Elektronika.lt
 2024 m. spalio 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 - Elektronika namams
 - Buitinė technika
 - Elektronika, technika
 - Biuro technika
 - Fotoaparatai, kameros
 - Kompiuteriai, dalys
 - Kompiuterių periferija
 - Programinė įranga
 - Telefonai, priedai
 - Ryšių sprendimai
 - Navigacijos sprendimai
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 4 d. 11:21
Z karta vis labiau rūpinasi savo tėvais: ką atskleidžia stebėjimo programėlių tendencijos?
Spalio 4 d. 08:36
Lietuviai pasauliui pristato naujos kartos šaldomą stalą
Spalio 3 d. 21:31
Naujųjų „Xiaomi“ flagmanų pristatymas Vilniuje įvyko išsyk su pasauline premjera – telefonus technologijų entuziastus kvietė išbandyti išskirtinėmis sąlygomis
Spalio 3 d. 20:25
Vien nuolaidų per „Juodąjį penktadienį“ nebeužtenka: el. prekybininkai vis dažniau atsigręžia į daugiakanalę rinkodarą
Spalio 3 d. 17:32
Lietuvio sukurta programėlė „+370“ nemokamai atnaujins Jūsų telefono adresatus vieno mygtuko paspaudimu
Spalio 3 d. 14:38
Skaitmeniniai ženkliukai: iš JAV – į pasaulinę švietimo inovacijų ir verslo praktiką
Spalio 3 d. 11:31
„Garmin“ pristato „Lily 2 Active“ – mažus, stilingus išmaniuosius laikrodžius su integruotu GPS
Spalio 3 d. 08:28
Naujas tyrimas atskleidžia: 86 proc. vartotojų nepaiso maršrutizatoriaus saugumo
Spalio 2 d. 20:29
„Škoda“ pristatė naująjį elektrinį visureigį „Elroq“
Spalio 2 d. 17:17
Norisi slėpti, kiek laiko praleidžiate telefone? Psichologas atskleidžia, kas išduoda priklausomybę nuo interneto
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Produktų apžvalgos » Kompiuteriai, dalys Dalintis | Spausdinti

„Apple iPad“: ar jis išties daug geriau, nei kompiuteris? (2 dalis)

Publikuota: 2010-07-25 07:07
Tematika: Kompiuteriai, dalys
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

„iPad“ – vos ištarius šį žodį aišku apie ką bus kalbama. Kompanijos „Apple“ reklamos specialistai ne kas kiti, bet genijai. „Apple“ produktus su priešdėliu „I“ ir gaminamus kompiuterius jie išgarsino visame pasaulyje. Nežadame aptarinėti visų kartu su telefonu parduodamų programų, tačiau keletas naujų arba pakeistų programų tikrai vertos dėmesio.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Apple iPad“: ar jis išties daug geriau, nei kompiuteris? (1 dalis)

Įdiegtos programos

Nežadame aptarinėti visų kartu su telefonu parduodamų programų, tačiau keletas naujų arba pakeistų programų tikrai vertos dėmesio. Trumpai jas aptarsime.

Mobilioji „Safari“ naršyklė

Steve Jobs, „Apple“ vadovas, pristatydamas šį prietaisą sakė: „Geriausia naršyklė, kokia kada nors teko naudotis“. Gana skambūs žodžiai – geriausia pasaulio naršyklė nešiojamame „iPad“ įrenginyje. Mes ją išbandėme ir šį tą galime pasakyti. Naršyklė greita, veikia akimirksniu, labai sklandus slankiojimas su ja, labai patogus rodomo vaizdo dydžio mastelio keitimas. Puslapių tekstas paprastai įskaitomas net apžvelgiant visą puslapį laikant prietaisą tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Patogi žymių funkcija, kuomet naudojama minėtosios išsiskleidžiančios skiltys. Viskas taip paprasta ir greita, bet ar tai geriausia kada nors naudota interneto naršyklė? Vargu.

Ji nėra tokia, nes neatlieka esminių funkcijų, kurias privalo atlikti interneto naršyklė. Visų pirma, nepalaikomas „Flash“, todėl su šia naršykle nepavyks net atsakyti į žinutes naršant portalą One.lt arba naudotis pokalbių funkcija naršant „Facebook“. Tiesa, „Youtube“ ir keletas kitų portalų leidžia groti vaizdelius, juose panašiai kaip ir naudojantis kompiuteriu. „Flash“ grotuvas pakeičiamas kiek kitokiu specialiu grotuvu, tačiau kiti, nestandartiniai „Flash“ pagrindu veikiantys grotuvai neturi pakaitalų, todėl nepavyks peržiūrėti tų vaizdų. Ką jau bekalbėti apie žaidimus.

„Apple“ interneto naršymo politika tokia pati, kaip ir viso ko kito. Jie nusisuka nuo nusistovėjusių standartų ir siūlo savuosius. HTML5 kuriamas ir vystomas daugelio gamintojų su „Apple“ priešaky, kad atstotų ir pakeistų „Flash“ turinį internete. Tačiau dabar jis užima maždaug vieną procentą interneto, gal net šiek tiek mažiau, o „iPad“ prietaisai, nepajėgiantis atkurti „Flash“ parduodami šiandien, tad ką gauna vartotojai?

Vartotojai gauna skylėtą interneto naršymo patirtį. Dauguma vartotojų žino, kaip jų naršomas portalas turėtų atrodyti kompiuterio ekrane, tačiau įsivaizduokime, jei su „iPad“ naršome naują tinklapį, kuriame nematome dalies informacijos ir galop galvojame, jog tai to konkretaus tinklapio bėda, dėl to nebegrįžtame į jį. „Apple“ taip elgdamasi gali labai suklaidinti vartotojus.

„iBooks“

„iBooks“ programa labai patiko - ji puikiausias pavyzdys, ką gali naujasis produkto ekranas. Su šiuo prietaisu labai patogu skaityti knygas. Galima keisti teksto dydį, šriftą, net foną. Yra patogus paieškos mygtukas, negi puslapio žymeklis ir apšvietimo klavišas, taip pat klavišas, skirtas turinio prieigai – viskas lengvai pasiekiama.

Dar vienas mygtukas viršuje kairėje skirtas įjungti bibliotekai. Ten visos įsigytos knygos sutalpintos virtualioje knygų lentynoje. Ją galima papildyti knygomis iš „iTunesStore“.

Visa tai labai gražu ir patogu, tačiau yra keletas „bet“. Pirmiausia, visos knygos anglų kalba. Lietuvos knygų leidyklos nebendradarbiauja su „Apple“ ir vargu ar pradės tai daryti artimiausiu metu. Žinoma, dauguma „iPad“ pirkėjų tikriausiai kuo puikiausiai moka anglų kalbą, tačiau tie, kas jos gerai nemoka, negalės naudoti „iPad“ kaip internetinės knygos. Išeitis jiems, galimybė į „iBooks“ kelti PDF formato failus. Dėka šios funkcijos visas Linkomanija.net internetinių knygų lobynas gali atsidurti „iPad“ prietaise.

Kalendorius ir kontaktai

Kalendoriaus ir kontaktų programos nėra labai kuo ypatingos, tačiau jos išnaudoja keletą „iPad“ sistemos naujovių, dėl to šiomis programomis kur kas lengviau naudotis. Šių programų langas padalintas į dvi dalis ir jos primena knygas. Kalendoriaus programa leidžia matyti viso mėnesio kalendorių ir papildomą darbų užrašinę dešinėje. Kontaktų programoje – kontaktai kairėje, informacija apie konkretų kontaktą dešiniau.

Elektroninis paštas

Elektroninio pašto programa paliko teigiamus įspūdžius. Labai lengva su šia programa tvarkyti paštą. Jei įrenginys laikomas horizontaliai dešinėje matomi aplankalai, kairėje – elektroniniai laiškai. Pavertus prietaisą vertikaliai matomas visas laiškas. Patogu atsakyti į laiškus ir galima peržiūrėti prisegtus failus su pačia programa arba perkelti juos į papildomas įdiegtas teksto rengykles.

Vienintelė bėda su kuria susidūrėme yra nesuteikta galimybė lengvai išsiųsti prisegtus failus su elektroniniu laišku. Tai padaryti galima tik su specialiomis „iWork“ programomis, jų yra trys ir kiekviena kainuoja po 40Lt. Kitų būdų išsiųsti dokumentams neradome, net Gmail.com neleidžia to padaryti (matyt dėl to, jog nėra tokio dalyko, kaip apčiuopiami failai).

Vaizdo grotuvas, „Youtube“, „iPod“

„iPad“ vaizdo ir garso grojimo galimybės nėra stulbinančios, tačiau prietaisas atlieka tą, ko iš jo tikimasi. Kalbant apie muziką ir vaizdus reikia paminėti tris programas: Vaizdo grotuvas, „Youtube“ ir „iPod“.

Vaizdo grotuvas leidžia groti filmus, prenumeratas arba „iTunes U“ filmukus. Viskas ganėtinai patogu – tereikia pasirinkti vaizdelį, tuomet iššoka papildomas langas su filmo informacija ir ten galima paleisti filmą.

720p kokybės vaizdas „iPad“ ekrane atrodo stulbinamai. Ryškus ekranas su dideliu apžvalgos kampu puikiausiai tinka vaizdo peržiūrai. Vienintelė kilusi problema – formatai.

„iPad“ palaiko tik MP4 ir MOV video formatus, „Divx“ ir „Xvid“ nepalaikomi, todėl daugumos filmų kompiuteryje nepavyks tiesiogiai perkelti į „iPad“ – juos reiks konvertuoti. Tai tapo nemenka bėda, kadangi anksčiau norint pakeisti vaizdą, tekdavo jį keisti į 320 ir 480 taškų vaizdą, skirtą „iPhone“. Tačiau „iPad“ atkuria 1280 ir 720 taškų vaizdą, tai kur kas geresnės kokybės vaizdas, todėl norint kokybiškai konvertuoti 2 valandų filmą su kompiuteriu gali tekti laukt 7 ar net daugiau valandų, priklausomai nuo kompiuterio pajėgumo. Tai yra taip nepatogu, jog kartais norisi paprasčiausiai nusipirkti filmą, tačiau net tai neįmanoma, kadangi „iTunes“ filmų parduotuvė Lietuvoje nepadavinėja produktų. Dėl šių dviejų trūkumų filmų peržiūra šiuo prietaisu tampa kančia.

Kadangi filmams žiūrėti šis prietaisas ne itin parankus, galima vaizdo įrašus pasiekti „YouTube“ programos pagalba. Ją naudoti labai paprasta ir patogu. Vienintelis šios programos trūkumas yra susijęs su vaizdelių biblioteka. Naudojama „Youtube“ mobiliesiems skirta duomenų bazė, o joje nėra visų vaizdo įrašų, prieinamų naudojant kompiuterį. Taip pat nėra HD filmukų, todėl neišnaudojamas visas šio prietaiso potencialias. Jis eilinį kartą tampa labiau telefoną nei kompiuterį primenančiu prietaisu.

Nusiskundimų negalima pasakyti tik apie „iPod“ muzikos grotuvą. Jis labai patogus. Dešinėje pusėje visa įrenginio muzikos biblioteka. Kairiau muzika, suskirstyta pagal dainas, atlikėjus, albumus, žanrus arba kompozitorius. Pasirinkus dainą atsiveria grotuvas. Jis primena standartinį „iPod“ – patogu ir paprasta.

Prietaise įmontuoti du garsiakalbiai, tačiau jie vienas šalia kito ir nesukuria jokio erdvinio garso efekto. Tai mus šiek tiek nuvylė. Perkant tokį prietaisą galima tikėtis mažų mažiausiai dviejų garsiakalbių priešingose aparato pusėse, tačiau „iPad“ įmontuotas daug paprastesnis garsiakalbis. Žinoma, jis naujos kartos ir atkuria ganėtinai garsiai grojančią, kokybišką muziką, tačiau toli gražu nelenkia daugumos nešiojamųjų kompiuterių garsiakalbių.

„Appstore“ – žaidimų ir programų oazė

Be papildomų programų „iPad“ prietaisu galima daug, tačiau dar daugiau galimybių atsiskleidžia ne vieną valandą pranaršius „AppStore“ parduotuvėje. Čia yra visko: biuro programų, žaidimų, socialinių programų ir net programų padedančių ruošti maistą. Daugybė kategorijų ir ganėtinai patogus būdas jas rasti.

„iPad“ gali taip pat leisti „iPhone“ ir „iPodTouch“ programas. Tiesą sakant, dauguma žaidimų ir programų, skirtų „iPad“ - tai nežymiai patobulintos „iPhone“ programos - padidinta raiška, išnaudotas didesnis ekranas ir tiek. Dėl šios priežasties jau dabar šis prietaisas gali naudoti daugiau nei 225 000 programų skirtų „iPhone“ ir tūkstančius programų, skirtų „iPad“. Apžvelgsime pačias naudingiausias.

„iWork“ programų paketas

Šis paketas siūlo tris programas: „Keytone“, „Pages“ ir „Numbers“.

„Keytones“ programa skirta prezentacijoms ir išties gali pasitarnauti verslininkams. Nesunku įsivaizduoti, kokį gerą įspūdį galima palikti verslo partneriams atlikus pristatymą naudojant šį įrenginį. Galbūt jis nėra tinkamas atlikti pristatymams žmonių auditorijoms, tačiau 5 žmonių grupei galima palikti įspūdį.

Antroji programa – „Pages“. Tai pilnavertis „Office Word“ pakaitalas. Su ja galima atlikti viską: rašyti dokumentus, įterpti objektus (nuotraukas, lenteles ir kt.), pritaikyti stilius ir atlikti iš esmės viską, ko gali prireikti. Galima pasirinkti net kokiu formatu bus išsaugojamas tekstinis dokumentas: PDF, .doc ar specialiu „Pages“ formatu.

Paskutinioji paketo programa „Numbers“ visiškai atstoja „Excel“. Ji leidžia atlikti visus darbus, kuriuos leidžia atlikti „Excel“ programa.

Su visomis trimis programomis dirbti ganėtinai lengva. Galbūt tik dokumentų įkėlimas nėra pats patogiausias. Visus dokumentus būtina kelti arba per elektroninį paštą arba su „iTunes“ per programų skiltį. Tai ne pats patogiausias būdas.

Kitos naudingos „iPad“ programos:

  • „Mobile Mouse“: ši programa paverčia „iPad“ milžiniška nuotoline pele. Labai patogus įrankis valdyti kompiuteriui per „Bluetooth“.
  • „Photogene“, „SketchBook Pro“ ir „Brushes“: trys programos, kurios suteikia galimybę „iPad“ naudoti, kaip „Photoshop“ programą arba „Pait“.
  • „TweettDeck“: „Twitter“ programa.

Žaidimai

Apie šį aspektą galima pasakyti išties nemažai, nes „iPad“ yra prietaisas, pirmiausia sukurtas pramogoms. Dėl šios priežasties žaidimai su juo turėtų būti kvapą gniaužiantys. Tačiau viskas ne visai taip.

Žaidimai, skirti „iPad“, nėra kvapą gniaužiantys, nes jie praktiškai tokie patys kaip ir žaidimai, skirti „iPhone“, tik didesnės raiškos ir su daugiau vietos pirštams. „iPhone“ žaidimai patys geriausi mobilieji žaidimai, tačiau kuomet jie atkeliauja į „iPad“, jie nežymiai pasikeičia ir tikrai negali varžytis su kompiuteriniais žaidimais, kuriuos pajėgia groti vidutiniai nešiojamieji kompiuteriai. „Need For Speed Shift“ žaidimas, skirtas „iPad“ niekuo nesiskiria nuo „Samsung Wave“ telefonui skirtos „Shift“ žaidimo versijos.

Tačiau kalbant apie „iPhone“ žaidimus reikia kalbėti ne tik apie grafiką. „iPad“ žaidimų koziris yra valdymas. Galimybė automobilio vairą vairuoti su visu „iPad“, tarytum jis ir būtų vairas, atperka kiek prastoką grafiką. „iPad“ galima palyginti su „NintendoWii“. Ši konsolė negali pasiūlyti itin geros žaidimų grafikos, tačiau unikalus žaidimų valdymas ją neįtikėtinai išpopuliarino.

„iTunes“ – kankynė kiekvienam lietuviui

„iPad“ įrenginys ir „iTunes“ programa – tai du neatsiejami dalykai. Naudojant minėtąją programą į įrenginį galima perkelti viską: programas, muziką, filmus, knygas, dokumentus ir kt. Tačiau tai nėra taip lengva. Pirmą kartą prijungę „iPad“ prie kompiuterio netyčia ištrynėme visą „iPad“ turinį, nes prietaisas pažėrė šimtus suderinamumo klausimų. Tuomet pasirodė lengviausia viską ištrinti ir pradėti nuo balto popieriaus lapo. Tai nebuvo pats geriausias sprendimas. „iPad“ galima prijungti ne tik prie asmeninio kompiuterio, bet ir prie kitų asmenų kompiuteriu ir papildyti muzika, filmais arba programomis. Viskas daroma lygiai taip pat kaip ir su „iPhone“ arba „iPodTouch“ prietaisais, tačiau tiems, kas niekad nėra to darę, gali kilti labai daug klausimų ir net suskausti galvą.

Tačiau įpratus prie „iTunes“ programos viskas gana paprasta. Iškyla kita bėda – „iTunesStore“. Taip. Ta pati paslauga, užkariavusi visą pasaulį ir išmokiusi žmones nepiratauti yra didelė bėda ir tai labai lengva paaiškinti.

Visų prima, „iTunes“ parduotuvėje negalima pirkti nei filmų, nei muzikos, nes Lietuvoje šios paslaugos neteikiamos. Antra - kainos. Dauguma „iPhone“ žaidimų ir programų nemokamos, o programų kainos svyruoja nuo 79 euro centų iki 2,5 eurų.

Taigi, dauguma žaidimų kainuoja maždaug 10 Lt. Gyvenant Anglijoje arba Ispanijoje, kur viskas kainuoja tiek pat, kiek pas mus, tik skaičiuojama eurais, tokios programų kainos atrodo labai palankiai. Nusipirkti programą tas pats, kas duonos kepalą parduotuvėje. Lietuviui programai išleisti 2 arba 5 eurus neatrodo taip patrauklu. Tačiau tai dar ne viskas. „iPad“ programos maždaug 5 kartus brangesnės. Puikus pavyzdys „NeedForSpeedShift“. „iPhone“ versija kainuoja 2,5 euro, „iPad“ – 9,99 euro. 40 Lt už žaidimą? Išgirdus tai, noras jį pirkti akimirksniu išgaruoja, tuomet susimąstai apie galimybę „nulaužti“ prietaisą.

„iPad“ galima „nulaužti“

Nepaslaptis, jog „iPhone“ ir „iPodTouch“ prietaisus nesunku „nulaužti“. Tuomet su jais galima daryti ką panorėsi. „iPad“ taip pat ne išimtis. Tereikia atsisiųsti kiek senesnę „iTunes“ versiją su saugumo spraga ir specialią programą. Kelios sekundės ir įrenginys „nulaužtas“.

„Nulaužus“ „iPad“ įdiegiama speciali „Cydia“ programa. Tai tarytum piratinė „AppStore“ versija. Iš jos galima atsisiųsti nelegalių programų arba nemokamai atsisiųsti „AppStore“ programas. Galima įvairiai modifikuoti „iPad“, jog į greitųjų piktogramų lauką tilptų kur kas daugiau piktogramų arba įdiegti valdiklius ir kitokius pagražinimus. Ribų „nulaužus“ nėra.

Tačiau mes jokiu būdu nerekomenduojame nulaužti „iPad“, kadangi taip labai lengva pakenkti prietaisui. „Apple“ mėgsta apsidrausti ir dažnai pasirodantys operacinės sistemos atnaujinimai ne tik panaikina „nulaužimą“, bet ir nepataisomai pakenkia piratautojų „iPad“ įrenginiams. Kita priežastis nepiratauti susijusi su programų priežiūra. Atnaujinimai „AppStore“ programoms pasirodo gana dažnai ir paprastai jie būna labai naudingi. Nulaužtoms programoms nemokamų atnaujinimų įdiegti neįmanoma.

Baterija puiki, tačiau ją įkrauti užtrunka

Prietaiso baterijos išimti neįmanoma, ji įmontuota pačiame „iPad“. Įkrauti bateriją galima naudojant USB laidą. Prietaisas sukurtas įkrauti naudojant 10 vatų elektros srovę, todėl reikalingas specialius adapteris. Testuojant prietaisą naudojome netradicinį adapterį, tad negalima patikimai pasakyti kiek laiko reikia norint įkrauti prietaisą. Su mūsų naudotu adapteriu reikia laukti ilgas 7 valandas ir „iPad“ pilnai įkraunamas. Prietaisą taip pat galima krauti prijungus prie kompiuterio. Tačiau kompiuterių USB jungtis kiek silpnesnės, todėl vienintelis būdas įkrauti įrenginį prijungus prie kompiuterio išjungus patį įtaisą. Veikiančio „iPad“ su kompiuteriu nepavyks įkrauti, tačiau jo baterija taip pat neišseks.

Visgi, sulaukus kol prietaisas pilnai įkrautas, juo galima kaip reikiant pasidžiaugti. „Apple“ teigimu „iPad“ galima 10 valandų žiūrėti HD filmus, 140 valandų groti muziką arba prietaiso nenaudoti mėnesį ir dar rasti su neišsekusia baterija. Tenka pripažinti, jog šiuo atžvelgiu gamintojas nemelavo. Prietaisą intensyviai naudojant (žiūrint filmus, naršant, žaidžiant ir tvarkant elektroninį paštą) prietaisas veikė maždaug 10 – 8 valandas. Šiuo atžvelgiu jis lenkia dauguma nešiojamųjų kompiuterių, kuriais naudotis neprijungus prie elektros lizdo galima maždaug 2 valandas.

Ar „iPad“ vertas savo kainos?

Perkant „iPad“ galima pasirinkti vieną iš šešių variantų. Pirmiausia, reikia nutarti, ar pirkti standartinį „iPad“, ar „iPad“ su 3G ryšiu. Išsivysčiusiose Europos šalyse kuo puikiausiai galima nusipirkti standartinį „iPad“ ir nesukti sau galvos. Nemokamo bevielio interneto prieiga ten galima beveik visur, tačiau Lietuvoje situacija kiek kitokia. Lengva rasti tik TEO internetą, o norint prie jo prisijungti reikia turėti prieigą. Dėl šios priežasties gyvenant Lietuvoje verčiau pirkti 3G aparto variantą, kuris kainuoja maždaug 1700 Lt be atsiuntimo išlaidų. Mūsų testuotas 16 GB talpos „iPad“ be 3G kainuoja maždaug 1400 Lt, o brangiausia 64 GB versija su 3G kainuoja 2300 Lt be atplukdymo. Ar verta už šį prietaisą mokėti tokius pinigus?

Tiesaus atsakymo į šį klausimą nėra. „iPad“ tikrai nėra nešiojamųjų kompiuterių pakaitalas ir teigti, jog jis geriau nei jie net šiek tiek juokinga. Šis prietaisas atlieka labai mažą dalį darbų patogiau nei kompiuteris, tačiau negali atlikti aibės kitų labai svarbių užduočių. Pirkti šį prietaisą galima nebent kaip aksesuarą. „iPad“ vertėtų įsigyti, kuomet namuose jau yra puikus kompiuteris, nešiojamasis kompiuteris, geras televizorius, automobilis, geri baldai ir pats namas yra šaunus. Tik tuomet vertėtų įsigyti „iPad“, tačiau tą galės padaryti tik aukštesniosios klasės pirkėjai.


Mobium.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama