Elektronika.lt
 2024 m. spalio 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 14 d. 10:25
Amžiaus ribos vaikams socialiniuose tinkluose – mitas? Ekspertė atsako, kaip apsaugoti vaikus ir sukurti pasitikėjimu grįstą ryšį
Spalio 14 d. 08:24
Mažesnės išlaidos elektrai: kokie sprendimai gali padėti kontroliuoti sąskaitas?
Spalio 13 d. 18:29
Į ateitį su dirbtiniu intelektu: nauja programa Lietuvos moksleiviams leis paragauti inovacijų kūrėjų duonos
Spalio 13 d. 14:34
Nuo oro taršos stebėjimo iki išmaniojo transporto: „Vilnius Tech“ siekia tapti autonominių sistemų kompetencijų lyderiu
Spalio 13 d. 10:12
„Volkswagen“ pristato naująjį „Tayron“: įspūdinga erdvė ir aukščiausios klasės technologijos
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Bėga darbuotojai? „Google“ atstovas paaiškino, kaip nuo to apsisaugoti

Publikuota: 2015-05-12 11:11
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Vaidas Neverauskas
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Iraniečiui Omidui Scheybani netrukus po verslo studijų baigimo nedideliame Vokietijos universitete nusišypsojo laimė – jis įsidarbino „Google“ padalinyje Airijoje. Grupelė, kurioje dirbo jaunuolis, nuo trijų žmonių per pusantrų metų išsipūtė iki penkiasdešimties, o 2011 metais jis jau buvo perkeltas į pagrindinį „Google“ biurą Silicio slėnyje.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Iraniečiui Omidui Scheybani netrukus po verslo studijų baigimo nedideliame Vokietijos universitete nusišypsojo laimė – jis įsidarbino „Google“ padalinyje Airijoje. Grupelė, kurioje dirbo jaunuolis, nuo trijų žmonių per pusantrų metų išsipūtė iki penkiasdešimties, o 2011 metais jis jau buvo perkeltas į pagrindinį „Google“ biurą Silicio slėnyje.

Bėga darbuotojai? „Google“ atstovas paaiškino, kaip nuo to apsisaugoti
Omidas Scheybani / © DELFI (K. Čachovskio nuotr.)

Dabar jis džiaugiasi galėdamas dirbti aplinkoje, kuri kupina pačių pažangiausių technologijų ir trykšta šiltais jausmais savo kolegoms ir vadovams.

Ir, vadovaudamasis asmeniniu pavyzdžiu, jis konferencijos „Login“ lankytojams papasakojo, ką daryti, kad tokie patys laimingi savo darbe būtų ir kiti žmonės.

Žinok, ko nori darbuotojas

Pirmasis tiesioginis O. Scheybani vadovas „Google“ kompanijoje, Johnas, pirmą darbo dieną pasikvietė Omidą „ant kilimėlio“. Ir atvirai paklausė: „Kokią matai savo viziją dirbdamas šioje komandoje?“ Žinoma, kaip „šviežias“, nedrąsus darbuotojas O. Scheybani pradėjo pasakoti standartinius dalykus – kaip nori prisidėti prie bendro gėrio, kaip nori amžinai dirbti „Google“, kilti karjeros laiptais ir panašiai.

Johnas jam į tai atsakė: „Omidai, aš labiau norėčiau, kad būtum toks kietas, kad per 18 mėnesių gautum tris darbo pasiūlymus – iš išorės ir iš kompanijos vidaus. Noriu, kad taip „pavarytum“, kad visi tavęs norėtų“.

Omidą tai nustebino. Žinoma, iš dalies šios kalbos priežastis buvo paskatinti uoliai dirbti, bet kodėl vadovas gali norėti, kad jo pavaldinys išeitų į kitą darbą? „Mano darbas – padaryti taip, kad blizgėtum, kad visi tavęs norėtų. Bet taip pat mano darbas – suprasti tave, tavo tikslus ir suteikti tau tokią aplinką, kurioje galėtum savo tikslus pasiekti ir pats nenorėtum išeiti. Jeigu kažkam pateikus tau geresnį pasiūlymą išeisiu – tai bus mano kaltė, nes nesupratau kas tau svarbu ir tau to nesuteikiau“.

Tai O. Scheybani smarkiai nustebino, tai visiškai nesiderino su jo turėtu darbdavio-darbuotojo santykių suvokimu, tačiau ilgainiui paaiškėjo, kad Johno vadovavimo stilius buvo stipriai pagrįstas empatija. Jis savo pavaldinius pirmiausia vertino kaip žmones ir tik po to – kaip darbuotojus. Visi Johno vadovaujami žmonės buvo ne juodadarbiai, arę tam, kad apmokėtų sąskaitas, o žmonės, siekę savirealizacijos. Be to, Johnas aiškiai suprato, kad jeigu jis padės Omidui siekti asmeninių ir profesinių tikslų, ir grąžos gaus maksimalų produktyvumą.

„Tada nutiko kažkas įdomaus. Suprasdamas, kad mano tiesioginis vadovas manimi nuoširdžiai rūpinasi, visiškai pakeičiau savo požiūrį. Juo taip pasitikėjau, kad galėdavau pasakyti: Johnai, nežinau, kas man geriausia. Gal gali patarti?“, - pasakojo O. Scheybani. Dėl tokio abipusio atvirumo pasitaikė atvejų, kai Johnas rekomendavo Omidui pereiti į kitą projektą. Iš pradžių pačiam Omidui tai neatrodė geriausias sprendimas, tačiau Johnas jį įtikindavo. Ir paaiškėdavo, kad jis buvo teisus.

Susiformavo tokie santykiai, kad darbuotojas jautė aiškų vadovo rūpestį, todėl kiekvieną mielą dieną norėdavo padaryti jam įspūdį. Tai prieštaravo senam įsitikinimui, jog vadovai bijo, kad darbuotojai susivilios geresniais kitų bendrovių pasiūlymais. Dirbdamas „Google“ O. Scheybani su tuo senuoju įsitikinimu ne kartą susidūrė ne iš pačios gražiausios pusės: jis bendraudavo su kitų, mažesnių bendrovių atstovais, kurie prisibijojo investuoti į savo darbuotojus, siųsti juos į tobulinimosi kursus, kad šie, tarsi ordinais apsikarstę įgūdžius liudijančiais sertifikatais, nepabėgtų pas turtingesnius ir reiklesnius darbdavius.

Tokioje situacijoje O. Scheybani cituodavo vieną pokalbį tarp bendrovės generalinio ir finansų vadovo. Antrasis uždavė klausimą: „Kas bus, jeigu mes investuosime į savo darbuotojų tobulinimą ir tada jie pabėgs pas kitus darbdavius?“ Į tai generalinis vadovas atsakė: „O ar ne blogiau bus, jeigu mes neinvestuosime ir tada tie darbuotojai liks pas mus?“

Taip tiesa, ilgainiui bemaž visi pakeičia darbą. Tačiau kodėl gi nepadėjus darbuotojui jaustis patogiai siekiant asmeninių tikslų kompanijoje? Jie į darbą ateina ne tik tam, kad gautų pinigus, jie ateina ir kažko išmokti, jie turi asmeninių gyvenimo tikslų. „Padėkite jiems pasiekti tuos tikslus, o ne tik profesinius tikslus – parduoti daugiau, įeiti į naują rinką. Padėkite jiems siekti asmeninių tikslų – ir jie daugiau prisidės prie bendro tikslo bei ilgiau liks kompanijoje“, – ragino O. Scheybani.

Kaip gerąjį darbuotojų motyvavimo pavyzdį „Google“ atstovas pateikė batų prekybos internetu kompaniją „Zappos“, kurią vėliau įsigijo „Amazon“. Šios bendrovės sėkmės paslaptis buvo fantastiškai geras klientų aptarnavimas. Visi nauji šios įmonės samdiniai darbą pradėdavo nuo 4 savaičių trukmės mokymų, kurių metu susipažindavo su įmonės strategija, darbo kultūra ir procesais. Po dar vienos savaitės „tikro“ darbo, kompanija samdiniams pateikdavo pasiūlymą: jeigu išeisi iš darbo tučtuojau – sumokėsime už penkias darbo savaites ir tris tūkstančius dolerių papildomai. Būdavo žmonių, kurie paimdavo pinigus, bet buvo ir tokių, kurie pasirinkdavo darbą.

„Tai yra fantastiškas būdas užsitikrinti, kad jūsų pasamdyti darbuotojai iš tiesų aistringai mylės savo darbą, supras įmonės vertybes bei misiją ir taps kompanijos dalimi. Tai nebus žmonės, kurie dirba tik dėl pinigų, kurie neprisideda prie bendro gėrio“, – sakė O. Scheybani.


Delfi.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama