Elektronika.lt
 2024 m. spalio 11 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

EMC: ateitis priklauso debesų kompiuterijai

Publikuota: 2013-09-16 17:25
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: EMC

Praeitą savaitę Vilniuje, Rygoje ir Taline įvykusiame pasauliniame kompanijos EMC forume „Vadovauk savo transformacijai“ buvo teigiama, kad IT ateitis tampa vis labiau susijusi su debesų kompiuterijos technologijomis, nes įvairiausių kompiuterinių įrenginių generuojamų duomenų kiekiai auga sunkiai įsivaizduojamu greičiu.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

EMC: ateitis priklauso debesų kompiuterijaiPraeitą savaitę Vilniuje, Rygoje ir Taline įvykusiame pasauliniame kompanijos EMC forume „Vadovauk savo transformacijai“ buvo teigiama, kad IT ateitis tampa vis labiau susijusi su debesų kompiuterijos technologijomis, nes įvairiausių kompiuterinių įrenginių generuojamų duomenų kiekiai auga sunkiai įsivaizduojamu greičiu.

Pagrindinį pranešimą forume skaitęs vienas iš EMC Europos, Vidurinių Rytų ir Afrikos regiono (EMEA) padalinio vadovų John O‘Callahan įžvelgė keturias pagrindines dabarties technologinių pokyčių sritis. Pirmoji – tai mobiliosios technologijos. Prieš dešimtmetį nei Lietuvoje, nei JAV niekas negalėjo net įsivaizduoti, kad telefonas iš principo pavirs kompiuteriu, bus galingesnis už 5 metų senumo kompiuterius ir suteiks dar daugiau galimybių už asmeninį kompiuterį (pvz., navigacija, kompasas ir t. t.). Matyti, kad išmanūs mobilieji įrenginiai šiuo metu keičia net patį žmonių gyvenimo stilių, teigė pranešėjas.

Antroji pokyčių kryptis – socialiniai tinklai. Turbūt nebėra pasaulyje žmogaus, negirdėjusio žodžio „Facebook“. Socialiniai tinklai jau dabar įsiveržė į tokias sritis, kur prieš kelerius metus jų niekas dar nesitikėjo. Pavyzdžiui – vairuotojams skirti socialiniai tinklai, kuriuose jie praneša apie transporto spūstis keliuose, ir pan. Tačiau, pranešėjo teigimu, kompaniją EMC labiausiai domina kitos dvi pokyčių kryptys: debesų kompiuterijos ir didelių duomenų technologijos. Šiaip laikais jau vien išmanusis telefonas generuoja gigabaitus duomenų per mėnesį, ypač jei juo filmuojama, fotografuojama ir pan. Be abejo, vartotojai nori šiuos duomenis išsaugoti, apdoroti, pasidalinti jais su draugais. Tokiems duomenų kiekiams valdyti ir prireikia debesų kompiuterijos bei didelių duomenų kompiuterijos sprendimų, kuriuos teikia EMC bei jos partneriai.

Debesys – kad būtų maksimaliai patogu klientui

„Apie debesų kompiuteriją girdėję yra daugelis, tačiau dar ne visi gerai supranta, kas tai yra, – pasakoja EMC Baltijos regiono vadovas Sergejus Butenko. – Paprastai pateikiu tokį pavyzdį: XIX amžiuje jau buvo gamyklos, fabrikai ir panašiai, bet elektros perdavimo tinklų dar nebuvo, kiekvienas turėjo savo elektros stotį. Dėl to kildavo nemažai problemų: pats statai elektros stotį (generatorių), pats už ją atsakai, bet juk tai – ne tavo pagrindinė verslo kryptis. Turi samdyti generatoriaus darbą išmanantį mechaniką, bet ir toliau niekada nežinai, ar užteks to generatoriaus galingumo, o jei rytoj gamyba išaugs keturis kartus – turėsi pirkti naują generatorių. Galų gale tas generatorius, kurį nusipirkai, vieną dieną suges. Gamyba sustos. Tada atsirado elektros tinklai. Kur dabar perkate elektrą, mes net nežinome. Tai ir yra debesis: galite naudotis paslauga nesvarbu iš kokio tiekėjo, svarbu, kad jums būtų maksimaliai patogu, ir galite net nesijaudinti, kad kažkur kažkas įvyko su elektros stotimi. Kompiuteriniams debesims, pavyzdžiui, yra net tokios apsaugos sistemos, kaip EMC VPLEX, kurios leidžia padaryti taip, kad klientas net nepastebės, jog įvyko gedimas.“

Tačiau, pasak S. Butenko, EMC ir partnerių siūlomi debesų kompiuterijos ir didelių duomenų sprendimai skiriasi nuo pasaulyje populiarių viešųjų debesų, tokių kaip „Google Drive“, „Microsoft SkyDrive“, „DropBox“ ir pan. „Truputį skiriamės pačiu požiūriu į duomenis, – sako EMC Baltijos regiono vadovas. – EMC užduotis – leisti partneriams kurti debesis, t. y. pasiūlyti sprendimus debesų kompiuterijai, o ne konkuruoti debesų teikimo srityje. Kai kurios garsios kompanijos siūlo ir debesų paslaugas, ir debesų kūrimo paslaugas. Kaip klientui pasirinkti? Viena vertus, tai platus pasirinkimas, kita vertus – jis turi suvokti visas rizikas, susijusias su kiekvienu sprendimu. Dar vienas skirtumas – kad mūsų sprendimai leidžia klientams sukurti lokalų debesį, kai ir aparatinė įranga bus čia, o ne kažkur Amerikoje ir amerikiečiai galės skaityti jūsų duomenis. Tuo mūsų pozicija kardinaliai skiriasi.“

Forumo dalyviai ieškojo klientų

„EIT sprendimų“ Verslo plėtros projektų vadovas Saulius Stonys teigia, kad didžiausia EMC forumo nauda – galimybė pristatyti naujausias siūlomas paslaugas ir sprendimus. „Iš EMC technologijų pristatėme specialų produktą VSPEX, skirtą kompanijoms, norinčios susikurti privatų debesį. Tai ganėtinai nauja technologija, tad mes skleidžiame žinią apie ją tiek jau turimiems, tiek potencialiems klientams, kuriuos sutinkame šiame renginyje“.

„Esame ilgamečiai EMC partneriai, šiemet forume pristatėme įrangą, paremtą debesų kompiuterijos sprendimu – labai lanksčius sprendimus įvairaus dydžio įmonėms. Netgi tos įmonės, kurios apie debesų kompiuteriją net negalvodavo, kad ir penkių žmonių įmonė, dabar gali pirkti debesų kompiuterijos paslaugas iš mūsų debesies, – sako „BTT Group“ generalinis direktorius Donatas Zaveckas.

„ Šiame forume pristatėme galimybę mokytis – pasitobulinti EMC, „VMware“, „Microsoft“, IBM technologijų srityse. Tai su informacinėmis technologijoms susiję „gilūs“ mokymai, – sako „ALSO Lietuva“ Paslaugų pardavimo projektų vadovas Dainius Živelis. – Tikimės forume rasti klientų, juk tai IT auditorija, jiems yra įdomūs nauji sprendimai, jų paslaugų portfelio praplėtimas, o mokymai – vienas iš kelių, kaip galima praplėsti paslaugas ir pasiūlyti rinkai daugiau.“

Pristatyti apklausos rezultatai

Forume buvo pristatyti EMC klientų Baltijos šalyse apklausos rezultatai. Baltijos šalių įmonės ir toliau lieka inovatyvios IT srityje, rodo apklausa. Pokyčius įmonių IT ūkiuose daugiausia lemia verslo procesų (operacijų) efektyvumo siekimas (59 proc.), naujų sprendimų ir produktų kūrimas (36 proc.). Dvi iš trijų (66 proc.) verslo įmonių Baltijos šalyse į investicijas IT srityje žvelgia kaip į strateginį įrankį pasiekti bendrovės tikslams. Tiek pat jų mano, kad per artimiausius trejus metus iššūkiu bendrovėms taps turimų sistemų atitikimas sparčiai kintančioms IT technologijoms.

Nors duomenų valdymas suprantamas kaip konkurencinis pranašumas, trečdalis (35 proc.) apklausoje dalyvavusių įmonių atsakė šiuo metu neketinančios diegti didelių duomenų valdymo technologijos. Kaip ir didžiajai daliai verslo sprendimų priėmimų, svarbiausias lemiamas faktorius yra įmonės biudžetas (77 proc.). Kitas svarbus kriterijus – sėkmingų pavyzdžių rinkoje nežinojimas ar neįrodytas investicijos pelningumas (53 proc.).

Šiemetiniame EMC forume Vilniuje dalyvavo per 200 įmonių IT sprendimų priėmėjų, vadovų ir specialistų. Forumas Lietuvoje įvyko jau trečią kartą. Tai kasmetinis EMC renginys, vykstantis per 30 šalių visame pasaulyje.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama