Elektronika.lt
 2024 m. spalio 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Vilniaus universitete atidaryta pirmoji regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija ir Mobiliųjų programėlių verslui laboratorija

Publikuota: 2013-05-21 18:15
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Vilniaus universitetas

Vilniaus universitete veikiantis Telekomunikacijų mokslo centras pasipildė dviem naujomis erdvėmis: universiteto Fizikos fakultete atidaryta vienintelė regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija, taip pat duris čia atvėrė jau penktoji Lietuvoje mobiliųjų programėlių laboratorija.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Vilniaus universitete veikiantis Telekomunikacijų mokslo centras pasipildė dviem naujomis erdvėmis: universiteto Fizikos fakultete atidaryta vienintelė regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija, taip pat duris čia atvėrė jau penktoji Lietuvoje mobiliųjų programėlių laboratorija. Akademijoje vyks mokymai ne tik studentams, bet ir verslo įmonių darbuotojams, o naujoji Mobiliųjų programėlių laboratorija nuo ankstesnių skiriasi tuo, kad joje gims išskirtinai verslui skirti sprendimai. Pirmieji jų jau pradėti kurti nė nesulaukus oficialaus laboratorijos atidarymo.

„Išsiplėtęs Telekomunikacijų mokslo centras pirmiausia reiškia didesnes galimybes mūsų studentams. Čia jie galės išmokti dirbti su „Huawei“ įranga, o laboratorijoje ne tik įgyti patirties, bet ir padiskutuoti su šios srities profesionalais, išsigryninti savo idėjas, susitelkti ties jų įgyvendinimu, o gal net sukurti savo verslą. Vilniaus universiteto studentams tai reiškia naujas galimybes, kurių dėka Lietuva, o ir pasaulis turės puikių specialistų“, – sako laikinai einantis Vilniaus universiteto (VU) rektoriaus pareigas prof. habil. dr. Jūras Banys.

Vilniaus universitete atidaryta pirmoji regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija ir Mobiliųjų programėlių verslui laboratorija

„Huawei“ kompiuterinių tinklų įrangos Lietuvoje ir Europoje nuolat daugėja, tad didėja ir su šios kompanijos įranga gebančių dirbti specialistų poreikis. Europoje veikia keli „Huawei“ kompiuterinių tinklų mokymo centrai, artimiausias jų įsikūręs Nyderlanduose.

„Visame pasaulyje „Huawei“ yra laikomas vienu lyderiaujančių ryšio technologijų gamintojų ir kūrėjų, siūlančių naujausius technologinius sprendimus. Kartu su VU steigdami „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademiją siekiame su naujausiomis ryšio technologijomis supažindinti ir studentus, ir visus kitus jomis besidominčius, stiprinti jaunųjų specialistų žinias, didinti domėjimąsi ryšio technologijomis ir kelti regiono specialistų kompetenciją. Akademijoje suteiksime galimybę mokytis iš „Huawei“ sertifikuotų dėstytojų ir naudotis naujausia laboratorine įranga – norime paskatinti kvalifikuotų, kompetentingų, darbo rinkoje konkurencingų specialistų pasiūlos augimą. Sparčiai augančioje, itin perspektyvioje komunikacijų technologijų rinkoje pagrindinis variklis ir vienas iš labiausiai vertinamų resursų yra šios srities profesionalai, todėl tikimės, kad naujojoje akademijoje įgytos žinios ir patirtis augančiam profesionalui bus pagrindas siekti tolimesnių aukštumų“, – sako „Huawei“ vadovas Baltijos regionui George Zhang.

Pirmuosius mokymus naujojoje akademijoje planuojama surengti jau birželio pradžioje.

Vilniaus universitete atidaryta pirmoji regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija ir Mobiliųjų programėlių verslui laboratorija

Tobulins išmaniojo namo sprendimą

Pirmojoje Lietuvoje mobiliųjų programėlių verslui laboratorijoje daug dėmesio bus skiriama visame pasaulyje sparčiai populiarėjantiems sprendimams, kurie su minimaliu arba visai be žmogaus įsikišimo leidžia valdyti įvairius prietaisus ar paslaugas. Pavyzdžiui, per atstumą savo namuose įjungti arba išjungti įvairią buitinę techniką, reguliuoti temperatūrą ar drėgmės lygį, namų apsaugos sistemas ir panašiai. Telekomunikacijų bendrovės „TeliaSonera“ duomenimis, šiemet prognozuojamas dviženklis tokio tipo paslaugų poreikio augimas, o 2020 metais šiomis technologijomis Šiaurės ir Baltijos šalyse bus pagrįsta net 100 milijono įrenginių veikla.

Išmaniojo namo sprendimą jau yra pradėjęs kurti ir naujoje laboratorijoje modernizuoti bei ištobulinti planuoja VU telekomunikacijų, fizikos ir elektronikos I magistrantūros kurso studentas, UAB „SMARTNFC“ vadovas Gediminas Žukauskas.

„Pasinaudodamas naujosios laboratorijos galimybėmis su kolegų pagalba tikiuosi savo kuriamą sprendimą ištobulinti ir pritaikyti išmaniesiems telefonams taip, kad būtų realizuotos visos įmanomos galimybės, o naudojimasis juo būtų paprastas ir įtraukiantis – tarsi žaidimas. Mano kuriamas sprendimas ne tik padės namuose valdyti visus procesus. Kartu tai bus ir virtualus patarėjas, vartotoją jam nesant namuose informuojantis apie vykstančius pasikeitimus – aplinkos sąlygas, saugumą, energijos suvartojimą, elektroninių įrenginių darbą. Tai padės laiku reaguoti ir pasirūpinti savo saugumu, komfortabilumu“, – apie begimstantį sprendimą pasakoja G. Žukauskas.

Vilniaus universitete atidaryta pirmoji regione „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija ir Mobiliųjų programėlių verslui laboratorija

Mobiliųjų programėlių laboratorijų tinklas plečiasi

Šiandien VU atidaryta mobiliųjų programėlių verslui laboratorija – jau antroji šiame universitete ir penktoji apskritai. Pirmoji universiteto Matematikos ir informacijos fakultete atidaryta prieš pusantrų metų.

„Pirmosiose keturiose laboratorijose sėkmingai kuriamos vartotojams skirtos programėlės. Naujoji laboratorija unikali tuo, kad joje gims išskirtinai verslui skirti sprendimai – pastaruoju metu rinkoje itin jaučiamas jų poreikis. Remiantis analitikų prognozėmis, jau artimiausioje ateityje žmonės turės vis daugiau prietaisų su SIM kortelėmis, visi tie prietaisai „bendraus“ tarpusavyje. Kad šis bendravimas vyktų sklandžiai, reikia atitinkamų sprendimų. Taigi penktoji, verslo sprendimams skirta laboratorija yra natūrali visų Mobiliųjų programėlių laboratorijų ekosistemos tąsa“, – sako prie visų penkių laboratorijų įkūrimo prisidėjusios telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Visose penkiose laboratorijose, veikiančiose keturiose Lietuvos aukštosiose mokyklose, iš viso sukurta daugiau kaip šimtas darbo vietų, aprūpintų reikiama įranga. Mobiliųjų programėlių laboratorijų tinklą kuriančios bei plečiančios bendrovės „AppCamp“ vadovo Tomo Martūno teigimu, tokia darbo vietų ir įrangos gausa universitetų studentams be jokios abejonės padės įgyti praktinės patirties, kurią taip vertina jų būsimi darbdaviai.

„Du pagrindiniai dalykai, pritraukiantys studentus ir jaunus kūrėjus į mobiliųjų programėlių laboratorijas, yra patirtis, kurios jose galima pasisemti, ir bendradarbiavimas. Kai kurie jauni žmonės yra puikūs programuotojai, tačiau neturi konkrečios idėjos. Kiti – atvirkščiai: turi idėją, tačiau patys negali jos įgyvendinti. Mobiliųjų programėlių laboratorijose laukiame ir vienų, ir kitų – čia jie gali savo sumanymus ir sugebėjimus realizuoti kartu“, – teigia T. Martūnas.

Kitos trys Mobiliųjų programėlių laboratorijos veikia Kauno technologijos universitete, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje ir Vilniaus Gedimino technikos universitete.


Vilniaus universitetas



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama