Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 20 d. 17:19
Pasaulinė naujos kartos „Transporter“ premjera: furgonas visiems poreikiams
Rugsėjo 20 d. 14:22
To nekenčia ne tik vairuotojai, bet ir patys gamintojai
Rugsėjo 20 d. 11:41
„Garmin“ pristato „inReach Messenger Plus SOS“ palydovinį komunikatorių
Rugsėjo 20 d. 08:25
„Logitech G“ išleidžia svarbius žaidimų priedus – reikliausiems žaidėjams skirtas peles ir klaviatūras
Rugsėjo 19 d. 20:11
LR41 akumuliatoriaus atitikmuo: viskas, ką norite žinoti (1)
Rugsėjo 19 d. 17:23
Paleiskite telefoną iš rankų arba mokėkite: naujos DI kameros saugumui kelyje
Rugsėjo 19 d. 14:11
Virtualios debesijos rinkoje – naujas žaidėjas: startuoja „BITĖ Cloud“
Rugsėjo 19 d. 11:37
Duomenų raštingumas – verslo konkurencinis pranašumas: ekspertas pataria, kaip pasiekti aukštesnį lygį
Rugsėjo 19 d. 08:19
Nustokite naudoti telefonams skirtus dėkliukus ar ekrano apsaugas: tai gali pridaryti daugiau žalos nei suteikti naudos (1)
Rugsėjo 18 d. 20:49
Nuo kitų metų nauja tvarka kasose – pirmieji iš prekybos tinklų reikalavimus įgyvendino „Rimi“
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
Reklama
 Naujienos » Verslo naujienos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

TEO skelbia 2006 m. pirmojo pusmečio veiklos rezultatus

Publikuota: 2006-07-20 15:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Didžiausia Lietuvos fiksuotojo telefono ryšio ir interneto paslaugų teikėja TEO LT, AB įmonių grupė skelbia auditorių netikrintas 2006 m. pirmojo pusmečio finansines ataskaitas, parengtas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

2006 m. gegužės 5 d. Bendrovė pakeitė pavadinimą iš AB „Lietuvos telekomas“ į TEO LT, AB ir pristatė naujus pagrindinių įmonės veiklų antrinius prekės ženklus: VOX – balso telefonija, ZEBRA – internetas, GALA – televizija ir TEO VERSLAS – paslaugos verslui.

Komentuodamas 2006 m. pirmojo pusmečio veiklos rezultatus, TEO generalinis direktorius Arūnas Šikšta pasakė:

„Įmonės finansiniai veiklos rodikliai yra geri. Pajamos ir toliau auga. Džiugina labai spartus interneto vartotojų skaičiaus augimas bei nemažas balso telefonijai skirtų aktyvių linijų skaičiaus padidėjimas. Sėkmingai visoje Lietuvoje plečiame belaidžio interneto zonas. Vilniaus zonoje įdiegėme skaitmeninės televizijos transliavimo paslaugą. Įmonė ir toliau aktyviai įgyvendina metų pradžioje numatytą skaitmeninės televizijos (DVB-T) ir interaktyvios televizijos (IP TV) paslaugų diegimą, taip pat per savo antrinę įmonę „Baltic Data Center“ pradėjome teikti naujus IT paslaugų paketus verslo klientams. Neabejoju, kad tiek verslo, tiek privatiems klientams teikiamos naujos ir kokybiškos paslaugos padidins mūsų konkurencingumą telekomunikacijų paslaugų rinkoje bei padidins pajamų augimą šiais, ir ypač ateinančiais veiklos metais. Džiaugiamės, kad įmonės pavadinimo pakeitimas ir atskirų paslaugų naujų prekinių ženklų pristatymas rinkoje yra įvertintas teigiamai.“

Bendros įmonių grupės 2006 m. šešių mėnesių pajamos sudarė 362 mln. litų ir, palyginti su 2005 m. pirmojo pusmečio pajamomis, padidėjo 0,3 proc. 2006 m. antrojo ketvirčio pajamos, palyginti su 2006 m. pirmojo ketvirčio pajamomis, padidėjo 0,7 proc. Pajamos iš interneto ir duomenų perdavimo toliau didėjo 24 proc. per metus tempu ir visiškai kompensavo 3 proc. (arba 8 mln. litų) sumažėjusias pajamas iš balso telefonijos paslaugų bei iš 2006 m. vasarį parduoto „Comliet“ statybų verslo negautų 10 mln. litų pajamų. Per metus pajamos iš kitų paslaugų (neįskaičiuojant statybų verslo) padidėjo 23,6 proc. Apskritai, bendros pajamos, neįskaičiavus pajamų iš „Comliet“ statybų verslo, padidėjo 3,2 procento.

Pirmą kartą per keletą pastarųjų metų 2006 m. antrojo ketvirčio pajamos iš balso telefonijos paslaugų buvo didesnės nei praėjusių trijų ketvirčių. Pajamos iš balso telefonijos paslaugų vis dar sudaro 72,2 proc., pajamos iš interneto ir duomenų perdavimo paslaugų – 24 proc., o iš kitų paslaugų – 3,8 proc. visų Bendrovės pajamų.

Per metus pajamos iš balso telefonijos paslaugų sumažėjo, nes 20,6 tūkst. sumažėjo pagrindinių naudojamų telefono linijų skaičius. Beveik visomis jomis naudojosi gyventojai ir iš jų gauta mažai pajamų. Kita vertus, lojalių klientų, kurie yra užsisakę vieną ar daugiau mokėjimo planų, skaičius didėjo. Per metus buvo užsakyta 16 tūkst. naujų mokėjimo planų (daugiausia tarptautinių ir tarpmiestinių pokalbių) ir 162,6 tūkst. bazinių telefonijos paslaugų vartotojų tapo „Bazinio“ mokėjimo plano vartotojais. Bendras pokalbių srautas sumažėjo 2,3 procento. Vietinių pokalbių (2,9 proc.), skambučių iš fiksuotojo ryšio tinklo į mobiliojo ryšio tinklus (3,4 proc.) ir tarptautinių pokalbių (3,6 proc.) srauto sumažėjimas iš dalies buvo kompensuotas 1,4 proc. padidėjusio tarpmiestinių pokalbių srauto.

Pajamos iš abonentinio mokesčio ir pridėtinės vertės paslaugų padidėjo atitinkamai 0,1 ir 21,9 proc., o pajamos iš pokalbių srauto sumažėjo 7,3 proc., tinklų sujungimo – 2,7 proc., didmeninių paslaugų – 23,5 procento. Nepaisant to, pagal Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) 2006 m. pirmojo ketvirčio ataskaitos duomenis, vidutinės TEO kliento sąskaitos dydis yra stabilus ir sudaro 52 litus. Bendrovės fiksuotojo telefono ryšio rinkos dalis, skaičiuojant vartotojus, sudarė 92,7 proc., o skaičiuojant pajamas – 95,7 procento. Pagal pajamas TEO tinklų sujungimo rinkos dalis sudarė 19,7 procento.

Pajamų iš interneto ir duomenų perdavimo didėjimą lėmė besitęsiantis spartus plačiajuosčio interneto vartotojų skaičiaus (per metus jis beveik padvigubėjo) augimas bei pajamų iš duomenų perdavimo ir tinklo pajėgumų pardavimo padidėjimas atitinkamai 13 ir 23,2 procento. Iš bendro 135,3 tūkst. DSL prieigų skaičiaus 131,4 tūkst. prieigų yra parduota mažmeniniams klientams, 2,5 tūkst. – didmeniniams klientams ir 1,4 tūkst. – vietinio prieigos tinklo (LAN) vartotojams. Pajamos iš plačiajuosčio interneto prieigos paslaugų padidėjo 35,6 proc., o pajamos iš prisijungimo prie interneto perjungiamąja linija paslaugos sumažėjo 35,7 proc., nes šią paslaugą keičia progresyvesnė plačiajuosčio interneto paslauga.

Per metus buvo sukurtas plačiajuosčio belaidžio interneto (pagrįsto WiFi technologija) tinklas, kurį šiuo metu sudaro daugiau nei 500 prieigos taškų, o prisijungimo prie interneto sparta yra iki 4 Mb/s ir didesnė. Iki 2006 m. pabaigos paslauga bus teikiama nemokamai, o prieigos taškų skaičius turėtų padidėti iki 1000.

RRT ataskaitos duomenimis, Bendrovės bendros interneto paslaugų teikėjų rinkos dalis, skaičiuojant pajamas, 2006 m. pirmąjį ketvirtį sudarė 43,1 procento. 2006 m. kovo 31 d. plačiajuosčio interneto vartotojų skaičius 100 Lietuvos gyventojų sudarė 7,7. Skaičiuojant pajamas, TEO skirtųjų linijų rinkos dalis sudarė 58,6 proc., o duomenų perdavimo – 49,9 procento.

Nuo š.m. liepos pradžios, pagal sutartą grafiką, Vilniaus mieste pradėjo veikti pirmasis TEO skaitmeninės antžeminės televizijos (DVB-T) signalų siųstuvas. Taip pat Bendrovė testuoja interaktyvios televizijos (pagrįstos IP TV technologija) paslaugą, kurią planuojama vartotojams pasiūlyti rudenį. Vartotojams bus siūloma daugiau nei 30 skaitmeninės vaizdo ir garso kokybės dažniausiai žiūrimų televizijos programų, programos transliavimo kalbos pasirinkimas ir kitų interaktyvios televizijos funkcionalumų.

Per metus bendros įmonių grupės veiklos sąnaudos sumažėjo 2,6 proc., nes mažėjo pagrindinės sąnaudų grupės: su darbuotojais susijusios sąnaudos sumažėjo 5,4 proc., tinklų sujungimo sąnaudos – 6,5 proc., eksploatavimo ir aptarnavimo sąnaudos – 5,2 proc. Dėl Bendrovės vardo pakeitimo rinkodaros sąnaudos buvo didesnės nei paprastai, o dėl interneto pardavimų skatinimo kampanijų padidėjo parduotos telekomunikacijų įrangos (daugiausia asmeninių kompiuterių) sąnaudos.

Per pirmus tris 2006 m. mėnesius bendras TEO įmonių grupės darbuotojų skaičius sumažėjo nuo 3005 iki 2774 – dėl UAB „Comliet“, UAB „MicroLink Lietuva“ ir UAB „Baltijos kompiuterių akademija“ pardavimo. Tačiau per balandį-birželį padidėjo iki 2826 dėl naujų UAB „Lintel“ darbuotojų.

Kitos įplaukos dėl pelno, gauto pardavus ilgalaikį turtą, ir finansinių investicijų palūkanų padidėjo 42,4 procento.

2006 m. pirmojo pusmečio EBITDA padidėjo 4,2 proc. – iki 185 mln. litų (prieš metus buvo 178 mln. litų), o EBITDA marža siekė 51,1 proc. (2005 m. pirmąjį pusmetį – 49,2 proc.).

Per metus nusidėvėjimo ir amortizacijos sąnaudos sumažėjo 19,9 proc. ir 2006 m. pirmąjį pusmetį sudarė 29 proc. visų pajamų. Dėl to veiklos pelnas buvo 74,9 proc. didesnis nei prieš metus, o veiklos pelno marža siekė 21,8 proc. (prieš metus – 12,5 proc.). Didžiausios paskolos yra grąžintos, todėl didesnes nei praeitais metais finansines sąnaudas lėmė nuostoliai dėl valiutų kurso, tačiau jas visiškai padengė palūkanų pajamos.

2006 m. sausio – birželio pelnas, neatskaičiavus pelno mokesčio, sudarė 80 mln. litų ir buvo 73,5 proc. didesnis nei tuo pačiu 2005 m. laikotarpiu. 2006 m. šešių mėnesių laikotarpio pelnas (įskaičiavus mažumos dalį ir nutrauktos veiklos rezultatą), palyginti su 2005 m. pelnu – 37 mln. litų, padidėjo 74,9 proc. ir sudarė 65 mln. litų. Per metus pelno marža padidėjo nuo 10,3 proc. iki 18 procentų.

Nutrauktos veiklos rezultatas – 611 tūkst. litų - tai per sausį ir vasarį UAB „MicroLink Lietuva“ ir UAB „Baltijos kompiuterių akademija“ uždirbtas pelnas.

Per 2006 m. sausį – birželį TEO įmonių grupės visas turtas sumažėjo 6,9 proc. dėl ilgalaikio turto nusidėvėjimo ir dividendų už 2005 m. išmokėjimo. Ilgalaikis turtas sumažėjo 9,3 proc. ir sudarė 59 proc. viso turto. Trumpalaikis turtas taip pat sumažėjo 3,2 proc. ir sudarė 41 proc. viso turto, o pinigai, investicijos, skirtos prekiauti, ir terminuotos investicijos sudarė 22,8 proc. viso turto.

Per 2006 m. pirmąjį pusmetį akcininkų nuosavybė sumažėjo 5,5 proc. dėl dividendų mokėjimo ir sudarė 89,1 proc. visos nuosavybės ir įsipareigojimų. 2006 m. birželio pabaigoje bendra paskolų suma (įskaičiuojant ir finansinius įsipareigojimus, susijusius su finansiniu lizingu) sudarė 12,4 mln. litų, o grynoji skola buvo -255,3 mln. litų. Grynosios skolos ir akcininkų nuosavybės santykis buvo -24,5 procento.

Per 2006 m. pirmuosius šešis mėnesius grynieji pinigų srautai iš įprastinės veiklos, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 9,9 proc. dėl gautinų sumų, susijusių su turto pardavimu, sumažėjimo.

Beveik 29 mln. litų buvo skirta ilgalaikėms investicijoms. Didžioji ilgalaikių investicijų dalis buvo skirta prieigos tinklo plėtrai. 3,9 mln. litų investuota į skaitmeninės televizijos paslaugų kūrimą, įskaitant LAN, plačiajuosčio interneto ir TV tinklo plėtrą. 2006 m. antrąjį ketvirtį buvo gautos likusios įplaukos iš pastatų pardavimo. 2006 m. pirmąjį pusmetį buvo parduotos visos UAB „Comliet“, UAB „MicroLink Lietuva“, UAB „Baltijos kompiuterių akademija“ ir 26 proc. UAB „TietoEnator Consulting“ akcijų ir įsigyta 40 proc. likusių UAB „Baltic Data Center“ akcijų. Taip pat „TeliaSonera AB“ buvo suteikta trumpalaikė 100 mln. litų paskola.

2006 m. gegužę išmokėta 124 mln. litų (0,16 lito vienai akcijai) dividendų už 2005 m. Nepaisant to, per 2006 m. pirmąjį pusmetį pinigų ir jų ekvivalentų padidėjo 34,9 mln. litų (2005 m. – 50,6 mln. litų).


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama