Elektronika.lt
 2024 m. spalio 13 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Spalio 12 d. 18:19
Absorbcinis šilumos siurblys: nauda vilniečiams, išskirtinė patirtis – generaliniam rangovui
Spalio 12 d. 14:27
Išmaniųjų telefonų kameros ir belaidžiai dulkių siurbliai: kokios dar technologijos į mūsų kasdienybę „nusileido“ iš kosmoso?
Spalio 12 d. 10:44
„Dacia“ plečia modelių gamą – pristato naujovių kupiną „Bigster“
Spalio 11 d. 20:35
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Spalio 11 d. 18:16
IRT sektorius 2030 m. gali sudaryti 20 proc. Lietuvos BVP
Spalio 11 d. 16:45
„Philips“ pristato du išskirtinius „Evnia“ serijos žaidimų monitorius
Spalio 11 d. 14:26
Verslo gynybai nuo kibernetinių atakų šiandien prireikia viso saugumo centro: jį galima tiesiog išsinuomoti
Spalio 11 d. 12:20
Dirbtinis intelektas ir gerovės valstybė: ar esame pasirengę pokyčiams?
Spalio 11 d. 10:28
„Samsung“ konferencijos naujienos: DI proveržis išmaniuosiuose namuose ir svarbiausi programinės įrangos atnaujinimai
Spalio 11 d. 08:40
„Scania“ pasiekė svarbų tvaresnės gamybos tikslą
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Naujienos » Verslo naujienos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Grupinių apsipirkimų portalams – penkiaženklės baudos

Publikuota: 2014-06-12 16:01
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Konkurencijos taryba skyrė 17,1 tūkst. Lt bendrovei „Cherry Media LT“, anksčiau dirbusiai su pavadinimu „Beta.lt“. Bendrovė neigia padariusi pažeidimų ir žada sprendimą skųsti.

Nustatyta, kad bendrovė grupinio apsipirkimo svetainėse grupinis.lt ir beta.lt skleidė klaidinančias reklamas, kuriose buvo nurodyta nepagrįsta tam tikrų prekių vertė bei akcijos galiojimo laikotarpis.

Tyrimas pradėtas 2013 m. vasarą, gavus vartotojos skundą, o nustatytos aplinkybės sudarė pagrindą įtarti, kad bendrovė interneto svetainėse naudojo galimai klaidinančias reklamas, kuriose buvo nurodyta nepagrįsta lėtaeigės sulčiaspaudės, sulankstomo dviračio ir teleskopo vertė bei akcijos galiojimo laikotarpis.

„Lėtaeigės sulčiaspaudės „MPM Slow juicer“ reklamoje greta 449 Lt kainos, už kurią ji buvo parduodama, buvo nurodyta, kad jos vertė – 899 Lt. Prekės vertė buvo paaiškinta šiuo reklamoje esančiu teiginiu: „Nurodyta įprastinė prekės kaina (vertė) yra kaina, atitinkanti kitose internetinėse parduotuvėse parduodamų analogiškų prekių kainą šio pasiūlymo paskelbimo svetainėje metu“. Ši reklama buvo skleista 2013 m. birželio 19–27 d. interneto svetainėje“, – dėsto Konkurencijos taryba.

Sulankstomo dviračio „PininfarinaCity“ reklamoje greta 769 Lt kainos, už kurią jis buvo parduodamas, nurodyta, kad jo vertė – 2 399 Lt.

„Prekės vertė reklamoje buvo paaiškinta šiuo teiginiu: „Nurodyta įprastinė prekės kaina (vertė) yra kaina, atitinkanti kitose internetinėse parduotuvėse parduodamų analogiškų prekių kainą šio pasiūlymo paskelbimo svetainėje metu“. Ši dviračio reklama skleista 2013 m. birželio 13–19 d.“, – dėsto tyrėjai.

Teleskopo „Magnification 525x“ reklamoje greta 119 Lt kainos, už kurią jis buvo parduodamas, skelbta, kad jo vertė – 319 Lt. Reklama skleista 2013 m. birželio 19–27 d.

Konkurencijos taryba konstatavo, kad skleidžiant reklaminius teiginius, atsakomybę už reklaminių teiginių teisingumą turi prisiimti „Cherry Media LT“, kuri turi užtikrinti, kad skleidžiama informacija – teisinga. Įmonė turėjo pagrįsti, kad reklamose nurodytų prekių vertė atitinka tikrovę.

Konkurencijos taryba tyrimo metu surinko duomenų, kad tokių pačių ar panašių sulčiaspaudžių kainos kitur buvo fiksuotos ne „Cherry Media“ skleidžiamos reklamos metu, tačiau prieš skleidimą.

„Taigi, Cherry Media“ pateikti duomenys neįrodo, kad reklamoje nurodyta sulčiaspaudės vertė (899 Lt) iš tikrųjų tokia buvo reklamos skleidimo metu, todėl yra pagrindas pripažinti, kad reklamoje nurodytas teiginio apie prekės vertę teisingumas yra nepagrįstas“, – nustatė tyrėjai.

Nors bendrovė pabrėžė, jog nagrinėjamoje reklamoje buvo nurodyta, kad sulčiaspaudės vertė atitinka kitose internetinėse parduotuvėse parduodamų prekių kainą pasiūlymo paskelbimo, o ne galiojimo metu, toks prierašas nepanaikina reklamos neteisingumo.

„PininfarinaCity“ reklamoje nurodyta, kad jo vertė – 2399 Lt. Ji paaiškinta teiginiu, jog „įprastinė prekės vertė yra kaina, atitinkanti kitose internetinėse parduotuvėse parduodamų analogiškų prekių kainą šio pasiūlymo paskelbimo svetainėje metu“.

„Nagrinėjamos reklamos skleidimo metu kitose interneto svetainėse tokie patys dviračiai buvo parduodami už 789 Lt (823 Lt su pristatymu) ir 739 Lt. Akivaizdu, kad šie duomenys paneigia „Cherry Media“ dviračio reklamoje nurodytą informaciją, kad šios prekės vertė – 2 399 Lt“, – dėsto Konkurencijos taryba.

Teleskopo kainos reklamą bendrovė siekė pagrįsti užsienio bendrovių pateikiama informacija, tačiau panaudojo ne realiai vartotojams siūlytas kainas, o paminėtas didesnes kainas.

„Akivaizdu, kad minėtose (užsienio – DELFI) interneto svetainėse nurodytos didesniosios kainos negali būti laikomos šiose svetainėse taikytomis kainomis, todėl jos nepagrindžia, kad „Cherry Media“ reklamoje nurodyta teleskopo vertė 319 Lt buvo reali. Be to, kaip minėta nutarimo pastraipoje, prekės vertė vidutinio vartotojo požiūriu nusako mažiausią kainą rinkoje, todėl įrodymuose palyginimui pateiktos didesnės kainos nepagrindžia „Cherry Media“ nurodytos prekės vertės“, – nustatė tyrėjai.

Be to, nustatyta, kad akcijos laikas keitėsi: nors buvo nurodoma, kad iki akcijos pabaigos liko, pavyzdžiui, 12 valandų, vėliau šis laikas buvo pratęsiamas. Ši priemonė taip pat galėjo lemti gyventojų priimamus ekonominius sprendimus.

Bendrovė neigia padariusi pažeidimų ir žada sprendimą skųsti. Ji tikisi, kad jos veiksmai prisidės prie teisinės bazės, reglamentuojančios elektroninį verslą, kūrimo.

„Mes laikomės visų teisės aktų, reglamentuojančių mūsų veiklos sritį. Visgi teisinė bazė šiam verslui dar nėra visiškai suformuota. Konkurencijos tarybos sprendimą vertiname kaip neadekvatų, todėl ketiname jį skųsti teismui. Tikimės, kad toks mūsų žingsnis padės suformuoti teisinę bazę Lietuvoje, reglamentuojant elektroninės komercijos veiklą“, – komentuoja įmonės generalinis direktorius Vilius Juraitis.

Paskelbtas nutarimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Skundo padavimas nesustabdo Konkurencijos tarybos nutarimo vykdymo.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama