Didėjant konkurencijai restoranų rinkoje, maitinimo įmonių vadovai kelia aukštesnius reikalavimus savo valdymo sistemoms. Iš jų tikimasi realios pagalbos ne tik aptarnaujant klientus, bet ir valdant įmonės procesus, kontroliuojant personalo veiklą, analizuojant pasiektus rezultatus bei planuojant verslą.
Pasaulinis restoranų sistemų lyderis MICROS klientų pasitenkinimą laiko pagrindiniu prioritetu. Galingos ir stabilios MICROS sistemos suteikia galimybę pateikti klientui tai, ko jis nori, tada, kai jam reikia, ten, kur jis yra – restorane, bare, picerijoje ar kazino.
MICROS sistemos yra pritaikytos tiek pavieniams restoranams, tiek restoranų tinklams – sistemą galima sukonfigūruoti pagal bet kokius poreikius. Šiuo metu yra įdiegta daugiau nei 310 tūkstančių „MICROS POS“ terminalų – su šio gamintojo sistemomis dirba įvairių lygių restoranai, laisvalaikio ir pasilinksminimo centrai, kruiziniai laivai, oro uostai, stadionai, arenos, kazino ir viešbučiai visame pasaulyje.
Kompleksiškumas
„Res4“ – tai MICROS programinių sprendimų kompleksas, skirtas padėti vadovui operatyviai ir su mažiausiomis darbo sąnaudomis vadovauti ne tik vienam restoranui, bet ir restoranų tinklui. Sprendimo kompleksiškumas pasiekiamаs, integruojant į vieningą „MICROS 3700“ įvairius modulius: klientų lojalumo programą (Guest Service Solution), darbo laiko apskaitos modulį (Time & Attendance), virtuvės monitorių sistemą (Kitchen Display System), maisto pristatymo modulį ir daugelį kitų. Programinė įranga restoranų tinklams Enterprise Management sujungia visus šiuos modulius į centrinį biurą ir suteikia ne tik konsoliduotas ataskaitas, bet ir galimybę atlikti pakeitimus sistemų konfigūracijoje ir automatiškai juos perduoti konkretiems restoranams. „Res4“ jungtis su sandėlių sistema Materials Control, ir internetiniu portalu Mymicros papildo kompleksinį sprendimą naudingais bet kuriai maitinimo įmonei įrankiais. Jei reikia, sistema gali būti susieta su vaizdo stebėjimo, automatinio gėrimų išpilstymo, ar kitomis sistemomis.
„MICROS 3700“ - pardavimų valdymo sistema, leidžianti paprastai ir greitai suformuoti užsakymą ir atspausdinti čekį ir įvykdyti mokėjimą. Daugybės galimų nustatymų dėka, sistema idealiai tinka ir restoranui su gurmaniška virtuve, kur būtinas išsamios informacijos apie užsakytus patiekalus ir svečius įvedimas, ir greito maisto restoranui, kurio specifika reikalauja maksimaliai sparčiai įvesti užsakymą ir atsiskaityti su klientu.
Labai patikimos darbinės stotys dirba operacinės sistemos Windows CE pagrindu. Kai nėra ryšio su serveriu, MICROS darbinės stotys gali dirbti autonomiškai. Atsiradus ryšiui, visi duomenys persiunčiami į serverį. Tai leidžia dirbti su programa gatvės renginiuose, šventėse, kai nėra galimybės prisijungti prie kompiuterinio tinklo. MICROS siūlo įvairių kompompiuterinės įrangos modelių. Vienas iš modelių turi savyje procesorių ir gali tarnauti kaip serveris keturioms papildomoms darbinėms stotims. Tai taupus sprendimas mažiems restoranams.
Darbui lauko terasose padavėjams siūlomi patogūs nešiojamieji terminalai, o ten, kur klientui suteikiama galimybė maistą užsisakyti pačiam, gali būti naudojami „kiosko“ tipo terminalai.
Vienas terminalas gali dirbti su skirtingais pajamų centrais (pardavimo vietomis), todėl galima nepirkti papildomų terminalų ir programinės įrangos, bet naudoti vieną terminalą skirtingoms pardavimo vietoms (atskirai apskaityti restorano ir baro pardavimus ir pan.).
Darbas su patiekalais
Nėra jokių apribojimų patiekalų skaičiui.
Galimos dešimt skirtingų kainų vienam patiekalui.
Automatinis naujo meniu aktyvavimas pagal iš anksto nustatytą laiką, taip pat automatinis kainų keitimas ( pvz. happy hour).
Galimos skirtingos kainos ir skirting meniu atskiriems vieno tinklo restoranams.
Galima pavaizduoti patiekalus ant mygtukų ekrane.
Neribotas skaičius vieno patiekalo savybių, kelių savybių sujungimas.
Būtinos patiekalo savybės ir savybės pagal pageidavimą.
Patiekalų pardavimo blokavimas iš tam tikro terminal.
Verslo pietūs (tą patį patiekalą galima apskaityti ir pilna kaina, ir kaip verslo pietų sudėtinę dalį).
Galimybė įvesti patiekalus pagal kodus.
Patiekalų pagaminimo laiko sekimas.
Svečių skaičiaus apskaita rankiniu būdu arba automatiškai pagal parduotus tam tikrus patiekalus taip pat pagal užimtų vietų skaičių prie stalo.
Automatinis čekyje įrašytų gėrimų aptikimas.
Sąsaja su gėrimų išpilstymo sistema.
Automatinis paskutinės patiekalų grupės užsakymo pakartojimas.
Komentarų prie patiekalaų įvedimas.
Patiekalo pavadinimas dviem kalbomis.
Galimybė įvesti patiekalus pagal brūkšninius kodus.
Dalinant čekį į dalis galima į dalis padalinti ir patiekalą (pavyzdžiui, butelį vyno)
Galimybė suformuoti užsakymą picai, susidedančiai iš dviejų skirting puselių.
Nuolaidos / Antkainiai
Fiksuotos ir laisvos nuolaidos ir antkainiai.
Procentinės ir suminės nuolaidos ir antkainiai.
Automatinis antkainio taikymas saskaitai.
Nuolaidos ir antkainiai taikomi skirtingoms patiekalų grupėms.
Maksimalių ir minimalių nuolaidų ir ankainių dydžių ribojimas.
Personalo arbatpinigių apskaita.
Čekių spausdinimas ir mokėjimo būdai
Sąsaja su fiskaliniu registru.
Fiskalinio čekio spausdinimas.
Papildomų duomenų įvedimas į sąskaitą.
Viena kasa gali dirbti su dviem pinigų stalčiais vienu metu.
Pinigų stalčiaus priskyrimas konrečiam darbuotojui ir kasininko personalinė atsakomybė už pinigus stalčiuje.
Darbas su keliomis valiutomis vienu metu (laisvos prekybos zona).
Automatinis antkainio panaikinimas.
Didžiausios mokėjimo sumos apribojimas.
Automatinis apvalinimas.
Klavišai su įvairaus nominalo kupiūromis (apmokėjimo procesui paspartinti).
Kreditinių kortelių numerių užšifravimas duomenų bazėje.
Priminimo čekių spausdinimas.
Informacinių eilučių klientui spausdinimas.
Kupiūrų skaičiaus įvedimas į sistemą ir automatinis grąžintų pinigų skaičiavimas.
Čekio formato nustatymas .
Užsakymų spausdinimas
Automatinis patiekalų priskyrimas skirtingiems virtuvės ar baro spausdintuvams arba virtuvės monitoriams.
Vieno patiekalo užsakymo spausdinimas keliuose spausdintuvuose ar virtuvės monitoriuose vienu metu.
Galimybė automatiškai dalinti užsakymą į atskirus čekius, po vieną čekį kiekvienam patiekalui.
Personalas
Šimtai nustatymų, aprėpiančių visus personalo darbo aspektus.
Operacijų, leidžamų atlikti tik vadybininkui, nustatymas. Barmenui, kasininkui ar padavėjui tokios operacijos gali būti uždraustos.
Neriboti privilegijų deriniai kiekvienam darbuotojui.
Personaliniai darbuotojų ekranai darbinėse stotyse.
Darbuotojų jungimas grupėmis aptarnaujant banketus ir proporcingas arbatpinigių dalinimas.
Ekranai
Užsakymo išlaikymas ekrane po to, kai jis apmokamas.
Įvairių formų ir dydžių ekranai su funkciniais klavišais.
Galimybė įkelti vaizdus iš išorinių failų ant ekrano mygtukų.
Informacija apie vykstančias akcijas padavėjo darbo ekrane (pardavimų didinimas greito maisto pardavimo taškuose)
Operacijos su čekiais
Palaiko patiekalų priskyrimą konkrečioms vietoms prie stalo.
Restorano plano pavaizdavimas darbinėse stotyse.
Visų užsakymų, priklausančių vienam staliukui, išsiuntimas į virtuvę vienu metu.
Galimybė įvesti atšaukimo priežastis, vėlavimus, produktų sugadinimą.
Galimybė atlikti kelias operacijas vienu klavišo paspaudimu.
Galimybė priskirti čekį konkrečiam padavėjui, taikoma tais atvejais, kai su terminalu dirba vienas žmogus, kuris išmuša čekius padavėjams (lieka statistika)
Čekių išskyrimas / sujungimas.
Galimybė perkelti atidarytą čekį iš vienos pardavimo vietos į kitą.
Saugumas
Vadovybės informavimas apie apie tam tikras terminaluose atliktas operacijas.
Visų operacijų, atliktų padavėjų darbinėse stotyse ir vadybininkų kompiuteriuose protokolavimas.
Visų darbuotojų slaptažodžių šifravimas duomenų bazėse.
Galimybė gauti akivaizdžias ataskaitas apie darbuotojų darbo kokybę.
Ataskaitos
Finansinės viso restorano ataskaitos, taip pat ataskaitos pagal pardavimo taškus, darbuotojus, periodus, aptarnavimo laiką, pamainas.
Pardavimų sekimas pagal laiko periodus.
Statistika pagal pardavimų tipus (išsinešimui, salėje, pateikimas vairuotojams ir t.t.)
Automatinis nustatytų ataskaitų formavimas darbo dienos pabaigoje.
Ataskaitos pagal čekius, išdirbį, patiekalus, patiekalų grupes, galimybė sukurti savo ataskaitas.
Darbo laiko Apskaitos modulis T & A
Naudojant šį modulį, sistema galės kontroliuoti darbuotojų atvykimą į darbą, laiką sunaudotą pietų pertraukoms, kavos pertraukėlems, vėlavimus ir t.t. Sistemoje galima sudarinėti darbuotojų darbo tvarkaraščius, šis procesas yra paprastas ir neužima daug laiko. Vadovai turės ataskaitas apie šiuo metu dirbančius darbuotojus, jų pareigas, išdirbtą laiką už bet kurį laikotarpį.
Staliukų rezervavimo modulis
Įntegruotas sistemos modulis leidžia rezervuoti staliukus ir sudaryti laukiančiųjų sąrašą. Modulis taip pat suteikia galimybę stebėti staliukų statusą: koks yra užimtumtas, ar klientai jau atsiskaitė, kuris staliukas dar nešvarus, o kuris - sutvarkytas.
Lietuvoje MICROS sistemas diegia ir prižiūri įgaliota gamintojo atstovė įmonė „Baltic Hotel and Restaurant Systems“.