Elektronika.lt
 2024 m. spalio 11 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Kaip pasirinkti geriausią saulės įkroviklį?

Publikuota: 2016-11-29 15:05
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Energyshop
Inf. šaltinis: Energyshop

Šių dienų išvykų entuziastai labai skiriasi nuo 90 dešimtmečio alpinistų, žygeivių, medžiotojų, žvejų ir t. t. Netgi 10 metų yra pakankamas laiko tarpas šnekant apie revoliucinę technologijų pažangą. Šiandien daugelis keliautojų seka savo maršrutus išmaniuosiuose telefonuose, atsisakydami brangios GPS įrangos ir naudodamiesi programėle už 15 eurų.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Kaip pasirinkti geriausią saulės įkroviklį?
Saulės įkroviklis / Energyshop.lt nuotr.

Šių dienų išvykų entuziastai labai skiriasi nuo 90 dešimtmečio alpinistų, žygeivių, medžiotojų, žvejų ir t. t. Netgi 10 metų yra pakankamas laiko tarpas šnekant apie revoliucinę technologijų pažangą. Šiandien daugelis keliautojų seka savo maršrutus išmaniuosiuose telefonuose, atsisakydami brangios GPS įrangos ir naudodamiesi programėle už 15 eurų.

Vienintelis minusas, palyginti su kišeniniais GPS imtuvais, mobilieji telefonai jiems nusileidžia palydoviniu tikslumu ir baterijos tarnavimo trukme. Kitais atžvilgiais šios programėlės yra pakankamai įspūdingos. Tačiau dėl šiuo metu esančio didelio saulės įkroviklių pasirinkimo, greitas baterijos išeikvojimas neturėtų būti problema (nebent Jūsų regione trumpai šviečia saulė). Saulės įkroviklių pasirinkimas yra nuo įmantrių ir brangių iki kišeninio dydžio ir už prieinamą kainą. Kai kurie iš jų yra mobiliojo telefono dydžio ar netgi mažesni.

Nesame tikri, kiek šis straipsnis patiks GPS imtuvų gamintojams, tačiau jis padės Jums geriau orientuotis sparčiai besiplečiančiame saulės įkroviklių technologiniame pasaulyje.

Amperai, įtampa ir vatai

Tam kad geriau suprastumėte skelbiamus saulės įkroviklių parametrus ir būtumėte tikri, kad jie atitinka Jūsų poreikius, reiktų žinoti jų techninius terminus. Geras būdas mąstyti apie elektros dydžius yra susieti juos su vandentiekiu. Apie įtampą (matuojamą voltais) galvokite kaip apie vandens slėgį, apie srovę (amperai) kaip apie vandens srautą, apie varžą (omai) kaip apie vamzdžio dydį.

Dabar truputis matematikos: srovė (A) yra lygi įtampai (galvokite apie vandens slėgį) padalintai iš varžos (arba vamzdžio dydžio).

O vatai yra elektros galios dydis, kuris gaunamas įtampą padauginus iš srovės (galvokite kaip slėgis padaugintas iš vandens srauto).

Vatai ir amperai yra pagrindiniai dydžiai, kuriuos reikia žinoti ir suprasti (bent jau apytikriai) renkantis saulės įkroviklį. Dar kartą, tai yra srovė (A) ir elektros galia (W).

Galingumas

Keturių ar penkių vatų (4–5 W) saulės įkroviklis yra tinkamas smulkiems prietaisams, kaip tarkim, MP3 grotuvas ar paprastas mobilusis telefonas. Tačiau daug išmaniųjų telefonų, tokių kaip „iPhone“ (ypač paskutiniai modeliai) energijos apetitas yra didelis – ne daug atsilieka nuo „iPad“ ar planšetinio kompiuterio. Tad tam jog būtumėte tikri, kad įkrausite daugumą išmaniųjų telefonų, Jums reikės bent 7 W saulės įkroviklio.

Jei norite pradėti krauti galingus prietaisus, sakykim, tą patį „iPad“ ar kelis įrenginius iš karto, tuomet reikalai tampa labiau komplikuoti (ir brangesni). Kitaip tariant, Jums reikės bent 15 W saulės įkroviklio. Jei norite pradėti krauti nešiojamus kompiuterius, tam beveik neabejotinai reikės baterijos ir inverterio (tai įrenginys (keitiklis), kuris DC įtampą (nuolatinė srovė) konvertuoja į AC įtampą (kintamoji srovė)). O jei norite krauti kintamos srovės (AC) prietaisus, tuomet jau būtinai turite turėti visą komplektą – bent 25 W saulės įkroviklį, bateriją ir inverterį (keitiklį iš DC į AC). Tačiau nėra paprasta padaryti, kad šie trys komponentai veiktų gerai kartu. Geriausia tuomet yra įsigyti visą komplektą kartu.

Būkite atsargūs pirkdami mažesnio galingumo saulės įkroviklius. Galbūt jo pakaks krauti pasirinktą įrenginį, tačiau galiausiai liksite nusivylę ilgu įkrovimo laiku. Bandymai rodo, kad kraunant mobiliuosius telefonus su 4–6 W įkrovikliais, tai kartais užima 3–6 valandas, kuomet su galingesniu įkrovikliu tą padaryti galima būtų per 1–2 valandas. Su galingų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuteriu atėjimu į rinką, padidėjo ir siūlomų saulės įkroviklių galia, kuri dažnai yra apie 15 W. Tačiau daug gamintojų galios klausimą sprendžia integruodami baterijas į saulės įkroviklius (paneles) arba pridėdami jas į saulės įkroviklio rinkinį. Šios baterijos gali kaupti energiją iš saulės elemento gerokai mažesniu srautu (1 A vietoj 2 A, kurių reikia krauti „iPad“ įrenginiui). Ir vienas, ir kitas variantas nėra blogas. Pirmu atveju sumokėsite daugiau (yra išimčių!), bet įrenginius įkrausite greičiau. Antru atveju sumokėsite mažiau, tačiau pirma turėsite energija pripildyti bateriją, o tik po to įkrauti norimą įrenginį.

Srovės rodiklis

Įsitikinkite, kad įkroviklio srovės galia atitinka įrenginio, kuriam skirtas minėtas įkroviklis, srovės galiai. Sakykime, 2,1 A USB jungtis įkraus „iPad“ įrenginį kur kas efektyviau nei 1,3 A USB jungtis).

Kai kurie gamintojai deklaruoja kiekvienos atskirai jungties maksimalią galią, o tuo tarpu kiti, bendrą visų USB jungčių galią. Tokiu būdu sujungę dviejų ar trijų jungčių galią amperais, jie stengiasi parodyti didesnį bendrą skaičių ir taip padaryti įspūdį pirkėjui. Tai reiškia, kad bendrai srovės galiai esant 2,1 A ir prijungus prie tokio įkroviklio 2 įrenginius, šie pasidalins šį skaičių į dvi dalis (2,1 A / 2). Kiti nors ir deklaruoja maksimalią 2,1 A galią, tačiau jie turi omenyje, kad viena USB jungtis kraus įrenginius 2,1 A greičiu, o kita 1 A. Ir tai darys vienu metu kraunant 2 prietaisus. Tad prieš pirkdami bet kurį įkroviklį, atidžiai perskaitykite jo aprašymą.

Svarbi aplinkybė yra tai, kiek laiko tikitės mėgautis saule. O dar svarbiau, kiek realiai valandų galėsite skirti krauti prietaisams su saulės įkrovikliu. Reikia atsižvelgti į tai, kurioje vietovėje ketiname būti, kokiu metų laiku. Problemų neiškils jei ketinate keliauti ar laiką leisti saulėtame regione. Tam pakaks pakankamai nedidelio ir tuo pačiu lengvo (kas yra aktualu keliaujant pėsčiomis) saulės įkroviklio. Tačiau priešingu atveju jums derėtų pasirūpinti galingu įkrovikliu, pasižyminčiu greitu krovimu ir pakankamu vatų skaičiumi, kas leis savo funkciją atlikti ir esant debesuotumui.

Dar į vieną klausimą reikės atsakyti norint pasirinkti saulės įkroviklio rūšį – išorinę bateriją su integruotu saulės elementu, išlankstomą saulės panelę ir prie jos esančią bateriją ar tiesiog saulės panelę. Baterijos su integruotu saulės elementu yra tinkamos trumpoms, savaitgalio išvykoms. Jų saulės elementas yra nedidelis, tad ir negalingas. Dėl šios priežasties jis nesugeneruos tiek elektros energijos, kiek, tarkim, išnaudoja standartinis mobilusis telefonas. Tad iš esmės pasikliauti galėsite tik ta energijos dalimi, kurią “patalpinote” namie, kraudami iš elektros lizdo.

Šnekant apie kitus du variantus (saulės panelė su ir be baterijos), tai jau yra kita lyga. Šie įrenginiai, skirti ilgoms ir tolimoms kelionėms, situacijoms, kuomet ilgą laiką susiduriama su elektros trūkumu. Ir taip, papildoma baterija tikrai nepamaišytų. Juk nepasirinksi, kada šviesti saulei. Ir ši baterija nebūtinai turi būti komplekte su saulės įkrovikliu (panele). Puikiai tiks bet kokia įsigyta išorinė baterija.

Saulės įkroviklių (panelių) tipai

Kaip pasirinkti geriausią saulės įkroviklį?
VIGS saulės elementas / Appropedia.org nuotr.

VIGS

Šio tipo laksčios plokštės pagamintos iš VIGS plonasluoksnių elementų (VIGS reiškia, varis, indis, galis ir selenidas). VIGS yra pigesnis pasirinkimas gamintojams. O taip pat ir lengvesnis savo svoriu. Tačiau nusileidžia patikimumu storesniems monokristaliniams elementams. Ir tai yra akivaizdus minusas naudojant įkroviklį lauko sąlygomis. Daugiausia dėl lankstaus audinio, plastiko ar kitos medžiagos VIGS plokštės laikui bėgant linkę skilti į mažesnes plokšteles bei nusidėvėti greičiau nei įkrovikliai iš kitų medžiagų.

Monokristaliniai

VIGS plokštės yra lengvesnės ir lankstesnės nei seniau naudojamos monokristalinės. Tačiau savo ruožtu tradicinės standžios monokristalinės panelės yra tvirtesnės ir patikimesnės.

Kol nebuvo atrastos sulankstomos panelės, griežtų formų monokristalinės plokštės neatrodė geras pasirinkimas kelionėms, nes buvo neitin patogios savo dydžiu. Tačiau dabar, kuomet gaminamos įvairių formų ir dydžių išlankstomos panelės, šis skirtumas su VIGS tapo nereikšmingas.

Taip pat, VIGS saulės panelės yra mažiau efektyvios už tokias pat monokristalines, išskyrus atvejus, kuomet įkrovimo sąlygos yra pakankamai prastos (sakykim, debesuota). Pastebėta, kad tada VIGS plokštės prilygsta monokristalinėms ar net šiek tiek veikia efektyviau.

Polikristaliniai

Polikristalinės plokštės turi melsvą atspalvį, o monokristalinės yra labiau juodos. Efektyvumo skirtumai tarp abiejų rūšių plokščių yra pastebimi nebent atidesniam vartotojui. Jos abi yra pagamintos iš silicio kristalų. Tačiau kaip sufleruoja pavadinimas, monokristaliniai elementai yra pagaminti iš vieno kristalo liejinio, o polikristaliniai – iš kelių. Monokristalinės panelės, būdamos „grynesnės“, yra efektyvesnės (22 %) už polikristalines (18 %). Taip yra, nes naudojant vieną ląstelę, monokristalinis silicis leidžia elektronams laisviau judėti, todėl mažiau energijos prarandama ir taip sukuriamas didesnis efektyvumas.

Smulkiems vartotojams monokristaliniai įkrovikliai yra labai tinkami. Jie yra brangesni, tačiau verti tos kainos, nes naudojant juos trumpu laikotarpiu (tarkim, 1–2 valandas), jie veikia efektyviai. Stambūs saulės panelių naudotojai (namams, elektrinėms) dažniau rinksis polikristalinius elementus vien ekonomiškumo pagrindais. Tai šiuo metu atsispindi ir rinkoje, kur dauguma turistinių saulės įkroviklių yra gaminama iš monokristalinių elementų, taip nuošalyje paliekant mažiau patvarias VIGS ir mažiau efektyvias polikristalines plokštes.

Saulės įkrovikliai prieš išorines baterijas

Kaip pasirinkti geriausią saulės įkroviklį?
Saulės baterija „Powermonkey“ / Energyshop.lt nuotr.

Daugeliu atveju išorinė baterija, kurią galite įsikrauti namie, o taip pat iš saulės (saulės baterijos atveju), yra geresnis pasirinkimas. Telefono dydžio išorinė baterija gali pilnai įkrauti mobilųjį telefoną netgi 4–6 kartus, priklausomai nuo jos talpos. O taip pat joje talpinama energija galima pasinaudoti bet kada esant reikalui (ne tik tuo metu, kai šviečia saulė). Ženklus privalumas ir tai, kad išorinės baterijos yra pigesnės, lengvesnės ir užima mažiau vietos nei saulės įkrovikliai.

Jei ketinate būti be elektros šaltinio 4–5 dienas ar ilgiau, tuomet saulės įkroviklis gali pasitarnauti labiau nei išorinė baterija. Tačiau daugeliui savaitgalio išvykų turėtų pakakti ir išorinės baterijos. Žinoma, geriausia turėti juos abu. Tai yra, suderinti saulės panelę su išorine baterija, kas šiuo metu turistinių saulės įkroviklių rinkoje yra itin populiaru.

Kokį galutinį sprendimą priimti, priklauso nuo prietaisų, kuriuos norite įkrauti, ir laiko, kurį praleisite be elektros.

Svarbios įkroviklių aplinkybės

Jungtys

Visi įkrovikliai turi USB jungtis. O dažniausiai tik jas ir turi. Ir to pakanka norint įkrauti mobiliuosius telefonus, planšetinius kompiuterius ir kitą smulkią techniką. Tačiau ne visiems prietaisams USB jungties pakaks. Sakykime, yra vaizdo kamerų, kurios įprastai kraunamos su joms skirtais krovikliais iš 220 V tinklo. Todėl norint krauti iš saulės įkroviklio, joms papildomai reikės adapterio. Taip pat, daugelis minimų įkroviklių netiks 12 V prietaisams, pavyzdžiui, mašininiams dulkių siurbliams, elektriniams atsuktuvams ir t. t. Tačiau keliaujant tikriausiai retam jų prireikia.

Integruotos baterijos

Kai kurie saulės įkrovikliai turi į komplektą įtrauktas išorines baterijas. Jos reikalingos tam, kad per dieną sukauptą elektros energiją galima būtų panaudoti tamsiuoju metu. Tai praplečia įkroviklio efektyvumą.

Dar kiti saulės įkrovikliai turi integruotas baterijas. Kitaip jas pavadinti galima saulės baterijomis. Jos yra mobiliojo telefono dydžio bei turi nedidelį saulės elementą. Nors tai ir gali skambėti patraukliai, tačiau realybėje šis saulės elementas dėl savo mažo dydžio negali sugeneruoti pakankamai elektros energijos. Tam tiesiog reiktų labai daug laiko. Kaip pavyzdį, pateikti galima saulės bateriją, kurios talpa yra 8000 mAh, o saulės elemento galia – 1,5 W (populiariausias dydis tarp saulės baterijų). Kadangi per 1 valandą ji gali sugeneruoti maždaug 150 mAh, tad tam, kad ji pilnai įsikrautų, ji turėtų saulėje būti apie 50 valandų. Žinoma, vienam kitam skambučiui tos energijos pakaktų. Bet tai ir reiktų traktuoti, kaip papildomą energijos gavimo būdą.

Lengvas ir patogus naudojimasis

Įsigijęs bet kurią prekę, niekas nenori su ja „terliotis“. Ji turi veikti pateisindama mūsų lūkesčius. O kad lūkesčiai būtų pagrįsti, reikia žinoti tam tikrus niuansus. Ko galbūt nežino daugelis pirkėjų, kiekvienas geras saulės įkroviklis turi turėti taip vadinamą automatinio persikrovimo technologiją. Ji reikalinga tam, kad įkroviklis automatiškai vėl pradėtų krauti prijungtą prietaisą, po to kai dėl kažkokių priežasčių krovimas buvo sustojęs. Tarkim, užėję debesys, praėjęs šalia žmogus ir panašiai. Nors tai atrodo natūralu, tačiau rinkoje yra saulės įkroviklių, kurie neatnaujina krovimo, kol neišjungi ir vėl neįjungi prijungto krauti prietaiso. Todėl ieškokite produktų, kurie turi automatinio perkrovimo funkciją.

Atkreipkite dėmesį į kroviklio struktūrą, jungčių išdėstymą, ar nėra pernelyg daug adapterių ir antgalių. Pagalvokite kokie jūsų poreikiai ir ar išsirinktas įkroviklis juos atitinka. Jei jį naudosite dideliame karštyje, įsitikinkite, kad įkroviklis turi kišenėlę, į kurią galite įdėti kraunamą prietaisą ir taip jį apsaugoti nuo kaitrios saulės. O galbūt saulės įkroviklį naudosite šaltyje ir jums reikės ilgo USB laido, tam kad jį galėtumėte nusivesti iš lauko į palapinę. Viskas priklauso nuo jūsų poreikių.

Svoris

Jei nešiojamas saulės įkroviklis yra perkamas kelionėms pėsčiomis, žygiams ar ekspedicijoms, jo svoris tampa labai aktualus. Nors daugelis gamintojų pateikia visas prekės specifikacijas, tačiau vieni jų nurodo tik pačio įkroviklio svorį, kai tuo tarpu kiti – su visais priedais ir dėžute. Todėl reikia įsitikinti, kad lyginant produktus, tai darote teisingai. Jei kilo įtarimų, paieškokite analogiškos prekės kitose svetainėse, kur galbūt bus nurodytas kitas svoris, arba parašykite pardavėjui.

Daugeliu atveju VIGS saulės elementai svoriu pralenkia savo konkurentus. Tačiau šių įkroviklių trūkumai buvo aptarti aukščiau. Tad reikia nuspręsti, ar svoris yra pagrindinis pasirinkimo kriterijus.

Universalumas

Daugelis saulės įkroviklių ir baterijų turi vieną arba dvi USB jungtis. Dažnai net su skirtingu srovės stiprumu (2,1 A jungtis skirta planšetiniams kompiuteriams, 1 A – mobiliesiems telefonams). Ir to visiškai pakanka jei yra kraunami minėti išmanieji telefonai, planšetės, MP3/MP4 grotuvai, navigacijos ar kiti prietaisai su USB jungtimi. Tačiau jei norima įkrauti ką nors (pavyzdžiui, daugelį foto/vaizdo kamerų baterijų), kas kraunasi tik iš 220 V tinklo, vienintelis būdas įkrauti tai, naudoti inverterį (įtampos keitiklį). Toli gražu ne prie visų saulės įkroviklių jis yra pridedamas. Tačiau priklausomai nuo inverterio parametrų, jį įsigyti galite pakankamai nebrangiai. Tik reikia turėti omenyje, kad su šiuo prietaisu keičiant įtampą, dalis energijos yra prarandama. Dėl to sumažėja saulės įkroviklio efektyvumas.

Prie dalies saulės panelių yra pridedami segikliai ar žiedai, leidžiantys pritvirtinti kroviklius prie kuprinės, palapinės ar medžio. Dar kiti pasižymi galimybe prijungti juos prie kitų saulės įkroviklių, kas leidžia generuoti gerokai daugiau elektros energijos. Tokios ypatybės prideda krovikliams universalumo ir pridėtinės vertės.

Saulės įkroviklio vato kaina

Lengviausias būdas apskaičiuoti saulės įkroviklio vertę yra nustatyti 1 W kainą. Paimkime kroviklio kainą ir padalinkime ją iš vatų skaičiaus. Tarkim, jo kaina yra 100 Eur, o vatų skaičius – 15 W. Suapvalinę gauname 6,67 Eur už vatą. Tai yra gera kaina. Daugiau nei 10 Eur už 1 W būtų per didelė kaina. Nebent įkroviklis komplekte turėtų baterijas, inverterius ar kitus vertingus priedus.

Kaip pasirinkti geriausią saulės įkroviklį?
Saulės įkroviklis „RavPower“ / Energyshop.lt nuotr.

Ar verta pirkti saulės įkroviklį?

Saulės energija iš nešiojamo įkroviklio vis dar tebėra brangesnė už energija iš tinklo. Bet jei nėra priėjimo prie jokio kito elektros šaltinio, o energija yra gyvybiškai reikalinga, kelioninis saulės įkroviklis dažnai būna vienintelis pasirinkimas. Ir nors saulės įkrovikliai atrodo gana brangūs, reiktų atsižvelgti į tris faktorius, kuriuos dažnai pamirštame: 1) kainuoja tik pradinė investicija įsigyjant kroviklį, o vėliau elektros energija gaunama veltui, 2) kuomet tokiu būdu „gaminatės“ sau elektrą, jos nejučia sunaudojate mažiau (čia galioja pinigų dėsnis – kuo lengviau juos uždirbi, tuo lengviau išleidi) ir 3) „gaminti“ elektros energiją tokiu būdu yra smagu.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama