Elektronika.lt
 2024 m. spalio 14 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 13 d. 18:29
Į ateitį su dirbtiniu intelektu: nauja programa Lietuvos moksleiviams leis paragauti inovacijų kūrėjų duonos
Spalio 13 d. 14:34
Nuo oro taršos stebėjimo iki išmaniojo transporto: „Vilnius Tech“ siekia tapti autonominių sistemų kompetencijų lyderiu
Spalio 13 d. 10:12
„Volkswagen“ pristato naująjį „Tayron“: įspūdinga erdvė ir aukščiausios klasės technologijos
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Startavęs KTU „Santakos“ slėnis – tiltas tarp mokslo ir verslo

Publikuota: 2014-11-14 13:10
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Lapkričio 14 d. oficialiai atidarytas vienas iš didžiausių ir moderniausių Baltijos regione atviros prieigos „Santakos“ slėnio KTU Mokslo ir technologijų centras bei Technologinio verslo inkubatorius, kainavęs daugiau nei 150 mln. litų. Atidarymo metu surengta didelio atgarsio sulaukusi tarptautinė konferencija „Lietuvos mokslas ir pramonė 2014: slėniai – paskata inovacijų ekonomikai“.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Lapkričio 14 d. oficialiai atidarytas vienas iš didžiausių ir moderniausių Baltijos regione atviros prieigos „Santakos“ slėnio KTU Mokslo ir technologijų centras bei Technologinio verslo inkubatorius, kainavęs daugiau nei 150 mln. litų. Atidarymo metu surengta didelio atgarsio sulaukusi tarptautinė konferencija „Lietuvos mokslas ir pramonė 2014: slėniai – paskata inovacijų ekonomikai“.

Į pirmąjį KTU „Santakos“ slėnio renginį – tarptautinę konferenciją – užsiregistravo per 700 mokslo, verslo ir valdžios atstovų, sulaukta pusšimčio svečių iš užsienio. Atvyko Europos komisaras moksliniams tyrimams, inovacijoms ir mokslui Carlosas Moedas, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, ūkio ministras Evaldas Gustas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kiti garsūs Lietuvos ir užsienio politikos, verslo ir akademinio pasaulio atstovai, visuomenės veikėjai.

Startavęs KTU „Santakos“ slėnis – tiltas tarp mokslo ir verslo
KTU rektorius Petras Baršauskas

Konferencijos „Lietuvos mokslas ir pramonė 2014: slėniai – paskata inovacijų ekonomikai“ dalyviai neslėpė susižavėjimo unikalia KTU „Santakos“ slėnio laboratorine įranga, sutelktu mokslo ir verslo potencialu, ir jį vadino inovatyvaus verslo katalizatoriumi, simbolizuojančiu galimą Lietuvos ekonomikos proveržį. „Dėkoju visiems, palaikiusiems šią idėją – pradėta vystyti prieš dešimtį metų, ji vienijo ir dešiniąsias, ir kairiąsias vyriausybes. „Santakos“ slėnis Kaune – ambicinga, įžūlu, ir būtent tai, ko Lietuvai šiandien reikia“, – sakė KTU rektorius Petras Baršauskas.

Rektorius padėkojo visiems mokslo ir verslo slėnio idėjos įgyvendinimo maratono dalyviams – mokslo, verslo, valdžios atstovams, be kurių idėja būtų likusi tik projektu.

„Šiandien turime rezultatą – žinioms imlios ekonomikos, inovacijų ekonomikos pasaulyje pagaliau atsirado galimybė plėtoti savo intelektinį kapitalą“, – sakė P. Baršauskas.

A. Butkevičius pabrėžė KTU „Santakos“ slėnio daugialypę reikšmę miestui ir šaliai – Kaune duris atvėrė įspūdingos architektūros pastatas, miesto puošmena. Ministro Pirmininko teigimu, investicijos į mokslą yra teisingas kelias – be mokslo, verslo ir valdžios bendradarbiavimo Lietuva negalėtų konkuruoti pasaulyje. „Universitetas baigė kurti savo „Santakos“ slėnį – bazę ateities technologijoms ir įmonėms, kurios mokslo idėjas pavers verslo projektais. Esame svarbaus įvykio liudininkai, nes šis pagal paskutinį technikos žodį įkurtas Centras kilstelės ir akademinių studijų kokybės kartelę“, – neabejoja A. Butkevičius.

Startavęs KTU „Santakos“ slėnis – tiltas tarp mokslo ir verslo

Už mokslinius tyrimus, mokslą ir inovacijas atsakingą Europos komisarą Carlosą Moedą sužavėjo Kaune duris atvėręs KTU „Santakos“ slėnis. Šį pirmąją savo, kaip Europos Komisijos nario, vizitą į užsienį C. Moedas teigė prisiminsiąs ligai – KTU Mokslo ir technologijų centro bei Technologinio verslo inkubatorius yra pavyzdys, kaip efektyviai išnaudojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų, valstybės ir privataus sektoriaus parama.

„Vienas portugalų poetas yra pasakęs, kad visos idėjos pakeisti pasaulį jau yra sugalvotos ir užrašytos, trūksta jų įgyvendinimo. Tai, ką matote čia yra įgyvendinimas – nuo idėjos, iki projekto, iki pastato, iki žinių“, – sakė C. Moedas.

Europos komisaras paskatino jaunuosius mokslininkus nebijoti klysti, užduoti klausimus ir stengtis ugdyti savo ir greta dirbančiųjų pasitikėjimą. Tik taip noras pakeisti pasaulį taps inovacijomis. Lietuvos Ūkio ministras E. Gustas padėkojo savo gimtajam universitetui – KTU – už iniciatyvas, bendradarbiavimą su verslu ir jaunų žmonių mąstymo keitimą.

Lietuvos Švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis pabrėžė, jog kuriant mokslo ir verslo slėnius, koncentruojamas Lietuvos mokslo potencialas. Ministras paragino KTU „Santakos“ slėnyje bendradarbiaujančius mokslininkus ir verslininkus „mesti meškeres“ ir žvejoti sėkmingo bendradarbiavimo projektus.

Startavęs KTU „Santakos“ slėnis – tiltas tarp mokslo ir verslo

„Mūsų atnaujintos laboratorijos savo įranga nenusileidžia geriausiems Europos mokslo centrams. Sėkmingai startuojantis KTU „Santakos“ slėnis suteiks naują bendradarbiavimo postūmį Lietuvos mokslui ir verslui, o šalies ateičiai – studentams – atvers plačias galimybes atrasti naujas mokslo idėjas ir jas sėkmingai panaudoti kuriant inovacijas“, – sakė švietimo ir mokslo ministras.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas simbolinio KTU Mokslo ir technologijų centro bei Technologinio verslo inkubatorių įvardijo antrąja pagal dydį viešojo kapitalo investicija Kaune (po „Žalgirio“ arenos). KTU „Santakos“ slėnio atidarymo proga meras KTU rektoriui P. Baršauskui įteikė vėliavos laikiklį ir Kauno miesto vėliavą.

KTU „Santakos“ slėnis – Silicio slėnio užuomazgos Kaune

Ne vieno svečio kalboje skambėjo užuominos apie tai, jog oficialiai duris atvėręs KTU „Santakos“ slėnis – tai Silicio slėnio brolis dvynys Baltijos šalyse.

KTU Mokslo ir technologijų centre bei Technologinio verslo inkubatoriuje sutelktas ypač perspektyvių – darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos ir mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų – sričių mokslo ir studijų potencialas, greta kurio kuriasi glaudžiai su mokslo institucijomis bendradarbiaujančios verslo įmonės.

KTU „Santakos“ slėnyje įrengta apie 350 darbo vietų, sumontuotos įrangos vertė siekia beveik 89 mln. litų. Mokslinių tyrimų erdvės užima 9 tūkst. kv. m. plotą, 3,5 tūkst. kv. m. skirta verslui. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 150 mln. litų.

Projektas buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, KTU kaip pagrindinis projekto vykdytojas investavo apie 0,5 mln. Lt. Pirmosios pajamos iš atviros prieigos centro veiklos gaunamos jau dabar, visiška investicijų grąža planuojama per 15 metų.

KTU „Santakos“ slėnyje veikia šeši mokslo institutai ir centrai: Prof. K. Baršausko ultragarso mokslo institutas, Medžiagų mokslo institutas, Biomedicininės inžinerijos institutas, Sveikatos telematikos mokslo institutas, Realaus laiko kompiuterinių sistemų centras ir Sintetinės chemijos institutas. Planuojama, kad per trejus metus čia įsikurs ir savo verslą plėtos 40 jaunų technologinių įmonių.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama