Elektronika.lt
 2024 m. spalio 11 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 10 d. 20:33
„Logitech“ pristatė POP piktogramų klavišus
Spalio 10 d. 18:23
Su savo balso klonu bandė išvilioti pinigų: įspėja, kad ateityje šia technologija gali pasinaudoti sukčiai
Spalio 10 d. 16:25
Veiklą pradėjo didžiausias Baltijos šalyse saulės energijos parkas
Spalio 10 d. 14:25
„Renault Emblème“ koncepcija verčia naują lapą automobilių istorijoje
Spalio 10 d. 12:18
Nuo motociklų iki NASA teleskopų ir juodųjų skylių: „Caltech“ profesorius Jonas Žmuidzinas apie Visatos principus
Spalio 10 d. 10:13
„Nivel System“: moderni matavimo įranga jūsų projektų sėkmei
Spalio 10 d. 08:11
Šilumos siurbliai: nauda ir privalumai
Spalio 9 d. 20:50
Lietuvių įrengta 375 kW saulės elektrinė aprūpins elektra pabėgėlių stovyklą Sakartvele
Spalio 9 d. 17:30
Iš tekstų į transliacijas ir „Snapchat“ vykdoma „TikTokizacija“: kas vyksta su dabartiniais socialiniais tinklais?
Spalio 9 d. 14:09
SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Išmaniosios orkaitės populiarumu vejasi įprastąsias

Publikuota: 2013-07-31 13:13
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: AG Trade, UAB

Buitinės technikos ekspertai vis dar ginčijasi, kokias orkaites galima vadinti išmaniosiomis, o kurių – dar ne, tačiau vienu klausimu sutaria vieningai – išmaniųjų (angl. smart) buitinių prietaisų Lietuvoje įsigyjama vis daugiau. Rinkos lyderių skaičiavimais, šiemet per pirmąjį pusmetį 12 % naujai įsigytų orkaičių gali būti priskiriamos išmaniųjų kategorijai, kartu su daugiafunkciniais modeliais jų pardavimas jau aplenkė įprastų orkaičių dalį ir siekia 55 %.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Buitinės technikos ekspertai vis dar ginčijasi, kokias orkaites galima vadinti išmaniosiomis, o kurių – dar ne, tačiau vienu klausimu sutaria vieningai – išmaniųjų (angl. smart) buitinių prietaisų Lietuvoje įsigyjama vis daugiau. Rinkos lyderių skaičiavimais, šiemet per pirmąjį pusmetį 12 % naujai įsigytų orkaičių gali būti priskiriamos išmaniųjų kategorijai, kartu su daugiafunkciniais modeliais jų pardavimas jau aplenkė įprastų orkaičių dalį ir siekia 55 %. 2010-iais išmaniąsias orkaites rinkosi tik 5 % pirkėjų, kartu su daugiafunkcinėmis – apie 40 %.

Išmaniųjų buitinių prietaisų rinkai pasauliniu mastu per artimiausius trejus metus taip pat prognozuojamas stabilus augimas – vidutinis metinis augimo koeficientas (angl. CAGR) 2012–2016 m. laikotarpiu turėtų siekti 11,9 %, rodo pirmaujančios pasaulyje technologijų rinkos tyrimų bendrovės „TechNavio“ duomenys.

Išmaniosios orkaitės populiarumu vejasi įprastąsias

„Vis dažniau įsigydami orkaitę žmonės renkasi ne patį paprasčiausią variantą, bet ieško protingo buities pagalbininko. Žinoma, išmaniosios orkaitės negali pasigirti tokiu populiarumo sprogimu, kokį pastaraisiais metais matome išmaniųjų televizorių ar telefonų segmentuose – jų vidutinis metinis augimo koeficientas siekia 20 % ir daugiau, tačiau tendencija – daugiau nei akivaizdi. Visiems suprantama, kad tris pagrindines funkcijas turinti orkaitė šiuo metu prilygsta telefonui, kuriuo galima tik skambinti ir siųsti trumpąsias žinutes, o ateitis priklauso daug išmanesniems namų įrenginiams“, – sako buitinės technikos ekspertas Eimundas Mačiulis, vieno didžiausių Lietuvoje buitinės technikos importuotojų bendrovės „AG Trade“ direktorius.

Pasak eksperto, išmaniosiomis gali būti laikomos orkaitės, ne tik turinčios daug skirtingų kepimo funkcijų, bet ir specialias gaminimo programas. Pavyzdžiui, Lietuvos rinkoje siūlomos išmaniosios „BEKO“ orkaitės su „InnovaChef“ technologija leidžia pasirinkti receptą iš saugomų orkaitės atmintyje, ekrane nurodo reikiamus ingredientus bei pateikia išsamias gaminimo instrukcijas. Vėliau pati orkaitė automatiškai parenka patiekalui tinkamiausią kepimo programą, lentynėlės aukštį, orkaitės temperatūrą bei kepimo trukmę. Receptus į orkaitės operacinę sistemą galima įkelti per USB jungtį. Beje, ten galima sukelti ir šeimos nuotraukas, kurias rodys tuo metu, kai negaminate.

„Išmanioji orkaitė turi ir gaminimo keliuose lygiuose programą, kuri leidžia kepti patiekalus keliose lentynėlėse vienu metu – vadinasi, tuo pačiu metu galima kepti kepsnį ir desertą. Taip pat programa leidžia atidėti kepimą vėlesniam laikui, kad patiekalas būtų iškepęs, kai iš mokyklos pareis vaikai ar grįšite vakarienės“, – išmaniųjų orkaičių pranašumus vardija buitinės technikos ekspertas.

Investuoja į patogumą ir ekonomiją

„Esu išbandžiusi daug įvairių orkaičių ir iš patirties galiu tvirtinti, kad orkaitės kokybė turi nemažai įtakos geram rezultatui – skaniai iškepusiam patiekalui. Tarkime, višta, kepta naudojant karštą orą, ne tik greičiau iškepa, neapdžiūsta, bet ir atrodo gražiau“, – sako Jurgita Vaskel, populiarėjančio kulinarijos tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ autorė.

Pasak maisto gaminimo entuziastės, dažnai ir daug gaminant namie aktuali ir buitinių prietaisų energijos suvartojimo klasė, nes elektra kasmet vis brangsta. Energetinis efektyvumas – vienas iš pagrindinių veiksnių, skatinančių ir pasaulinį išmaniųjų buitinių prietaisų rinkos augimą, rodo „TechNavio“ tyrimas. Kitas svarbus veiksnys – spartus buitinių prietaisų technologinis ir dizaino tobulėjimas.

„Tik kelias įprastas kepimo funkcijas turinti orkaitė netrukus taps morališkai pasenusia, kaip kad senieji telefonai. Tuo labiau, kad kainos skirtumas tarp modernesnių ir pačių paprasčiausių modelių tampa vis mažesnis. Pasaulyje ir Lietuvoje jau kelerius metus jaučiama buitinės elektronikos pigimo tendencija, vadinasi, modernią orkaitę šiandien galima įsigyti sąlyginai pigiau nei prieš kelerius metus“, – sako E. Mačiulis.

Pasak eksperto, orkaitė – ilgam laikui įsigyjamas buities prietaisas, todėl rinkdamiesi ją lietuviai ne vien atsižvelgia į kainą, tačiau vertina ir prietaiso funkcionalumą bei dizainą, nes investicija turi pasiteisinti. Pastaruoju metu ne prabangos, o būtinais orkaitės atributais tampa LCD ekranas, kuriame matomi visi orkaitės nustatymai, ypač laikmačio duomenys. Vis dažniau ieškoma orkaičių su pirolizės funkcija – savaiminiu orkaitės išsivalymu prie labai aukštos temperatūros (apie 500 laipsnių). Svarbu, kad būtų ventiliatorius, kuris paįvairina gaminimo funkcijas ir būdus.

„Dažnai teiraujamasi, kad orkaitės turėtų užraktą nuo vaikų. Svarbi ir orkaitės durelių struktūra – stiklo sluoksnių skaičius, jų vėsumas net ir pirolizės metu, valymo patogumas – ar išimami tik stiklai, ar visos durelės ir stiklai. Kai kuriuose modeliuose stiklas padengiamas oleofobine nanodanga, todėl jas valyti itin lengva, nereikia naudoti jokių koncentruotų cheminių valiklių. Dažnai ieškomi praktiniai patobulinimai – išsitraukiantys teleskopiniai bėgeliai ar įspaudžiamos rankenėlės“, – vardija E. Mačiulis.

Išmaniąsias „BEKO“ orkaites su „InnovaChef“ technologija Lietuvoje galima įsigyti nuo 2012 metų pabaigos – tai vienas naujausių išmaniųjų orkaičių modelių šalies rinkoje. Šios orkaitės yra pelniusios „Kitchen Innovation of the Year 2012“ apdovanojimą, kuris įteikiamas kasmetinėje tarptautinėje parodoje „Ambiente“, vykstančioje Frankfurte prie Maino, Vokietijoje, ir skiriamas toms virtuvėms inovacijoms, kurios išskirtinai gerai atliepia to meto žmonių poreikius ir palengvina kasdienę buitį.


IQ.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama