Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

2016 m. „Deloitte“ prognozės technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriui

Publikuota: 2016-01-28 13:26
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Tarptautinė audito ir konsultacijų įmonė „Deloitte“ paskelbė technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriaus prognozes 2016 metams. „Deloitte“ skaičiuoja, kad virtuali tikrovė 2016 m. sugeneruos pirmąjį milijardą JAV dolerių, iš kurio – apie 700 milijonų sudarys techninės įrangos pardavimai, o likusi suma bus sugeneruota turinio dėka.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

2016 m. „Deloitte“ prognozės technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų  sektoriuiTarptautinė audito ir konsultacijų įmonė „Deloitte“ paskelbė technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriaus prognozes 2016 metams. „Deloitte“ skaičiuoja, kad virtuali tikrovė (VT) 2016 m. sugeneruos pirmąjį milijardą JAV dolerių, iš kurio – apie 700 milijonų sudarys techninės įrangos pardavimai, o likusi suma bus sugeneruota turinio dėka. 15-oje „Deloitte“ „Pasaulinių technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriaus (TMT) prognozių“ publikacijoje akcentuojama, jog parduota 2,5 milijonų VT „šalmų“ ir 10 milijonų žaidimų kopijų. Taip pat teigiama, jog labiausiai išlaidaus nuolatiniai vartotojai VT srityje, o ne retokai žaidžiantys asmenys.

„Tikėtina, kad 2016 m. virtuali tikrovė taps milijardą dolerių generuojančia rinka, ir ilgainiui VT turėtų tik didėti dėl išmaniųjų telefonų, asmeninių kompiuterių ar televizorių prisitaikymo“, – teigia „Deloitte“ pasaulinio TMT sektoriaus vadovas Paul Sallomi.

„Pastebime akivaizdų kognityvinių technologijų – kompiuterinio matymo, šnekamosios kalbos kompiuterinio apdorojimo, automatinio mokymo – augimo potencialą. Šiais metais tikėtina, kad 80 iš 100 didžiausių programinės įrangos kompanijų naudos kognityvines technologijas. Todėl kompiuteriją galime pamatyti visai kitokią nei esame pripratę“, – teigia p. Sallomi. „Nors kognityvinės technologijos gali sulaukti mažiau greito vartotojų dėmesio negu nauji virtualūs „šalmai“, tikėtina, kad įmonėms ir fiziniams asmenims kognityvinės technologijos taps svarbesnės per ilgesnį laikotarpį“, – pridūrė p. Sallomi. Tūkstantmečio karta iš naudojamų technologijų sąrašo vis dar neskuba išbraukti asmeninių kompiuterių

„Deloitte“ prognozuoja, kad nors tūkstantmečio karta yra laikoma išmaniųjų telefonų vartotojų karta, tikėtina, jog 2016 m. jaunesnieji tūkstantmečio kartos atstovai (18–24 m. amžiaus grupėje) labiausiai naudos asmeninius kompiuterius.

Remiantis „Deloitte“ tyrimo, atlikto 13-oje išsivysčiusių pasaulio valstybių, rezultatais, vidutiniškai 85 proc. jaunesniųjų tūkstantmečio kartos atstovų turėjo prieigą prie nešiojamų kompiuterių. Šis tyrimas atskleidė, kad 18–24 m. jaunuoliai mano, jog išmanusis telefonas ir asmeninis kompiuteris papildo, o ne pakeičia vienas kitą. Tokį požiūrį galėjo lemti smukusios nešiojamų kompiuterių kainos (rinkoje nešiojamų kompiuterių pasiūla siekia mažiau nei 500 JAV dolerių).

Kitos pasaulinės „Deloitte“ prognozės TMT sektoriui 2016-iems metams:

Technologijos

  • Moterys IT pozicijose. Iki 2016 m. pabaigos išsivysčiusiose šalyse mažiau nei 25 proc. informacinių technologijų (IT) pozicijų atiteks moterims. Šis procentas išlieka panašus į 2015 m. rodiklį.
  • Kognityvinės technologijos praplės įmonių programinės įrangos galimybes. Spėjama, kad 2016 m. daugiau nei 80 iš 100 didžiausių programinės įrangos kompanijų į savo produktus įdiegs kognityvines technologijas, pavyzdžiui, kompiuterinio matymo, šnekamosios kalbos kompiuterinio apdorojimo, automatinio mokymo ar kalbos atpažinimo technologijas. Praėjusiais metais 64 iš 100 didžiausių kompanijų pristatė savo produktus ar paslaugas, kuriose buvo įdiegtos viena ar daugiau kognityvinių technologijų. Taigi 2016 m. tikėtinas 25 proc. augimas.
  • Mobilūs mikro mokėjimai įgauna pagreitį. Prognozuojama, kad 2016 m. vartotojų, naudojančių mikro mokėjimų paslaugas savo mobiliuose įrenginiuose (išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse) padaugės 150-čia proc. ir iš viso šiomis paslaugomis naudosis 50 mln. nuolatinių vartotojų.
  • 2016 m. grafemos rinkos vertė, tikėtina, sieks dešimtis milijonų JAV dolerių, tačiau per šiuos metus išleistos išlaidos tyrimams ir plėtrai greičiausiai sieks šimtus milijonų dolerių. Palaipsniui grafema gali būti įdiegta į produktus, kurių metinė vertė siekia milijardus dolerių, tačiau gali prireikti kelių dešimtmečių, kol šios medžiagos visos galimybės bus pilnai panaudotos.

Žiniasklaida

  • Mobilieji reklamos blokavimo įskiepiai. Numatoma, kad iki 2016 m. pabaigos reklamos blokavimo įskiepis bus įdiegtas tik į 0,3 proc. visų mobiliųjų įrenginių. Tai sudarys grėsmę mažiau nei 100 mln. JAV dolerių (0,1 proc.) visos mobiliosios reklamos rinkos, siekiančios 70 mlrd. JAV dolerių.
  • Mobilieji žaidimai: labai populiarūs, tačiau mažiau pelningi. Spėjama, kad 2016 m. mobilieji žaidimai išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse taps populiariausia žaidimų platforma pagal programinės įrangos pajamas, kurios turėtų siekti 35 mlrd. JAV dolerių (20 proc. daugiau nei 2015 m.). Tikėtina, kad asmeninių kompiuterių žaidimai sugeneruos 32 mlrd. JAV dolerių, o žaidimų konsolės – 28 mlrd. JAV dolerių, atitinkamai tik 5 proc. ir 6 proc. daugiau nei pernai.
  • Tikėtina, jog 2016 m. eSportas sugeneruos 500 mln. JAV dolerių, t. y. 25 proc. daugiau nei 2015 m., o jo auditoriją greičiausiai sudarys beveik 150 mln. nuolatinių ir atsitiktinių žiūrovų. Šios prognozuojamos pajamos yra tik maža dalis didžiojo sporto – europietiško futbolo, JAV futbolo, krepšinio, beisbolo ar ledo ritulio – pajamų, kurios svyruoja nuo 4 mlrd. iki 30 mlrd. JAV dolerių.
  • Tikėtina, kad europiešiško futbolo rinka 2016–2017 m. pirmą kartą pasieks 30 mlrd. JAV dolerių ribą.
  • Spėjama, kad 2016 m. JAV ir Kanadoje kino teatrų pajamos už bilietų pardavimą kris apie 3 proc. iki 10.6 mlrd. JAV dolerių. Turėtų būti parduota apie 1,3 mlrd. bilietų.
  • JAV televizija: jokio sprogimo, tik iššūkiai. 2016 m. JAV didžioji tradicinės televizijos rinka, tikėtina, sugeneruos 170 mlrd. JAV dolerių, tačiau vis dėlto susidurs ir sunkumais, ypač šiose srityse: mokamos televizijos populiarumas ir prenumeratorių skaičius; vidutinė mėnesinė mokamos televizijos sąskaita; vartotojai, įsijungiantys antenas; gyventojų, ypač 18–24 m. jaunimo, realus laiko praleidimas prie TV.

Telekomunikacijos

  • Gigabito spartos interneto eros pradžia. Iki metų pabaigos gigabito per sekundę (Gbit/s) interneto ryšio vartotojų skaičius, tikėtina, išaugs iki dešimties milijonų. Tai yra 10 kartų šoktelėjęs augimas, o apie 70 proc. šio ryšio vartotojai bus namų ūkiai. Didėjanti paklausa, tikėtina, bus susijusi su didėjančiu prieinamumu ir krentančiomis kainomis. Tikimasi, kad nuo 2020 m. apie 600 mln. prenumeratorių naudosis tinklais, siūlančiais gigabito tarifą.
  • Naudoti išmanieji telefonai. Per 2016 metus vartotojai planuoja parduoti apie 120 mln. naudotų išmaniųjų telefonų, sugeneruosiančių daugiau nei 17 mlrd. JAV dolerių. Tai yra akivaizdus augimas lyginant su 2015 m. naudotų išmaniųjų telefonų pardavimais, kurie siekė 11 mlrd. JAV dolerių (buvo parduota 80 mln. išmaniųjų telefonų). 10 proc. aukščiausios klasės naujų išmaniųjų telefonų, kainuojančių 500 JAV dolerių ar daugiau, tikėtina, iki 2016 m. pabaigos bus patekę į antro arba trečio savininko rankas.
  • Dalijimasis nuotraukomis. 2016 m. 2,5 trilijonų nuotraukų bus pasidalinta ar patalpinta internete – t. y. 15 proc. daugiau nei pernai. Daugiau nei 90-čiai proc. šių nuotraukų bus naudojami išmanieji telefonai. Skaičiuojama, kad skaitmeniniai SLR fotoaparatai, kompaktiniai fotoaparatai, planšetės, nešiojami kompiuteriai kartu sudarys likusią dalį. Šie skaičiavimai neapima trilijono nuotraukų, liekančių įrenginių atmintyje.
  • Išskirtinių duomenų augimas. Išsivysčiusiose rinkose apie 26 proc. išmaniųjų telefonų vartotojų, tikėtina, visai nesinaudos tradiciniu telefono skambučiu. Šie asmenys jokiu būdu nenustos bendrauti, tačiau atsisakys tradicinių balso skambučių ir pakeis juos sms, balso ir vaizdo priemonėmis.
  • VoLTE / VoWiFi. 100 mobiliųjų operatorių visame pasaulyje greičiausiai pasiūlys mažiausiai vieną balso paslaugų paketą 2016 m. pabaigoje. Skaičiuojama, kad apie 300 mln. vartotojų naudosis VoWiFi technologija, t. y. 5 kartais daugiau nei 2015 m. pradžioje.

15 metus iš eilės „Deloitte“ „Pasaulinių technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriaus (TMT) prognozių“ publikacijoje pateikiamos 12–18 mėnesių perspektyvos apie pasaulines esmines tendencijas technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų srityje.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama