Elektronika.lt
 2024 m. spalio 5 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 - Elektronika namams
 - Buitinė technika
 - Elektronika, technika
 - Biuro technika
 - Fotoaparatai, kameros
 - Kompiuteriai, dalys
 - Kompiuterių periferija
 - Programinė įranga
 - Telefonai, priedai
 - Ryšių sprendimai
 - Navigacijos sprendimai
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 4 d. 20:26
Baltijos regione pradėtos didžiausio žemyninėje Europoje baterijų parko statybos
Spalio 4 d. 17:13
Fizikai aptiko naujo tipo gama spindulių blyksnį
Spalio 4 d. 14:48
„Sony“ plečia „LinkBuds“ asortimentą: „LinkBuds Fit“, „LinkBuds Open“ belaidėmis ausinėmis ir „LinkBuds Speaker“ garsiakalbiu
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
Spalio 3 d. 20:25
Vien nuolaidų per „Juodąjį penktadienį“ nebeužtenka: el. prekybininkai vis dažniau atsigręžia į daugiakanalę rinkodarą
Spalio 3 d. 17:32
Lietuvio sukurta programėlė „+370“ nemokamai atnaujins Jūsų telefono adresatus vieno mygtuko paspaudimu
Spalio 3 d. 14:38
Skaitmeniniai ženkliukai: iš JAV – į pasaulinę švietimo inovacijų ir verslo praktiką
Spalio 3 d. 11:31
„Garmin“ pristato „Lily 2 Active“ – mažus, stilingus išmaniuosius laikrodžius su integruotu GPS
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Produktų apžvalgos » Telefonai, aksesuarai Dalintis | Spausdinti

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Publikuota: 2010-10-25 13:04
Tematika: Telefonai, aksesuarai
Aut. teisės: ©Topzone.lt
Inf. šaltinis: Topzone.lt

N8 – šiandienos „Nokia“ pasididžiavimas ir ateities vizija. Radikalus „NSeries“ ir visos telefonų linijos pertvarkymo rezultatas po didžiosios „Nokia iPhone krizės“.

 Rodyti komentarus (5)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

N8 – šiandienos „Nokia“ pasididžiavimas ir ateities vizija. Radikalus „NSeries“ ir visos telefonų linijos pertvarkymo rezultatas po didžiosios „Nokia iPhone krizės“. Kompanija turbūt suprato, kad su 5800 ar N97 dar galėjo pasivaržyti su netobulais pirmos kartos „touch“ telefonais, bet „iPhone“ peržengus ketvirtąją kartą, o „Google Android“ taip pat negailestingai užgrobiant rinką, „NSeries“ ir kiti prabangūs „Nokia“ telefonai grėsmingai priartėjo prie išnykimo ribos.

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Išbandžius N8, atrodo, kad „Nokia“ pergalvojo savo strategiją ir grįžo prie to, ką mokėjo ir moka daryti geriausiai: gaminti tiesiog kokybiškus TELEFONUS. Čia reiktų atkreipti dėmesį, kad būtent telefonus, o ne kišeninius kompiuterius ar dar kažkokį šiandien madingą velnią..

N8 sukuria labai aukštos kokybės aparato įspūdį. Visiškai naujas minimalistinis korpuso dizainas, vientisa metalinė konstrukcija, jokių judančių detalių ar bereikalingų mygtukų. Buvo atsisakyta netgi akumuliatoriaus dangtelio. Gavome puikų rezultatą, tvirčiausias ir solidžiausias kada mano matytas Nokia telefonas. Yra ko pasimokyti net praeitiems „E Series“ modeliams, o toliau galima tik smagiai pasijuokti prisiminus senuosius „Nseries“ N95 ar N96 barškučius…

Priekyje nesibraižančio stiklo 3,5 colių AMOLED ekranas. Pastebimai lenkiantis šiandienos AMOLED analogus kaip „HTC Desire“. Dar ryškesnės ir tikroviškesnės spalvos (tikra balta ir tikra juoda), natūralesni, tikroviškesni atspalviai. Nėra netikroviškai perspausto „HD efekto“ kaip su „Samsung Galaxy S“. Ekranas išlieka padoriai ryškus net lauke, saulės atokaitoje, kuo negali pasigirti konkurentai. Taip pat yra ypatingai ir net juokingai taupus, ekrano net nereikia išjungti! Užrakinus telefone, lieka matomas laikrodis ir data (ar vartotojo parinktas paveikslėlis). Labai įdomiai atrodo naktį, nes nešviečia, bet kartu yra puikiai matomas tamsoje.

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Foto ir HD video kamera, stereo garsiakalbiai po ja. Vėl pirmoje vietoje kokybė ir tik kokybė. „Carl Zeiss“ 22 mm optika, 1/1,83” colio foto matrica telefone mechaninis užraktas, kaip tikrame fotoaparate ir įspūdingos galios „Xenon+LED“ blykstė.

Atitinkamai turime nepriekaištinga 12 Mpx nuotraukų kokybę, kuri lenkia šiandienos muilinių rezultatus!

Ką kalbėti apie visus ankstesnius telefono + fotoaparato bandymus. Po „Nokia N8“, net „Sony Cybershot“ nuotraukos atrodo blankiai.

Mechaninė užsklanda leidžia be vargo užfiksuoti greitai judančius objektus, kaip šis kylantis lėktuvas.

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Papildomai turime skaitmeninio artimo galimybę, kurios rezultatus galite išvysti rudens parko nuotraukoje.

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Gamintojai pasirūpino ne tik puikia kamera, bet ir galimybe dalintis užfiksuotais kadrais ar HD video. „Nokia N80“ galima prijungti prie bet kokio HDMI įėjimą turinčio televizoriaus ar namų kino, kartu perduoti HD vaizdą su „Dobly Digital“ erdviniu garsu. Filmus saugoti 16 GB vidinėje telefono atmintyje, jei to negana, yra SD kortelės vieta ir galimybė prijungti netgi įprastinį USB HDD ar atminties raktą.

„Nokia N8“: kameros ir telefono etalonas

Telefoną galima jungti prie kompiuterio, „Windows 7“ jis iš kart bus atpažintas kaip „Nokia N8“. Jei turite „Mac“ ar „Linux“, N8 gali apsimesti paprasčiausiu USB atminties raktu ar muzikos grotuvu, taigi įkelti filmus ar išimti nuotraukas iš telefono yra juokingai lengva. Dar įdomu, kad N8 palaiko praktiškai visus šiandienos audio ir video formatus: „Flac“, WMV, MKV tebūtų keli iš viso milžiniško pasirinkimo.

Taip, su N8 dar galima ir skambinti. Ne šiaip skambinti, o skambinti kaip su tikru telefonu. Po „Symbian 3“ vartotojo sąsajos atnaujinimo, tą daryti tapo ypatingai paprastas. Vos vienu paspaudimu pasiekiami visi kontaktai ar SMS dėžutės langas. Žinoma, puiki garso kokybė.

Svarbiausiai, puikus akumuliatoriaus darbo laikas. Deja, tiksliai jo įvardinti negaliu, nes telefono per savaitę… iš vis nereikėjo krauti! Taip, SIM kortelę turbūt įsidėjau tik trečią aparato naudojimosi dieną, grįžęs į Lietuvą, bet padarius virš 200 kadrų, nufilmavus dvidešimties minučių HD video, perėjus „Angry Birds Lite“ žaidimą, N8 vis dar rodo 8 iš 8 akumuliatoriaus padalas. Tai stebuklas! Aš irgi nesuprantu, kelių mAh akumuliatorius įdėtas, ar tikrai ekranas ir kita nieko tos energijos nenaudoja, telefonas įsikrauna per porą minučių, kol perkeli į PC nuotraukas..?

Ne, N8 nėra „iPhone“ žudikas ir net ne kišeninis („Windows“, „Linux“, „OS X“ ar dar bet koks kompiuteris). Interneto naršymas, el. paštas, tinklaraščių komentarai ir kitas „geek'ų“ ar socialinių tinklų vartotojų džiaugsmas – „Nokia N900“. Senas, geras elementarus telefonas + pramogos – „Nokia N8“. Manau, čia gamintojai tikrai neprašovė. Kaip nebūna nešiojamų žaidimų PC, taip tuo labiau nebūna telefonų-kompiuterių. Darai mobilų, paprastą, kompaktišką ir ilgai veikiantį aparatą arba kompiuterį-plytą, įjungtą į elektros lizdą. Dar niekam nepavyko sukurti abiejų variantų viename.

Su „Nokia N8“ gali: skambinti, rašyti SMS, klausytis muzikos, žiūrėti video, fotografuoti, filmuoti, parsiųsti „Gmail“ programą ir peržiūrėti el. paštą (bet ne atrašinėti į laiškus), su integruota interneto naršykle ar „Opera Mini“ peržiūrėti autobusų, paskaitų tvarkaraštį ar rasti įstaigos adresą (bet ne skaityti tinklaraščius ar rašyti komentarus), dar nemokamai skambinti į „Skype“. Telefonas neturi klaviatūros, tuo viskas pasakyta, tai „NSeries“ tiesiog aparatas pramogoms, bet ne į darbą / verslą orientuotas daiktas, kaip „ESeries“ modeliai. Taip pat tikrai ne šiandieninių išmaniųjų telefonų paskutinė mada „daro viską, bet realiai netinka niekam.“

Galiausiai, įdomiausia – video dalis, kuri, kaip visada, viską apibendrins geriau, nei puslapiai teksto pastraipų.

„Nokia N8“ Lietuvos parduotuvėse lyg ir turėjo pasirodyti spalio 15 d. Deja, truputį vėluoja. Mačiau pirmuosius atrištus aparatus „ebay“ Didžiojoje Britanijoje, siūlomi jie nuo £380 / 1500 Lt – kas yra apytikrė rekomenduojama „Nokia N8“ starto kaina. Už ją gauname vieną kokybiškiausių šiandienos telefonų. Ypač tvirtas metalinis korpusas, tiesiog magiškas akumuliatoriaus darbo laikas, puiki pokalbių kokybė, ryškus ekranas, paprasta ir patogi naujoji trečios kartos „Symbian“ lietimui jautri optimizuota vartotojo sąsaja.

Dar pridėkime įspūdingų galimybių foto / vaizdo kamerą. Kas jau su kaupu atperka išleistą sumą, o dar papildomai gauname nemokamą „Ovi Maps“ GPS navigaciją, kokybišką ir patogų muzikos grotuvą. Nemažą „Ovi“ programų ir žaidimų parduotuvę. „Nokia“ pažadą, kad jūsų telefono OS nebus pamiršta (kaip būdavo seniau), nuo dabar visi „Symbian“ aparatai bus vienodai intensyviai tobulinami ir sulauks naujų programų, operacinės atnaujinimų.


Topzone.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama