Elektronika.lt
 2024 m. liepos 6 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Liepos 6 d. 08:30
Kuo skiriasi elektromobilių įkrovimo jungtys
Liepos 5 d. 20:32
Buitinis elektros lizdas ar stotelė: kuris elektromobilio įkrovimo būdas taupo daugiausia laiko ir pinigų
Liepos 5 d. 18:40
Abu Dabis – saugiausias pasaulio miestas, kuriame žmones prižiūri dirbtinis intelektas
Liepos 5 d. 16:29
Skaitmeninę atskirtį patiriantiems gyventojams – galimybė tobulinti skaitmeninius įgūdžius
Liepos 5 d. 14:14
Pristatomas naujasis „Defender OCTA“: išskirtinės savybės tiek kelyje, tiek bekelėje
Liepos 5 d. 12:32
Tyrimas: trečdalį vairuojančių gyventojų nuo elektromobilio įsigijimo stabdo įkrovimo infrastruktūros trūkumas (1)
Liepos 5 d. 10:08
Išmanūs namai – ne tik patogesni, bet ir kur kas saugesni
Liepos 5 d. 08:39
Kaip apsaugoti savo slaptažodžius?
Liepos 4 d. 20:22
Kelio apšvietimo sprendimams naudos žaliąją energiją
Liepos 4 d. 18:28
Autonominių sunkvežimių Europos keliuose tikimasi 2030-aisiais
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps, FS22 Harvesters, FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
BeamNG Mods
BeamNG Cars, BeamNG Trucks, BeamNG Maps
Reklama
 Naujienos » Švietimas, studijos   | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Radviliškio rajono valdžia investuos į mokytojus, policininkus ir šių specialybių studentus

Publikuota: 2024-07-03 18:32
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Radviliškio rajono savivaldybė praneša apie naujas iniciatyvas, skirtas pritraukti pedagogus bei policijos pareigūnus dirbti vietos įstaigose, o jaunus žmones rinktis trūkstamų profesijų studijas. Praėjusiame Tarybos posėdyje rajono politikai pritarė sprendimui apmokėti dalį būsimųjų pedagogų studijų kainos, mokėti stipendijas būsimiems mokytojams bei policijos pareigūnams ir skirti vienkartines išmokas į rajoną atvykstantiems trūkstamų specializacijų mokytojams bei policininkams.

Padengs dalį studijų kainos bei skirs išmokas

Pedagogų skatinimo dirbti Radviliškio rajono savivaldybės ugdymo įstaigose tvarkos apraše numatyta, kad savivaldybė gali padengti iki 50 procentų studijų kainos studentams, kurie mokosi specialybių, reikalingų rajono mokyklose.

Parama teikiama ugdymo krypties programų pirmosios pakopos pedagogikos studijų dviejų paskutinių kursų studentams bei pedagoginėse profesinėse studijose ir pedagogų perkvalifikavimo studijose besimokantiems asmenims.

Savivaldybės paramą gavę studentai turės įsipareigoti po studijų dirbti rajono mokyklose bent trejus metus.

Vienkartinės išmokos, siekiančios keturias minimalias mėnesines algas, bus skiriamos trūkstamų specializacijų pedagogams bei psichologams, kurie atvyksta dirbti į Radviliškį iš kitų miestų ar rajonų, grįžta į pedagoginę veiklą po ne trumpesnės kaip trejų metų pertraukos ir įsipareigoja dirbti Savivaldybės mokyklose bent trejus metus ne mažesniu kaip 0,75 etato krūviu.

Dokumentai dėl finansavimo studijoms turi būti pateikti iki rugsėjo 30 dienos, o dėl vienkartinių išmokų – iki rugsėjo 15 dienos.

Kas mėnesį mokės 250 eurų stipendiją

Tame pačiame Tarybos posėdyje Radviliškio rajono valdžia nusprendė mokėti savivaldybės stipendijas studentams, kurie studijuoja trūkstamų pedagogų-dalykininkų specialybes ir baigę studijas ketina sugrįžti dirbti į Radviliškio rajono ugdymo įstaigas. Tikimasi, kad Savivaldybės mokama stipendija paskatins jaunus žmones rinktis trūkstamų specializacijų mokytojo profesiją, nes pedagogų gretos mokyklose retėja.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus atlikta pedagogų poreikio 2024–2025 mokslo metams analizė parodė, kad kitais mokslo metais rajono mokyklose gali trūkti 20 pedagogų, o laikotarpiu iki 2025–2029 mokslo metų – net 60 pedagogų. Šiais metais iki rugsėjo 1 dienos mokyklas palieka net 20 pedagogų, išeidami į senatvės ir išankstines pensijas.

Rajono valdžia nusprendė, kad trūkstamų specializacijų bakalauro ar magistro studijas pasirinkusiems studentams rajono Savivaldybė mokės 250 eurų stipendiją kas mėnesį. Kadangi mokslo metai trunka dešimt mėnesių, per metus studentui būtų išmokėta 2500 eurų suma. Pretenduoti į šią stipendiją galės tik Radviliškio rajone gyvenamąją vietą deklaravę studentai.

Stipendiją gaunantis studentas turės įsipareigoti, kad po studijų įsidarbins vienoje iš Radviliškio rajono savivaldybės pasiūlytų rajono įstaigų ne trumpiau kaip 3-ejus metus per 5-erių metų laikotarpį.

Siekia, kad mokytojai jaustųsi vertinami

Pasak Radviliškio rajono savivaldybės mero Kazimiero Račkauskio, šios iniciatyvos yra svarbus žingsnis siekiant užtikrinti, kad mūsų mokyklose dirbtų reikalingi ir kvalifikuoti pedagogai.

„Esame įsitikinę, kad šios priemonės padės pritraukti daugiau mokytojų į mūsų rajoną ir pagerinti ugdymo kokybę. Mūsų tikslas – sukurti tokias sąlygas, kurios ne tik skatintų naujus specialistus atvykti, bet ir kad jie mūsų rajone jaustųsi vertinami. Ši iniciatyva yra tik vienas iš žingsnių, siekiant kurti kokybišką ugdymą Radviliškio rajone. Mes esame pasiruošę tęsti šį darbą ir ieškoti naujų būdų, kaip pagerinti mūsų švietimo sistemą“, – po posėdžio kalbėjo meras K. Račkauskis.

Tai ne pirmosios iniciatyvos Radviliškio rajone, kuriomis į rajono švietimo įstaigas siekiama pritraukti pedagogus iš aplinkinių rajonų.

Praėjusių metų rugpjūčio 31 dieną Radviliškio rajono savivaldybės taryba pritarė pasiūlymui, kad toliau nuo mokyklos gyvenantiems mokytojams jau nuo rugsėjo 1-osios būtų kompensuotos jų kelionės į darbą išlaidos.

Pedagogams ir kitiems švietimo specialistams už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą kompensuojama po 10 centų. Šia kompensacija gali pasinaudoti visi, kuriems iš namų į darbą reikia važiuoti nuo 15 iki 50 kilometrų.

Policijos pareigūnus vilios piniginė paskata

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje politikai vienbalsiai priėmė sprendimą dėl policijos pareigūnų skatinimo atvykti dirbti į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariatą, nes šiuo metu policijoje net trečdalis etatų – laisvi.

Pagal patvirtintą Tarybos sprendimą, į Radviliškio rajono policijos komisariatą atvykstantys dirbti pareigūnai galės pasirinkti vieną iš trijų skatinimo formų: 350 eurų stipendiją per mėnesį Lietuvos policijos mokyklos pirminio profesinio mokymo laikotarpiui, vienkartinę 5 tūkstančių eurų išmoką arba iki 15 tūkstančių eurų siekiančią paramą būstui įsigyti.

Pareigūnai, pasinaudoję Savivaldybės parama, įsipareigos nustatytą laiką dirbti Radviliškio rajono policijos komisariate. Stipendiją pasirinkęs pareigūnas rajono policijoje privalės dirbti ne trumpiau kaip 2-ejus metus, vienkartinę išmoką gavęs darbuotojas turės dirbti ne trumpiau kaip 4-erius metus, o parama būstui pasinaudojęs policininkas įsipareigos dirbti ne trumpiau kaip 5-erius metus.

„Visi norime, kad policijos pareigūnai skubiai reaguotų į gautus iškvietimus, o nusikaltimai būtų ištiriami per kuo trumpesnį laiką, tačiau tai neįmanoma, kai trūksta beveik trečdalio darbuotojų. Labai tikiuosi, kad mūsų siūlomos skatinimo formos bent iš dalies padės į komisariatą privilioti naujų pareigūnų“, - tikisi Radviliškio rajono savivaldybės meras K. Račkauskis.

Gydytojų pritraukimo tvarka jau veikia

Radviliškio rajono savivaldybėje jau ne vienerius metus galioja gydytojų pritraukimo dirbti į rajono sveikatos priežiūros įstaigas skatinimo tvarka.

Pagal šią tvarką kiekvienas į rajono gydymo įstaigas atvykstantis naujas gydytojas gali pretenduoti į 15 tūkstančių eurų išmoką, jeigu įsipareigoja dirbti ne trumpiau kaip trejus metus ir ne mažiau kaip 1 etato krūviu. Išmoka gydytojams mokama dalimis po 5 tūkstančius eurų per metus. Ir ši skatinimo priemonė yra padėjusi pritraukti į Radviliškio rajoną ne vieną gydytoją.

Gydytojų pritraukimo tvarkoje yra numatytos ir skatinimo priemonės gydytojui rezidentui bei medicinos gydytojui, studijuojančiam pagal rezidentūros programą. Jie gali pretenduoti į ne didesnę kaip 10 tūkstančių eurų rezidento kasmetinę stipendiją, skirtą rezidentūros studijoms apmokėti.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Pirmojo šalyje „Vilnius Tech“ Tvarumo centro atidaryme – tvarumo ekspertai ir visuomenės veikėjai

„Vilnius Tech“ Tvarumo centras – pirmasis šalyje universiteto įsteigtas centras, kurio tikslas – jungti edukaciją, mokslą, verslą. Laboratorijos moksliniams tyrimams ir meistrystei, auditorijos paskaitoms bei erdvės bendruomenei.

8-ojoje tarptautinėje KTU doktorantų vasaros mokykloje – dėmesys kompetencijų tobulinimui

Kasmet vasaros laikotarpiu jaunuosius tyrėjus suburia KTU Doktorantūros mokyklos organizuojama Tarptautinė doktorantų vasaros mokykla. Visą savaitę trukęs renginys šiais metais sulaukė 29 dalyvių iš 10 skirtingų Europos šalių.

Dirbtiniam intelektui (DI) nenumaldomai skinantis kelią į daugelį ekonomikos sričių, tačiau pilotų poreikis vis tiek auga

Nors dirbtinis intelektas ateityje pilotams gali būti ne tik naudingas įrankis, bet ir kolega, svarbu pažymėti, kad pilotų šiuo metu itin trūksta. Skaičiuojama, kad siekiant užtikrinti sėkmingą aviacijos sektoriaus augimą, per artimiausius 20 metų reikės paruošti apie 500-600 tūkst. naujų specialistų.

2024 m. liepa
2024-07-03 18:32
 Radviliškio rajono valdžia investuos į mokytojus, policininkus ir šių specialybių studentus
2024 m. birželis
2024-06-28 09:23
Pasirašytas tarpusavio susitarimo memorandumas: didinti energetikos srities studentų skaičių ir gerinti studijų kokybę
2024-06-25 19:52
Skirtingas disciplinas jungiantys gyvybės mokslai – universalus pagrindas skirtingiems pasirinkimams ateityje
2024-06-22 11:07
Parama studentams – privalomas žingsnis siekiant technologinės pažangos
2024-06-19 09:26
„THE Impact Rankings 2024“ universitetų tvarumo reitinge Klaipėdos universitetas įvertintas geriausiai Lietuvoje
2024-06-18 09:48
Stojantieji kviečiami rinktis pedagogikos studijas: galimybė gauti stipendiją ir greitai įsidarbinti
2024-06-14 17:40
Kaune pristatyta nauja Lietuvos inžinerijos kolegija
2024-06-12 11:31
VDU dėstytojų skaitmenizuotas mokymo(si) turinys: kelias į inovacijas ir kūrybiškumą
2024-06-12 07:02
Tvarioji inžinerija – žinios ir menas diegti robotus gyvojoje gamtoje
2024-06-11 19:27
Ar programuotojai – vieninteliai technologijų sektoriaus perlai? Atskleidė, kokių specialistų labiausiai trūksta žaidimų industrijoje
2024-06-11 15:10
Šiemet Lietuvių išeivijos studentų stažuočių programoje – rekordinis skaičius dalyvių
2024-06-11 07:12
Nuo liepos 1 d. Kaune pradės veikti Lietuvos inžinerijos kolegija
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama