Elektronika.lt
 2024 m. spalio 11 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

„Gmail“ patyliukais keičia e. komerciją

Publikuota: 2013-09-06 18:02
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Karolis Birgilas
Aut. teisės: ©Ekonomika.lt
Inf. šaltinis: Ekonomika.lt

Dažnas lietuvis, kiekvieną dieną tikrindamas savo el. paštą, pirmiausiai ištrindavo reklamas ir pereidavo prie svarbių laiškų. Plečiantis elektroninei (e.) prekybai, el. paštas pradėjo panašėti daugiabučiuose esančias dėžutes, atrodo, sprogsiančias nuo akcijų ir pasiūlymų. „Google“ išsprendė šią problemą, tačiau kieno sąskaita?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dažnas lietuvis, kiekvieną dieną tikrindamas savo el. paštą, pirmiausiai ištrindavo reklamas ir pereidavo prie svarbių laiškų. Plečiantis elektroninei (e.) prekybai, el. paštas pradėjo panašėti daugiabučiuose esančias dėžutes, atrodo, sprogsiančias nuo akcijų ir pasiūlymų. „Google“ išsprendė šią problemą, tačiau kieno sąskaita?

Maždaug nuo rugpjūčio vidurio (ne visiems vartotojams vienodai – aut. past.) „Google“ savo „Gmail“ vartotojams pasiūlė skirtukų funkciją: laiškai suskirstomi į tris skirtingas „dėžutes“ – pagrindinę, socialinių tinklų ir reklamų. Papildomai galima pasirinkti naujienų ir forumų skirtukus.

Naujoji funkcija dabar leidžia pirmiausiai matyti bendro pobūdžio laiškus ir tik vartotojo pasirinkimu peržiūrėti pranešimus iš „Facebook“, „Twitter“ bei kitų socialinių tinklų. Ir, ko gero, išskirtinis šių pokyčių bruožas – kad reklaminio pobūdžio laiškai taip pat rūšiuojami ir nukreipiami į atskirą skirtuką. Kitaip tariant, reklama elektroniniu paštu, bent jau „Gmail“ platformoje, nebetenka netikėtumo efekto.

„Gmail“ patyliukais keičia e. komerciją

Grėsmė e. komercijai

Be jokios abejonės, internetas verslininkams sukūrė patogią ir lengvai kontroliuojamą prekybos platformą. Prieš keletą metų JAV prasidėjusi internetinių kuponų banga atvilnijo ir iki Lietuvos.

Vis dėlto, po naujųjų „Gmail“ pakeitimų bent jau viešojoje erdvėje nesuskubta kalbėti apie jų įtaką e. prekybos verslui. Tai ganėtinai keista, nes visi be išimties internetinių parduotuvių ir nuolaidų kuponų portalai savo pasiūlymus registruotiems klientams siunčia elektroniniu paštu.

Reklama – didelis verslas, bet jei klientas galėtų, norėtų matyti ją kuo rečiau. „Google“ pateikė tokią galimybę, tačiau panašu, kad tai atsitiko prekybininkų sąskaita, nes būtent jie netenka nemokamų, bet populiarių reklamos plotų.

Neskelbiama nauda

Jau praeityje tie laikai, kai „Google“ buvo tik „startupas“, o jo vadovus „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas vadino tik „vyrukais, imituojančiais roko žvaigždes“. Šiandien tai – milijardinis verslas, kuriantis naujas technologijas (automobilius be vairuotojo ir išmaniuosius akinius) bei gaunantis didžiulį pelną iš jau sukurtų įrenginių. Tokiame kontekste nereikia tikėtis, kad naujoji skirtukų funkcija yra besąlygiškai naudinga tik vartotojui.

Savo pranešimuose „Google“ atstovai teigė, kad vartotojai šiandien savo „Gmail“ pašto dėžutėse „paskęsta nuo laiškų gausos“. Toks pareiškimas – mažiausiai perspaustas, nes socialinių tinklų pranešimų galima atsisakyti arba jų srautą sumažinti, tas pats galioja ir siunčiamam reklaminiam turiniui. Vartotojai šiandien gali patys valdyti informacijos srautą ir tam nereikia ypatingų sugebėjimų ar daugiau laiko.

Žinoma, tai gražus interneto milžinų gestas, jei ne vienas faktas. Kartu su skirtukų funkcija kompanija pasiūlė specialų paketą verslininkams: kadangi reklaminio pobūdžio laiškai patraukiami iš pagrindinio lango, „Google“ siūlo už tam tikrą kainą išsipirkti dvi pirmas reklamų skirtuko pozicijas.

Kol kas neaišku, ar naujasis „nuomos“ planas pradėjo teikti pelną, neaišku, ar jis išvis pasiteisins, nes prekybininkai rado būdą, kaip grįžti į klientų akiratį. Iš tiesų vartotojams palikta galimybė ne tik kurti naujus skirtukus, bet ir perkelti laiškus į pagrindinę skiltį. Sistema įsimena šį adresą ir vėliau siuntėjo laiškai atsiduria pagrindiniame skirtuke. Būtent tokias instrukcijas savo klientams pradėjo teikti internetinės prekybos atstovai.

Šios strategijos ėmėsi ir Lietuvos internetinės prekybos verslo atstovai. „Ne paslaptis, kad mūsų naujienlaiškiai dabar mažiau pastebimi, tačiau stengiamės informuoti vartotojus, kaip pažymėti laiškus, kad šie ateitų į bendrą srautą ir nepraleistų informacijos, kurią klientai yra užsiprenumeravę“, – teigė nuolaidų portalo „Kartu.lt“ projektų vadovas Artūras Mizeras.

Kultūringa rinkodara

Vis dėlto prekybininkai nepradėjo vartotojams karštligiškai aiškinti, kaip nukreipti reklaminius laiškus į bendrąjį skirtuką. Atvirkščiai, nesibaiminama prarasti klientų. Kai visos reklamos atsiduria bendrame sraute, klientui lengviau rasti tai, ko ieško iš tikrųjų. Taip pat sumažinama „rizika“, kad vartotojas paprasčiausiai ištrins visus reklaminius pasiūlymus.

„Matome, kad toks „Gmail“ laiškų skirstymas leidžia peržiūrėti siunčiamas naujienas patogiu laiku, jos nepasimeta tarp kasdienių laiškų. Tai patogu klientui, todėl natūralu, kad akivaizdžiai sumažėjo žmonių, kurie nusprendžia atsisakyti gauti naujienas“, – pastebėjo internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ rinkodaros direktorė Giedrė Raškauskaitė.

Kita priežastis gali pakeisti pačios reklamos veidą. Kai konkurentūs laiškai atsiduria šalia, kiekviena kompanija stengsis savo pasiūlymą pateikti kokybiškiau ir originaliau. Atrodo, kad tai gali sugriauti mitą, jog užvertus klientą reklamomis, šis būtinai pasirinks kažkurią iš jų.

Viena geresnių strategijų – pasiūlymų personalizavimas. „Dabar stengsimės rašyti asmeniškus laiškus, pagal vartotojų poreikius“, – planus dėstė A. Mizeras.

Jokios panikos

Atrodo, Lietuvos prekybininkai pernelyg nesureikšmina pasikeitimų ir nesiruošia naudotis „Google“ siūlomu reitingavimo paketu. Visi pašnekovai sutiko, kad vartotojų srautas sumažėjo, tačiau tai – labai mažas pokytis.

„Didelių srautų iš „Gmail“ pokyčių nepastebėjome. Į šiuos atnaujinimus reaguojame ramiai ir rinkodaros strategijos pertvarkos neplanuojame“, – paklaustas apie tai, kokių veiksmų bus imtasi, atsakė nuolaidų portalų „Beta.lt“ ir „Grupinis.lt“ generalinis direktorius Vilius Juraitis.

Kol kas dar anksti matuoti, kokią iš tikrųjų įtaką verslui turėjo „Google“ sprendimas pakeisti vartotojo sąsają. Taip pat prognozę sunkina ir kiti faktoriai, kuriuos įvardijo A. Mizeras.

„Statistiką sunkina vasara: dabar aktyvumas mažesnis, taigi sunku atskirti priežastinį ryšį, kur peržiūrų skaičius krito būtent dėl „Gmail“ pakeitimų, o kur – dėl sezoniškumo. Apytiksliai nuosmukis tikrai nebuvo didelis“, – sakė jis.

„Google“ nenurėžė internetinio verslo pelno (ir vargu ar tokiais pakeitimais pavyks nurėžti), tačiau aiškėja vienas dalykas. Technologijų kompanijų pelno tikslai tampa vis aiškesni ir tai nesunku pastebėti.Citata: Reklama – didelis verslas, bet jei klientas galėtų, norėtų matyti ją kuo rečiau.


Ekonomika.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama