotoja 2016 m. vasarą vyksiančioms Rio de Žaneiro Olimpinėms žaidynėms, tad visi, norintys keliauti Rio De Žaneire Olimpinių žaidynių metu, naudosis būtent šiuo lietuvišku projektu.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama