Elektronika.lt
 2024 m. spalio 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 13 d. 18:29
Į ateitį su dirbtiniu intelektu: nauja programa Lietuvos moksleiviams leis paragauti inovacijų kūrėjų duonos
Spalio 13 d. 14:34
Nuo oro taršos stebėjimo iki išmaniojo transporto: „Vilnius Tech“ siekia tapti autonominių sistemų kompetencijų lyderiu
Spalio 13 d. 10:12
„Volkswagen“ pristato naująjį „Tayron“: įspūdinga erdvė ir aukščiausios klasės technologijos
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

„Kaspersky Lab“ – apie kibernetinio saugumo tendencijas ir grėsmes Europos bendrovėms

Publikuota: 2014-12-08 14:32
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Šių metų lapkričio 27–30 d. Varšuvoje vykusioje konferencijoje „Cyber Security Weekend“ globalaus tyrimo centro „Kaspersky Lab“ specialistai, taip pat Europolo ekspertas 15 šalių žurnalistams, taip pat ir Lietuvos atstovui, papasakojo apie naujausias tendencijas kibernetinio nusikalstamumo srityje. Ekspertai taip pat dalijosi rekomendacijomis Europos bendrovėms, kaip plėtoti verslą šiuolaikinių kibernetinių grėsmių sąlygomis.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šių metų lapkričio 27–30 d. Varšuvoje vykusioje konferencijoje „Cyber Security Weekend“ globalaus tyrimo centro „Kaspersky Lab“ specialistai, taip pat Europolo ekspertas 15 šalių žurnalistams, taip pat ir Lietuvos atstovui, papasakojo apie naujausias tendencijas kibernetinio nusikalstamumo srityje. Ekspertai taip pat dalijosi rekomendacijomis Europos bendrovėms, kaip plėtoti verslą šiuolaikinių kibernetinių grėsmių sąlygomis.

„Būdama tarptautinė bendrovė „Kaspersky Lab“ pasižymi įvairiapusiu požiūriu į šiuolaikines IT grėsmes. Mes džiaugsmingai dalijamės patirtimi atskleisdami, kokie pavojai tyko vartotojų ir kaip apsaugoti savo verslą, – pabrėžė Marko Projs (Marco Preuss), globalaus tyrimo centro Europoje vadovas. – Tarp konferencijoje keliamų temų buvo smulkaus verslo saugumas. Kad ir nedidelės bendrovės turi saugoti svarbius duomenis, nes jos lengvai gali tapti kibernetinių nusikaltėlių aukomis. Mes tikimės, kad mūsų patarimai padės bendrovėms likti saugioms.“

Marko Projs ir Sergejus Ložkinas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis antivirusų ekspertas, pateikė garsių 2014 m. incidentų ataskaitą, taip pat pasidalijo 2015 m. prognozėmis. Jie papasakojo apie pastaraisiais metais didžiausio masto tikslines atakas („Advanced Persistent Threat“, APT), tokias kaip „Epic Turla“, „Energetic Bear/Crouching Yeti“, „Regin“, ir neseniai paskelbtą kampaniją „DarkHotel“. Taip pat ekspertai priminė apie tokias grėsmes kaip kenkėjiška programinė įranga, banko „Trojos“ virusus, mobiliąsias grėsmes ir būdus, kibernetinių nusikaltėlių taikomus per masinius įvykius, tokius kaip Olimpinės žaidynės ar Pasaulio futbolo čempionatas.

„Kaspersky Lab“ ekspertai taip pat pristatė 2014 m. Europos šalių grėsmių geografiją, remdamiesi „Kaspersky Security Network“ debesų infrastruktūros duomenimis apie tai, kiek šalių konferencijos dalyvių vartotojų susidūrė su internetinėmis ir vietinėmis grėsmėmis. Skaičiai Baltijos šalyse skyrėsi: apsaugos produkto aktyvinimą bandant užkrėsti įrenginius vietiniais būdais (t. y. per USB, CD, DVD, vietinius tinklus) patyrė 24,6 proc. Estijos ir tiek pat (24,6 proc.) Latvijos vartotojų, tuo tarpu Lietuvoje 29,8 proc. vartotojų įrenginiuose buvo fiksuojamos vietinės ir 25,5 proc. internetinės grėsmės.

„Kaspersky Lab“ – apie kibernetinio saugumo tendencijas ir grėsmes Europos bendrovėms

Tarp kitų metų prognozių ekspertai įvardijo didelių kibernetinių nusikaltėlių grupių skilimą į smulkesnes, veikiančias nepriklausomai vieni nuo kitų. Tai savo ruožtu sukels labiau paplitusias ir įvairias atakas iš kelių šaltinių. Ekspertai mano, kad 2015 m. išaugs atakų į bankomatus, mokėjimo sistemas skaičius, bus daugiau bankų užkrėtimo atvejų taikant jau išbandytus tikslinių atakų metodus. Galima laukti incidentų, susijusių su pavojingų senųjų kodų pažeidžiamumų taikymu, – jie interneto infrastruktūrai sukels rimtą pavojų.

Konferencijos svečias Havjeras Ehea (Javier Egea), grupės „Focal Point Cyborg“ Europos kovos su kibernetiniu nusikalstamumu Europolo ekspertas, papasakojo apie jo atstovaujamos organizacijos tikslus, funkcijas ir sprendimus, taip pat apie įvairias šiuolaikines kibernetines grėsmes. Jis atskleidė kibernetinių nusikaltėlių grupių struktūrą pasitelkdamas kovos su virusu „Shylock“ kampanijos, įgyvendintos kartu su „Kaspersky Lab“ ekspertais, pavyzdį. Havjeras Ehea taip pat iškėlė klausimą apie privačių ir valstybinių organizacijų bendradarbiavimo svarbą kovojant su kibernetiniais nusikaltėliais.

„Kibernetiniai nusikaltimai jau seniai perėjo šalių ir žemynų ribas. Mes dirbame visoje Europoje, bet norint sėkmingai kovoti su kibernetiniais nusikaltėliais reikia susivienyti tokioms organizacijoms kaip mūsų, teisėsaugos institucijoms ir privačiam sektoriui, įskaitant bendroves, jau susidūrusias su grėsmėmis ir pasirengusiomis apie jas papasakoti“, – atkreipė dėmesį Havjeras Ehea.

Verslo grėsmės, ypač smulkių bendrovių, ir sprendimai jų saugumui užtikrinti buvo pristatyti Olgos Orlovos, „Kaspersky Lab“ vyriausiosios produktų rinkodaros korporatyvinei rinkai vadybininkės pranešime, parengtame kartu su Marko Projsu ir Stefanu Tanase (Stefan Tanase), vyriausiuoju globalių tyrimų ir grėsmių analizės centro antivirusų ekspertu.

Remiantis „Kaspersky Lab“ kartu su agentūra „B2B International“ atliktos apklausos „Global Corporate IT Security Risks 2014 survey“ rezultatais, 61 proc. respondentų susidūrė su tokiomis grėsmėmis kaip virusai, kirminai, „Trojos“ virusai ir kt. Vieno rimto informacinio saugumo incidento nuostolis stambioms bendrovėms sudaro 720 tūkst. JAV dolerių.

Kad netaptų kibernetinių nusikaltėlių aukomis, organizacijoms verta taikyti efektyvius ir kompleksinius sprendimus, atitinkančius jų poreikius ir leidžiančius lengvai valdyti visą IT infrastruktūrą. Sprendimai, tokie kaip „Kaspersky Security“ verslui, turi pasižymėti tokiomis technologijomis kaip automatinė apsauga nuo eksploitų, užtikrinanti apsaugą nuo anksčiau nežinomų grėsmių (APT, netikri tinklalapiai ir pan.). Šifravimo technologija gali iš esmės padėti daugeliu atvejų, pavyzdžiui, perduodant konfidencialius duomenis taikyti debesų paslaugas arba apsaugoti svarbią informaciją, kai prarandamas arba pavagiamas įrenginys. Be to, turint omenyje augantį darbui naudojamų mobiliųjų įrenginių skaičių rekomenduojama taikyti „Mobile Device Management“ klasės instrumentus. Šios ir kitos svarbios technologijos turi būti taikomos kartu su darbuotojų saugumo politika, kadangi žmonės dažnai yra silpnoji korporatyvinės saugumo sistemos grandis.

Atskira renginio tema tapo patarimai smulkioms bendrovėms, kaip užtikrinti verslo saugumą. Smulkių įmonių vadovai dažnai mano, kad neturi kuo vilioti nusikaltėlių ir kad šie negaiš laiko. Tačiau būtent dėl tokio požiūrio kibernetiniams nusikaltėliams suteikiama puiki galimybė lengvai pasipelnyti.

Šis neapdairumas gali kainuoti milžiniškus pinigus ar net sužlugdyti verslą. Ta pati apklausa parodė, kad vidutinė duomenų nutekėjimo kaina smulkiam ir vidutiniam verslui gali sudaryti 47 tūkst. JAV dolerių, tuo tarpu Vakarų Europoje šis rodiklis siekia 55 tūkst. JAV dolerių. Šį skaičių sudaro prarastos galimybės, samdomi IT ekspertai problemai išspręsti ir net galimas naujų įrenginių pirkimas. Išlaidos ne tik finansinės: 57 proc. atvejų duomenų praradimas neigiamai paveikė patį verslą. Bendrovės įvaizdis ir reputacija – tai, kas atima tiek laiko ir pastangų kuriant rinkodaros strategijas, – gali būti sugadinti per minutę. Daugiau nei pusė incidentų, susijusių su duomenų praradimu (56 proc.), pakenkia bendrovės reputacijai.

Svarbiausias smulkių bendrovių apsaugos veiksnys – teisingi saugumo užtikrinimo prioritetai. Smulkiam verslui neverta pradėti nuo investicijų į tokias funkcijas kaip duomenų praradimo prevencijos technologija (DLP) arba profesionalus valdymo pultas. Tokios bendrovės gali susikoncentruoti ties saugumo klausimais, kurie aktualūs būtent joms arba sričiai, kurioje jos veikia, ir išsirinkti tiekėją, kurio produktai sugeba tobulėti augant verslui.

Smulkiam verslui pirmiausia reikia bazinio apsaugos nuo kenkėjiškos programinės įrangos užtikrinimo komplekto. Kai bendrovė pradės apdoroti užsakymus, jai prireiks duomenų šifravimo technologijos mokėjimo informacijos arba informacijos apie klientus apsaugai. Dažnai tokių duomenų apsaugos reikia pagal įstatymą. Jei bendrovė pradeda samdyti darbuotojus, kurie dirba ne biure, jai verta atkreipti dėmesį į pagrindines mobiliųjų įrenginių saugumo funkcijas.

Labai smulkiam verslui dažnai tenka rinktis iš programinės įrangos apsaugos sprendimų individualiems vartotojams, kuriuose nėra verslui reikalingų funkcijų, ir produktų įmonėms, kurie yra labai sudėtingi ir brangūs. Tai verčia jas leisti pernelyg daug pinigų ir laiko saugumui ir negauti to, ko joms reikia. Todėl verta rinktis sprendimą, kuris labiausiai atitinka verslo poreikius. Pavyzdžiui, specialiai „Kaspersky Lab“ sukurtas produktas „Small Office Security“ užtikrina daugiasluoksnę apsaugą nuo kenkėjiškos programinės įrangos, verslo duomenų ir banko operacijų internete apsaugą, ir jo valdymas labai paprastas.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama