Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/91241/microsoft-investuos-2-9-mlrd-doleriu-i-dirbtinio-intelekto-ir-debesijos-infrastruktura-japonijoje/spausdinti/

„Microsoft“ investuos 2,9 mlrd. dolerių į dirbtinio intelekto ir debesijos infrastruktūrą Japonijoje

Publikuota: 2024-04-12 07:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Per dvejus metus „Microsoft“ planuoja investuoti 2,9 mlrd. dolerių į Japonijos debesijos ir dirbtinio intelekto infrastruktūros plėtrą ir įkurti „Microsoft Research Asia“ laboratoriją Tokijuje.

„Microsoft“ investuos 2,9 mlrd. dolerių į dirbtinio intelekto ir debesijos infrastruktūrą Japonijoje

Ši investicija – didžiausia per 46 bendrovės veiklos Japonijoje metus – taip pat leis apmokyti tris milijonus žmonių naudotis dirbtiniu intelektu.

„Microsoft Azure“, „Alphabet“ padalinys „Google Cloud“ ir „Amazon Web Services“ yra trys didžiausi debesų kompiuterijos operatoriai pasaulyje.

Bendrovės sparčiau plečia savo duomenų centrus ir kuria debesų kompiuterijos turtą visame pasaulyje, kad galėtų palaikyti dirbtinio intelekto taikomųjų programų ir darbo krūvių bumą po to, kai 2022 m. pabaigoje pradėjo veikti „ChatGPT“.

Bendrovės „Amazon“ debesų kompiuterijos padalinys investuoja 10 mlrd. dolerių į duomenų centro statybą Misisipėje ir 5,3 mlrd. dolerių į panašią struktūrą Saudo Arabijoje.

Be to, „Google“ šiuo metu netoli Londono stato naują vieno milijardo dolerių vertės duomenų centrą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!