Elektronika.lt
 2024 m. spalio 13 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 13 d. 18:29
Į ateitį su dirbtiniu intelektu: nauja programa Lietuvos moksleiviams leis paragauti inovacijų kūrėjų duonos
Spalio 13 d. 14:34
Nuo oro taršos stebėjimo iki išmaniojo transporto: „Vilnius Tech“ siekia tapti autonominių sistemų kompetencijų lyderiu
Spalio 13 d. 10:12
„Volkswagen“ pristato naująjį „Tayron“: įspūdinga erdvė ir aukščiausios klasės technologijos
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Penkios priežastys, kodėl „Amazon“ yra naujasis „Microsoft“

Publikuota: 2014-08-13 19:30
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Geriau paanalizavus „Amazon“ veiklos sritis ir organizuojamo verslo pobūdį pastebėsime, kad tai viena iš nedaugelio bendrovių per paskutinį dešimtmetį išgyvenusi visą eilę transformacijų. Ir nesvarbu ar kalbėsime apie vieną iš geriausiai pasaulyje žinomų „Amazon“ elektroninių parduotuvių ar apie elektroninių skaityklių verslą sukėlusį revoliuciją leidybos pramonėje. Faktas yra tas, kad bet koks „Amazon“ žingsnis vienaip ar kitaip „sutrikdo“ rinką ir įnešą joje bendrų naujovių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Penkios priežastys, kodėl „Amazon“ yra naujasis „Microsoft“Geriau paanalizavus „Amazon“ veiklos sritis ir organizuojamo verslo pobūdį pastebėsime, kad tai viena iš nedaugelio bendrovių per paskutinį dešimtmetį išgyvenusi visą eilę transformacijų. Ir nesvarbu ar kalbėsime apie vieną iš geriausiai pasaulyje žinomų „Amazon“ elektroninių parduotuvių ar apie elektroninių skaityklių verslą sukėlusį revoliuciją leidybos pramonėje. Faktas yra tas, kad bet koks „Amazon“ žingsnis vienaip ar kitaip „sutrikdo“ rinką ir įnešą joje bendrų naujovių.

Dabartinis geriausias to pavyzdys yra „Amazon“ plėtojami „Amazon Web Services“ debesų kompiuterijos platformos sprendimai. Pavyzdžiui, „Amazon EC2“ ir „Amazon S3“ teikiamos debesų kompiuterijos paslaugos pasauliniu mastu praktiškai tapo rinkos standartu, todėl šiuo metu yra plačiai taikomos bei naudojamos daugumos įmonių visame pasaulyje.

Vis dėlto iš arčiau pažvelgus į „Amazon“ vystomą verslo strategiją čia galima pastebėti nemažai panašumų, kurie buvo būdingi „Microsoft“ korporacijai 1990 metų viduryje. Taip reikia sutikti, kad verslo modeliai gali šiek tiek skirtis dėl pasikeitusios dabartinio verslo dinamikos, tačiau iš viso galima išskirti penkias priežastis, kodėl „Amazon“ galima vadinti naujuoju „Microsoft“.

1. Monopolija debesų kompiuterijoje

Jeigu „Microsoft“ seniau praktiškai buvo galima įvardinti programinės įrangos monopolistu, tai šiuo metu „Amazon“ pamažu neabejotinai tampa debesų kompiuterijos rinkos monopolistu. Žinoma, „Microsoft“ taktika tuo metu buvo pagrįsta tuo, kad savo operacinę sistemą, pavyzdžiui, būtinai reikia platinti su savo kuriama interneto naršykle „Internet Explorer“. Tuo tarpu „Amazon“ plėtodama „AWS“ „debesies“ sprendimus konkurenciją stengiasi mažinti taikydama protingą kainodarą bei siūlydama platų paslaugų spektrą.

Būtent klientai šiuo metu yra linkę įvertinti tokius faktorius, todėl tai yra vieni galingiausių „ginklų“ siekiant įsiviešpatauti rinkoje. Pavyzdžiui, „Rackspace“ prezidentas Tayloras Rhodesas visai neseniai viešai sutiko, kad „Amazon Web Services“ sprendimai sužlugdė jų verslą. Negana to kaip visa to priežastis yra įvardijama prasidėjęs kainų „karas“, kuris „Rackspace“ privertė visiškai pergalvoti savo, kaip vienos iš didžiausių debesų kompiuterijos kompanijų, verslo modelį. Ir čia įdomiausia yra tai, kad „Rackspace“ egzistavo dar gerokai prieš „AWS“ atsiradimą, todėl galima tik numanyti kokią įtaką ir nemalonią konkurencija „Amazon“ su savo „debesies“ sprendimais sukėlė duomenų centrams, hostingo tiekėjams ir kitiems panašiems verslams.

2. „Windows“ kova prieš „Linux“ naujai

Ar pamenate kaip 1990 metais industrija galutinai suprato, kad „Linux“ ir atviras kodas yra vienas iš pagrindinių „ginklų“ bandant efektyviai kovoti su „Microsoft“? Ir tą suprato tokios kompanijos, kaip „IBM“ ar „Oracle“, kadangi kitu atveju „Microsoft“ su „Windows“ būtų visiškai nepalikusi konkurencijos rinkoje. Analogiška situacija ir su tokiomis alternatyvomis, kaip „OpenOffice ir „StarOffice“, kurios visais įmanomais būdais stengiasi konkuruoti su „Microsoft Office“.

Būtent dabar matome analogišką situaciją. Dauguma rinkos atstovų ir vartotojų jungiasi prie „OpenStack“ bendruomenės, kuri užsiima atviro kodo „debesies“ operacinės sistemos vystymu. Daugumos nuomone tik taikant tokius principus ir atvirą kodą dar galima bandyti kovoti su „Amazon“ plėtojamais „AWS“ debesų kompiuterijos sprendimais. Vis dėlto „OpenStack“ plėtra nevyksta taip sklandžiai kaip norėtųsi. Nors situacija dėl pažangesnė šiuolaikinės rinkos yra kur kas geresnė, bet kylančios problemos labai panašios į tas, kurias išgyveno ir „Linux“ plėtros pradžioje.

3. Naudos sau ir neapykantos konkurentams paieškos rinkoje

„Microsoft“ žinoma kaip korporacija turinti gerai išvystytą ekosistemą, kuri kuriama dėka programų kūrėjų ir trečiųjų šalių programinės įrangos atstovų. Pavyzdžiui, anksčiau kiekvieną kartą išleidžiant naują „Microsoft Office“ paketo versiją jis buvo papildomas galybe naujų funkcijų. Tos funkcijos, žinoma, nuolatos buvo plėtojamos taip, kad kiek galima labiau paveikti trečiųjų šalių programinės įrangos kūrėjus, vystančius panašų funkcionalumą turinčius programinės įrangos sprendimus. Kai „Microsoft Office“ paketo funkcijos ir galimybės nusistovėjo, o šis verslo modelis tapo ne toks naudingas, „Microsoft“ galiausiai įmonėms pradėjo teikti konsultavimo paslaugas. Tai labai greitai atsiliepė visam konsultacijos paslaugas teikiančiam verslui ir sistemų integratoriams, kadangi įmonės labiau suinteresuotos rinktis gerai žinomos „Microsoft“ korporacijos konsultavimo paslaugas.

„Amazon“ kartus su debesų kompiuterijos sprendimais dabar žengia analogišku keliu. Buvo laikas, kai „AWS“ klientams galėjo pasiūlyti praktiškai visas įmanomas paslaugas be konkurencijos. Vis dėlto populiarėjant debesų kompiuterijai, rinkoje atsirado galybė naujų žaidėjų, kurie pradėjo siūlyti analogiškas ar netgi naujas patrauklias paslaugas ir produktus.

Būtent dėl to, pavyzdžiui, praėjusį mėnesį „Amazon“ pristatė naują rinkmenų dalinimosi ir bendradarbiavimo įrankį „Zocalo“ bei mobilaus valdymo sprendimą „Cognito“. Šie įrankiai akivaizdžiai yra nukreipti į konkurentus („Dropbox“, „Parse“, „Kinvey“) bei jų nuolatos augančia įtaką debesų kompiuterijos rinkoje. Peržvelgus darbo skelbimus galima pastebėti, kad „Amazon“ dabar taip pat yra nusitaikęs į profesionalaus konsultavimo verslą, kuris tikėtina vėlgi sužlugdys daugybę sistemų integratorių ir partnerių. Skirtumas nuo „Microsoft“ politikos tik tas, kad „Amazon“ dabar orientuojasi į debesų kompiuteriją, bet ne į programinę įrangą.

4. Viskas ir visiems iš vienų rankų

Ilgą laiką „Microsoft“ tiesiog buvo bendrovė, kuri džiaugėsi „Windows 98“ ir „Office 98“ sėkme. Vis dėlto nuo 2000 metų vidurio „Microsoft“ pakeitė savo poziciją ir nusprendė pradėti vystyti įmonių segmentui svarbius sprendimus. Tuo metu tokiose rinkose dominavo „IBM“, „Sun“, „Oracle“ ir „SAP“, tačiau kai „Microsoft“ vieną po kito pradėjo anonsuoti tokius programinius sprendimus, kaip „Active Directory“, „SQL Server“, „SharePoint“, „Exchange“ ar „BizTalk“ situacija verslo ir duomenų centrų segmente pastebimai pasikeitė.

Čia dar galima pridėti ir dabartinius pasikeitimus operacinių sistemų rinkoje, kurie vis labiau tampa orientuoti į mobilius sprendimus. Siekiant išvengti klientų praradimo bei norint integruotis tiek įprastinių, tiek planšetinių kompiuterių bei išmaniųjų telefonų rinkose galime matyti aiškius pakeitimus „Windows“ ir „Windows Phone“ operacinėse sistemose. O jei dar pridėsime vis didesnį norą gaminti aparatūrinę įrangą ir įsigytą Suomijos kompaniją „Nokia“...

„Amazon“ šiuo atveju tikrai nėra kitokia bendrovė. Tai tiek elektroninės komercijos kompanija, tiek debesų kompiuterijos sprendimų kūrėjas ir platintojas, tiek vis labiau populiarėjantis aparatūrinės įrangos gamintojas. Be to, „Amazon“, kaip ir senasis „Microsoft“, kol kas nesiruošia tvarkyti ir supaprastinti savo esamų paslaugų portfelio, o galvoja tik apie naujų sprendimų ir paslaugų kūrimą.

5. Agresyvios pastangos inžineriniuose sprendimuose ir rinkodaroje

Tiek „Microsoft“, tiek „Amazon“ gali pasigirti turintys „didžiųjų protų“, kurie padeda vysti šiuolaikinius pažangius sprendimus bei technologijas. Nors žengiant pirmuosius žingsnius rinkoje „Amazon“ šiuo aspektu stipriai atsiliko nuo „Microsoft“, dabar šio atotrūkio praktiškai yra nelikę. Tiksliau kalbant, kadangi abi bendrovės yra įsikūrusios Sietle, „Amazon“ jau kartais netgi bando persivilioti „Microsoft“ darbuotojus pas save siūlydama patrauklesnes darbo sąlygas.

Pereinat prie marketingo reikia paminėti, kad „Microsoft“ turi tikrai neeilinių specialistų, kurie tam tikru laiku net ir tokius nepasisekusius produktus kaip „Zune“ sugebėjo pristatyti kaip didžiulę naujovę. O jeigu dar pridėsime kasmetines standartu tapusias konferencijas „Build“, „TechEd“ ar „WPC“, kurios pritraukia galybę žmonių trokštančių susipažinti su naujais produktais bei inovacijomis. Be to, reikia nepamiršti ir „Microsoft“ mokymo bei sertifikavimo programų, kurios kiekvienam IT specialistui prideda nemažai vertės darbo rinkoje.

Analogišku keliu dabar suka ir „Amazon“ populiarindama savo debesų kompiuterijos sprendimus „AWS“. Pavyzdžiui, būtent dėl rinkodaros plėtros „Amazon“ jau organizuoja „re:Invent“ konferenciją. Tuo tarpu sertifikuoti „AWS“ specialistai susilaukia vis daugiau dėmesio darbo rinkoje, o nuolatinės „Amazon“ investicijos šioje srityje veda bendrovę link visiško pripažinimo pasauliniu mastu. Būtent dėl to kartais jau pasigirsta kalbų, kad „Amazon“ išduodami sertifikatai labai greitai gali tapti sertifikuotų debesų kompiuterijos specialistų standartu ar netgi reikalavimu. Apibendrinant galima pasakyti tik tiek, kad priežastys kodėl „Amazon“ yra naujasis „Microsoft“ tiesiog akivaizdžios. Čia belieka „Amazon“ palinkėti tik tolimesnės stiprybės, tačiau taip pat galima patarti mokytis ne tik iš „Microsoft“ sėkmės priežasčių, bet ir patirtų nesėkmių. Būtent prie ko „Microsoft“ privedė noras gaminti viską kartais net neatsižvelgiant į rinkos standartus visi matome. Šį faktorių turi įvertinti ir „Amazon“. Kitaip sakant, dėl sparčiai besivystančios debesų kompiuterijos rinkos, „Amazon“ jau būtina orientuotis ne tik į teikiamų paslaugų gausą, bet ir jų paprastumą. Tai yra tiesiog būtina siekiant užtikrinti maksimalų aiškumą esamiems ir potencialiems naujiems klientams.


įDebesis



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama