Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 16 d. 11:21
Svarbiausi momentai iš „Gurtam DevConf 2024“
Rugsėjo 16 d. 08:11
7 „Facebook“ funkcijos, kurias žino tik patys gudriausi vartotojai
Rugsėjo 15 d. 17:35
Parodoje „IFA 2024“ LG pristatė naują energijos efektyvumu pasižyminčią prietaisų liniją
Rugsėjo 15 d. 13:29
Tarptautinės teisės ekspertas apie DI reguliavimą: nieko nedaryti nėra išeitis
Rugsėjo 15 d. 09:19
Neliko nemokamų stotelių, bet ne būdų sutaupyti:koks elektromobilio įkrovimo būdas – pigiausias
Rugsėjo 14 d. 17:23
2 mln. eurų investicija globaliam skaitmeninės tapatybės produkto kūrimui
Rugsėjo 14 d. 13:32
„Vilnius Tech“ mokslininkų sukurti DI įrankiai pritaikyti versle: planuose – analogų neturintis sprendimas
Rugsėjo 14 d. 09:27
Penki blogiausi telefonai, kurie kada nors buvo pristatyti
Rugsėjo 13 d. 20:29
Į gatves grįžta rudens tamsa: kaip išmanusis gali padėti gintis nuo užpuolikų?
Rugsėjo 13 d. 17:48
Mokslininkai pristatė pirmąjį pasaulyje branduolinį laikrodį
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kas gali susilpninti ryšį namuose?

Publikuota: 2024-07-31 11:46
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

90 proc. Lietuvos namų ūkių turi prieigą prie interneto, o tai yra net 30 proc. daugiau nei prieš gerą dešimtmetį, 2010-aisiais, rodo 2023 m. „Eurostat“ duomenys. Lietuviai internetu naudotis mėgsta išties daug, o išvykę į kitas šalis dar ir pasigiria, kad pas mus internetas yra bene geriausias Europoje, rašoma „Etanetas“ pranešime žiniasklaidai.

Kas gali susilpninti ryšį namuose?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Tą patvirtina ir bendrovės „BusinessComparison“ šių metų pradžioje atliktas tyrimas, kuriame Lietuva priskiriama prie penkių greičiausią internetą turinčių šalių. Tiesa, ne visada su trikdžiais veikiantį internetą nulemia interneto tiekėjai. Kartais ir patys vartotojai pamiršta elementariausius dalykus, kurie interneto ryšį namuose galėtų sustiprinti.

Naujausiais „Eurostat“ duomenimis, bendra, visų Europos šalių namų ūkių prieiga prie interneto 2023-aisiais siekė 91 proc. Tai reiškia, kad maždaug tiek procentų Europos gyventojų savo namuose kada nori gali pasinaudoti internetu.

Net 99 proc. „Eurostat“ vykdytos apklausos dalyvių iš tokių šalių kaip Liuksemburgas, Nyderlandai ir Danija tvirtino, kad namuose turi prieigą prie interneto. Tuo tarpu Bulgarijoje (80 proc.), Kroatijoje (83 proc.) ir Graikijoje (85 proc.) tokia dalis žmonių buvo mažiausia ES.

Lietuva – greičiausio interneto penketuke

„Remdamasi tuo, kaip greitai kiekvienoje šalyje įkeliamas „Google“ paieškos puslapis, bendrovė „BusinessComparison“ ištyrė kiekvienos Europos šalies vidutinį tinklalapių įkėlimo greitį kompiuteriuose ir mobiliuosiuose įrenginiuose. Paaiškėjo, kad tiek kompiuteriuose tiek mobiliuose įrenginiuose greičiausiai puslapį atidarydavo Švedijos internetas.

Prie greičiausių buvo Suomija, taip pat Danija ir Latvija, tuomet – Lietuva, kuri šiek tiek lenkė Šveicariją. Prasčiausias greitis buvo Turkijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Kipre, Lenkijoje“, – teigia Artur Stefanovič, interneto ir TV paslaugų bendrovės „Etanetas“ vadovas.

Ekspertas priduria, tyrimų galima atlikti įvairių ir, galbūt, jie netgi kaskart būtų skirtingi. Tačiau šis – yra tik dar vienas įrodymas, kodėl taip dažnai pabrėžiama, kad Lietuvoje internetas veikia puikiai.

„Eurobarometer“ duomenimis, Lietuvoje 90 proc. miestų gyventojų yra patenkinti savo interneto ryšiu, o kaimo vietovėse šis rodiklis yra 70 proc.

Tyrimas „European Commission Digital Economy and Society Index“ parodė, kad 2023 m. 60 proc. Lietuvos namų ūkių turi šviesolaidinio interneto prieigą (ES vidurkis yra 40 proc.).

Kaip nenusivilti mūsų šalies interneto kokybe?

Pasak Artur Stefanovič, nors ir gyvename šalyje, kur interneto kokybė yra viena geriausių Europoje, vis tik gana dažnai tenka matyti interneto vartotojų klausimus – kodėl interneto ryšys veikia su trikdžiais ir nėra toks, kokį prižadėjo interneto tiekėjas?

Tačiau kai kurie nežino arba paprasčiausiai pamiršta, kad yra labai paprastų faktorių, kurie interneto ryšį namuose gali sustiprinti arba susilpninti.

Na, o tam, kad nenusivilti faktu, jog Lietuva yra viena iš geriausią internetą Europoje turinčių šalių, A. Stefanovič pateikia keletą iš tų interneto ryšio sklaidą lemiančių faktorių. Jie – susiję su „Wi-Fi“ ryšiu, kadangi praktiškai kiekvienas namų ūkis šiais laikais būtent jį naudoja.

Pasirūpinkite kokybišku interneto kabeliu bei jo išvedžiojimu

Interneto veikimui skirti kabeliai šiais laikais yra kiek primirštas ir dažnai ignoruojamas reikalas, tačiau veltui.

Pavyzdžiui, net ir naudojant namuose „Wi-Fi“, tam, kad veiktų greičiausias šviesolaidinis internetas, iki Jūsų namų vis tiek turi būti atvestas šviesolaidis. Tai iš itin skaidrios medžiagos pagamintas kabelis, kuriuo perduodami šviesos impulsai. Ir jeigu toks kabelis bus netvarkingas, lankstomas aštriais kampais ir pan., signalai iki reikiamos vietos gali neatkeliauti tinkamai ir internetas gali veikti nestabiliai arba neveikti visai.

Dažnai būste žmonės pamiršta apie kabelius arba sąmoningai jų nepravedžioja, klaidingai manydami apie kabelių nereikalingumą. Tačiau statant namą ar įsirengiant, remontuojant butą būtina pasirūpinti kabelio atvedimu bent iki tų vietų, kur bus pastovus interneto vartojimas.

Pavyzdžiui, televizoriaus, katilo valdymo bei apsaugos sistemų, stacionaraus kompiuterio ir t.t. Tiesioginis interneto ryšys per kabelį užtikrins, kad visada turėsite stabilų, greičiausią ryšį ir galėsite dirbti, žaisti žaidimus, žiūrėti TV transliacijas ar užtikrinti nepertraukiamą šildymo sistemų veikimą.

Dažnai pamirštama, kad kabelis pravestas kaip paprastas elektrinis kabelis ne visada yra geras sprendimas. Todėl labai rekomenduoju kreiptis į specialistus. Jie padės ir pakonsultuos, kaip kloti kabelius taip, kad net ir po ilgesnio laiko jų nepritrūktų.

Pasirūpinkite, kad Jūsų interneto maršrutizatorius būtų pastatytas gyvenamųjų patalpų centre ir kuo toliau nuo įvairių kliūčių (masyvių daiktų ir pan.)

Taip signalo sklidimo stiprumas bus neblokuojamas ir po visas patalpas galės pasiskirstyti optimaliai.

Stebėkite savo interneto maršrutizatoriaus būklę

Nevenkite jo pakeisti, jeigu naudojate daug metų. Į maršrutizatorius kaip ir visus kitus prietaisus yra įdiegiami programinės įrangos atnaujinimai su papildomomis kibernetinio saugumo funkcijomis ir t.t. Tad jei naudojamas įrenginys senas ar dažnai neperkraunamas, dėl to ir jo ryšys gali būti kur kas lėtesnis. Bet kuris ekspertas pasakytų, kad maršrutizatorių reikėtų keisti kas kelis metus. Būtent taip bus užtikrinamas pats geriausias interneto ryšys.

Susikurkite savo namų internetui slaptažodį

Kad ir kaip juokingai tai skambėtų, vis dar gana dažnai pasitaiko, kai daugiabučiuose galima rasti daug namų ūkių, kurie naudoja belaidį internetą, tačiau jam nėra užsidėję slaptažodžio. Ar patys kada nors esate tam tikrose vietose ieškoję nemokamo „Wi-Fi“? Tikriausiai taip. Tad jeigu neturite slaptažodžio, tą patį gali daryti ir Jūsų kaimynai. O kuo daugiau prietaisų jungsis prie vieno maršrutizatoriaus, tuo didesnė tikimybė, kad interneto ryšys namuose susilpnės.

Naudokite bevielio ryšio stiprintuvą

Bevielio interneto ryšio stiprintuvas šiuo metu yra viena populiariausių priemonių, kai belaidžio interneto signalas yra silpnas arba netenka stabilumo. Stiprintuvas užtikrina greitą interneto ryšį visose patalpose, net esančiose toliau nuo maršrutizatoriaus. Bevielio ryšio stiprintuvas gauna signalą iš pagrindinio maršrutizatoriaus, jį sustiprina ir perduoda toliau. Tokį įrenginį tereikia prijungti prie elektros lizdo ir beveik iš karto galite mėgautis didesniu ryšio veikimo diapazonu.

Atjunkite nenaudojamus prietaisus

Kaip žinia, interneto ryšys namuose gali susilpnėti, jei vienu metu prie jūsų tinklo jungiasi dešimtys skirtingų įrenginių. Taigi, be to, kad kartu su slaptažodžiu neleisti, jog prie jūsų interneto laisvai jungtųsi kiti namų ūkiai, įsitikinkite, kad patys nesate prie savo namų interneto prijungę daugybė skirtingų įrenginių, kurių šiuo metu net nenaudojate. Pasirūpinkite, kad internetą gautų tik tie daiktai, kuriems jo dabar reikia ir interneto ryšys taps kokybiškesnis.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Į gatves grįžta rudens tamsa: kaip išmanusis gali padėti gintis nuo užpuolikų?

Neapšviesti daugiabučių kiemai, ištuštėję parkai ir neapsaugotos viešojo transporto stotelės kelia nerimą ir patiems drąsiausiesiems, jau nekalbant apie iš būrelių grįžtančius vaikus. Tokiais atvejais efektyvia asmeninės apsaugos priemone tampa mūsų išmanusis, kuris kartu su specialioms programėlėmis, gali išvaduoti iš pačių netikėčiausių gatvėse tykančių pavojų.

Miegokite ramiai: ką daryti, kad išmanusis nežadintų naktį?

Negalite užmigti, „scrollinate“ telefoną, o dėl to – dar labiau nesimiega? Tai – tarsi užburtas ratas, vedantis tiesiai į nemigą. Šiuolaikiniai išmanieji telefonai ir laikrodžiai turi įrankius, reikalingus sukurti tinkamą nuotaiką poilsiui ir stebėti, kiek gilus yra jūsų miegas. Ekspertas rekomenduoja keletą funkcijų, kurios padės jums nusiraminti, nutildyti pranešimus.

Kaip savo žinutes papildyti kombinuotais emoji paveikslėliais

„iPhone“ naudotojai savo žinutes mėgstantys papildyti emoji paveikslėliais, ko gero nudžiugs sužinoję, kad emoji įvairovę galima padidinti tiesiog juos kombinuojant tarpusavyje ir nereikia nieko diegti papildomai.

2024-09-08 17:48
Telefonas – darbo, bet skambučiai – mamai? Specialistė paaiškino, ko nedaryti su darbo telefonu
2024-09-02 14:16
Telefono numeris gali būti jautresnė informacija nei galima įsivaizduoti: 5 patarimai, kaip išvengti žalos
2024-08-14 09:12
Apsaugokite savo telefoną nuo virusų
2024-08-13 15:32
Atlikę šiuos paprastus žingsnius pagerinsite „Wi-Fi“ ryšį savo name
2024-08-13 09:12
Pastebėjote, jog sukčiai turi jūsų telefono numerį ar el. paštą? Štai, ką turėtumėte padaryti nedelsiant
2024-08-12 20:20
Telefonas vaikui: būtinybė ar prabanga? Patarimai, renkantis pirmąjį įrenginį
2024-08-12 11:25
10 patikrintų patarimų norintiems sukurti GPS sekimo verslą
2024-07-31 14:42
Kelionėse lietuviai gali išleisti iki 450 Eur už gigabaitą interneto. Kaip išvengti tokių išlaidų?
2024-07-31 11:46
 Kas gali susilpninti ryšį namuose?
2024-07-29 17:03
Kaip padidinti „iPhone 13“ baterijos tarnavimo laiką?
2024-07-24 11:04
Kodėl verta rinktis naudotus telefonus iš Banknote.lt?
2024-07-22 09:38
Kaip nurodyti „Siri“ perskaityti „iPhone“ gautus pranešimus keliomis kalbomis
Daugiau...Paieška archyve

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama