Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės

Publikuota: 2013-12-09 22:01
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Bernardinai
Inf. šaltinis: Bernardinai.lt

Nuo penktadienio Vilniuje veikė paroda „Mokykla 2013“, kuri į diskusijas bei pristatymus pakvietė ne tik mokytojus, bet ir tėvus, jų vaikus. Trečiąkart vykstančios mugės šūkis – „Ieškoti, atrasti, išdrįsti!“

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nuo penktadienio Vilniuje veikė paroda „Mokykla 2013“, kuri į diskusijas bei pristatymus pakvietė ne tik mokytojus, bet ir tėvus, jų vaikus. Trečiąkart vykstančios mugės šūkis – „Ieškoti, atrasti, išdrįsti!“

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Tik įžengus į Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“, kur ir vyko mokyklų įrangos ir mokymo priemonių paroda „Mokykla 2013“, darėsi tvanku: šurmulys kilo nuo zujančių mokinių, viską stebinčių, pamokose ar diskusijose dalyvaujančių mokytojų.

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Buvo svarbu ne tik dalyvauti diskusijose, pamokose, bet ir aplankyti stendus, kuriuose galima įsigyti paprastam mokyklinukui reikalingų prekių, apžiūrėti įrangą, siūlomą mokykloms. Išmaniosios lentos – tik vienas pavyzdžių, tačiau pagal jų kiekį parodoje buvo galima spręsti, kad jos – mokykloms įprastos.

Mokyklose bandoma gaivinti kūrybiškumą

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Kaip sėkmingai valdyti švietimo įstaigas, kaip kasdien mokytis kūrybiškai, kaip suprasti mokinius? Apskritai pastaruoju metu vienas svarbiausių klausimų, kylančių mokykloje, kaip kūrybingai ugdyti vaikus. „Kūrybinių partnerysčių“ pristatymo metu ir keltas klausimas, kaip atrasti prasmingesnį mokymąsi.

Kaip mokytojams dėstė projekto „Kūrybinės partnerystės“ vadovė Milda Laužikaitė, šis projektas mokykloje sukuria laboratorinę erdvę bandymams, kurių metu aiškėja mokymosi išteklių, tokių kaip motyvacija, supratimas, problemos. Taip pat aiškinamasi, kas nutinka sudėtingų dalykų pamokose – gamtos mokslų ar menų. „Problemos formuluojamos atsižvelgiant į vaikus ir jų elgesį“, – sakė M. Laužikaitė.

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Kūrybinis agentas mokykloje yra tarsi kritiškas draugas, kuris išklauso bendruomenę, skatina jų problemas pamatyti naujai, iš kitokių perspektyvų. Taip pat jis stengiasi jas transformuoti į galimybes: gal tai, kas vienur laikoma problema, kitoje erdvėje gali tapti pliusu?

M. Laužikaitė seminare pedagogams pasakojo, kad kūrybinis agentas dažnai padeda suprasti mokytojui, kad šis turi daugiau vaidmenų. Tarkime, mokslo kuratoriaus. „Mes bandome atrasti naujų mokytojo vaidmenų. Juk mokytis galima ir iš klaidų, ir per saviraišką. O tai – jautrūs bei intymūs dalykai, kuriems reikia saugios erdvės“, – teigė M. Laužikaitė.

Ta proga parodoje „Mokykla 2013“ pristatytas manifestas už kūrybišką mokyklą. Manifesto autorius – Lietuvos mokytojus, mokinius ir „Kūrybinių partnerysčių“ kūrėjus pasveikino ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Drąsiai bandyti, nebijoti suklysti ir kiekvieną patirtį apmąstyti. Laukti klausimų, o ne tik teisingo atsakymo. Mokytis visu kūnu. Peržengti vadovėlio, klasės, mokyklos ribas ir kurti įkvepiančias pažinimo erdves“, – tai – keli teiginiai iš pirmo šalyje manifesto už kūrybišką mokyklą.

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

„Šis manifestas yra bendras mūsų visų, neabejingų Lietuvos mokyklų ateičiai, darbas. Tikiu, kad visi kartu galime prisidėti puoselėjant atvirą ir kūrybišką mokyklą. Tikiu, kad manifestas bus aiškus ir sėkmingas kelrodis šiame kelyje ir mokytojams, ir mokiniams bei jų tėvams“, – sakė M. Laužikaitė.

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Manifesto paskelbimo šventėje dalyvavo ir mokyklų atstovai – teatro mokytoja Vilija Morkūnaitė iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir ketvirtos klasės moksleivis Nikita Šajevas iš Kauno „Vėtrungės“ pradinės mokyklos. Kartu su M. Laužikaite jie manifesto lentoje paliko savo delnų atspaudus ir taip simboliškai jį patvirtino, kviesdami prie šių idėjų prisidėti visas Lietuvos mokyklas.

Svarbu tai, kad kūrybiškas mokymasis gali tik padėti įgyvendinti mokymo programose keliamus tikslus, mat jis skatina efektyviau mokytis, geriau suprasti.

Kaip technologijos randasi mokyklose

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Daugelyje stendų puikavosi interaktyvios lentos, prie kurių vyko ir pamokos – gamtos mokslų, matematikos ir kitos. Tačiau jos tikriausiai jau nebestebina nei mokytojų, nei vaikų.

„Bernardinai.lt“ ieškojo šio to įdomesnio ir aptiko keletą keistų prietaisų siūlančių stendų. Vieni jų, panašu, buvo glaudžiai susiję su medicininiais matavimais, kiti mechaniškai kilojo kubelius, leido muilo burbulus.

„Saulės“ privačios gimnazijos mokytojas Romanas Voronovičiu pristatė kompanijos „Mokslo technologijos“ kompiuterines laboratorijas, skirtas gamtos mokslų, fizikos, chemijos, biologijos pamokoms. Vienas prietaisas gali atlikti daug gamtamokslinių bandymų, aiškino mokytojas.

Fizikos pamokoje tokią laboratoriją galima pritaikyti kaip voltmetrą, ampermetrą, jėgos matuoklius ar sukurti šviesos vartelius ir fiksuoti judančius daiktus. Chemijos laboratorija leidžia išmatuoti temperatūrą, pH, atlikti daug kitų matavimų. Biologijos pamokose prietaisas gali būti naudojamas širdies ritmui nustatyti, plaučių tūriui išmatuoti.

Mugė „Mokykla“: pamokos, diskusijos, priemonės
Evgenios Levin nuotrauka

Taigi vienas kompanijos siūlomas prietaisas gali atlikti aibę matavimų, mat turi skirtingus daviklius. Kaip sakė R. Voronovičius, labai svarbu ir tai, kad tokios laboratorijos lengvai transportuojamos. Vadinasi, dalį pamokos galima praleisti ir lauke, renkant duomenis, o grįžus į klasę juos persikelti į kompiuterį ir nagrinėti, aptarti.

Kiek technologijos svarbios mokymuisi pasakojo kompanijos „Festo“ Lietuvos padalinio didaktikos vadovas Aleksandras Kirka. Jis tikino, jog vyrauja klaidingas požiūris į technologijas: esą jos neįdomios, nepatrauklios. Tai – priežastis, kodėl didelė dalis jaunimo renkasi bankininkystę, vadybą, tarptautinį verslą ir savo nosis suka nuo technologinių, inžinerinių specialybių.

„Lietuvos situacija ypač iškreipta: čia nėra inžinierių, kitų kvalifikuotų darbininkų, mat reikia dirbti ne tik plaktuku, bet ir su sudėtinga įranga“, – sakė A. Kirka.

Kompanijos siūlo prietaisų, sujungiančių mechanines sistemas, elektros inžineriją ir informatiką. „Turint tokį prietaisą, informatikos pamokose galima užprogramuoti jo veikimo principus, pakeisti juos ar sukurti naujus. Tai – kitokia praktika nei paprastas programavimas dėl programavimo“, – sakė A. Kirka ir patikino, kad naujos technologijos šiuo atveju tampa prielaida galvoti apie inžineriją, bandyti perprasti jos veikimo principus ir juos nustatyti, taip pat matomos realios informatikos mokslo galimybės.


Bernardinai.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama