Ilgos valandos praleistos virtuvėje, kilogramai persijotų miltų, tūkstančiai iškeptų sausainių ir milijonai išbandytų receptų – pažįstate žmogų, kuris dievina gaminti ir virtuvėje jaučiasi kaip žuvis vandenyje? Varle.lt buitinės technikos specialistai parengė patarimus, kurie galbūt padės rasti idėją, ką padovanoti užkietėjusiam ar pradedančiajam virtuvės šefui arba pasirūpinti patiems, kad švenčių patiekalai būtų pagaminti greičiau, skaniau ir sveikiau. Smulki buitinė technika – tai didelė pagalba. Ir visai nesvarbu, kokie Jūsų santykiai su virtuve.
1. Didelis gali daugiau – daugiafunkcinis virtuvinis kombainas
Smulkina, kapoja, trina, plaka, pjausto griežinėliais, kubeliais, spaudžia sultis ir net minko tešlą – daugiafunkcinis virtuvinis kombainas moka daug dalykų ir gali praversti net ir patyrusiam virtuvės šefui. Žinoma, toks įrenginys užima nemažai vietos virtuvėje, tačiau toks vienas virtuvinis kombainas gali pakeisti kelis kitus įrenginius.
2. Susmulkins, suplaks, sutrins ir sumaišys – trintuvas ir maišytuvas
Skanūs kokteiliai ir smučiai, tirštos sriubos, gardūs padažai ir šokoladiniai putėsiai – visa tai padės greitai pagaminti plakiklis. Jeigu nenorite, kad toks daiktas užimtų daug vietos virtuvėje, rinkitės rankinį plakiklį. Be virtuvės dydžio taip pat labai svarbu tai, kam ketinsite jį naudoti. Kokteiliams ir sriuboms tinkamesnis variantas – maišytuvas su ąsočiu. Rinkdamiesi trintuvą ar maišytuvą atkreipkite dėmesį į galingumą, kokiomis funkcijomis pasižymi. Trintuvo atveju atkreipkite dėmesį į pagrindinį antgalį. Metalinis yra kur kas patvaresnis ir be problemų susitvarkys su kietais riešutais ir ledukais.
3. Pagamins Tau viską, net jogurtą – daugiafunkcinis puodas
Daugiafunkciškumas – svarbi buitinės technikos savybė, ypač kai kalba eina apie smulkią buitinę techniką. Šventiniai barščiai su grybais, pyragas, avižinė košė ar naminis jogurtas – visa tai leis pagaminti toks pagalbininkas kaip daugiafunkcinis puodas. Temperatūros palaikymo funkcijos dėka nebūtina stovėti prie viryklės ir stebėti šildomą maistą. Daugiafunkcinis puodas ypač praverčia namuose, kur yra vaikų, nes leidžia sutaupyti nemažai laiko.
4. Gaminimas garuose su garų puodu
Gaminimas garuose yra vienas sveikiausių maisto paruošimo būdų. Ką manote apie šventišką karpį, pagamintą nauju būdu – panaudojant garų puodą? Gaminimas garuose leidžia išvengti riebalų naudojimo ir padeda išsaugoti visas vertingas maistines medžiagas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad viename tokiame įrenginyje galima pagaminti pilnus pietus, pavyzdžiui, žuvį su bulvėmis ir daržovėmis. Tereikia įpilti vandens, viską sudėti atinkamų lygių padėkluose, įjungti laikmatį ir eiti rūpintis svarbesniais ar malonesniais dalykais.
5. Džiovintų vaisių rojus su vaisių ir grybų džiovintuvu
Nemėgstate džiovintų vaisių mišinių, kur karaliauja tik viena rūšis, pavyzdžiui, obuoliai? O gal svajojate apie džiovintus apelsinus, bet sunkiai juos randate prekyboje? Su vaisių ir grybų džiovintuvų vaisius, grybus, vaistažoles ir daržoves išdžiovinsite greitai ir garantuotai be konservantų. Renkantis tokį įrenginį atkreipkite dėmesį į padėklų aukščio reguliavimo galimybę, nes ji pravers tuo atveju jei norėsite džiovinti didelį kiekį vaisių, daržovių ar grybų. Galvojate, ką galima dar padaryti su grybų džiovintuvu? Paruoškite gardžius ir sveikus užkandžius ir kompotą visai šeimai. Bananų ar burokėlių traškučiai, obuolių kompotas ar citrusinių vaisių užkandžiai? Su tokiu įrenginiu viskas priklauso tik nuo jūsų norų ir fantazijos.