Elektronika.lt
 2024 m. spalio 6 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 6 d. 10:42
Lietuviai veržiasi į priekį dvigubų technologijų sektoriuje – lazerinių sprendimų poveikis lyginamas su šviesolaidžio interneto revoliucija
Spalio 5 d. 18:23
Įmonės „nulaužiamos“ per žmones: kaip darbuotojus paversti svarbiausiu ginklu prieš kibernetines atakas?
Spalio 5 d. 14:11
Socialiniai tinklai ir naudotojų privatumas – du tarpusavyje nesuderinami dalykai?
Spalio 5 d. 10:28
Svarbu dirbantiems iš namų: 5 patarimai, padėsiantys sumažinti elektros sąskaitas
Spalio 4 d. 20:26
Baltijos regione pradėtos didžiausio žemyninėje Europoje baterijų parko statybos
Spalio 4 d. 17:13
Fizikai aptiko naujo tipo gama spindulių blyksnį
Spalio 4 d. 14:48
„Sony“ plečia „LinkBuds“ asortimentą: „LinkBuds Fit“, „LinkBuds Open“ belaidėmis ausinėmis ir „LinkBuds Speaker“ garsiakalbiu
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Klonuota įranga įsiviešpatauja ir automobilių servisuose

Publikuota: 2019-04-26 16:16
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Mėgėjams
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Lietuvoje automobilių parkas sparčiai atsinaujina, todėl diagnostikos įranga yra naudojama beveik kiekviename servise. Prietaisų paklausa sparčiai didėja, rinkoje atsiranda daug klonuotos ir piratinės įrangos pardavėjų. Kaip ir kiekvienoje srityje, daugiausiai yra klonuojami populiariausi diagnostikos įrangos prekiniai ženklai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Automobilių pramonė vystosi sparčiais žingsniais į priekį ir įdiegiamų inovacijų kiekviename automobilių modelyje sparčiai daugėja. Kiekvienos automobilių markės gamintojai taip stipriai konkuruoja rinkoje tarpusavyje, jog vartotojams sunku skirti tiek laiko, jog sužinoti kiekvieną dieną paskelbiamas naujienas. Norint užimti kiek įmanoma daugiau rinkos, gamintojai naujuose modeliuose atnaujina tam tikras sistemas arba įdiegia naujas, tai gali būti saugumo, komforto, variklio ir dar daugybė kitų elektronikos sistemų.

Klonuota įranga įsiviešpatauja ir automobilių servisuose

Mechanikai, kurie taip pat stengiasi, jog galėtų aptarnauti kiekvieną klientą ir nelikti už nugaros konkurentams, domisi visomis automobilių pramonės naujienomis. Būtent jiems reikės tuos automobilius remontuoti, todėl turi žengti koja kojon su visomis rinkos inovacijomis.

Automobiliai ir kitos transporto priemonės sparčiai techniškai tobulėja, todėl mechanikams, norint atlikti naujuose automobiliuose remonto darbus, jie turi turėti vis aukštesnės kokybės įrangą. Kadangi naujuose automobiliuose vis daugėja elektronikos, gedimus padeda surasti specialūs transporto priemonėms skirti diagnostikos prietaisai.

Jau kelis dešimtmečius automobiliuose yra įmontuojami specialūs kompiuteriai. Kompiuteriuose esanti programinė įranga kontroliuoja visą automobilio darbą. Nuo paprasčiausio turbinos veikimo iki greičių dėžės darbo ar net kuro purkštukų veikimo intensyvumo. Todėl natūralu, jog serviso mechanikams dirbant be tokių prietaisų, iškiltų daugybė problemų randant gedimus.

Diagnostikos įrangos veikimo principas nėra sudėtingas. Prietaisas yra prijungiamas prie automobilio kompiuterio ir yra nuskaitomi gedimai. Taip pat galima atlikti ir kitus įvairius darbus, kaip pavyzdžiui, atlikti programavimo darbus.

Kadangi Lietuvoje automobilių parkas sparčiai atsinaujina, todėl diagnostikos įranga yra naudojama beveik kiekviename servise. Prietaisų paklausa sparčiai didėja, rinkoje atsiranda daug klonuotos ir piratinės įrangos pardavėjų. Kaip ir kiekvienoje srityje, daugiausiai yra klonuojami populiariausi diagnostikos įrangos prekiniai ženklai. Visi mes žinome tokius garsius pasaulinius prekinius ženklus, kaip pavyzdžiui, „Coca-Cola“, „Adidas“, „Mc Donald‘s“ ir kitus, kurie taip pat yra klonuojami, kaip ir kiti garsūs savo srities lyderiai. Būtent kompiuterinės diagnostikos įrangos srityje dažnai yra klonuojami tokie prekiniai ženklai, kaip „Launch“, „Abrites“, „Autel“ ir kiti.

Klonai lengvai įeina į rinką

Klonuoti prekiniai ženklai lengvai įeina į rinką, kadangi klonuojami yra logotipai, atspalviai, prekių išvaizda ir viskas kas susiję. Taip daroma dėl to, nes būtent taip prekiniai ženklai yra įsimenami, tad lengviau tampa parduoti tokią klonuotą diagnostikos įrangą.

Tačiau klonuota įranga yra visiškai skirtinga nuo originalios diagnostikos įrangos. Panaši yra tik prekės išvaizda, tačiau programinė įranga prietaisuose gerokai skiriasi nuo originalios. Todėl įsigyjus tokį prietaisą, problemų dirbant su skirtingais automobilių modeliais ankščiau ar vėliau tikrai iškils.

Būtent pastarieji „Launch“, „Abrites“, „Autel“ automobilių diagnostikos įrangos prekiniai ženklai yra puikiai atpažįstami tarp automobilių kompiuterinės diagnostikos specialistų. Tai puikūs prietaisai ir tą gali patvirtinti kiekvienas profesionalas, kuris šių prekinių ženklų prietaisus naudoja kiekvieną dieną. Tačiau šių prekinių ženklų vardą nenoromis stengiasi sugadinti klonuotos įrangos pardavėjai.

Žinoma, rinkoje yra ir dar daugiau klonuotos diagnostikos įrangos, tačiau būtent šių gamintojų įranga yra klonuojama labiausiai. Kadangi patys prietaisai labiausiai išsiskiria visoje rinkoje ir yra jos lyderiai. Šių prietaisų programinė įranga pasižymi funkcionalumu, pažangumu, inovacijomis, o kas svarbiausia – prietaisų gamintojai žengia koja kojon su automobilių gamintojais. Bet kaip ir minėjome, šiais bruožais pasižymi tik originali diagnostikos įranga.

Gamintojai investuoja didžiulius pinigus į mokslinius tyrimus, prietaisų bandymus ir tobulinimus, todėl vartotojas įsigyja tokį prietaisą, kuris atitinka aukščiausius lūkesčius. O kas svarbiausia, automobilio savininkui yra suteikiama kokybiška kompiuterinės diagnostikos paslauga.

Kokybiškai paslaugai tik originali įranga

Būtent aukščiausios kokybės paslaugos suteikimas ir turėtų būti pagrindinis kriterijus pirkti tokią įrangą. Tačiau serviso mechanikai kartais lieka nusivylę šių gamintojų įrangą. Teigia, kad prietaisai stringa ir yra itin lėti, neįmanoma atlikti kai kuriems automobiliams diagnostikos, prietaisas turi mažai funkcijų, pagamintas iš nekokybiškų medžiagų. Net neįtardami, kad įsigijo bei dirba su klonuota diagnostikos įranga, kuri neprilygsta originaliems prekiniams ženklams.

Naudojantis tokiais prietaisais pirkėjai lieka apgauti. Kadangi pirko prietaisą su iškeltais kriterijais ir lūkesčiais, tačiau galutinis produktas to visiškai neatitinka. O kas yra blogiausia, visiems mums, automobilių savininkams, yra atliekama nekokybiška kompiuterinė diagnostika.

Turbūt nerastume keliuose eksploatuojamo automobilio, prie kurio nors kartą nebūtų buvę prijungto automobilių diagnostikos prietaiso. Nebent automobilis yra visiškai naujas, nesenai įsigytas iš salono. Visi automobiliai patiria gedimus, todėl tikrai didžiajai daliai gedimų diagnozavimui yra panaudojami tokie prietaisai.

Kai automobiliui atliekama kompiuterinė diagnostika su originalia diagnostikos įranga, galima tikėtis tik aukščiausių rezultatų. Tačiau būtent klonuotos diagnostikos įrangos naudojimas gali sukelti daugiau žalos, nei naudos. Kartais klonuota programinė įranga tokiuose prietaisuose gali sukelti nepataisomos žalos pačio automobilio elektronikoje.

Rizikuojama mūsų visų sveikata

Tačiau didžiausia problema yra ta, kad tokie automobiliai savininkams ir aplinkiniams nežinant yra eksploatuojami gatvėse ir užmiesčio keliuose. Minėti automobiliuose sumontuoti kompiuteriai kontruoliuoja daug sistemų, tuo tarpu ir visas gamintojų sumontuotas elektronines saugumo sistemas. Kaip pavyzdžiui, visiems puikiai žinomos stabdžių antiblokavimo sistema (ABS), elektroninė stabilumo kontrolė (ESP), aktyvi kruizo kontrolė (ACC) ir dar daugybė kitų. Būtent visas šitas ir dar daug kitų kontroliuoja automobilių kompiuteriai.

Todėl tikrai nesinorėtų, kad su tokiomis sistemomis, kurios užtikrina saugų eismą keliuose bei mūsų pačių ir aplinkinių saugumą, būtų dirbama nepilnai funkcionuojančia klonuota diagnostikos įranga. Visų mūsų sveikata tikrai turėtų būti svarbiau, nei sutaupyti keli šimtai eurų įsigyjant pigesnę klonuotą diagnostikos įrangą.

Kadangi transporto priemonių parkas Lietuvoje sparčiai auga, todėl tikrai tai verčia visus sunerimti. Visi mes norime jausti saugumą važiuojant į darbą, vežant vaikus į darželius, keliaujant atostogų ar tiesiog važiuojant į parduotuvę.Ypač, jog yra tikimybė, kad rizikuojame mums patiems nežinant.

Reikia tikėtis, jog servise dirbantys mechanikai stengsis dirbti tik su originalia diagnostikos įranga. Kadangi ji yra pilnai funkcionuojanti ir gali atlikti kokybišką kompiuterinę diagnostiką nepadarant žalos. Juolab, kad kainos skirtumas nėra toks didelis, jog verta būtų rizikuoti sveikata.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama