Elektronika.lt
 2024 m. rugsėjo 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Rugsėjo 27 d. 08:24
Ar Lietuvoje yra vietos energijos kaupikliams?
Rugsėjo 26 d. 20:26
Skaitmeninis pėdsakas: ar žinote, kokius duomenis apie vaikus paliekate internete?
Rugsėjo 26 d. 17:45
„GovTech Leaders 2024“ konferencija: kaip dirbtinis intelektas ir kitos technologijos keis valstybės raidą?
Rugsėjo 26 d. 14:11
Teisė atsijungti: Lietuvos darbuotojai turi šią galimybę
Rugsėjo 26 d. 11:27
El. pašto rinkodara auga toliau: naujos taisyklės ir nekintantys principai
Rugsėjo 26 d. 08:25
Atsisveikiname su sodybomis, grįžtame į miestą – kaip tinkamai palikti elektros įrenginius
Rugsėjo 25 d. 20:27
Daugiau saugumo, mažiau rūpesčių: „Google Chrome“ atsisako slaptažodžių „Windows“, „Mac“, „Linux“ ir „Android“ platformose
Rugsėjo 25 d. 17:03
Kaip pačiam susikurti internetinę svetainę su „WordPress“: išsamus vadovas
Rugsėjo 25 d. 14:26
Pažinčių programėlės griebiasi dirbtinio intelekto: ar jis padės užmegzti tikrą ryšį? (1)
Rugsėjo 25 d. 11:33
Kaip suprogramuoti LG televizorių?
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods
Reklama
 Naujienos » Švietimas, studijos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

VDU dėstytoja – viena iš Europos universitetų aljanso „Transform4Europe“ dėstymo inovacijų apdovanojimo laimėtojų

Publikuota: 2023-10-22 09:31
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

„Siekiant atliepti šiandienos iššūkius bei formuoti ateities visuomenę, auštojo mokslo transformacija yra vienas iš svarbiausių uždavinių. Europos universitetų aljansas „Transform4Europe“ (T4EU) jau ketverius metus veikia kaip aktyvus Europos aukštojo mokslo formuotojas, telkiantis viso aljanso dėstytojus, mokslininkus, studentus dalintis patirtimi ir kartu kurti Europos universitetą. Į studentą orientuoto, inovacijomis grįsto, ateities visuomenei reikalingų įgūdžių plėtojančio studijų proceso modernizavimas yra prioritetinė aljanso veiklos sritis“, – teigia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė, pristatydama neseniai įvykusius T4EU Inovatyvių metodų apdovanojimus. Pasak jos, ši iniciatyva kilo iš poreikio skatinti dalintis atradimais ir kartu kurti.

T4EU inovatyvių metodų apdovanojimo tikslas – atpažinti ir įvertinti inovatyvias dėstymo praktikas, keistis gerosiomis patirtimis ir skatinti bendradarbiavimą tarp Europos aukštojo mokslo institucijų. Apdovanojimu siekiama pripažinti pavyzdines praktikas tokiose srityse kaip studentų antreprenerystės gebėjimų plėtojimas, įtraukus dėstymas bei tarptautiškumo skatinimas studijų procese.

Pirmą kartą apdovanojimai buvo surengti pernai Kaune, Vytauto Didžiojo universitete, šiemet jie vyko inovatyvių dėstymo metodų konferencijos metu Triesto universitete, Italijoje. Viena iš penkių dėstytojų, šiemet laimėjusių inovatyvaus dėstymo apdovanojimą, buvo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) docentė Evelina Bendoraitienė.

„Džiugu matyti, kad inovatyvūs metodai kerta sienas. Inovatyvaus dėstymo konkursas rengiamas antrus metus, jo esmė – dalintis patirtimi, mokytis vieniems iš kitų ir diegti inovacijas studijų procese. Šiemet konkursui paraiškas pateikė net 30 dėstytojų iš devynių T4EU universitetų, tad išrinkti keturias geriausias inovacijas buvo labai sudėtinga užduotis komisijai, kurią sudaro akademinio personalo, studentų bei darbdavių (socialinių partnerių) atstovai. Labai džiugu, kad šiemet tarp nugalėtojų yra ir VDU dėstytoja. Šis apdovanojimas įpareigoja dalintis patirtimi su kolegomis ir toliau vystyti naujus dėstymo ir mokymosi metodus inovatyviam studijų procesui kurti“, – pastebi VDU Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė.

Pabėgimo kambariai – ne tik pramoga

Inovatyvaus dėstymo apdovanojimo („Innovative Teaching Award“) laimėtojais buvo išrinkti VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto doc. dr. Evelina Bendoraitienė, Silezijos universiteto Lenkijoje dėstytoja Magdalena Christ, Saro krašto universiteto Vokietijoje dėstytojai Benedikt Schnellbächer ir Alexander Schöneseiffen bei Triesto universiteto docentas Giovanni Bacaro.

Doc. dr. E. Bendoraitienė apdovanojimą gavo už gyvenimo pabėgimo kambario kūrimą. Studentai finansinių skaičiavimų paskaitos namų darbams sukuria gyvenimo pabėgimo kambarį, įkomponuodami paskaitos turinį ir naudodami finansinių skaičiavimų įgūdžius. Pasak docentės, ši idėja gimė seniai, kadangi pabėgimo kambarius ji kuria jau beveik dešimtmetį – ne tik pramogai, bet ir muziejams, įvairioms organizacijoms. Dėstytoja sako, kad tai gali būti efektyvi edukacinė priemonė.

„Visada apie studentų mokymosi procesą galvoju iš savo perspektyvos: O kas man būtų įdomu? Kaip paskaitoje klausyti sudėtingų dalykų ir nepamesti dėmesio? Kaip sudominti? Tad kilo mintis pritaikyti praktines žinias, įgytas kuriant sudėtingus realius pabėgimo kambarius – duoti užduotį studentams tokius kambarius kurti paskaitos metu, pasitelkiant studijuojamą medžiagą. Universitete dirbu jau beveik dešimtmetį ir visada darbą čia laikiau daugiau hobiu nei darbu. Baigusi rašyti disertaciją čia likau tik iš meilės dėstymui ir bendravimui su studentais. Tad šis apdovanojimas man daugiau kaip įrodymas: kai darai, ką myli, įvertinimai ateina savaime“, – sako VDU docentė.

Tarp kitų šiemet „Transform4Europe“ apdovanojimais įvertintų inovacijų – paskaitos apie vizualinį mąstymą, skaitmeniniu būdu patobulintas skaitmeninės antreprenerystės ugdymas ir žaidimo dizaino rengimas į studentą orientuotam mokymuisi. Kiekvienam laimėtojui buvo skirta po 2,5 tūkst. eurų už inovatyvių ar kūrybiškų dėstymo projektų įgyvendinimą.

Konferencijoje – apie inovacijų skatinimą universitetuose

Dėstymo inovacijų apdovanojimai vyko tarptautinės konferencijos „Inno-Methods for Quality Curricula“ metu Trieste, Italijoje. Konferencijoje buvo aptarti inovatyvūs dėstymo metodai, studentų kompetencijų ugdymas, mokymo programų inovacijos, aukštojo mokslo institucijų vaidmuo skatinant inovatyvų dėstymą jungtiniuose švietimo projektuose ir kiti klausimai.

Konferencija buvo skirta inovatyvumu grįstų studijų kokybės klausimams: kokias studentų kompetencijas T4EU aljansas ketina ugdyti, kaip T4EU stebės inovatyvių mokymo programų kokybę ir inovacijas, kokį vaidmenį aukštojo mokslo institucijos atlieka skatinant inovatyvių dėstymo strategijų taikymą jungtiniuose švietimo projektuose ir kiti klausimai.

Renginio metu Lankasterio universiteto (D. Britanija) ekspertas, prof. Paul Ashwin aptarė iššūkius taikant inovatyvius metodus ir požiūrį į inovatyvų mokymąsi, Korko universiteto profesorė Elizabeth Noonan kalbėjo apie Europos kokybės politiką ir būtinus pokyčius keičiantis požiūriui į mokymosi procesą. Pranešimus skaitė ir VDU atstovai: Švietimo akademijos docentė Elena Trepulė kalbėjo apie mikrokredencialų techninius sprendimus, Socialinių mokslų fakulteto dekanė doc. dr. Aurelija Stelmokienė dalinosi patirtimi, kaip įgalinti mokslo infrastruktūrą studijoms.

Renginio metu taip pat vyko dirbtuvės, skirtos išmanaus mokymosi planavimui, ir apskritojo stalo diskusija apie T4EU aljanso dėstytojų, įgyvendinusių inovatyvius dėstymo metodus, patirtys.

Konferenciją ir inovatyvaus dėstymo apdovanojimus organizavo Europos universitetų aljansas „Transform4Europe“. Aljansą sudaro dešimt narių: Saro krašto universitetas (Vokietija), Alikantės universitetas (Ispanija), Estijos menų akademija, Portugalijos katalikiškasis universitetas, Primorskos universitetas (Slovėnija), Sent Etjeno Žano Monė universitetas (Prancūzija), Silezijos universitetas Katovicuose (Lenkija), Sofijos šv. Klimento Ohridskio universitetas (Bulgarija), Triesto universitetas (Italija) ir Vytauto Didžiojo universitetas (Lietuva). Aljanso asocijuotas partneris – Mariupolio valstybinis universitetas (Ukraina).


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
ABB ir „Vilnius Tech“ partnerystė: investicija į jaunuosius inžinerijos talentus

Bendrovė ABB skyrė stipendijas dviems „Vilnius Tech“ Elektronikos fakulteto studentams, siekdama paskatinti jaunuosius talentus gilinti savo žinias ir tobulinti įgūdžius pasirinktose srityse.

Ypatingas dėmesys geotechnikos studentams – net 7 įmonės skyrė stipendijas

Vilniaus Gedimino technikos universitete susitiko būsimieji geotechnikai ir stipendijas Statybos fakulteto studentams skyrusių įmonių atstovai. Susitikimo metu buvo diskutuota apie geotechnikų trūkumą visame pasaulyje bei iš to gimstančias galimybes.

VDU STEAM didaktikos centras – mokslas, kūryba ir naujos perspektyvos

Pasak mokslininkės, STEAM ugdymo modelio, apjungiančio gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos bei menų srities dalykus, pagrindinis siekis nėra vien tik populiarinti tiksliuosius ir technologinės krypties mokslus. VDU docentės teigimu, STEAM ugdymas, vienu metu integruojant keletą skirtingų dalykų, per kūrybiškumą ir komandines veiklas, visų pirma suteikia moksleiviams galimybes geriau patiems save pažinti.

2024 m. rugsėjis
2024-09-24 19:45
Tarptautinis išsilavinimas – terpė skleistis intelektualiai ir pasaulietiškai asmenybei
2024-09-13 18:14
Tarptautinėje informatikos olimpiadoje Lietuvos mokiniai iškovojo du bronzos medalius
2024-09-13 15:23
VDU išlaiko lyderio pozicijas – didžiausias universitetas Kaune pagal pirmakursių skaičių
2024-09-10 21:11
Kazickų šeimos fondas lietuviams skyrė 50 tūkst. eurų STEM stipendiją studijoms užsienyje
2024-09-04 11:07
Studentams su negalia – finansinė parama
2024-09-03 07:07
Išlydėti geriausiuose pasaulio universitetuose studijuosiantys ir grįžę Lietuvai dirbsiantys studentai
2024-09-02 09:15
Nuo šių metų LSP – daugiau nei studento pažymėjimas
2024-09-01 10:24
Panevėžys tobulina pedagogų pritraukimo programą
2024 m. rugpjūtis
2024-08-31 10:07
„airBaltic“ švenčia Technikos akademijos atidarymą
2024-08-30 17:46
Stojimo rezultatai – šimtukininkai renkasi KTU, išlaikyta aukšta studijų kokybė
2024-08-30 11:32
KURSUOK biudžete nuo rugsėjo 1 d. – papildomi 2 mln. eurų
2024-08-22 14:11
Jau galima teikti prašymus studijų paskoloms gauti
Daugiau...Paieška archyve

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama