Elektronika.lt
 2024 m. spalio 13 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Kodėl planšetinis kompiuteris senjorui yra puiki dovanos idėja

Publikuota: 2015-12-18 11:08
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Varlė.lt
Inf. šaltinis: Varlė.lt

Kraujospūdžio matuoklį turi, šildyklę turi, laikrodį turi, mikrobangų krosnelę turi, patogų telefoną turi, vitaminus turi, šiltų šalikų, kojinių turi... Norite senjorui padovanoti iš tikrųjų naudingą daiktą, bet jau pavargote sukti galvą? Reikia, kad tai būtų puikus pagalbininkas kasdienybėje, gerai būtų, kad turėtų naudos sveikatai ir apskritai kažkas tokio, ko Jūsų senjoras dar nėra turėjęs, bet jam praverstų? Ar esate pagalvoję apie planšetinio kompiuterio variantą?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kraujospūdžio matuoklį turi, šildyklę turi, laikrodį turi, mikrobangų krosnelę turi, patogų telefoną turi, vitaminus turi, šiltų šalikų, kojinių turi... Norite senjorui padovanoti iš tikrųjų naudingą daiktą, bet jau pavargote sukti galvą? Reikia, kad tai būtų puikus pagalbininkas kasdienybėje, gerai būtų, kad turėtų naudos sveikatai ir apskritai kažkas tokio, ko Jūsų senjoras dar nėra turėjęs, bet jam praverstų? Ar esate pagalvoję apie planšetinio kompiuterio variantą?

Kodėl planšetinis kompiuteris senjorui yra puiki dovanos idėja

Planšetinis kompiuteris? Senjorui? Taip!

Dažniausiai kai pagalvojame apie vyresnio amžiaus žmones, mums tikrai prieš akis neiškyla pažangiausi naujausių technologijų įrenginiai. Bet mūsų Varlė.lt specialistai pasiryžo paneigti šį stereotipą ir teigia, kad planšetinis kompiuteris senjorui gali būti puiki dovanos idėja.

Kam senjorui planšetinis? Kam jį panaudos?

1. Skaitymas. Planšetiniai kompiuteriai leidžia parsisiųsti knygas, kurių priešingai nei popierinių šrifto dydį galima padidinti iki tokio, koks bus patogus senjorui. Taip pat planšetiniuose kompiuteriuose yra ryškumo, kontrasto nustatymai bei žiūrėjimo preferencijų pasirinkimas žiūrėjimui dienos ar nakties metu. Tokios galimybės sukuria žymiai patogesnę skaitymo patirtį senjorams.

2. Muzika. Nemažai tyrimų rodo, jog senjorams su kognityviniais sutrikimais, sergantiems Alzheimerio liga ar kenčiantiems nuo demencijos, muzika turi neįtikėtinai gydomąjį poveikį. Į planšetinį kompiuterį senjorai gali greitai ir patogiai atsisiųsti mėgstamus takelius, kurie praskaidrins jų kasdienybę.

3. Nuotraukos. Kas nemėgsta nuotraukų? Senjorams įprastai labai patinka iš naujo išgyventi laimingas akimirkas žvelgiant į užfiksuotus kadrus bei mėgautis jų vaikų ir vaikaičių kūryba. Atsiųsti jas į planšetinį kompiuterį taip pat nėra sudėtingas reikalas.

4. Smegenų mankšta. Smegenis būtina mankštinti. Žaidimai ir įvairūs galvosūkiai, kuriuos taip pat nesunku įdiegti į planšetinį kompiuterį, taip pat gali būti patrauklus laisvalaikio leidimas senjorams.

5. Tikros mankštos. Įvairios programėlės, aktyvumo asistentai, vaizdo įrašų medžiaga gali paskatinti senjorus sportuoti.

Kodėl planšetinis kompiuteris senjorui yra puiki dovanos idėja 6. Vietoj vaistų – kompiuteriniai žaidimai. Ar galite įsivaizduoti, kad vieną gražią dieną netolimoje ateityje gydytojai išrašys jūsų senjorui receptą, kuriame bus ne tik vaistų, bet ir rekomenduojamų žaidimų sąrašas? Kompiuteriniai žaidimai yra labai kontroversiškas dalykas ir ko gero dažniau yra diskutuojama apie jų neigiamą poveikį: greitai išsivystančią nuo jų priklausomybę, agresyvumo suaktyvėjimą, žalą regai ir pan. Tačiau, kaip ir kiekviena lazda turi du galus, taip ir su žaidimais. Yra moksliškai įrodytas ir atliktų eksperimentų patvirtintas jų teigiamas poveikis bei atskirtai ištirta nauda senjorų sveikatai ir savijautai. Štai tik vienas atliktų tyrimų šioje srityje pavyzdys. 2013 metais Kalifornijos universiteto profesorius Adam Gazzaley atlikto tyrimo su žaidimu „Neuroracer“ rezultatai parodė, kad vyresnio amžiaus žmonės, kurie žaidė daugiaveiksmiškumą vystančius kompiuterinius žaidimus, įveikdavo 20-mečius, kurie prieš tai neturėjo ryšio su žaidimu. Gazzaley įspėjo, jog rezultatai jokiu būdu neremia kompiuterinių žaidimų ar smegenų treniravimui skirtų programų, tačiau parodo, kad žaidimas kaip smegenų treniravimo būdas gali prisidėti prie ilgesnio senjorų smegenų aktyvumo.

4 priežastys, kodėl planšetinis kompiuteris yra puikus įrenginys senjorui

1. Lengva išmokti. Tai vienas didžiausių intuityvia sąsaja pasižyminčių technologijų privalumas. Jas lengva perprasti ir išmokti, todėl senjorai gali savarankiškai išmokti parsisiųsti įvairias programėles ir išmokti jomis naudotis.

2. Portabilus ir lengvas. Žymiai lengviau sąveikauti su planšetiniu nei su tradiciniu stacionariu kompiuteriu. Taip pat šiuos įrenginius paprasta visur pasiimti kartu, pavyzdžiui į polikliniką.

3. Mažiau reikiamų žinių ir įgūdžių. Ar atsimenate, kiek visko reikėjo išmokti, kai pirmą kartą prisilietėte prie stacionaraus kompiuterio? Paspaudimas dešiniu pelės klavišu, paspaudimas kairės klavišu, dvigubas paspaudimas, pelės žymeklio valdymas, paieška, spartieji klavišai ir pan. Su planšetiniu kompiuteriu viskas žymiai paprasčiau: pirštų judesiai atstoja didžiąją dalį visų šių veiksmų.

4. Paprastas sistemos atnaujinimas. Programinės įrangos atnaujinimas – vienas iš didžiausių iššūkių, kuris planšetiniuose kompiuteriuose tapo žymiai paprastesnis.

Kokį planšetinį kompiuterį senjorui išsirinkti?

Renkantis planšetinį kompiuterį senjorui reikėtų atsižvelgti į visai kitus kriterijus nei ieškant įrenginio jaunam žmogui ar vaikui. Vyresnio amžiaus žmonės įprastai turi visai kitus poreikius ir prioritetus. Varlė.lt mobiliųjų įrenginių specialistai renkantis planšetinį kompiuterį senjorui rekomenduoja atkreipti dėmesį į tokius dalykus:

Ekranas

Lengvai įskaitomas ekranas – vienas svarbiausių idealaus planšetinio kompiuterio senjorui parametrų. Aiškus ekranas lemia didesnį naudojimosi įrenginiu patogumą. Ekrano dydis neturėtų būti mažesnis nei 8 coliai.

Jungiamumas

Planšetinis kompiuteris turėtų pasižymėti galimybe prisijungti prie interneto. Ar tai bus 3G, ar LTE modulis, priklauso tik nuo naudotojo ir to, kur jis planuoja naudotis savo įrenginiu. Tačiau reikėtų prisiminti, kad kartais senjorai (ypač, jei gyvena vieni) neturi namie nuolatinės prieigos prie interneto.

Procesorius

Žinoma, jis neturi būti naujausias ir sparčiausias. Naršymui internete, filmų žiūrėjimui ar bendravimui su šeima užteks vidutinės klasės įrenginių.

Operacinė sistema

Mąstant apie aukštesnės kainos įrenginį, puikus variantas yra „Apple“ gaminiai. Didelis juose įdiegtos „iOS“ operacinės sistemos privalumas yra labai geras pritaikymas naudojimusi lietimo dėka bei milžiniška programėlių įvairovė. Populiariausia sistema, ypač atsižvelgiant į žemesnę kainą, yra „Android“. Renkantis planšetinį kompiuterį senjorui visai verta pagalvoti apie variantą su „Windows“ operacine sistema. Jei būsimas planšetinio savininkas prieš tai naudojosi kompiuteriu su šia sistema, jam bus lengviau perprasti įrenginio sąsają su „Microsoft“ programine įranga nei „Apple“ ar „Google“.

Internetinė kamera

Vyresnio amžiaus žmonės gali norėti planšetiniu kompiuteriu naudotis komunikacijos su kitais šeimos nariais tikslais. Jei senjoras pasitelkdamas planšetinį naudosis „Skype“ ar kitomis vaizdo pokalbių programomis, reikėtų paieškoti modelio su gera priekine kamera.

Korpusas

Solidus ir pagamintas iš kokybiškų medžiagų korpusas prailgins įrenginio tarnavimo laiką, tačiau senjorui skirtas planšetinis tikėtina, nesusidurs su itin ekstremaliomis sąlygomis.

Planšetinio kompiuterio senjorui pasirinkimas nėra lengvas procesas. Šių įrenginių gamintojai nesiūlo specialių produktų linijų šiai amžiaus grupei. Varlė.lt pataria konkretų modelį senjorui rinktis iš esamos rinkoje planšetinių kompiuterių pasiūlos atsižvelgiant į būsimo įrenginio savininko poreikius ir pageidavimus. Vidutinių parametrų įrenginys, pavyzdžiui, „Samsung T555“ ar „Huawei T10“ – puikiai tiks šios amžiaus grupės atstovams ir tiems, kuriems nereikia galingų parametrų. Mūsų Varlė.lt specialistai pasirengę padėti ne tik išsirinkti optimaliausią variantą, bet ir pagelbėti diegiant būtiniausias skaitmenines programėles.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama