Elektronika.lt
 2024 m. spalio 7 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 7 d. 20:19
Wi-Fi 7 – ateities belaidis internetas
Spalio 7 d. 18:24
Galvojate, kad elektriniai automobiliai atsirado tik dabar? Jūs labai stipriai klystate
Spalio 7 d. 16:41
„Philips“ pristato naują verslo monitorių linijos papildymą: naujasis modelis pasiūlys viską, ko gali prireikti
Spalio 7 d. 14:50
Nykstantis internetas grasina sunaikinti mūsų istoriją: kas daroma dėl jo išsaugojimo?
Spalio 7 d. 12:37
Prie Kauno – galingiausia Baltijos šalyse saulės elektrinė virš elektromobilių įkrovimo parko su 40 įkrovimo taškų
Spalio 7 d. 10:26
Dirbtinis intelektas pamokose – anksti įgytas skaitmeninis raštingumas užtikrins sėkmę ateityje (2)
Spalio 7 d. 08:30
Penki automatinių sandėliavimo sistemų privalumai verslui: kodėl verta investuoti?
Spalio 6 d. 18:32
„Fintech“ bendrovės – finansų sektoriaus transformacijos priešakyje
Spalio 6 d. 14:20
Moksleiviams – galimybė pasimatuoti verslininko rolę: Lietuvos mokyklose startavo antroji skaitmeninio verslumo programa
Spalio 6 d. 10:42
Lietuviai veržiasi į priekį dvigubų technologijų sektoriuje – lazerinių sprendimų poveikis lyginamas su šviesolaidžio interneto revoliucija
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

IFA 2018: „Samsung“ vis tvirčiau žengia į daiktų interneto ir dirbtinio intelekto sritis

Publikuota: 2018-08-31 21:01
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Berlyne vykstančioje technologijų parodoje IFA 2018 „Samsung“ pristatė produktus ir paslaugas, kurios neabejotinai pakeis mūsų kasdienybę ir atvers naujas galimybes veikti tarpusavyje sąveikaujantiems įrenginiams. Technologijų milžinė pademonstravo, kaip veikia dirbtiniu intelektu ir daiktų interneto sistemos sprendimais paremtos technologijos.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Berlyne vykstančioje technologijų parodoje IFA 2018 „Samsung“ pristatė produktus ir paslaugas, kurios neabejotinai pakeis mūsų kasdienybę ir atvers naujas galimybes veikti tarpusavyje sąveikaujantiems įrenginiams. Technologijų milžinė pademonstravo, kaip veikia dirbtiniu intelektu ir daiktų interneto sistemos (IoT) sprendimais paremtos technologijos, kurios vartotojų gyvenimą daro patogesnį, padeda lengviau susitvarkyti su kasdienėmis užduotimis bei suteikia saugumo jausmą.

IFA 2018: „Samsung“ vis tvirčiau žengia į daiktų interneto ir dirbtinio intelekto sritis

„Mūsų kompanija vis daugiau dėmesio skiria produktams, paremtiems dirbtiniu intelektu ir veikiantiems susietoje daiktų interneto sistemoje. Mūsų nauji įrenginiai – televizoriai, ekranai, garso ir buitinė technika bei, žinoma, mobilieji įrenginiai – lengvai sąveikauja tarpusavyje, taip suteikdami daugiau galimybių vartotojams. Stengiamės formuoti naują tarpusavyje sąveikaujančių įrenginių erą, kuri praturtintų, palengvintų vartotojų kasdienybę bei suteiktų jiems daugiau pramogų“, – sako Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Dirbtinis intelektas ir 5G ryšys – ranka pasiekiama realybė

„Samsung“ per pastaruosius kelerius mėnesius paskelbė investuosiantys kelis milijardus dolerių dirbtinio intelekto ir 5G ryšio technologijų plėtojimui. Milžiniškos investicijos bus skirtos siekiant užtikrinti tolimesnę pažangą techninės ir programinės įrangos, kitų paslaugų vystymui. Bendrovė tikisi, kad apie tūkstantis žymių dirbtinio intelekto srities ekspertų iki 2020 m. dirbs visame pasaulyje įrengtose laboratorijose, įskaitant neseniai atidarytoje Kembridže, Didžiojoje Britanijoje. Pasak bendrovės atstovų, čia bus toliau tobulinamas į vartotojus orientuotas nuolat besimokantis ir kasdienį gyvenimą lengvinantis bei keičiantis dirbtinis intelektas.

Pažangi tinklų infrastruktūra yra būtina sąlyga naudojantis į vieną daiktų interneto sistemą sujungtais prietaisais, todėl „Samsung“ ir toliau nustato 5G mobilaus ryšio standartus. Bendrovė tikisi, kad jau šiemet JAV vartotojams pristatys pirmąjį pasaulyje mobilųjį 5 G namų internetą.

Dar geresnė vaizdo kokybė su 8K raiška

Kompanija dar kartą įrodė, kad ir toliau kelia aukščiausius standartus vaizdo ekranams. Parodos IFA 2018 metu ji pristatė naują „Q900R QLED 8K“ televizorių su 8K raiškos dirbtiniu intelektu „AI Upscaling“. Naujieji televizoriai yra keturių skirtingų įstrižainių (65, 75, 82 ir 85 colių) ir turi keletą 8K raiškos patobulinimų, įskaitant „Real 8K“ rezoliuciją, „Q HDR 8K“ ir „Quantum“ technologijos 8K raiškos procesorių. Viskas sukurta ir pritaikyta taip, kad vartotojai galėtų mėgautis kokybišku 8K raiškos vaizdu.

„Real 8K“ raiškos rezoliucija užtikrina 4000 nitų vaizdo ryškumą, o „Q HDR 8K“ pasižymi „HDR10+“ technologija, užtikrinančia didesnį vaizdo ryškumą ir leidžiančia visą vaizdo turinį matyti taip, kaip tikrovėje. Dirbtinio intelekto technologija „AI Upscaling“ sukurta siekiant pagerinti vaizdo ir garso kokybę. Ši dirbtinio intelekto technologija į 8K raišką lengvai konvertuoja bet kokio tipo turinį iš bet kokio šaltinio.

„Samsung“ technologijų parodoje pristatė modulinį televizorių „The Wall“ su savireguliuojančiu „Micro-LED“ ekranu skirtu pramoniniam naudojimui ir verslo įmonėms bei naują 49 colių įstrižainės „The Frame“ televizorių su „Easy Discovery“ funkcija, suteikiančia prieigą prie įvairių fotografijų ir kitų meno kurinių, kurie galerijos režime televizorių paverčia tarsi paveikslu su rėmeliu. Dabar vartotojui siūloma rinktis iš daugiau nei 850 meno kūrinių, kurie eksponuojami Berlyno valstybiniame, Londono „Viktorijos ir Alberto“ bei modernaus meno „Tate“ muziejuose.

Garso kokybė televizoriuose ir toliau išlieka vienu iš pagrindinių prioritetų: parodoje bendradarbiaujant kartu su „Harmon Kardon“ pristatyti nauji aukštos klasės „HW-N950“ ir „HW-N850“ garsiakalbiai, palaikantys „Dolby Atmos“ ir „DTS:X“ technologijas.

Buitinės technikos inovacijos

Berlyne pristatyta ir nauja „Samsung“ buitinė technika, sukurta siekiant palengvinti žmonių kasdienybę ir spręsti buityje iškylančias problemas. Kaip ir kituose bendrovės produktuose, taip ir buitinės technikos įrenginiai tobulinami pasitelkiant dirbtinį intelektą ir Daiktų interneto sistemą.

Išmaniajame šaldytvuve „Family Hub“ integruoti pažangiausi sprendimai: asmeninis balso asistentas „Bixby“ ir vartotojo balsą atpažįstantis „Voice ID“ suteiks konkretų asmenį dominančią informaciją, o į vieną išmaniųjų daiktų aplinką susietus įrenginius galima valdyti šaldytuvo korpuse integruotu liečiamu ekranu. Šaldytuve integruota programėlė „Meal Planner“ pasiūlys patiekalų receptus pagal šeimos valgymo įpročius.

Visus aukščiausius maisto gaminimo standartus atitinkanti orkaitė „Dual Cook Flex“ turi lanksčių durų ir dvigubo kepimo funkcijas, o įrenginyje esantis kepimo gidas vartotojams pateikia rekomendacijas, kokį kepimo režimą rinktis geriausia. Skalbimo mašina „Quick Drive“ taupo vartotojų laiką ir sutrumpina įprastą skalbimą dvigubai, nepakenkiant skalbimo kokybei. Be to, skalbyklėje integruota dirbtiniu intelektu paremta „Q-rator“ sistema yra tarsi asmeninis asistentas, kuris, dėka skalbimo laiko planavimo funkcijos, pagal savo poreikius leidžia vartotojui nustatyti skalbimo ciklo pradžią ir pabaigą.

Naujos kartos nešiojamieji įrenginiai

Technologijų parodoje „Samsung“ taip pat pristatė šiuo metu rinkoje patį galingiausią išmanųjį telefoną „Galaxy Note9“. Rugpjūčio pradžioje Niujorke pristatytą flagmaną Lietuvoje galima įsigyti su 128 GB talpos vidine atmintimi, tačiau į jį galima papildomai įdėti ir 512 GB Micro SD atminties kortelę. Naujasis „Galaxy“ turi didžiausią šios serijos telefonuose iki šiol įdiegta 4,000 mAh talpos bateriją, kuri neleis išmaniajam išsikrauti net jei visą dieną kalbėsite, rašysite žinutes ar žaisite žaidimus, o išmani kamera kiekvieną kartą vartotojui padės įamžinti geriausią kadrą. Patobulintas rašiklis „S Pen“ nuo šiol atlieka dar daugiau funkcijų – prisijungus per „Bluetooth“ ryšį, nuotoliniu būdu juo galima valdyti kamerą ar prezentacijas net esant 10 m atstumu nuo įrenginio.

„Samsung Dex“ leidžia išmanųjį, sujungiant patogiais HDMI adapteriais, prijungti prie monitoriaus arba kito ekrano, taip paverčiant telefoną savarankišku arba laisvai funkcionuojančiu antru ekranu. Šis sprendimas vartotojui išmaniuoju leidžia naudotis kaip kompiuteriu. Naujausias flagmanas siūlo ne tik maksimalų našumą, tačiau dėka telefone esančios „Samsung Knox“ saugumo platformos apsaugo visus duomenis esančius išmaniajame.

Technologijų parodos IFA 2018 lankytojai taip pat gali artimiau susipažinti su nauju išmaniuoju laikrodžiu „Galaxy Watch“, kuris savo dizainu nesiskiria nuo tradicinių laikrodžių, tačiau viduje turi visas svarbiausias išmaniąsias technologijas. Naujasis įrenginys turi iki 80 valandų veikiančią bateriją, kuri leidžia prietaisą krauti daug rečiau. „Galaxy Watch“ pasižymi papildomomis streso ir miego stebėsenos funkcijomis, širdies ritmo matuokliu ir jau paruoštais kvėpavimo pratimais.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama