Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 8 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 7 d. 17:15
Ne viskas matoma plika akimi: kaip gamintojų triukai prailgina elektromobilių įveikiamą atstumą?
Rugsėjo 7 d. 13:31
Kada interneto naudojimas tampa problema arba kaip nulaužti PIN
Rugsėjo 7 d. 09:46
Kaip atnaujinti „iPhone“, „iPad“ arba „iPod touch“ naudojant „Finder“
Rugsėjo 6 d. 18:26
„Samsung“ parodoje „IFA 2024“ pristatė DI pasaulio viziją: nauji įrenginiai ir kasdienybę keičiančios funkcijos
Rugsėjo 6 d. 15:39
Kokius automobilius rinktis neišvengiantiems automobilių spūsčių?
Rugsėjo 6 d. 12:45
Gera nuotaika šviesiuose namuose ištisus metus
Rugsėjo 6 d. 09:22
Sukčių išradingumui nėra ribų: įspėja apie naują taktiką, apgaunančią net patyrusius socialinių tinklų naudotojus
Rugsėjo 5 d. 18:22
CUPRA pristatė naują sportišką SUV modelį
Rugsėjo 5 d. 15:27
Tyrimas: kone kas antras moksleivis Lietuvoje naudoja dirbtinį intelektą namų darbų ruošai
Rugsėjo 5 d. 12:19
Automobilių elektrifikacija – šansas naujiems vardams, bet ar jie gali įgelti senbuviams?
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Patarimai » Kitos protingos mintys Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

5 „PayPal“ patarimai, kaip sumažinti riziką ir apsaugoti save bei klientus nuo sukčiavimo

Publikuota: 2024-06-20 08:27
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) 2023 m. pasaulinės rizikos ataskaitoje teigiama, jog kibernetinis saugumas patenka tarp 10 didžiausių pasaulinių rizikų tiek šiuo metu, tiek ateityje. Skaičiuojama, kad iki 2025 m. metiniai kibernetinių nusikaltimų nuostoliai sieks 10,5 trilijono JAV dolerių[1].

5 „PayPal“ patarimai, kaip sumažinti riziką ir apsaugoti save bei klientus nuo sukčiavimo
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kibernetinio saugumo bendrovės „Barracuda“ duomenimis, kibernetinės atakos dažniau tampa efektyvesnės vasarą, kuomet įmonėse trūksta darbuotojų. Sausio mėn. tik maždaug 1 iš 80 (1,25 proc.) pranešimų apie grėsmes buvo pakankamai rimti, jog būtų siunčiamas saugos perspėjimas, o birželio-rugsėjo mėn. šis skaičius išaugo iki 1 iš 5 (20 proc.)[2].

Naujausi Lietuvos policijos duomenys rodo, kad 2022 m. Lietuvoje užregistruotų nusikalstamų veikų augimą daugiausia lėmė kibernetinių nusikaltėlių veiklos augimas. Lietuvos bankų asociacija (LBA) pranešė, jog 2022 m. finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių išviliojo beveik 12 mln. eurų.

Artėjant vasaros atostogų sezonui, verslai skatinami išlikti budrūs ir saugotis nuo kibernetinių nusikaltėlių veiklos suaktyvėjimo. Šiuo laikotarpiu daugelis įmonių dirba mažesniu darbuotojų skaičiumi, todėl jos tampa pagrindiniu programišių taikiniu.

Susirūpinimą didina ir tai, jog daugelis vartotojų visame pasaulyje vis daugiau pinigų išleidžia internetu. Naujausias „PayPal“ e. prekybos indeksas[3] atskleidė, kad vidutinės mėnesio išlaidos, skirtos apsipirkimui internetu, per metus padidėjo 17 proc. Jungtinėje Karalystėje ir Ispanijoje, 12 proc. Italijoje ir 11 proc. Vokietijoje. Daugiau pinigų, išleidžiamų internetu, kartu su padidėjusiu sukčiavimo atvejų skaičiumi skatina įvairaus dydžio įmones taikyti duomenų ir mokėjimų saugumo priemones, papildomai apsaugančias klientų duomenis ir vientisumą.

„Skaitmeniniame amžiuje visos interneto erdvėje veikiančios įmonės turi išlikti budrios, nes vienas pažeidimas gali sugriauti ilgus metus kurtą klientų pasitikėjimą. Tai liečia ne tik didžiausius rinkos dalyvius, turinčių ne vieną darbuotoją saugumo valdymo klausimais, bet ir startupus ir kitas mažas įmonės, kurių patirtis šioje srityje dažnai būna riboti. Jų atveju bendradarbiavimas su patikimu mokėjimų partneriu gali padėti jiems apsaugoti save ir savo klientus nuo įvairių sukčiavimo atvejų. Saugaus apsipirkimo užtikrinimas ne tik padeda apsaugoti verslą, bet ir skatina klientų lojalumą bei pasitikėjimą, o tai galiausiai stiprina įmonės reputaciją ir užtikrina didesnes pajamas“, – sako „PayPal“ viceprezidentas, Centrinės ir Rytų Europos bei Izraelio generalinis direktorius Efi Dahan.

Artėjant vasaros atostogų sezonui „PayPal“ parengė trumpą atmintinę, kuri padės prekybininkams apsaugoti save ir savo klientus nuo sukčių ir kitų kibernetinio saugumo grėsmių.

  1. Išlikite budrūs: Kibernetinių grėsmių gali kilti bet kuriuo metu – nesvarbu, tai vasaros atostogos, „Juodojo“ penktadienio išpardavimai ar Kalėdų karštinė. Stebėkite, ar jūsų sistemoje nevyksta neįprastos veiklos ir būkite pasirengę greitai reaguoti į bet kokį incidentą. Keli tos pačios prekės užsakymai arba įvairūs užsakymai, siunčiami vienu adresu, gali būti pavojaus signalai. Neįprastas klientų elgesys, pavyzdžiui, bandymas kelis kartus atkurti slaptažodį arba prisijungimas iš kitų vietų, taip pat turėtų atkreipti dėmesį.
  2. Įsitikinkite, kad jūsų programinė įranga yra saugi: reguliariai atnaujinkite savo programinę įrangą – taip ištaisysite pažeidžiamas vietas, kuriomis gali pasinaudoti kibernetiniai nusikaltėliai. Naudokite apsauginę programinę įrangą, kuri padės išvengti kenkėjiškų programų, ir užtikrinkite, jog jūsų sistemos atitiktų naujausius saugumo standartus.
  3. Naudokite patikimus mokėjimo būdus: tiek vietiniai, tiek tarptautiniai klientai pirmiausia renkasi jiems žinomus ir patikimus mokėjimo būdus, vengia nepažįstamų atsiskaitymo metodų. Tai gali turėti įtakos jų sprendimams pirkti konkrečiose internetinėse parduotuvėse. Užsienio pirkėjams gali padėti plačiai pripažintų mokėjimo sprendimų, tokių kaip „PayPal“, įtraukimas. Tokios platformos suteikia saugumo ir patikimumo jausmą, nes pirkėjai gali būti ramūs, žinodami, kad iškilus problemoms mokėjimo paslauga galės sulaukti pagalbos. Prekybininkams nuo galimo sukčiavimo gali padėti apsisaugoti visame pasaulyje patikima ir patyrusi mokėjimų apdorojimo sistema.
  4. Švieskite savo klientus: Informuokite pirkėjus apie saugią interneto praktiką, pavyzdžiui, kaip atpažinti bandymus sukčiauti ir naudoti stiprius, unikalius slaptažodžius. Informuoti klientai gali būti papildoma apsaugos nuo kibernetinių grėsmių linija.
  5. Užkirsti kelią sukčiavimui, susijusiam su mokėjimo grąžinimu (angl. Chargeback): mokėjimo grąžinimas įvyksta, kai ginčijama operacija išsprendžiama kortelės turėtojo (kliento) naudai. Jei kortelės turėtojo finansų įstaiga sutinka su ginču, ji panaikina sandorį, susigrąžina pinigus iš prekybininko ir grąžina juos kortelės turėtojui. Tai įprastos verslo operacijų sąnaudos. Nors daugelis mokėjimo grąžinimų yra teisėti, kiti gali būti sukčiavimo rezultatas. Apsaugos sprendimai gali padėti prekybininkams automatiškai valdyti grįžtamąsias operacijas, taupant laiką ir pinigus. Įmonės turėtų įdiegti patikimus tikrinimo metodus, kuriais galima patikrinti, ar kliento įvesti atsiskaitymo duomenys sutampa su mokėjimų kortelės duomenimis.

[1] World Economic Forum „The Global Risks Report 2023”, January 2023
[2] Data from Barracuda’s XDR platform, January-September 2022
[3] PayPal e-Commerce Index 2024 UK Edition, July-August 2023

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Sukčių išradingumui nėra ribų: įspėja apie naują taktiką, apgaunančią net patyrusius socialinių tinklų naudotojus

„Sveikiname, laimėjote!“ – kol vieniems pranešimas apie gautą prizą – džiugi naujiena, kitiems tai – tiesiausias kelias į sukčių pinkles. Nors socialinių tinklų naudotojai tampa vis akylesni, išradingi apgavikų sprendimai internete gali sugluminti net ir labiausiai patyrusius.

Sukčių pinklės el. parduotuvėse – kaip atpažinti piktavalių svetaines?

Daugiau nei 36 tūkst. Lietuvos gyventojų apsiperka iš nežinomų ir anksčiau negirdėtų el. parduotuvių svetainių, rodo tarptautinis tyrimas. Deja, toks įprotis padidina riziką patekti į sukčių pinkles.

26 proc. internetu perkančių lietuvių yra gavę apgadintą siuntą: kas padeda sumažinti riziką?

Nors lietuviai jau priprato pirkti internetu ir aktyviai užsisakinėja įvairias prekes e. parduotuvėse, ne visos jų patirtys yra geros. Kaip parodė apklausos duomenys, ketvirtadalis (26 proc.) prekes internetu užsisakinėjančių lietuvių yra gavę apgadintą siuntą, o penktadalis galvoja apie tokią riziką prieš pirkdami iš e. parduotuvių.

2024-08-28 15:40
Rinkodaros ekspertė – apie Juodąjį penktadienį ir juo gyvenančius jau nuo rugpjūčio: nesiseka tik tiems, kurie pavėluoja į traukinį
2024-08-27 18:24
Elektroninė prekyba: kaip nepažeisti konkurencijos teisės taisyklių?
2024-08-25 13:30
Vasarą sukčiai vilioja ieškančius greito uždarbio ir paskolų: kaip apsaugoti savo pinigus?
2024-08-23 15:19
Mitai ir tiesa apie finansinius sukčius: ar į foliją įvyniota kortelė iš tiesų gali apsaugoti?
2024-08-23 09:28
Žaibas į tą pačią vietą du kartus netrenkia – ar tikrai?
2024-08-22 09:39
Štai ką turite žinoti, jei norite derinti studijas ir darbą
2024-08-21 15:45
Elektroninė prekyba: individuali veikla ar verslo liudijimas?
2024-08-20 15:49
Psichologė neigia populiarų įsitikinimą: ekrano laiko ribojimai vaikus tik skatina piktnaudžiauti
2024-08-09 11:22
Ekspertai įspėja apie naujas sukčių pinkles: kaip atpažinti, jog artimojo pagalbos šauksmas – manipuliacija?
2024-08-08 14:24
Nuo CV iki darbo pokalbio: sužinok, kaip panaudoti dirbtinį intelektą, ieškant darbo
2024-08-07 16:36
Ką daryti, jei atostogų metu tapote sukčių auka?
2024-08-06 14:37
Klastotė – ką svarbu žinoti?
Daugiau...Paieška archyve

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama