Elektronika.lt
 2024 m. spalio 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Įvyko jubiliejinė 10-oji tarptautinė konferencija CYSENI 2013

Publikuota: 2013-06-07 18:10
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: dr. Diana Meilutytė-Barauskienė, dr. Asta Narkūnienė
Inf. šaltinis: Lietuvos energetikos institutas

Šių metų gegužės 29-oji Lietuvos energetikos institute prasidėjo lydima džiugaus šurmulio. Nuo ankstaus ryto čia rinkosi daug įvairiakalbių jaunų žmonių – taip prasidėjo tris dienas trukusi tarptautinė doktorantų ir jaunųjų mokslininkų konferencija energetikos klausimais (Conference of Young Scientists on ENergy Issues – CYSENI). Tai buvo jubiliejinė – dešimtoji Lietuvos energetikos instituto (LEI) jaunųjų mokslininkų organizuojama konferencija.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šių metų gegužės 29-oji Lietuvos energetikos institute prasidėjo lydima džiugaus šurmulio. Nuo ankstaus ryto čia rinkosi daug įvairiakalbių jaunų žmonių – taip prasidėjo tris dienas trukusi tarptautinė doktorantų ir jaunųjų mokslininkų konferencija energetikos klausimais (Conference of Young Scientists on ENergy Issues – CYSENI). Tai buvo jubiliejinė – dešimtoji Lietuvos energetikos instituto (LEI) jaunųjų mokslininkų organizuojama konferencija.

Šiemet į renginį susirinko gausus būrys pranešėjų ne tik iš LEI, bet ir iš kitų Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, tokių kaip Kauno technologijos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus universiteto, Fizinių ir technologijos mokslų centro.

Konferencijos rengėjų pastangomis padaryti šią konferenciją žymiausiu kasmečiu jaunųjų mokslininkų, dirbančių energetikos srityje, renginiu Baltijos jūros regione, konferencijoje sulaukta gausaus būrio jaunųjų mokslininkų iš kaimyninių valstybių mokslo ir tyrimų institucijų – Talino technologijos universiteto (Estija), Latvijos universiteto (Latvija), Fizikinės energetikos instituto (Latvija), Rygos technikos universiteto (Latvija), Žemės ūkio universiteto (Latvija), Techninės Fizikos institutas (Latvija), Branduolinės chemijos ir technologijos instituto (Lenkija), A.V. Lykovo Šilumos ir masės mainų instituto (Baltarusija), Energetikos instituto (Baltarusija), A. M. Pidgorny mechanines inžinerijos problemų instituto (Ukraina), Kijevo politechnikos institutas (Ukraina), Ukrainos hidrometeorologijos institutas (Ukraina), Nacionalinė mokslų akademija (Ukraina). Taip pat sulaukta dalyvių ir iš Moldovos universiteto (Moldova), Gruzijos technologinio universiteto (Gruzija), Semarang universiteto (Indonezija), Nigerijos universiteto (Nigerija) ir Feng Chia universiteto (Taivanas).

Įvyko jubiliejinė 10-oji tarptautinė konferencija CYSENI 2013
2013m. konferencijos dalyvių pasiskirstymas pagal šalis

Konferencijos atidarymas

Jubiliejinė konferencija buvo pradėta LEI direktoriaus habil. dr. Eugenijaus Ušpuro sveikinimo kalba gausiam konferencijos dalyvių ir svečių būriui. Po sveikinimo kalbos konferencijos organizatorės dr. Diana Meilutytė-Barauskienė ir dr. Asta Narkūnienė apžvelgė konferencijos istoriją, jos plėtrą per paskutiniuosius 10 metų bei pristatė planuojamą jubiliejinės konferencijos eigą.

Konferencija per pastaruosius 10 metų. Konferencija pirmą kartą buvo surengta 2002 m. siekiant sudaryti instituto doktorantams ir jauniesiems mokslininkams galimybę pristatyti savo tyrimų rezultatus bei susipažinti su kolegų vykdomais tyrimais, aptarti įvairias su energetikos sektoriumi susijusias aktualijas, skatinti mokslinį bendradarbiavimą. Kitais metais buvo nuspręsta į konferenciją pakviesti jaunuosiuos tyrėjus ir iš kitų Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, ir taip paskatinti rezultatų sklaidą šalyje, inicijuoti ir skatinti bendradarbiavimą. Taip, nuo 2003 m. kasmet rengiama konferencija, populiarėjo, 2007 m. sulaukta svečių iš kaimyninių šalių, kurių kasmet vis daugėja.

Įvyko jubiliejinė 10-oji tarptautinė konferencija CYSENI 2013
Konferencijos dalyvių skaičiaus kaita 2002–2013 m. laikotarpiu

Žvelgdami į konferenciją per visą jos rengimo laikotarpį organizatoriai džiaugiasi sulaukdami nuolatinių dalyvių, tokių kaip jaunieji mokslininkai iš Baltarusijos Vladimir Leschevich (nuo 2007 m.) ar Anton Brin (nuo 2009 m.).

Konferencijos mokslo komitetas. Per 10 konferencijos gyvavimo metų rengėjų pastangomis mokslo komiteto narių skaičius didėjo, ir 2013 m. jį sudaro nariai iš Lietuvos ir 14-os užsienio valstybių.

Įvyko jubiliejinė 10-oji tarptautinė konferencija CYSENI 2013
Konferencijos mokslo komiteto narių pasiskirstymas pagal šalis (2013 m. duomenys)

Tai tik patvirtina konferencijos tarptautiškumą ir užtikrina rezultatų sklaidą bei pripažinimą mokslinėje visuomenėje.

Konferencijos temos. Šiame jaunuosius energetikus suburiančiame renginyje visada buvo nagrinėjamos pagrindinės su energetikos sektoriumi susijusios temos:

  • Vandenilis ir kuro elementai
  • Atsinaujinantys energijos šaltiniai
  • Šiuolaikiniai energijos tinklai
  • Energijos vartojimo efektyvumas ir taupymas
  • Žinios energetikos politikai formuoti
  • Šiluminės fizikos, skysčių bei dujų mechanikos ir metrologijos sričių tyrimai
  • Medžiagų mokslai ir technologijos
  • Degimo ir plazminių procesų tyrimai
  • Globalūs pokyčiai ir ekosistemos
  • Termobranduolinės sintezės tyrimai
  • Branduolinė energetika ir radiacinė sauga
  • Kompleksiniai energetikos aspektai

Konferencija vyksta anglų kalba, pranešimų medžiaga taip pat leidžiama anglų kalba. Tai skatina ne tik Lietuvos jaunųjų mokslininkų bei kolegų iš užsienio tyrimų rezultatų sklaidą, bet ir sudaro palankias sąlygas tolesniam tarptautiniam bendradarbiavimui. Konferencijos aktualumą ir reikalingumą įrodo daugybė teigiamų atsiliepimų iš konferencijoje dalyvavusių mokslo darbuotojų bei jaunųjų mokslininkų. LEI vadovybės ir rėmėjų parama bei palankūs dalyvių vertinimai skatina LEI Jaunųjų mokslininkų sąjungą toliau puoselėti ir plėtoti konferencijos, kaip jaunų energetikos problemų tyrėjų kasmečio susitikimo, mainymosi idėjomis ir patirtimi, bei naujų įgūdžių lavinimo idėją.

Jubiliejinė konferencija. Jubiliejaus proga pirmojoje konferencijos sesijoje mokslinius pranešimus skaityti buvo pakviesti kviestiniai pranešėjai, žinomi savo srities mokslininkai: dr. Axel Winter (ITER, Prancūzija), Dalius Klyvis (AGA, Lietuva), dr. Jurga Lazauskienė (Lietuvos geologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos Giluminių tyrimų skyriaus vedėja, Lietuva).

Konferencijos svečias prof. Romas Viskanta (Purdue universitetas, JAV) pranešimą apie šilumos inžinerijos iššūkius skaitė antrąją konferencijos dieną. Profesorius taip pat įteikė Vydūno jaunimo fondo įsteigtą Romo Viskantos vardinę premiją dviems LEI jauniesiems mokslininkams, aktyviai dirbantiems šiluminės fizikos, šilumos mainų, branduolinės energetikos ir bendrai energetikos srityse:

  • 2012 m.premija paskirta doktorantui Andriui Tamošiūnui,
  • 2013 m. premija paskirta doktorantui Tadui Kaliatkai.

2013 m. konferencijai buvo pateiktos 138 anotacijos, iš kurių 98 buvo priimtos pristatyti konferencijoje . Iš pateiktų mokslinių publikacijų patyrę recenzentai atrinko 80 publikacijų, tinkamų publikuoti konferencijos medžiagoje. Konferencijos metu moksliniai pranešimai buvo skaitomi 2–3 lygiagrečiose sekcijose, jose dalyvaujant ir straipsnių recenzentams – pripažintiems technologijos mokslų srities ekspertams. Pastariesiems buvo sudarytos galimybės jau prieš konferenciją susipažinti su pateiktais jaunųjų mokslininkų ir tyrėjų darbais, renginio metu jie pateikė iškilusius klausimus, komentavo jaunųjų mokslininkų darbus, vedė diskusijas. Siekiant gerinti doktorantų ir kitų jaunųjų mokslininkų viešo bendravimo įgūdžius, posėdžiams pirmininkavo jaunieji konferencijos dalyviai bei LEI energetikos instituto jaunųjų mokslininkų sąjungos valdybos atstovai.

Konferencijos pranešimų medžiaga. Vienas reikšmingesnių konferencijos rezultatų yra jaunųjų mokslininkų atliktų tyrimų apibendrinimas, kokybiškų mokslinių publikacijų parengimas ir jų pateikimas mokslo visuomenei. Konferencijos dalyvių paruoštos mokslinės publikacijos bei anotacijos publikuotos konferencijos medžiagoje, leidžiamoje elektronine forma (CD, ISSN 1822-7554). Išleista medžiaga pasieks pagrindinius šalies mokslo centrus ir bibliotekas, taip pat ir kai kurias užsienio bibliotekas bei mokslo centrus. Dalyvaujant minimoje konferencijoje jauniesiems jos dalyviams buvo sudarytos puikios galimybės ne tik gauti savo darbų recenzijas, bet ir mokytis recenzuoti, vertinti kolegų straipsnius, nagrinėjamos temos aktualumą, gautų rezultatų svarbą.

Geriausių darbų autoriai. Šiemet, kaip ir kasmet, buvo paskelbti geriausių darbų autoriai, įvertinus jų mokslo problemų aktualumą, siūlomus sprendimo metodus, gautų rezultatų svarbą, efektyvaus viešo kalbėjimo įgūdžius. Atsižvelgiant į konferencijos dalyvių patirtį dirbant mokslinį darbą, įgūdžius, vertinimas atliktas dviejose grupėse. Susumavus oficialiojo, jaunojo bei pranešimo recenzento paskirtus balus, geriausių darbų autoriais paskelbti:

MAGISTRANTŲ IR PIRMŲJŲ BEI ANTRŲJŲ METŲ DOKTORANTŲ GRUPĖJE:

  1. Artjoms Obushevs (Latvija)
  2. Chun-Min Liu (Taivanas)
  3. Tomas Iešmantas (Lietuva)

TREČIŲJŲ IR KETVIRTŲJŲ METŲ DOKTORANTŲ BEI JAUNŲJŲ MOKSLININKŲ GRUPĖJE:

  1. Yauhen Baranyshyn (Baltarusija)
  2. Tadas Kaliatka (Lietuva)
  3. Anton Brin (Baltarusija)

Nugalėtojus pasveikino, pasiekimus pažyminčius diplomus bei rėmėjų dovanas įteikė LEI mokslinis sekretorius-informacijos skyriaus vadovas dr. Rolandas Urbonas ir viena konferencijos organizatorių dr. Diana Meilutytė-Barauskienė.

Kultūrinė programa. Renginio metu pasibaigus oficialiajai daliai buvo pasiūlyta ir turininga kultūrinė programa.

Pirmosios konferencijos dienos pabaigoje konferencijos svečiai buvo pakviesti į vakarienę, kurios metu dalyviai galėjo pasivaišinti tradiciniais lietuviškais valgiais bei gėrimais, vėliau ir su tradicinėmis tautinėmis pramogomis – šokiais, dainomis. Su šiomis tradicijomis supažindino bei puikią dalyvių nuotaiką kūrė tautinių šokių kolektyvas „Rasa“.

Antrąją dieną dalyviams buvo sudarytos galimybės apžiūrėti LEI mokslines laboratorijas. Svečiai labai teigiamai įvertino institute įkurto Nacionalinio atviros prieigos Ateities energetikos technologijų mokslo centro, kuris finansuotas Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis, įrangos galimybes.

Renginio pabaigoje organizatoriai surengė dalyviams teminę ekskursiją po Kauno miestą.

Įvyko jubiliejinė 10-oji tarptautinė konferencija CYSENI 2013

Pabendravę mokslinėmis temomis, užmezgę kontaktus bei įgavę naujos patirties, konferencijos dalyviai išsiskirstė sutarę susitikti konferencijoje kitais metais.

Rengėjai ir rėmėjai. 2013 m. LEI JMS iniciatyvą rengti šį kasmetį renginį kaip visuomet palaikė instituto vadovybė, skyrusi finansinę bei techninę paramą. Konferencijai rengti paramą taip pat skyrė AGA bei „REO Investment“.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama