Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 18 d. 20:49
Nuo kitų metų nauja tvarka kasose – pirmieji iš prekybos tinklų reikalavimus įgyvendino „Rimi“
Rugsėjo 18 d. 17:42
Kokiais būdais savo aukas internete dažniausiai vilioja sukčiai?
Rugsėjo 18 d. 14:23
Sulaukiate gausybės erzinančių „WhatsApp“ skambučių? Paprastas triukas, kuris garantuos jums ramybę
Rugsėjo 18 d. 11:33
Nors besirenkančių inžinerijos studijas pamažu daugėja, inžinierių vis dar trūks (1)
Rugsėjo 18 d. 08:11
Elektromobiliai: sportiškų automobilių pabaiga ar pakilimas?
Rugsėjo 17 d. 20:31
Naujoji „iOS“ versija tikra dovana lietuviams – pristatytas ilgai lauktas atnaujinimas
Rugsėjo 17 d. 17:22
Didžiausios visų laikų technologijų nesėkmės: nuo prisvilusios „Windows Vista“ iki nevykusio „Apple“ socialinio tinklo
Rugsėjo 17 d. 14:47
Įkraunami įrenginiai sukelia vis daugiau nelaimių: kaip to išvengti?
Rugsėjo 17 d. 11:43
„Facebook“ kratosi „socialinių tinklų dinozauro“ etiketės: paskelbė planus susigrąžinti iš jo bėgantį jaunimą
Rugsėjo 17 d. 08:24
„Apple“ pristatė „iPhone 16 Pro“ serijos flagmanus
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika   | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Į gatves grįžta rudens tamsa: kaip išmanusis gali padėti gintis nuo užpuolikų?

Publikuota: 2024-09-13 20:29
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Rudens sutemoms jau netrukus užklosiant miestą, gatvėse krūptelėti priversti gali net mūsų pačių šešėlis. Neapšviesti daugiabučių kiemai, ištuštėję parkai ir neapsaugotos viešojo transporto stotelės kelia nerimą ir patiems drąsiausiesiems, jau nekalbant apie iš būrelių grįžtančius vaikus. Tokiais atvejais efektyvia asmeninės apsaugos priemone tampa mūsų išmanusis, kuris kartu su specialioms programėlėmis, gali išvaduoti iš pačių netikėčiausių gatvėse tykančių pavojų.

Į gatves grįžta rudens tamsa: kaip išmanusis gali padėti gintis nuo užpuolikų?

„Nors tamsiu paros metu gatvėse gali tykoti kur kas daugiau grėsmių, mūsų gyvenimas nusileidus saulei nesustoja. Tam, kad tamsiomis gatvelėmis eiti būtų kiek drąsiau, rekomenduojama žinoti greitąjį pagalbos iškvietimo būdą savo išmaniajame, prieš ėjimą aktyvuoti „bSafe“ programėlę, o bėgiojant ar važinėjant dviračiu – neignoruoti populiariosios „Strava“ suteikiamų saugumo funkcijų“, – teigia „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Marijonas Baltušis.

Nežinomos saugumo funkcijos

Šiais laikais tiek „iPhone“, tiek „Android“ išmanieji vartotojams siūlo įvairių saugumo sprendimų, net ir be specializuotų programėlių siuntimosi. Pavyzdžiui, vienu metu nuspaudus ir maždaug penkias sekundes palaikius „iPhone“ įjungimo ir kurį nors iš garso mygtukų, įrenginys automatiškai surinks bendrąjį pagalbos numerį. Tai gali ypač praversti stresinėje situacijoje, kai pagalbą tenka kviesti neišsitraukus telefono iš kišenės arba nepavykstant jo atrakinti.

Tuo metu naujesni „Samsung“ modeliai siūlo labai naudingą SOS žinučių sprendimą. Apsilankius šių telefonų išplėstinių funkcijų nustatymuose, rasite opciją „Siųsti SOS žinutes“. Ten bus galima pasirinkti, kuriuos kontaktus informuoti apie pavojų ir, ar jiems taip pat nusiųsti paveikslėlius bei garso įrašus. Aktyvavus šią funkciją, pakaks tris kartus greitai spustelėti įjungimo mygtuką, ir nustatyti asmenys žinute bus akimirksniu informuoti apie jums iškilusį pavojų, pridedant lokaciją bei kitus svarbius duomenis.

„Planuojant kiek ilgesnį pasivaikščiojimą sutemus arba tamsiu paros metu naudojantis pavežėjų paslaugomis, „iPhone“ savininkams rekomenduojama aktyvuoti „Safety Check“ funkciją, kuri artimiesiems leis sekti jūsų kelionę ir praneš apie bet kokius jos nesklandumus. Gamyklinėje žinučių programėlėje tiesiog pasirinkite asmenį, kuriam norite teikti šią informaciją, greta žinutės teksto laukelio spustelėkite „+“ ikoną ir paspauskite „Safety Check“. Tuomet pakaks pasirinkti iš dviejų opcijų – „When I Arrive“ bei „After a Timer“, – pataria M. Baltušis.

Pirmasis pasirinkimas labiau tinka kelionės informacija dalinantis su šeimos nariais arba draugais, kadangi jiems leidžia matyti, kaip keliaujate ir kada tiksliai pasieksite kelionės tikslą. Antrąjį pasirinkimą reikėtų rezervuoti vykstant į pasimatymą ar susitikimą su mažiau pažįstamais draugais, kuriems jūsų maršruto informacija taptų pasiekiama tik kelionės neužbaigus per nustatytą laiką.

„bSafe“ – dar daugiau priemonių savisaugai

Jei norite apsaugoti vaikus arba po naktinį miestą tenka keliauti ganėtinai dažnai, papildomą apsaugą gali suteikti „bSafe“. Šią „Android“ ir „iOS“ platformoms prieinamą programėlę su savo tėvu sukūrė išprievartavimą patyrusi Charlen. Traumuojančių išgyvenimų įkvėptą įrankį jau išbandė milijonai žmonių iš 125 pasaulio valstybių.

Atsisiuntus „bSafe“, vartotojo paprašoma suregistruoti visus „patikimus kontaktus“, kurie turės galimybę bet kada žinoti jo vietovę, o ištikus nelaimei – sulaukti jo pagalbos prašymo. Viena originalesnių aplikacijos funkcijų galima įvardinti šaižų garsą, kurį išmaniojo garsiakalbiai pradeda skleisti balsu ar mygtuko paspaudimu aktyvavus SOS režimą. Ši sirena gali padėti bent trumpam laikui atbaidyti užpuolikus, kol į atskubės pagalbos tarnybos arba į automatiškai išsiųstą pagalbos prašymą atsilieps draugai.

Vis dėlto, jei baiminatės, kad didelis triukšmas piktavaliams tik išduos, kad bandote prisikviesti pagalbą, šią funkciją galima išjungti programėlės nustatymuose.

„Kol auka grumiasi su nusikaltėliais, jos pasirinkti „patikimi kontaktai“ mato ne tik nukentėjusiojo buvimo vietą, bet ir tai, kas dedasi nusikaltimo vietoje. Po SOS režimo aktyvavimo „bSafe“ automatiškai pradeda įrašinėti išmaniojo kameros vaizdą ir garsą. Programėlės kūrėja Charlen akcentuoja, jog tai svarbu tiek gelbėtojams siekiant suprasti, kas įvyko, tiek pačiai aukai, vėliau teisme įrodinėjant užpuolikų kaltę“, – prideda specialistas.

Be to, „bSafe“ siūlo ir keletą sprendimų užpuolimo prevencijai. Pavyzdžiui, „Netikro skambučio“ funkcija gali padėti išvengti nejaukaus pokalbio su nepažįstamaisiais, o laikmačio parinktis pagalbos prašymą išsiuntinės patikimiems kontaktams, jei iki nustatyto laiko nesustabdysite tiksinčio laiko. Tiesa, svarbu paminėti, jog „bSafe“ efektyviausiai veiks tada, kai programėlę naudos ne tik auka, bet ir jos artimiausi žmonės.

Pasirūpinti saugumu būtina net sportuojant

Augant visuomenės susirūpinimui savo sveikata, vis daugiau žmonių į tamsias gatveles leidžiasi ne ieškodami pramogų ar iš jų grįždami, o norėdami pagerinti savo fizinę formą. Jei bėgiojimui ar pasivažinėjimui dviračiu laiko randate tik vėlyvais vakarais, verta neignoruoti šių treniruočių entuziastų pamėgtos „Strava“ programėlės saugumo funkcijų.

„Strava Beacon“ pavadintas sprendimas veikia labai paprastai. Prieš treniruotės pradžią vartotojas programėlėje pasirenka iki trijų saugumo kontaktų, kurie gaus nuorodą į interaktyvų žemėlapį. Šiems kontaktams netgi nereikia būti „Strava“ bendruomenės nariais – nuoroda jiems gali būti nusiųsta SMS žinute. Pakaks spustelėti ant jos, ir bėgiko ar dviratininko buvimo vietą realiu laiku bus galima stebėti tiesiog įrenginio naršyklėje. Taip artimieji visada žinos, kur esate, ir pamatę neįprastus nukrypimus, galės greitai reaguoti.

„Pastaroji funkcija svarbi ne tik dėl baimės būti užpultam, bet ir siekiant gauti greitą pagalbą, įvykus nelaimingam atsitikimui. „Strava“ forume galima rasti įrašų, kuriuose žmonės „Beacon“ funkcijai dėkoja už išgelbėtą gyvybę ir dalinasi istorijomis, kad ji padėjo laiku sulaukti medikų, atokiame kalnų take nukritus nuo dviračio ir patyrus daugybinius lūžius. Net jei to neprireiks, daug pastangų nekainuojantis pasidalinimas savo lokacija padės geriau susikoncentruoti į treniruotes ir drąsiau siekti savo sporto tikslų, nusileidus saulei“, – įsitikinęs „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Į gatves grįžta rudens tamsa: kaip išmanusis gali padėti gintis nuo užpuolikų?

Neapšviesti daugiabučių kiemai, ištuštėję parkai ir neapsaugotos viešojo transporto stotelės kelia nerimą ir patiems drąsiausiesiems, jau nekalbant apie iš būrelių grįžtančius vaikus. Tokiais atvejais efektyvia asmeninės apsaugos priemone tampa mūsų išmanusis, kuris kartu su specialioms programėlėmis, gali išvaduoti iš pačių netikėčiausių gatvėse tykančių pavojų.

Miegokite ramiai: ką daryti, kad išmanusis nežadintų naktį?

Negalite užmigti, „scrollinate“ telefoną, o dėl to – dar labiau nesimiega? Tai – tarsi užburtas ratas, vedantis tiesiai į nemigą. Šiuolaikiniai išmanieji telefonai ir laikrodžiai turi įrankius, reikalingus sukurti tinkamą nuotaiką poilsiui ir stebėti, kiek gilus yra jūsų miegas. Ekspertas rekomenduoja keletą funkcijų, kurios padės jums nusiraminti, nutildyti pranešimus.

Kaip savo žinutes papildyti kombinuotais emoji paveikslėliais

„iPhone“ naudotojai savo žinutes mėgstantys papildyti emoji paveikslėliais, ko gero nudžiugs sužinoję, kad emoji įvairovę galima padidinti tiesiog juos kombinuojant tarpusavyje ir nereikia nieko diegti papildomai.

2024-09-08 17:48
Telefonas – darbo, bet skambučiai – mamai? Specialistė paaiškino, ko nedaryti su darbo telefonu
2024-09-02 14:16
Telefono numeris gali būti jautresnė informacija nei galima įsivaizduoti: 5 patarimai, kaip išvengti žalos
2024-08-14 09:12
Apsaugokite savo telefoną nuo virusų
2024-08-13 15:32
Atlikę šiuos paprastus žingsnius pagerinsite „Wi-Fi“ ryšį savo name
2024-08-13 09:12
Pastebėjote, jog sukčiai turi jūsų telefono numerį ar el. paštą? Štai, ką turėtumėte padaryti nedelsiant
2024-08-12 20:20
Telefonas vaikui: būtinybė ar prabanga? Patarimai, renkantis pirmąjį įrenginį
2024-08-12 11:25
10 patikrintų patarimų norintiems sukurti GPS sekimo verslą
2024-07-31 14:42
Kelionėse lietuviai gali išleisti iki 450 Eur už gigabaitą interneto. Kaip išvengti tokių išlaidų?
2024-07-31 11:46
Kas gali susilpninti ryšį namuose?
2024-07-29 17:03
Kaip padidinti „iPhone 13“ baterijos tarnavimo laiką?
2024-07-24 11:04
Kodėl verta rinktis naudotus telefonus iš Banknote.lt?
2024-07-22 09:38
Kaip nurodyti „Siri“ perskaityti „iPhone“ gautus pranešimus keliomis kalbomis
Daugiau...Paieška archyve

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama