Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/elektronika/89476/kaip-tinkamai-panaudoti-lauko-erdviu-apsvietima/spausdinti/

Kaip tinkamai panaudoti lauko erdvių apšvietimą?

Publikuota: 2023-11-15 17:28
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Jei mėgstate vakarus leisti prie namų esančiame sode, norisi, kad tenai būtų jauku. Jaukumą sukuria tinkamas apšvietimas. Įspūdingo apšvietimo reikia ir tada, kai ruošiatės surengti savo namų valdose šventę, kuri truks bent iki vidurnakčio. Tam reikalui kuo puikiausiai tinka LED apšvietimui skirtos lemputės.

Kaip tinkamai panaudoti lauko erdvių apšvietimą?
Asociatyvi „Pexels“ nuotr.

Kuo yra ypatingos LED lempučių girliandos?

LED lempučių girliandos pasižymi tuo, kad jas galima naudoti ir namų viduje, ir lauko aplinkoje. Pačios lemputės yra atsparios drėgmei ir tiesioginiam vandens poveikiui, šilumai ir šalčiui, todėl jas galima naudoti ir išorinei namų puošybai per Kalėdas. Girliandų lemputes jungia guminis, kelių sluoksnių laidas. Tinkamai išdėliojus lempučių girliandas, namų aplinkai galima suteikti pasakišką grožį, kuris stebins visus jį pamačiusius.

Kaip komponuoti lempučių girliandas sodo aplinkoje?

Lempučių girliandomis galima papuošti ne tik namų fasadą, stogo kraigą, mažosios architektūros sodo statinius, bet ir medžius, vaismedžius ir dekoratyvinius krūmus. Nutiesiant girliandas nuo vieno aukštesnio medžio iki kito, galima sukurti spalvingų šviesų arkas. O jeigu smulkių lempučių girlianda apjuosite visas dekoratyvinio krūmo šakeles, sutemus joms šviečiant aikčiosite iš nuostabos ir pasigėrėjimo. Lempučių girliandomis taip pat galima papuošti ir sodo tvorą, juosiančią viso sklypo perimetrą.

Kaip yra aprūpinamos elektros energija lempučių girliandos?

Jeigu lempučių girliandas naudosite patalpų viduje, tada rinkitės tokias, kurios pritaikytos tiesiogiai jungti į elektros tinklą. O jeigu tokios galimybės nėra, nes šias lemputes jungsite lauke, tada geriau įsigyti girliandas su saulės arba paprastomis baterijomis. Pats šauniausias variantas – tai girliandos su įdiegtu automatiniu laikmačiu, nes tada ne tik patogiau jas naudoti, bet ir taupoma elektros energija.

Kokie yra galimi lempučių girliandų veikimo režimai?

Lempučių girliandos įprastai gali turėti kelis skirtingus režimus. Vienas iš jų – girliandoje pamainomis blyksi po šeštadalį lempučių, arba kitas – kai lemputės šviečia kaitaliodamos spalvas. Kai kam gal labiau patinka nuolatinis, nesikaitaliojantis lempučių švietimas.

Pasirinkę jums tinkamiausią, sukursite tokią vakaro šviesų atmosferą, kuri bus jums arčiausiai širdies. O palankiausios sąlygos įsigyti lauko lempučių girliandas yra sudarytos internetinėje parduotuvėje „Renginio partneris“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!