Elektronika.lt
 2024 m. spalio 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 4 d. 17:13
Fizikai aptiko naujo tipo gama spindulių blyksnį
Spalio 4 d. 14:48
„Sony“ plečia „LinkBuds“ asortimentą: „LinkBuds Fit“, „LinkBuds Open“ belaidėmis ausinėmis ir „LinkBuds Speaker“ garsiakalbiu
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
Spalio 3 d. 20:25
Vien nuolaidų per „Juodąjį penktadienį“ nebeužtenka: el. prekybininkai vis dažniau atsigręžia į daugiakanalę rinkodarą
Spalio 3 d. 17:32
Lietuvio sukurta programėlė „+370“ nemokamai atnaujins Jūsų telefono adresatus vieno mygtuko paspaudimu
Spalio 3 d. 14:38
Skaitmeniniai ženkliukai: iš JAV – į pasaulinę švietimo inovacijų ir verslo praktiką
Spalio 3 d. 11:31
„Garmin“ pristato „Lily 2 Active“ – mažus, stilingus išmaniuosius laikrodžius su integruotu GPS
Spalio 3 d. 08:28
Naujas tyrimas atskleidžia: 86 proc. vartotojų nepaiso maršrutizatoriaus saugumo
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Finale varžysis 8 „Antrojo kosmoso amžiaus“ buitiniai prietaisai

Publikuota: 2010-08-10 07:09
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Tarptautinis koncepcinių buitinių prietaisų konkursas „Electrolux Design Lab“ paskelbė 8 geriausius koncepcinių buitinių prietaisų projektus, kurie dėl pirmosios vietos varžysis finaliniame renginyje rugsėjo 23 d. vyksiančiame Londone.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Tarptautinis koncepcinių buitinių prietaisų konkursas „Electrolux Design Lab“ paskelbė 8 geriausius koncepcinių buitinių prietaisų projektus, kurie dėl pirmosios vietos varžysis finaliniame renginyje rugsėjo 23 d. vyksiančiame Londone.

Skirtingai nuo praėjusių metų, kuomet finale varžėsi Vilniaus dailės akademijos bakalaurės Tomos Brundzaitės indaplovė „Bifoliate“, šiemet tarp aštuonių geriausiųjų nepateko nei vienas iš 22 Lietuvos studentų pateiktų projektų.

Šių metų konkursui, kurio tema „Antrasis kosmoso amžius“, buvo pateikta per 1300 projektų iš 17 skirtingų pasaulio šalių – trečdaliu daugiau nei praėjusiais metais.

„Electrolux Design Lab 2010“ dalyviai siūlė prietaisų idėjas, kaip žmonės gamins ir laikys maistą, skalbs drabužius, plaus indus savo namuose 2050-aisiais, kuomet, kaip prognozuojama, 74 proc. gyventojų gyvens miestuose, o jų gyvenamoji erdvė sumažės beveik perpus.

Pusfinalio vertas virtuvių koncepcijas šiemet sukūrė net du studentai.

Amerikietis Mathew Gilbride konkursui pristatė modulinę ant sienos tvirtinamą sistemą „Elements“ kuri siūlo lanksčius virimo, šaldymo, oro kondicionavimo, apšvietimo ir aplinkos dizaino variantus, panaudojant nedaug erdvės. Prietaisas naudoja energiją, kuri nuotoliniu būdu gaunama iš sienoje įmontuoto „powermat“ įrenginio, be to, papildomai jos gauna iš saulės baterijų. Įvairūs skyriai ir paviršiai kontaktuoja tarp savęs naudodami protingą bevielį tinklą, be to, gali būti individualiai komponuojami, priklausomai nuo vartotojų poreikių.

Modulinė virtuvė

Tuo tarpu australas Daniel Dobrogorsky paisiūlė „The Kitchen Hideaway“ – virtualios realybės koncepciją, kuri leidžia daugiabučio gyventojams jausti, jog jie virtuvėje gamina maistą, kai tuo tarpu jų mintys būtų perduodamos robotams, kurie visam pastatui skirtame maisto ruošimo ceche, remdamiesi šalmą dėvinčiojo smegenų impulsais, pagamintų įsivaizduojamą patiekalą. Faktiškai, specialus šalmas pakeičia realios virtuvės įrangos poreikį ir leidžia sutaupyti erdvės. Be to, sutaupomas laikas apsipirkimui, nes maisto produktai į cechą pristatomi centralizuotai.

„The Kitchen Hideaway“

Tarp 8 šių metų pusfinalininkų pateko ir du koncepciniai šaldytuvai.

Ruso Yuriy Dmitrijevo sukurtas keturis kartus mažesnis nei įprastas šaldytuvas „Biorobotas“ liuminescencijos pagalba atšaldo biopolimerinį gelį. Vietoj lentynų naudojamas nelipnus, bekvapis gelis įsiurbia produktus, taip sukurdamas jiems atskirą erdvę ir kartu garantuodamas lengvą išėmimą. Atsisakius durų, lentynų ir motoro, jis 90 proc. erdvės skiriama esminei funkcijai, be to, visi produktai išsaugo savo kvapą ir yra laikomi jiems optimalioje temperatūroje. Šaldytuvas gali būti pritaikytas įvairioms patalpoms: pasirenkant iš įvairių matmenų, jis montuojamas ir vertikaliai, ir horizontaliai.

Biorobotas

Tuo tarpu prancūzui Nicolas Hubert išorinio šaldytuvo idėją padiktavo du metai, praleisti Kinijoje, kurios šiaurinėje dalyje maistas žiemą laikomas balkonuose, taip taupant vietą ir energiją. Šis šaldytuvas yra tvirtinamas ant išorinės gyvenamųjų pastatų sienos ir išnaudoja žemą lauko temperatūrą. Jai pakilus, saulės baterijos generuoja energiją, reikalingą palaikyti žemą temperatūrą. Ši koncepcija atspindi „Electrolux“ vertybes – paprastas dizainas ir švarios linijos, pastelinės spalvos ir ramus apšvietimas leidžia darniai integruoti prietaisą į šiuolaikinę urbanistinę aplinką.

Išorinis šaldytuvas

Iranietis Ahi Andy Mohsen į pusfinalį pateko su mobilia indaplove „Eco“, kuri kartu yra ir komposto gamybos prietaisas, naudojantis ultragarsą jonizuojant maistą ir paverčiant jį į panaudojamas atliekas. Ši koncepcija aktuali didėjančiam skaičiui namų ūkių, kuriuose gyvena vienas žmogus, ir atitinka dvejopas prognozes: pirma, ateities maistas bus pateikiamas kapsulėse, taip sumažinant jo paruošimo vartoti prietaisus; antra, bus sutrumpinamas iki šiol įprastiems buities darbams skiriamas laikas. Ekovalytuvas yra kartu ir žalias, ir taupantis vietą.

Mobili indaplovė „Eco“

Indas Peter Alwin konkurso komisiją sudomino mikroindukciniu kaitintuvu „Sraigė“. Tai kompaktiškas mobilus kaitinantis elementas, paremtas magnetine indukcija. „Sraigė“ prilimpa tiesiai prie puodo, keptuvės, puodelio ar kitos talpos ir kaitina jo turinį. Ji nereikalauja tiek vietos kaip įprastos viryklės, kaitlentės ar mikrobanginės, be to, gali būti naudojama bet kurioje vietoje. Didelio tankio cukraus kristalų baterija generuoja energiją, kuri įkaitina spiralę, sukuriančią magnetinę indukciją. Į prietaisą integruoti sensoriai identifikuoja kaitinamo maisto tipą ir automatiškai parenka tinkamą laiką ir temperatūrą. Procesą leidžia stebėti lytėjimui jautrus ekranas su vartotojo sąsaja.

Mikroindukcinis kaitintuvas „Sraigė“

Kompaktiško drabužių valymo srities pusfinalininkas kinas Lichen Guo mano, jog ateities gyventojams labiausiai praverstų išmontuojama skalbiamoji mašina, viename prietaise apjungianti skalbimo prietaisą ir skalbinių krepšį. Kapsulė su nešvariais drabužiais yra montuojama ant sienoje įtvirtinto motoro („energijos kaiščio“), kuris užima labai mažai vietos. Jis taip pat generuoja garus, užtikrinančius efektyvų valymą.

Išmontuojama skalbiamoji mašina

Tuo tarpu švedas Michael Edenius pasiūlė valančią drabužinę, kuri skenuoja drabužius, aptikdama nešvarumus ir valymui naudoja molekulinę technologiją, kuri pašalina ir purvą, ir kvapus. Koncepcija padaro nebereikalingą skalbinių krepšį, skalbimo mašiną bei džiovyklę ir taupo vietą, be to, nenaudoja vandens.

Valanti drabužinė

Visus šiuos prietaisus galima pamatyti specialiai sukurtoje vizualizacijoje, o finalui „Electrolux“ pagamins visų šių prietaisų prototipus.


Electrolux



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama