Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 29 d. 17:16
„Opel“ pristato stulbinantį naujos kartos „Grandland“ visureigį
Balandžio 29 d. 14:15
Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio
Balandžio 29 d. 11:48
„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui
Balandžio 29 d. 08:34
Verslas su įvairių Lietuvos universitetų mokslininkais kurs įnovatyvų įrankį nuotoliniam transporto stebėjimui
Balandžio 28 d. 17:53
Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami
Balandžio 28 d. 13:35
KTU mokslininkas Florian Rabitz: stiprinkime mokslinį bendradarbiavimą kosmose
Balandžio 28 d. 09:31
Internetiniai sukčiai aktyviausi tada, kai esame labiausiai pažeidžiami: ekspertas pataria, kaip nepasimesti
Balandžio 27 d. 17:27
„Mini“ pristatė pirmąjį elektrinį kompaktinį visureigį „Aceman“
Balandžio 27 d. 13:20
JAV suspindę Vilniaus licėjaus moksleiviai pristatė pačių sukonstruotą robotą
Balandžio 27 d. 09:20
Karantinas įkvėpė lietuvį sukurti žaidimą, kuriuo susidomėjo didžiausios žaidimų platformos
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?

Publikuota: 2024-04-13 11:46
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šiuolaikiniame, į mobilųjį ryšį orientuotame, pasaulyje daugybė programėlių prašo prieigos prie mūsų buvimo vietos duomenų. Jūsų lokacijos nustatymus yra itin svarbus naudojantis žemėlapių aplikacijomis, tačiau išlaikyti kontrolę – dar svarbiau.

Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Android“ išmaniųjų telefonų turėtojai dažnai susiduria su įvairiais saugumo iššūkiais, o kenkėjiškos programėlės gali padaryti didžiulę žalą. Tai gali ne tik paveikti jūsų įrenginio veikimą, tačiau taip galite netekti savo privačių duomenų.

Kai kurie yra susirūpinę ir dėl galimų šnipinėjimo atvejų, todėl vietovės nustatymo galimybė telefone yra labai jautri tema. Šiandien kviečiame detaliau pažvelgti į buvimo vietos nustatymo funkcionalumą jūsų išmaniajame telefone – kaip tai kontroliuoti, kokius privalumus tai suteikia ir kokie to trūkumai?

Vietovės nustatymas – kaip tai veikia ir kam tai reikalinga?

Jūsų buvimo vietos nustatymo leidimai leidžia įvairioms „Android“ programėlėms naudotis jūsų įrenginio GPS koordinatėmis arba apytiksliais vietovės duomenimis, kurie gaunama pasitelkiant „Wi-Fi“ ar mobiliojo ryšio tinklų duomenis.

Tokie duomenys yra itin svarbūs žemėlapių programėlėms, tokioms kaip „Google Maps“ ar „Waze“. Norint sėkmingai susidėlioti kelionės maršrutą - labai svarbu realiuoju laiku gauti buvimo vietos duomenis, kad būtų galima pateikti tikslias nuorodas ir eismo atnaujinimus.

Žinoma, tai reikalinga ir įvairioms transportavimo programėlėms – ar tai būtų maisto pristatymo aplikacija ar kažkokia kita, panašaus pobūdžio programa. Nesunku nuspėti, kad jūsų vietovės duomenis naudoja ir orų prognozių aplikacijos, kas leidžia pateikti tikslesnius duomenis, atsižvelgiant į jūsų lokaciją.

Vietovės nustatymai gali būti naudojami ir socialinių tinklų programėlių, tokių kaip „Facebook“. Pastaroji platforma leidžia žymėti savo buvimo vietą įrašuose, todėl naudotojai gali dalytis savo buvimo vieta su draugais ir sekėjais.

Tačiau neribotos prieigos prie buvimo vietos suteikimas kiekvienai programėlei kelia susirūpinimą dėl privatumo. Mažiau patikimos aplikacijos gali rinkti ir naudoti buvimo vietos duomenis tikslinei reklamai arba neleistinais tikslais.

Reguliariai peržiūrėdami ir tvarkydami programėlių buvimo vietos nustatymo leidimus, galite rasti pusiausvyrą tarp funkcionalumo ir privatumo.

Kokius privalumus suteikia vietovės prieigos nustatymų priežiūra ir koregavimas?

Norint neprarasti kontrolės savo įrenginyje – būtina atitinkama kontrolė. Pirmąsyk atsidarant programėlę, daugelis mūsų, tiesiog suteikia visus prašomus leidimus ir pernelyg į tai nesigilina. Tai gali būti gana didelė problema, nes galbūt mes suteikiama prieigą, kuri net nėra būtina.

Ribojant nereikalingų programėlių prieigą prie buvimo vietos – galite apsaugoti savo privatumą. Tokiu būdu yra užkertamas kelias aplikacijoms rinkti ir galimai piktnaudžiauti jūsų buvimo vietos duomenimis.

Niekam ne paslaptis, jog pametus išmanųjį telefoną – įjungta vietovės paslauga gali padėti greičiau surasti ir atgauti savo įrenginį. Tačiau suteikus nereikalingą prieigą prie buvimo vietos, neįgalioti asmenys gali stebėti jūsų judėjimą, kas kelia rimtų saugumo problemų.

Vietovės nustatymų peržiūrėjimas gali padėti ir sutaupyti šiek tiek papildomos baterijos energijos. Nuolatinė prieiga prie vietos nustatymo programų gali išeikvoti akumuliatoriaus energiją, o apriboję buvimo vietos nustatymo leidimus, galite optimizuoti jo naudojimą.

Kaip keisti vietovės nustatymuose „Android“ išmaniuose telefonuose?

Norint koreguoti, kokios programėlės turi prieigą prie jūsų lokacijos informacijos – viskas ganėtinai paprasta. Pateikiame informaciją, kaip galite išjungti aplikacijų prieigą prie jūsų lokacijos:

  1. Braukiame pirštu nuo ekrano viršaus į apačią, kad atsidaryti greitų nustatymų meniu;
  2. Susirandame „Vietovė“ (angl. Location) laukelį ir spausdami palaikome ant šio punkto. Taip bus tiesiogiai paleistas vietovės nustatymų meniu ir nereikės naršyti pagrindiniame nustatymų meniu.
Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?

Atsidariusiame lange jūs gausite visą svarbiausią informaciją apie telefone esančių programėlių prieigą prie jūsų vietovės, kada tai buvo padaryta, o taip pat galėsite išjungti šią galimybę. Pasirinkus norimą aplikaciją, jūs galite suteikti prieigą prie jūsų lokacijos pagal tam tikrus kriterijus:

  • Leisti visą laiką - tai suteikia programėlei neribotą prieigą prie jūsų buvimo vietos, net kai ji aktyviai nenaudojama;
  • Leisti tik naudojant programą - Tai apriboja prieigą prie buvimo vietos tik tada, kai programėlė yra atidaryta ir aktyviai naudojama;
  • Klausti kaskart – kiekvieną kartą įsijungus programėlę bus galima ar suteikti prieigą prie jūsų vietovės informacijos;
  • Neleisti: Tai visiškai užkerta programėlei prieigą prie jūsų buvimo vietos duomenų.

Verta paminėti ir tai, jog vietovės paslauga, esanti „Android“ išmaniuose telefonuose, gali naudotis įvairiais šaltiniais, pavyzdžiui „Wi-Fi“, GPS, mobiliojo ryšio tinklais ar jutikliais, kad nustatytų jūsų įrenginio vietovę. „Google“ taip pat gali periodiškai rinkti vietovės duomenis ir juos naudoti kaip anoniminius, siekdama tiksliau nustatyti vietovę ir gerinti šios paslaugos kokybę.

Norėdami visiškai išjungti jūsų buvimo vietos galimybę – rekomenduojame pasinaudoti vietovės nustatymų meniu viršuje esančia opcija „Naudoti vietovę“ ir ją visiškai išjungti. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad visiškas šios galimybės išjungimas gali turėti įtakos galimybei naudotis žemėlapių programėle.

Norėtumėme atkreipti dėmesį, jog jūs galite pakeisti nustatymus, kurie leidžia pasirinkti vietovės nustatymo būdus. Tuose pačiuose nustatymuose, spustelėkite „Vietovės paslaugos“ ir ten rasite opcijas, kurias galite išjungti arba įjungti. Tarp jų – „Wi-Fi“ ar „Bluetooth“ nuskaitymas, o taip pat ir papildomi nustatymai.

Visi šie nustatymai suteikia jums galimybę kontroliuoti savo privatumą ir saugumą. Atlikdami nurodytus veiksmus galite užtikrinti, kad tik autorizuotos programos turėtų prieigą prie jūsų buvimo vietos duomenų, optimizuoti akumuliatoriaus veikimo laiką ir kartu apsaugoti konfidencialią informaciją.

Atminkite, kad svarbiausia yra rasti pusiausvyrą tarp funkcionalumo ir privatumo, o „Android“ išplėstinių leidimų sistema suteikia jums įrankių, kaip tai pasiekti.


Telefonai.eu

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

Lietuvoje po truputį nebelieka pasenusių ryšio technologijų – atsisveikinama su nebeaktualiu 3G ryšiu. Kaip šiam pokyčiui turėtų pasiruošti gyventojai? Dauguma žmonių šio pokyčio nepajaus visai, tačiau kai kuriems verta pasitikrinti, ar nereikėtų atsinaujinti SIM kortelės. To nepadarius laiku, prisiskambinti gali ir nebepavykti.

Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus

Nuo seno švaros mėnesiu tituluojamas balandis paskatina susitvarkyti namus ar keliauti švarinti aplinkos, tačiau retas kuris pagalvojame apie kasdien naudojamo išmaniojo įrenginio tvarką. Jame kasdien kaupiami duomenys, nuotraukos bei įvairūs failai, kurie užsibūna telefone ne vienerius metus.

Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“

Nors „Apple“ jau senokai nekeitė „iPhone“ išjungimo ar perkrovimo būdo, rečiau keičiantys „iPhone“ ar atkeliavę į „Apple“ ekosistemą iš kitos bando spręsti galvosūkį – „kaip tą telefoną išjungti/perkrauti“.

2024-04-23 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
2024-04-19 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
2024-04-18 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
2024-04-17 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
2024-04-13 11:46
 Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?
2024-04-10 17:21
Ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas
2024-04-10 11:13
Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti
2024-04-05 08:25
Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus
2024-03-26 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
2024-03-25 16:39
Išmanusis telefonas vaikui: pirkti naują, ar perleisti naudoti senąjį?
2024-03-20 17:44
Primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus
2024-03-19 20:26
Departamentas apie saugos žinučių negavusius gyventojus: sistema nėra šimtaprocentinė
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama