- Įžeminkite.
- Nenaudokite, jei pažeistas paviršius (įlenkimai, plyšiai) arba sandariai neužsidaro durelės.
- Netaisykite patys. Remontą patikėkite sertifikatą turintiems specialistams.
- Užsiliepsnojus krosnelei, pirma išjunkite elektros įvadą, o tik po to gesinkite krosnelę.
- Krosnelę įjunkite tik įdėję patiekalą į jos vidų ir sandariai uždarę dureles.
- Naudokite specialius indus, skirtus mikrobangų krosnelėms.
- Mikrobangos indų neįkaitina, tačiau jie gali įkaisti nuo paties patiekalo, tad, išimdami maistą, būkite atsargūs.
- Kol mikrobangų krosnelė įjungta, nestovėkite priešais ją ir arti ilgą laiką.
- Nepamirškite reguliariai valyti krosnelės vidų vandeniu ir valikliais, nesuraižykite jos paviršių.
- Specialių valomųjų priemonių mikrobangų krosnelėms nėra.
- Nejunkite tuščios krosnelės.
- Nenaudokite stalo įrankių, metalinių, porceliano ir stiklinių indų, papuoštų auksiniu ar sidabriniu ornamentu.
- Nenaudokite aliejaus, kadangi jis gali užsiliepsnoti.
- Nevirkite ir nešildykite kiaušinių su lukštu – gali sprogti.
- Nešildykite hermetiškai supakuoto maisto (buteliukuose, konservų dėželėse).
- Nenaudokite maisto produktų, turinčių plėvelę (kepenėlių, bulvių, morkų, paprikų, kaštonų), prieš tai juos reikia specialiai paruošti – plėvelę įpjauti ar pradurti.
- Nedžiovinkite mikrobangų krosnelėje drabužių ir vaistažolių.
- Nestatykite didelių metalinių indų ant krosnelės.
- Nedėkite karštų produktų į šaltą krosnelę ir atvirkščiai.
- Kad krosnelėje užviręs skystis nesitaškytų, į indą įdėkite plastmasinį šaukštelį ar stiklinę lazdelę.
- Jei į krosnelę dedate mažiau nei 100 g sveriantį produktą, įstatykite ir indą su vandeniu. Priešingu atveju, mikrobangos, nesutikusios pakankamo kiekio vandens molekulių, grąžins energiją atgal į šaltinį, ir krosnelė gali sugesti.
Keli maisto ruošimo patarimai mikrobanginėse krosnelėse
Daugelis mano, kad mikrobangų krosnelėje pagaminta mėsa bus kieta. Tačiau jei gaminsite visą laiką aukščiausioje temperatūroje, irgi išeis puspadis. Didžiausią klaidą daro tie, kurie nustato didžiausią krosnelės galingumą, o vėliau keičia tik gaminimo laiką. Verta žinoti, kad gyvulio ar paukščio mėsą geriausia gaminti 70 % galingumu. Žuvį, koldūnus, maltinius – 50-70 %. Visai kietą jautieną ar avieną geriausia troškinti supjaustytą nedideliais gabaliukais 50 % galingumu. Vaistažoles užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite krosnelėje 10-15 minučių nustatę vos 10 % galingumą. O jei norite greitai pakildinti mielinę tešlą – nustatykite 10 % galingumą
Plačiau su mikrobangų krosnelių ypatybėmis galima susipažinti šiais adresais: