Elektronika.lt
 2024 m. spalio 7 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
Spalio 7 d. 14:50
Nykstantis internetas grasina sunaikinti mūsų istoriją: kas daroma dėl jo išsaugojimo?
Spalio 7 d. 12:37
Prie Kauno – galingiausia Baltijos šalyse saulės elektrinė virš elektromobilių įkrovimo parko su 40 įkrovimo taškų
Spalio 7 d. 10:26
Dirbtinis intelektas pamokose – anksti įgytas skaitmeninis raštingumas užtikrins sėkmę ateityje (2)
Spalio 7 d. 08:30
Penki automatinių sandėliavimo sistemų privalumai verslui: kodėl verta investuoti?
Spalio 6 d. 18:32
„Fintech“ bendrovės – finansų sektoriaus transformacijos priešakyje
Spalio 6 d. 14:20
Moksleiviams – galimybė pasimatuoti verslininko rolę: Lietuvos mokyklose startavo antroji skaitmeninio verslumo programa
Spalio 6 d. 10:42
Lietuviai veržiasi į priekį dvigubų technologijų sektoriuje – lazerinių sprendimų poveikis lyginamas su šviesolaidžio interneto revoliucija
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Septynios kylančios interneto žvaigždės

Publikuota: 2012-02-11 07:16
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Verslas.in
Inf. šaltinis: Verslas.in

Verslo informacijos portalas „BusinessInsider“ atrinko dešimt technologijų srityje dirbančių žmonių, kuriems 2011-ieji metai buvo labai sėkmingi ir kurie 2012-uosius pradėjo su trenksmu. Kai kurie iš jų plėtoja labai inovatyvias idėjas ir tikisi šiais metais savo rinkoje sukelti revoliuciją. Kiti šiais metais planuoja pradėti kotiruoti viešoje akcijų biržoje.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Septynios kylančios interneto žvaigždėsVerslo informacijos portalas „BusinessInsider“ atrinko dešimt technologijų srityje dirbančių žmonių, kuriems 2011-ieji metai buvo labai sėkmingi ir kurie 2012-uosius pradėjo su trenksmu.

Kai kurie iš jų plėtoja labai inovatyvias idėjas ir tikisi šiais metais savo rinkoje sukelti revoliuciją. Kiti šiais metais planuoja pradėti kotiruoti viešoje akcijų biržoje (angl. IPO).

Trumpai tariant, pateikiame septynių asmenybių sąrašą, apie kurių veiklą šiais metais žiniasklaida rašys ne kartą.

Benas Milna, bendrovės „Dwolla“ įkūrėjas

Bendrovė „Dwolla“ yra alternatyvus mokėjimų tinklas kreditinėms kortelėms. Jos įkūrėjui Benui Milna (Ben Milne) dar tik 28-eri metai. Šios iniciatyvos jis ėmėsi būdamas nepatenkintas didžiuliais kreditinių kortelių mokesčiais.

Dar prieš įkuriant „Dwolla“, Benas užsiėmė elektronine komercija. Jis teigia, kad per metus prarasdavo maždaug 55 tūkst. dolerių, kuriuos tekdavo atiduoti „Visa“ ir „MasterCard“ bendrovėms – dėl to jautėsi apiplėštas.

Šiuo metu jo internetinės parduotuvės visiškai nutraukė galimybę atsiskaityti kreditinėmis kortelėmis. „Dwolla“ susisiekia tiesiogiai su banko sąskaitomis, o pervesti pinigus labai paprasta – tereikia įrašyti el. paštą bei vardą žmogaus, kurį turi pasiekti pinigai.

Jūs galite siųsti kiek tik norite pinigų, tačiau jei siųsite daugiau nei 10 dolerių bus nuskaičiuoti vos 25 centai. Tuo tarpu naudojantis „PayPal“ ar kreditine kortele, atskaitoma pinigų suma skaičiuojama nuo pinigų sumos, kuri pervedama.

Benu Milna susidomėjo daugybė investuotojų. Iki šiol į „Dwolla“ investuota vos 1,3 mln. dolerių, tačiau sklinda gandai, kad bus investuoti dar maždaug 10 mln. dolerių. Dėmesį rodo ir vartotojai – per dieną persiunčiama pinigų už 1 mln. dolerių.

Benas Silbermanas, Polas Skara, Evanas Šarpas, bendrovės „Pinterest“ įkūrėjai

„Dar neteko matyti tokio spartaus augimo nuo „Facebook“ ankstyvųjų dienų“, – prisipažino investuotojas Džekas Džordanas (Jeff Jordan) kalbėdamas apie nuotraukų dalinimosi platformą „Pinterest“. Pats Džekas į bendrovę 2011-ųjų metų spalį investavo 27 mln. dolerių.

Bendrovė įkurta 2010-iais metais, o jau patyrė augimą geometrine progresija. „Jei 2006-ieji buvo „Facebook“ metai, 2007-ieji „Twitter“ metai, tai 2012-ieji neabejotinai bus „Pinterest“ metai“, – teigia žurnalistas, Nikolas Karlsonas (Nicholas Carlson).

Vos per vieną savaitę svetainėje apsilankė 11 mln. unikalių vartotojų. Kalbama, kad per mėnesį šis portalas sugeneruoja daugiau nei 1 mlrd. paspaudimų.

Zakas Simsas ir Rajanas Bubinskis, bendrovės „Codecademy“ įkūrėjai

Bičiuliai nuo mokyklos laikų, Zakas Simsas (Zach Sims) ir Rajanas Bubinskis (Ryan Bubinski), nusprendė sukurti inovatyvią mokymosi platformą.

Viskas prasidėjo tada, kai Zaką, norintį išmokti „JavaScript“ kalbos, apėmė neviltis. Tada bičiuliai atsiminė garsaus Silicio investuotojo Polo Grehemo (Paul Graham) žodžius, jog visuomet reikia kurti tai, ką patys norėtumėte naudoti“.

Šie vaikinai dar visai neseniai įžengė į trečią dešimtį, o tai yra jų pirmasis verslas. Iš viso pritraukta 2,5 mln. dolerių, o jų produktu naudojasi daugiau nei 1 mln. vartotojų. Net Niujorko meras Maiklas Blumbergas savo „Twitter“ profilyje pasižadėjo per 2012-uosius išmokti programavimo „Codecademy“ svetainėje.

Deivas Morinas, bendrovės „Path“ įkūrėjas

Deivas Morinas (Dave Morin) buvo vienas pirmųjų „Facebook“ darbuotojų, tačiau ją paliko po kurio laiko norėdamas pradėti savo verslą. Taip startavo socialinis dienoraštis „Path“.

Praėjus vos mėnesiui nuo starto, Deivas gavo pasiūlymą iš „Google“ parduoti šią bendrovę už 100 mln. dolerių. Tai būtų užtikrinęs jam sotų visą likusį gyvenimą. Pasiūlymo Deivas atsisakė.

Tiesa, po kurio laiko „Path“ ištiko nemenka krizė – programėlės parsisiuntimai ėmė smukti. Tačiau 2011-ųjų metų lapkritį pasirodė atnaujinta versija. Produktas atgimė.

Iki šiol programėlę atsisiuntė daugiau nei 2 mln. vartotojų. Per pastarąjį mėnesį „Path“ naudojosi daugiau žmonių nei per visus praeitus metus. Jeigu taip ir toliau, „Path“ šiais metais taps viena svarbiausių bendrovių Silicyje.

Kevinas ir Džiulija Hartzai, bendrovės „Eventbrite“ įkūrėjai

Nors „Eventbrite“ startas nebuvo itin sėkmingas, pastarieji metai bendrovei buvo įspūdingi. Projektas tapo tarptautinis. Bendras iki šiol parduotų bilietų skaičius greitai pasieks 50 mln. skaičių.

Ironija, tačiau būtent tiek praeitų metų pabaigoje projektas pritraukė iš rizikos kapitalo fondų – 50 mln. dolerių. Visai neseniai buvo pristatyta bilietų pardavinėjimo programėlė „iPad“ planšetiniams kompiuteriams.

Vienas iš bendrovės įkūrėjų, Kevinas Hartzas (Kevin Hartz) užsiminė, jog šių metų pabaigoje bendrovė ketina kotiruoti viešojoje akcijų biržoje (angl. IPO), „jei ir toliau viršysim užsibrėžtus tikslus“.

Kevinas Rouzas, bendrovės „Oink“ įkūrėjas

Labiausiai Kevinas Rouzas (Kevin Rose) žinomas dėl socialinio įrankio „Digg“. Tačiau šiuo metu jo prioritetų sąraše yra bendrovė „Milk“, į kurią jau investuoti 1,5 mln. dolerių. Investuotojams buvo pasakyta, kad „išbandysime keletą didelių idėjų – vienos galbūt suveiks, kitos gal ne“.

Viena iš tų idėjų yra aplikacija išmaniesiems telefonams „Oink“, kuri leidžia žmonėms įvertinti produktus, esančius parduotuvėse, pvz. mėsainį restorane, o ne patį restoraną.

Per pirmąją savaitę aplikaciją parsisiuntė 100 tūkst. žmonių. Nors tokių produktų sukuriama kiekvieną savaitę, Kevino Rouzo pavardė nuteikia optimistiškai. Šiais metais „Milk“ turėtų būti lūžis.

Sara Leisi, bendrovės „PandoDaily“ įkūrėja

Šių metų pradžioje garsaus tinklaraščio „TechCrunch“ redaktorė Sara Leisi (Sarah Lacy) paskelbė paliekanti bendrovę ir įkurianti savo tinklaraštį – „PandoDaily“. Prie jos prisijungė dar keletas ankstesnių „TechCrunch“ žurnalistų, kaip Maiklas Aringtonas (Michael Arrington) ar Polas Karas (Paul Carr).

Projektas skiriasi nuo anksčiau aprašytų tuo, kad tai – žiniasklaidos projektas. Tačiau atskirti jį nuo Silicio slėnio būtų sunku, nes būtent „TechCrunch“ buvo patikimiausias įvykių Silicyje šaltinis.

Atrodo, jog investuotojų gausa ir žinomumas taip pat rodo „PandoDaily“ būsiant rimtu projektu. Į tinklaraštį jau investavo Markas Andresenas (Marc Andreessen), Pyteris Tielas (Peter Thiel), „SV Angel“, „Lerer Ventures“, „Accel Partners“ rizikos fondai.


Verslas.in



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama