Elektronika.lt
 2024 m. spalio 9 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 9 d. 11:20
„Portathon 2024“ sprendimai – alternatyviai energijai įdarbinti uostuose ir jūriniame sektoriuje
Spalio 9 d. 08:26
BMW pristatė laukiamiausią sezono motociklą „BMW R 1300 GS Adventure“
Spalio 8 d. 20:20
Kam elektromobiliui gali reikėti vidaus degimo variklio?
Spalio 8 d. 17:45
Superkompiuteris – galingas įrenginys, galintis pasitarnauti ir moksle, ir kine
Spalio 8 d. 14:29
Ličio jonų baterijos tarp mūsų: kaip saugiai prižiūrėti namuose turimus prietaisus?
Spalio 8 d. 11:38
Kodėl elektromobiliai dažniau patenka į avarijas? (1)
Spalio 8 d. 08:35
„iOS 18“ pasiūlė ne tik lietuvių kalbą, bet ir daugiau įvairių naujovių
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Paskelbti Švedijos verslo apdovanojimų 2012 nugalėtojai

Publikuota: 2012-09-21 17:15
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Ketvirtadienį Vilniuje paskelbti Švedijos verslo apdovanojimų 2012 laimėtojai. Iškilmingoje ceremonijoje pagerbta darniai besivystanti įmonė, metų socialinės atsakomybės iniciatyva, jaunieji metų verslininkai ir bendrovė, savo gaminiais garsinanti Lietuvą pasaulyje.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Ketvirtadienį Vilniuje paskelbti Švedijos verslo apdovanojimų 2012 laimėtojai. Iškilmingoje ceremonijoje pagerbta darniai besivystanti įmonė, metų socialinės atsakomybės iniciatyva, jaunieji metų verslininkai ir bendrovė, savo gaminiais garsinanti Lietuvą pasaulyje.

Nominacijos „Už tvarią plėtrą“ laureate tapo bendrovė „Baldai Jums“. Įmonė apdovanota už ilgametę veiklą, nuoseklų augimą, aplinkai draugiškų technologijų diegimą ir įvairiapusius socialinius projektus.

„Baldai Jums“ yra įdiegusi pilną gamybinį ciklą, prasidedantį rąstų pirkimu ir pasibaigiantį supakuotais baldais. Pagrindinė įmonės veikla – eksportas. 97 proc. savo produkcijos „Baldai Jums“ eksportuoja į Vokietiją, Angliją, Austriją, Nyderlandus, JAV, Skandinavijos šalis ir Japoniją. Bendrovė 18 metų gamina baldus Švedijos baldų koncernui IKEA.

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ pripažintas įmonės „Servico“ projektas „Žalias biuras“. Įmonė apdovanota už inovatyvų aplinkosauginį švietimą, aktyvų įmonių įtraukimą į projektą ir apčiuopiamus rezultatus.

Projektas „Žalias biuras“ – tai ekologinė edukacinė iniciatyva, kurios tikslas – mažinti energijos vartojimą ir švaistymą, mažinti eksploatacines biurų išlaidas, kurti žaliojo biuro koncepciją, saugoti ir tausoti aplinką bei kt.

Paskelbti Švedijos verslo apdovanojimų 2012 nugalėtojai

„Socialinė įmonių atsakomybė yra pagrindiniai žodžiai, apibūdinantys Švedijos ir kitų Skandinavijos šalių verslo kultūrą. Tikiuosi, kad ji tampa vis labiau neatskiriama ir Lietuvos verslo bei visuomenės dalis, – prieš įteikdamas apdovanojimą nugalėtojui kalbėjo prezidentas Valdas Adamkus. – Sėkmingas verslas yra socialiai atsakingas.“ „Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteko broliams Augustinui, Kristijonui ir Dominykui Vizbarams už įkvepiantį inovacijų pritaikymą versle, pasaulines ambicijas ir tarptautinės patirties panaudojimą Lietuvoje.

2011 metais broliai Vizbarai įkūrė aukštųjų technologijų įmonę „Brolis Semiconductors“, užsiimančią puslaidininkių technologijomis elektronikos ir optoelektronikos srityse. Broliai specializuojasi ilgabangiuose puslaidininkiniuose lazeriuose bei molekulinio pluoštelio epitaksijoje.

„Metų verslo IQ“ nugalėtoja už Lietuvos vardo garsinimą užsienyje tapo įmonė „Ekspla“. Pagrindiniai „Eksplos“ produktai yra pažangūs lazeriai, lazerinės sistemos ir jų komponentai. Bendrovė užima daugiau kaip pusę pasaulinės mokslinių pikosekundinių lazerių rinkos, vienintelė pasaulyje gamina SFG spektrometrus, skirtus medžiagų paviršiams tirti.

„Ekspla“ eksportuoja 94 proc. produkcijos į daugiau kaip keturiasdešimt pasaulio šalių. Tarp įmonės klientų yra garsiausių pasaulio universitetų, Japonijos „Hitachi“ ir „Mitsubishi“ tyrimų centrai, IBM, NASA, JAV karinio laivyno ir JAV karinių oro pajėgų tyrimų centrai, CERN, Rezerfordo tyrimų laboratorija, Japonijos ir Izraelio branduolinių tyrimų centrai. „Eksploje“ yra sukuriama daugiau nei 70 proc. parduodamų lazerių vertės.

Kreipdamasi į susirinkusiuosius prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad Švedijos verslo apdovanojimai – viena iš nedaugelio ceremonijų, kur plodami laureatams didžiuojamės ir patys savimi, nes šie apdovanojimai liudija atsakingo, inovatyvaus ir socialiai orientuoto verslo augimą Lietuvoje.

„Švedijos verslo apdovanojimai – tai ne tik socialinę atsakomybę ir inovacijų kultūrą mūsų valstybėje skatinantis renginys, bet ir puikus dviejų šalių bičiulystės įrodymas. Energetinio saugumo sektorius geriausiai iliustruoja, kad Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas yra grįstas ne žodžiais, o darbais. Mes jungiamės prie Skandinavijos elektros tinklų ir dar labiau stipriname abipusę partnerystę“, – sakė šalies vadovė.

Į apdovanojimus šiais metais iš viso pretendavo 52 įmonės ir asmenys. Iš jų Nominacijos komiteto nariai, tarp kurių – komiteto garbės pirmininkas prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys profesorius Vladas Algirdas Bumelis, „Tūkstantmečio Odisėjos“ organizatorius ir vyriausiasis mecenatas, agentūros „TBWA Vilnius“ vadovas Raimundas Daubaras, TEO LT generalinis direktorius Arūnas Šikšta ir VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas atrinko finalistus.

Apdovanojimų finalistais „Metų socialinės atsakomybės iniciatyvos“ nominacijoje tapo bendrovės „Mantinga“, „Saerimner“ ir „Servico“. Nominacijos „Už tvarią plėtrą“ finalistėmis įvardintos įmonės „Baldai Jums“, „Saerimner“ ir „Staticus“. Į „Jaunojo metų verslininko“ nominaciją pretendavo Augustinas, Kristijonas ir Dominykas Vizbarai – „Brolis Semiconductors“, Petras Budvytis – „Ąžuolo baldai“ ir „Practica Capital“ partneris Mantas Mikuckas.

„Metų verslo IQ“ apdovanojimo finalistėmis paskelbtos bendrovės „Amilina“, „Ekspla“, „Pixelmator Team“, „Staticus“ ir „Viltechmeda“.

Susipažinęs su finalistų veikla ir pasiekimais, laureatus rinko Sprendimų komitetas, kurį sudarė Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin, Švedijos prekybos tarybos vadovas Baltijos šalims Mantas Zalatorius, „Swedbank“ valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Antanas Danys, „Omnitel“ komunikacijos vadovė Indrė Dudonienė, Švedijos instituto projektų vadovė Åsa Bjering, žurnalo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius ir „Baxter Lithuania“ verslo padalinio vadovė trims Baltijos šalims bei „Lietuvos energijos“ valdybos narė Sonata Matulevičienė.

„Metų verslo IQ“ nugalėtoją rinko internetinio tinklalapio www.iq.lt skaitytojai. Švedijos verslo apdovanojimai Lietuvoje organizuojami septintus metus. Renginio organizatoriai – Švedijos prekybos taryba, Švedijos ambasada Lietuvoje, „Swedbank“ ir „TeliaSonera“.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama