Elektronika.lt
 2024 m. birželio 7 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 06 07, 21:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Apsaugos ir valdymo sistemos » Patarkite del namo apsaugos
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 05, 17:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ajocius
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Esu naujokas elektrotechnikoje, todel sudetingu sistemu pats nesurinksiu ir neuzprogramuosiu. Taciau esu aktyvus PC vartotojas ir esu litaves viena kita schema.

Gyvenu ne Lietuvoje, todel negaliu kreiptis i kokia firma pagalbos. Vietines firmos labai brangios, todel ieskau kazkokio kompromisinio varianto savo namo signalizacijai.

Truputeli apie nama. Yra pusrusis ir du aukstai virs jo. Yra garazas. Dvejos iejimo durys pirmam aukste, ir vienos durys virsutiniame balkone. Noriu tureti viena ugnies detektoriu pusrusyje ir du judesio jutiklius skirtingose patalpose pusrusyje. Pirmam aukste viena ugnies jutikli, 2 duru jutiklius ir 2-3 judesio jutiklius. Antrame aukste viena ugnies jutikli, viena duru jutikli ir viena judesio jutikli. Garaze viena judesio jutikli, viena duru jutikli ir galbut viena ugnies jutikli. Galvojame ateityje isigyti suni, i tai reikia atiszvelgti renkantis jutiklius.

Aisku pirmiausia pavarciau vietiniu firmu puslapius. Cia aisku i ivykio vieta niekas neskuba, taigi jei suveiktu sistema sujungta su budinciuoju, tai atvyktu po kokiu 20-30 minuciu ir atliktu savo pareiga: isjungtu kaukiancia signalizacija, paziuretu ar islauztos durys, sukontaktuotu mane, etc. Zodziu nelabai efektyvu. Bet kas nesmagiausia, kad i standartini paketa ieina koks 1-2 jutikliai ir viskas. Papyldomi, kainuoja 400 litu ir daugiau. Man kazkaip pasirode labai brangu. paziurejau Paradox jutikliu kainas Lietuvoje, zenkliai pigiau. Tada emiau svarstyti galimybe pirkti minimalu paketa pas vietinius (tam kad prisijungtu prie budincio pagrinde) ir tada bandyti prijunti papyldomus paradox jutiklius. Keli skambuciai vietiniams parode, kad tai nelabai imanoma. Turbut ju dezes susikalba tik su ju paciu jutikliais. Cia butu idomu isgirsti jusu nuomone. Va tada pradejau svarstyti rengti kazkokia sistema pats, suprasdamas, kad tada tikriausiai prarasiu galimybe jungtis prie budinciu. Apeme dvejopi jausmai taip mastant: ir nedrasu likti be rysio su budinciu, bet taip pat gal ir nera ju svarus indelis, kai jie atvyksta po ilgo laiko. Galbut geriau kooperuotis su kaimynais (suveikus vieno signalizacijai, kitas pribegtu), plius skambuciai/SMS i savininko bei draugu mobilius. Ir aisku manau psichologiskai ismustu vagis is ritmo staugianti sirena, etc.

Patarkit prasau is savo patirties. Gal kokiu minciu kils, kaip toliau ziureti i si reikala.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 05, 19:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ajocius
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Cia paciam tokia geniali mintis kilo bemastant.

Susijungineji namie kaip nori Paradox sistema, kuri, isijungus signalizacijai, atliktu standartines funkcijas (siuncia/skambina GSM'u; ijungia garsine sirena, lempas, etc) ir ijungtu koki ventiliatoriu (ar kita fiziskai judanti prietais), kuris imituotu judesi toje vietoje, kur imontuotas vietiniu kompaniju jutiklis, o tada jau turetu suveikti ir jie . Taip butu pranesta ir budintiems?
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 05, 19:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ajocius
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ir dar...

Yra keletas laidiniu judesio davikliu ir vienas daviklis duryse. Ar juos galima butu idarbinti kartu su Paradox, ar remiantis, kad jie skirtingais protokolais snekasi su centrale, galiu pamirsti. Tada tikiuosi nors isvedziotus laidus panaudoti.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 06, 02:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
grandfank
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sunkoka tave suprasti.
1. Jutikliai būna laidiniai bei radiobanginiai (atitinkamai ir centrale)
2. Jei centralė laidinė,gali junkti jutiklių kiek nori (aišku pageidautina centralė su didesniu zonų kiekiu).
3. Apsaugos firma,kuri saugotų tavo namą,pranešimus apie suveikimus gali gauti naudodama TLF liniją arba radijo rišį (tam reiks dar siųstuvo).
4. Jei yra galimybė susitarti su kaimynais,tai,ko gero,geriausias varijantas.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 06, 09:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Neblogai padeda (psichologiškai) išorinės stebėjimo kameros, ypač, jei sublokuotos su judesio sensoriais. Ekspromtu tokio namo niekas neplėš (tam turės iš anksto ruoštis), nebent būtu visai bukas. Dėl gairo, vistiek turės būti vidinė sistema.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 06, 09:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ajocius
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
aciu uz patarimus

@grandfank. Taip, jutikliai yra laidiniai ir radiobanginiai. Tikiuosi yra universali centrale. Jei tokia yra, tai galeciau panaudoti dabar esamus isvedziotus laidus, o taip pat prijungti belaidzius jutiklius tose zonose, kur ju dabar nera. Jei universalios centrales nera, tai tektu rinktis radiobangine centrale, nes neisivaizduoju kaip pravedzioti laidus , nedarant papyldomo remonto..... Reiks pasneketi su apsaugos firmom, ar jie apsiimtu priimti skambucius ir atvykti, jei ne ju aparatura stoves namie. Gera ideja! Su kaimynais irgi reiks pershneketi, bet kaip visi zinome, kaimynai nebuna namie darbo metu, taip kaip ir as nebunu. Cia manau tik tokiu atveju, jei apsaugos firmos nenores be savo centrales bei jutikliu su manimi kalbetis.

@xina. Tos isorines vaizdo kameros yra tik psichologines??? tai yra nieko daugiau neatlieka, kaip tik yra sumontuotos lauke? nelabai supratau kaip jos veikia? Sakai del gaisro turi buti vidine sistema. Gal gali prasiplesti? Cia viena is apsaugos firmu giriasi, kad ju sistema is karto sujungta su gaisrininkais, ir jei yra gaisro jutiklio parodymai, prisistato gaisrininkai. Gal vertas dalykas, ypatingai, kai esi isvykes.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 06, 10:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Tą ir turėjau mintyj, jei esi darbe, ar kažkur toliau, vis tiek nesi namie ir gaisro atveju nieko nepadarysi. Psichologinėmis kameromis smulkius vagišius atbaidysi, tikros kameros dabar irgi nebrangios, tarkim vokietijoj. Nespalvota laidinė man kainavo 30Lt su atvežimu, spalvota-radijo bangų- 120 Lt. Brangiausias dalykas yra kompo plokštė. Jos kaina priklauso nuo kamerų skaičiaus, kainuoja, kiek man žinoma, tarp 1000 ir2000 Lt. Jei viskas veikia, tai, bet kokio incidento atveju gali pristatyti įrašą į policiją, o tokių dalykų vagys bijo, nes, jei yra filmuota medžiaga, nepadės išsisukti joks advokatas. Darant apsaugos sistemą, reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių, gal kartais užtenka tvoros ir gero vilkšunio. Yra toks ultragarsinis prietaisas prieš šunis, bet, manau, kad šiame forume atsiras ne vienas, kuris gali sukurti antiprietaisą. Principas toks: "išgirdęs" ultragarsą prietaisas įjungia sireną. Pasidomėk googlej securty systems , turėtum rasti kai ką naudingo.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 06, 21:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
grandfank
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
1. Apie universalias centrales nieko nežinau,galvočiau kad galėtų būti radiobanginis modulis jungiamas prie laidinės,bet tokie nukrypimai gali būti brangoki .Man atrodo-atidžiai apsižiūrėk ir rasi kaip nuvesti kabelius;man tenka vedžiot įrengtuose butuose bei namuose-kai kur be lovelių neapsieisi,,bet juk tai netragedija.
2. Nuo gyvunų buna spec. jutikliai - brangesni,bet yra ir pigių tik juos statant reikia atidumo.
3. Lietuvoj apsaugos firmoms,rodos, nesvarbu kas instaliavo-svarbu gauti pinigus.Kad ten pas jus varinėtų gaisrininkai
suveikus signalizacijai-neįtikėtina,nes nėra tokios sign. kuri neduotų melagingų suveikimų.
4. Su vaizdo kamerom daug problemų,dėl pagazdinimo tai ir išorinė sirena turi poveikį.
5. Gera mintis su šunimi lakstančiu po teritoriją.Kad to ciucio nesinorėtų vagims kur nuvilioti ar nutručyti,tegul jo lojimas paleidžia įrašą su dar kelių ciucių,lyg esančių name ar už namo, lojimu-viską reik gerai apgalvot.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 08, 13:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ajocius
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
geri patarimai aciu. Labai patiko su sunu lojimo irasu. Deje neisivaizduoju kaip tai tecniskai isprendziama. Turi buti ijungiamas stiprintuvas, paleidziamas irasas, etc. Jei kompas butu prijungtas prie signalizacijos, tai dar isivaizduoju, bet jei be kompo, tai sunkiai.

Pradedanciojo klausimas (ispejau gi..) : ar tie davikliai jungiasi nuosekliai? Jei taip, tai galeciau i rusi vesti viena laida, bet jei ne, tai is karto laidu kruva gaunasi.

Kur galeciau susipazinti su Paradox produktu kainomis Lietuvoje. Noriu tiksliau apsiskaiciuoti kiek visa tai man kainuotu. Cia man dave vietiniai pasiulyma (jau po visu derybu ir nuolaidu) uz 3150 Lt irengti 6 judesio, 3 dumu ir 3 duru bevielius jutiklius. Kazkaip jauciu, galiu tai susirinkti pigiau, plius islaikyti lankstuma ateities ispletimui, pakeitimui. Man vis dar knibzda ta kreivoka ideja, kur galiu pirkti vietiniu centraline su minimaliu kiekiu jutikliu. Tada ju ta jutikliu pastatau tiesiai pries koki ventiliatoriu, ar siaip koki judanti prietaisa, kuris isijungtu suveikiant Paradox sistemai. Ar cia per sudetingai??? Ka laimeciau, tai tureciau lankstuma ateiciai (gal kada susimastysiu jungti kokia web kamera, SMS siustuva, etc). Aisku toks sistemu dvigubinimas nervina ir atsiranda galimybe klaidoms...
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 08, 14:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dovydas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
ajocius rašo:
Man vis dar knibzda ta kreivoka ideja, kur galiu pirkti vietiniu centraline su minimaliu kiekiu jutikliu. Tada ju ta jutikliu pastatau tiesiai pries koki ventiliatoriu, ar siaip koki judanti prietaisa, kuris isijungtu suveikiant Paradox sistemai.


Nuo ventiliatoriaus judesio davikliai (PIR) tikrai nesuveiks. Jie reaguoja į judančią šilumą.

_________________
---
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 08, 23:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
grandfank
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Su ventiliatorium kebloka.Mano mintys (be garantijų):
uždegti/gesinti stalinę lempą nukreiptą į PIRą,
dvi nukreiptos lempos ,mirgančios pakaitomis,
dėti stiklo dūžio jutiklį ir toj patalpoj birbinti seną TLF aparatą ar durų skambutį arba vietinę sireną (kai kuriuos stikladūžius sunku apgauti,tada galima imti ISD ir paleisti stiklo dūžimo įrašą).
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 08, 23:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
grandfank
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Kaune Paradox'ais prekiauja 'Arevita' ir ko gero 'Baltijos kontaktai',gal ir 'Fima', 'Kompleksinės sistemos'.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 07 10, 00:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
grandfank
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Apsauginiai jutikliai jungiami nuosekliai, priešgaisriniai-lygegrečiai,bet kai kuriuos priešgaisrinius galima junkti ir nuosekliai (viduje ant plokštės būna jumper'is).
Galines varžas dėk į tolimiausius jutiklius, jei priešgaisrinius jungsi lygegrečiai, nedaryk atšakų, t.y. bet kuriame taške pažeidus bet kurią gyslą,centralė turi nebegauti galinės varžos.
 Patarkite del namo apsaugos
PranešimasParašytas: 2007 09 07, 14:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Anonymous
Svečias
cia gali rast ko tau reikia
http://www.statybuportalas.lt/katalogas/kategorija/111
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama