Elektronika.lt
 2024 m. spalio 12 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Ministerijų tarnautojams „Facebook“ tampa uždraustu vaisiumi

Publikuota: 2013-12-04 19:11
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Eglė Digrytė
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Populiarus socialinis tinklas „Facebook“ tampa vis labiau nepageidaujamas ministerijose. Užsienio reikalų ministerijos pastate liko vos keletas kompiuterių, iš kurių galima prisijungti prie jo, iš kitų priėjimas uždraustas. Šiuo socialiniu tinklu jau kurį laiką negali naudotis ir dauguma Krašto apsaugos ministerijos darbuotojų.

 Rodyti komentarus (2)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Ministerijų tarnautojams „Facebook“ tampa uždraustu vaisiumiPopuliarus socialinis tinklas „Facebook“ tampa vis labiau nepageidaujamas ministerijose. Užsienio reikalų ministerijos (URM) pastate liko vos keletas kompiuterių, iš kurių galima prisijungti prie jo, iš kitų priėjimas uždraustas. Šiuo socialiniu tinklu jau kurį laiką negali naudotis ir dauguma Krašto apsaugos ministerijos (KAM) darbuotojų.

Tinklai tapo pernelyg apkrauti

Užsienio reikalų ministro patarėjos Rasos Jakilaitienės teigimu, toks žingsnis žengtas dėl tinklo apkrovimo.

„Kiekvienais metais stebima tinklo apkrova ir atitinkamai koreguojama galimybė jungtis prie puslapių, nesusijusių su darbu“, – portalui 15min.lt paaiškino ji. Remiantis statistika, apribojus prisijungimą prie tokios informacijos, apkrova stipriai sumažėja.

„Pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai laikotarpiu ministerijos tinklai labai apkrauti, – nurodė R. Jakilaitienė. – Duomenų perdavimas ir pasikeitimas jais užtrunka ilgiau, todėl nuspręsta labiau nei įprasta riboti priėjimą iš darbo vietos prie internetinių puslapių, tiesiogiai nesusijusių su darbu.“

URM atstovė atkreipė dėmesį, jog kiekviena įstaiga ir organizacija pati sprendžia, kokiomis prieigomis ir puslapiais neleidžiama naudotis darbo vietoje. „Ministerija turi „Facebook“ ir „Twitter“ paskyras. Darbuotojai, atsakingi už jų pildymą, turi prisijungimus“, – pridėjo R. Jakilaitienė.

Prieina tik viešųjų ryšių specialistai

KAM tokia tvarka galioja jau seniai. Kaip portalą 15min.lt informavo Viešųjų ryšių departamento direktorė Rūta Apeikytė, prieiti prie „Facebook“ gali tik viešųjų ryšių specialistai.

Priėjimas prie socialinio tinklo, jos žodžiais, ribojamas dėl daugelio priežasčių: ir dėl nepageidaujamo interneto resursų naudojimo, ir dėl darbo laiko švaistymo pašaliniams reikalams.

O viešųjų ryšių specialistai „Facebook“ išnaudoja aktyviai, mat vertina jį kaip informacijos kanalą ir puikią viešinimo galimybę.

Įmonių produktyvumas krenta

Diskusija, ar darbo vietoje leisti naudotis tokiais socialiniais tinklais, kaip „Facebook“, „Twitter“ ar „Google+“, verda nuo pat jų atsiradimo dienos.

Tinklalapyje statista.com buvo paskelbta, jog penktadalis amerikiečių dėl techninių apribojimų darbe negali naudotis „Facebook“, kad nebūtų atitraukti nuo tiesioginių pareigų.

Prieš trejus metus kompanijos „Robert Half Technology“ atliktas tyrimas parodė, kad 54 proc. JAV įmonių darbo metu neleidžia savo žmonėms naršyti socialiniuose tinkluose. Penktadalis iš 1,4 tūkst. bendrovių leido jais naudotis tik darbui, o 16 proc. leido ribotą naudojimą asmeniniais tikslais. Vos kas dešimta įmonė neriboja priėjimo prie socialinių tinklų, rašė idg.com.

„Naudojimasis socialiniais tinklais gali nukreipti darbuotojų dėmesį nuo svarbiausių prioritetų, taigi suprantama, kodėl kompanijos riboja priėjimą prie jų“, – tuomet pažymėjo „Robert Half Technology“ vadovas Dave'as Willmeris. Tiesa, jis pripažino, kad kai kuriose srityse socialiniai tinklai gali kaip tik praversti verslui.

2008-aisiais kompanija „Nucleus Research“ nustatė, kad naršyti „Facebook“ leidžiančių įmonių produktyvumas krenta 1,5 proc. Keturi penktadaliai tirtų įmonių darbuotojų, turinčių puslapį šiame tinkle, prisipažino besilankantys jame darbo valandomis.

Kitas tyrimas parodė, jog daugiau nei pusė jaunų profesionalų nedirbtų kompanijoje, kuri draudžia naudotis socialiniais tinklais. Tačiau net 67 proc. darbuotojų įsitikinę, kad darbo vietose jie turėtų būti uždrausti.

Jungtinės Karalystės darbo skelbimų tinklalapis „Reed“ prieš dvejus metus išsiaiškino, kad tik trečdalis darbuotojų (daugiausia – rinkodaros (44 proc.) ir informacinių technologijų (43 proc.) specialistų) šioje šalyje gali naršyti „Twitter“, „Facebook“, „LinkedIn“ ir panašiuose tinkluose. Bemaž trečdalyje įmonių prieiga prie socialinių tinklų buvo uždrausta, o du trečdaliai darbuotojų prie jų jungdavosi per mobiliuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, rašė mediabistro.com.

Laiko švaistymas – ne „Facebook“, o konkretaus žmogaus problema

Tačiau internete pilna argumentų, kodėl socialinių tinklų nereikėtų drausti – tai esą neefektyvu. Kaip neseniai tinklalapyje businessmanagementdaily.com atkreipė dėmesį Jonas Hymanas, taip skatinamas nepasitikėjimas, darbuotojai stokoja palaikymo ir jaučiasi atskirti, ypač jauni žmonės.

Pasak autoriaus, gyvename mobiliųjų įrenginių laikais, todėl naivu tikėtis, kad darbuotojai negalės naudotis „Facebook“, „Twitter“ ar „Instagram“.

Užuot draudus lankytis socialiniuose tinkluose, J. Hymanas siūlo kaip tik tai paskatinti ir jų nelaikyti dėmesio reikalaujančia problema. Naršymą „Facebook“, jo įsitikinimu, reikėtų laikyti įprastu elgesiu, o jei tai trukdo vienam ar kitam darbuotojui atlikti savo pareigas, – šio konkretaus žmogaus, bet ne apskritai visos įmonės problema.

Britų ir amerikiečių verslininkas, knygų autorius Andrew Keenas tinklalapyje cnn.com cituoja vienu įtakingiausių IT protų laikomo Viveko Wadhwos žodžius, esą socialinių tinklų draudimas rodo smegenų mirtį.

Draudimas esąs archaiška idėja, jis tolygus savęs nugalėjimui. Naršymas socialiniuose tinkluose yra šiuolaikinė kavos pertraukėlė, įtampos malšinimo priemonė, naujienų šaltinis, bendravimo su bičiuliais ir savo tapatybės kūrimo būdas. Daugelio užduočių vienu metu atlikimas esą suteikia naudos. Galų gale socialiniai tinklai skatina darbuotojų produktyvumą, nes atveria jiems akis: ne tik padeda išspręsti įvairias problemas, bet ir skatina raštingumą, mąstyti savarankiškai.

„Spot On Public Relations“ direktorius Alexanderis McNabbas tinklalapyje gulfbusiness.com tvirtina, kad ne „Facebook“ švaisto laiką, o žmonės. Prieš socialinius tinklus buvo kortų žaidimai, anksčiau – asmeniniai skambučiai arba vėpsojimas pro langą. Anot jo, kiekvienam darbo metu reikalingas gryno oro gurkšnis – ar pora juokelių prie kavos automato, ar pabendravimas su draugais virtualioje erdvėje.


15min.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama